Syn Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 zorunlu olarak windowsu sildikten sonra ubuntu yükledim, iyi güzel sonuçta iş/eğitim açısından gerçekten windowstan daha iyi ama insan oyun da oynamak istiyor bir yerden sonra =), 2 tane oynadığım oyun var düzenli onun haricinde pek oyun olaylarım yok: w3 ile wow. w3'ü torrentten indirdim olmadı, orjinal lazım vs., zaten wepla'da oynamak istiyordum büyük ihtimalle .reg dosyası olayı da çalışmayacak orjinal alsam bile. bari wow çalışsın dedim, iyi güzel açıldı yükleniyor, ama tam cd değiştircem, 1. cd'yi çıkartıp 2.'yi takıcam, "another app. diski unmount etmeyi engelliyor" diye, dellendim direk. işin kötüsü internette bununla ilgili hiçbirşey bulamadım, belki burda bilen çıkarsa çıkar. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Blizz ürünleri Mac ve Windows dışında calışmıyor diye biliyorum sankim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Doğrudan bir çözüm değil ama yüklemeyi başka bir bilgisayarda Windows altında yapıp o klasörü kullanabilirsin. Bir tanıdığından olduğu gibi wow klasörünü harici sabit diske yada dvd'ye çekebilirsin vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 **REKLAM** Şöyle alalım: http://www.ubuntu-tr.org/index.php?topic=1792.0 **REKLAMLAR BİTTİ** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Selam, Çözüm linkine bakmadım ama ben windows altında kurulu olan versiyonu kopyalayım, bir dosya içindeki directx ayarını opengl olarak değiştirip aynı dosyaya 2 satır daha ekleyerek çalıştırmıştım. Çok daha zahmetsiz gibi. Kolayca bulabilirsiniz ilgili satırları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 performans nasıldır acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Onun için de şöyle alalım: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?bShowAll=true&bIsQueue=false&bIsRejected=false&sClass=version&sTitle=&sReturnTo=&iId=14154 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 kendi belki calisir cok ugrasmadan ama patchler sorun yaratabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Cik, yaratmiyo. edit : yaratirsa da rapidshare'den falan indirip yukleyebiliyosunuz ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Sypro said: Onun için de şöyle alalım: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?bShowAll=true&bIsQueue=false&bIsRejected=false&sClass=version&sTitle=&sReturnTo=&iId=14154 pek bişe ifade etmedi. windowzdakine göre karşılaştırması olsa çok tatmin olurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 reg olayinin calismasina bir engel yok. wine registry destekliyor. sadece kendin elle girmen gerekecektir. ayrica w3'un orjinal olmasi gerekmiyor. nasil yaptigimi hatirlamasam da test ederken basarili bir sekilde yuklemistim ben cracked bir versiyonunu. hatta http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=653870 adresinde buldum konumu da =) fakat ati suruculeri o zamanlar hala sorunluydu, oyundan dusuyordum, daha fazla da irdelemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Cedega bu işi rahatlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 tamam wow'u hallettim sypro'nun verdiği link ile =) daha sonra bir şekilde patchleri yüklerim =). Buu arada Mum senin ubuntu forumlarında açtığın topice verilen linklerden hiçbirşey anlamadım, problemi yazmışlar altta attachmentlar var o attachmentları ne yapcam ben terminale mi gircem onları? doğru düzgün cevap vermemişler zaten =P ben de internetten indirdim işte warcraft'ı ama iso halinde indirmiştim mount edip terminal'den wine install.exe vs. yapmama rağmen cd'yi görmüyor hata veriyor anlamadım =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 ubuntu'da güzelcene oynanıyor birkaç eksiklik dışında. bendekiler : -mouse biraz "lag" li oluyor, -windowed modda oynarsan ve hotbarında alt+hede kombinasyonları varsa sık sık alta basılı tutarken mouse'a da basıyorsun, pencereye sağ tıklamış gibi oluyor, kontrollerin yamuluyor falan. -bazı eyecandyler falan eksik oluyor, ölüm/invisibility efektleri mesela sorunlu olabiliyor. cedega daha kolay sanırım ama paralıydı, wine kullanıyordum ben : cdleri takıp wine'dan kuruyorsun, windowsta kurmaktan farkı yok (windowsa dönünce de oynayaniliyorsun ntfs olarak biçimlendirdiğin bir sürücüye kurarsan). hatta wine->programs->wow şeklinde kısayolu falan da oluşuyor. asıl sorun oyunu çalıştırmak. ati umarım belasını bulur demek istiyorum (radeon x1700 var laptopumda), 2 gün boyunca uğraştım. adamların sitelerinden inen driver farklı, repolardaki proprietary driverı farklı, opensource driverı var başkalarının yaptığı, o da ayrı bir hikaye. catalystin 8.4 üydü sanırım, o sürümden sonrakilerde wow değil hiçbir oyun (3 boyutlu olması gerekmiyor, 2d basit oyunlar da dahil) oynanmıyordu. bunun nedeni yanlış hatırlamıyorsam render aşamasında yanlış dosyayı kullanmasıydı, pathi manuel olarak değiştirtip oynayabiliyor bazıları ama çok yarım yamalak bir yöntem. yine de sen kur, ya driverlar etkin olmayacak, işlemciye kalacak herşey => oyunu açınca böyle yamuk yumuk bir şeyler çıkacak, çıkmak için bile 5 sn düşünecek falan ya da oyun çalışacak, ses vs den anlayacaksın normal olduğunu hatta, ama kare kare yer değişmiş, kendini kaybetmiş pikseller şeklinde olacak. screenshotını aldığında hiçbir sorun yok gibi gözükecek, hatta oyundan çıkışı bile quit tuşunun yerini anlayıp yapabileceksin ama oyun oynanmaz bir halde olacak. veya düzgünce açılacak, mutlu mesut oynayacaksın sen de :p sorun olursa yaptığım işlemleri hatırlamaya çalışırım da bir sürü şey vardı, not etmeyi unutmuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2008 Syn said: Buu arada Mum senin ubuntu forumlarında açtığın topice verilen linklerden hiçbirşey anlamadım, problemi yazmışlar altta attachmentlar var o attachmentları ne yapcam ben terminale mi gircem onları? doğru düzgün cevap vermemişler zaten =P ben de internetten indirdim işte warcraft'ı ama iso halinde indirmiştim mount edip terminal'den wine install.exe vs. yapmama rağmen cd'yi görmüyor hata veriyor anlamadım =/ o konuda sorunun cozumu yok. nostalji yaptim, linki ondan verdim =) dedim ya, hatirlamiyorum nasil cozdugumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar