viole Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Burç hesabı karıştı Burçta hesap karıştı, işte yeni burçlarınız.. Haber» HABER Antik çağdaki gökbilimciler, burç hesabı yaparken dünya yörüngesindeki kaymaları hesaba almadı. Alman bilim adamlarının yeni hesabına göre ise 6.7 milyar insanın burcu değişti. Vatan gazetesinin haberine göre, gökbilimciler, yüzyıllardır kullanılan burç sisteminin hatalı olabileceğini ve her gün gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. Bugün kullanılan burçlar kuşağı, yaklaşık 2 bin 200 yıl önce dünyadan bakıldığında, dünyadan görünen güneşin 12 takım yıldızına göre yer aldığı konuma göre hesaplanıyordu. Doğum gününde güneş hangi yıldız kümesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı çizgide yer alıyorsa burç da buna göre belirleniyordu. Ancak antik astrologlara göre güneş dünyanın çevresinde dönüyordu. Yani teorileri daha baştan hatalıydı. Dünyanın yörüngesinde her yıl meydana gelen değişiklikleri de hesaba katmaları o günkü bilgileriyle mümkün değildi. Alman bilim adamlarına göre işte bu bilgi eksikliği burç sisteminin baştan hatalı olduğu anlamına geliyor. Dusseldorf Üniversitesi'ne göre güneş'in için "sıfır" noktası sayılan 21 Mart'taki ilkbahar noktası, yörüngedeki değişiklik nedeniyle her yıl hafif hafif batıya doğru kayıyor. Bu da yeni bir burç haritasının varlığını ortaya çıkarıyor. Yörüngedeki bu hareketle yüzyıllar içerisinde dünyanın dönüşünde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti. Burçlar da 2 bin 200 yıl öncesine göre 10'da bir oranında yani yaklaşık bir burç kaydı. Bu hemen hemen herkesin burcunun kaydığı anlamına geliyor. Yani 220 yıl önce 27 Kasım'da doğan biriyle 1960 yılında 27 Kasım'ında doğan birinin burcu aynı değil. 29 Kasım ve 17 Aralık arasında doğanlar da sıralamaya sonradan giren 13'üncü takımyıldız Ophiuchus (Yılan) burcuna giriyor. İŞTE YENİ BURÇLAR VE TARİHLERİ İŞTE YENİ BURÇ TAKVİMİ Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat Kova: 16 Şubat-11 Mart Balık: 11 Mart-18 Nisan Koç: 18 Nisan-13 Mayıs Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran İkizler: 21 Haziran-20 Temmuz Yengeç: 20 Temmuz-10 Ağustos Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül Başak: 16 Eylül-30 Ekim Terazi: 30 Ekim-23 Kasım *Akrep: 23 Kasım-29 Kasım Yay: 17 Aralık-20 Ocak *Yılan: 29 Kasım-17 Aralık oha yılan burcu oldum :S acıldıysa sory Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 evet vardı bir terslik hissediyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Yılan burcu ne yeaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 büyük yalan, benim burcum bana uyuyor. yeni burcum da bana uymuyor. gözden geçirsinler baştan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Boğadık koç olmuşuzda zaten inanmadım hiç bi zaman neymiş venüs marsa yaklaşmş bu zaman zorlu geçebilrmiş falan filan saçma ya bak işte herşey palavraymş yıllardır söyledikleri bu durumda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ne değişti ki sonuçta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 viole said: ve her gün gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. o yüzden hiç tutmuyodu benimkiler anlamıştım edit:abi resmen yazma özürlüyüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 çok eski bi hikaye bu. daha önce de bi patlamıştı. söndü sonra. aynı tas aynı hamam oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 başaktım, aslan olmuşum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 başak olmam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 İsviçreli Bilimadamları Alman kılığına girmişler, bizi kekliyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 aslandım, hala aslanım. ayrıca bayadır var bu geyik. sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 bende ya akreptim çok mutluydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 artık frijit olucam. eskiden akreptim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 ben inanmıyorum bu burç olaylarına ama bazen okuyorumda tutuyo valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 bu ne lan başak diye burçmu olur akrepten sonra. başağa bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 E 10 gün senin durumun hakknda birşeye bakmadan birşeyler söylesem elbet biri tutar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Ne guzel balıktım kova ne lan asafsf. Yalan ya hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 koç olmuşum yerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 boğadan koça hmm boynuzlar tutuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Bu ne ya.Bunun dediğine göre yay burcu oluyorum ama tek bi özelliğim bile benzemiyor. Benim burcum Oğlak,tamammı,kafanıza sokun.Hadi bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 gene balıkım içim rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 artık boğayım yes! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Joscelin said: İsviçreli Bilimadamları Alman kılığına girmişler, bizi kekliyolar. zuhaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül haha hala aslanım. HERKES değilim. benım burcum değişmedi. hadi dağılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar