Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Anket]Öldükten sonra kullanılması için organlarını bağışlarmisin?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
c)Bilmiyorum , kararsızım.[signature][hline]ek$i engine sıçtı!

"...timeout expired..." --marcel proust

Bu oluşan hatanın tüm hakları Sourtimes Entertainment'a aittir. İzinsiz aynı hata oluşturulamaz aynı şekilde sıçılamaz.
© 2500-4900 SourTimes.
Mesaj tarihi:
Yakınınızın bir organını bağışlamak çok zor. Sanki size emanet etmiş sizde elaleme vermişsiniz gibi geliyor değil mi :) Hele kadavra böle düşünülünce imkansız gibi. Haliyle önceden söylemek lazım "benim şunlarım şunlarım bağışlansın" şeklinde :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter
Mesaj tarihi:
''anlam karmaşasından dolayı ülkemizde kalp nakli yapılamıyor'' denmiş yapılıyor
bir yanlış bilgilendirme olmasın ancak gerçekten çok zor yani beyin ölümü gerçekleştiği kesin olması lazım o da beyin sapı ölümü demek daha doğru olur (madem derinleştik konuda)
ayrıca canlıdan organ nakli ,yaşayan ve yaşamını sürdüren kişilerden de yapılıyor. bir böbreği veya karaciğerinin bir kısmını bağışlamak suretiyle yapılıyor . bunlarda genelde anneden evladına , karı koca arasında gibi oluyor genelde . amaç bir süre daha yaşatmak.[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
Yapılıyor tabiki sayısı çok az. Büyük üniversiteler bile seri açıklayacak rakamlara ulaşmadılar :) Yine aynı şekilde akciğer nakli bile yapıldı burada ama oda çok az. İstanbul Tıp Fak. galiba bir tane mi nedir. Hatırlayamıyorum rakamı şimdi.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
nıhahaha ben organ nakline hiç karşı değilim..nıha beynimi aktarsınlar başkasına..ben takılayım[signature][hline]Even an enemy is a valuable resource...if you know how to use it...
Mesaj tarihi:
Kök hücre çalışmaları sonuçlansın, teknikler ilerlesin o zaman patlıcak bu iş zaten. Lab. koşullarında üretilen organlar sayesinde bir çok problem ortadan kalkacak :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
ya qui şu hurafeyi de bir uçurabiliyorsan uçur da kadavra bağışı olayını öyle düşünelim..

böyle yeni yetme tipler alıp oyuncak gibi oynar mı sağımız solumuzla? :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
Ne hurafe hocam anlayamadım :)

Oranızla buranızla oynarlar mı? Oynarlar :) Malesef kadavra masasına yattıktan sonra insanlar saygıda kusur etmeye başlıyorlar. Ama yanlş anlamayın tabi çok feci değil durum :) Orada yatan bedenin sağladığı hizmet büyük. Kitaptan okuduğunu anlamakla, kendin açıp baktığını anlamak arasındaki farkı bizzat iyi bilirim.

Birde yağ temizlemeyi öğreniyorsunuz kadın kadavranız varsa.. Neyse ona girmiyorum :P[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
peki, kullanilip isini tamamlamis kadavralar ne yapiliyor, kalanin gomulmesi vs icin aileye teslim mi ediliyor, yoksa tibbi atik mi oluyorlar?[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
sağol be qui'cim, 'içimi açtın' yani.. :-p

ehe organ bağışıyla yetinin artık, ya da benim kafamın biraz daha hümanist olmasını bekleyeceksiniz.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
6 ay hazırlanma süreci var, 9-10 ay kadar kullanılıyorlar. Daha sonra aileye teslim edilerek gömülüyorlar.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 10 Mayıs 2004 23:20 tarihinde demiş ki:
sağol be qui'cim, 'içimi açtın' yani.. :-p

Allah göstermesin :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
  • Yeni Oluştur...