Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD TV ortasındaki beyazlik

zpnd

Öne çıkan mesajlar

Selam,

42LG5000 aldim bi kac gun once. Ekranda goruntu yokken, siyahken ekranin ortasinda -buyuklugu sabit olmayan ama cok degismeyen- bir alan daha acik renkte. Tam gri bile sayilmaz ama gorunuyor ve fena halde sinirime dokunuyor.

Ekranda goruntu varken sorun yok, sadece o bolgede siyah oldugunda fark ediliyor.

Diyecegim su ki, bu normal midir ? LCD TV'lerde var midir boyle bir muhabbet ?
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizcede bayagi ayrimi var, sadece wikipediadaki gibi dead ve stuck diye de degil, fakat turkcede oyle bir jargon yok diye olu piksel diyorum ben hepsine =)

olu pikseller birbirlerine yakin ortaya cikabiliyolar ve genelde bu yakinlik garantiyi belirleyen unsur oluyor. yani sifir olu piksel garantisi olan model sanirim su anda hic yok. belki 19" alti ekranlarda.. daha buyuk ekranlarda ise, "bilmemkac cm yaricapli mesafede su kadardan az olu piksel" gibi oluyor garanti sartlari.

eger olu pikselse sorunun ureticinin garanti sartlarini arastirman lazim. ama arayip sorarsan turkiyede kesin "kullanici hatasi" derler, kendi oturup arastir
Sosyal ağlarda paylaş

dead pixel degil de stuck pixel varsa eger, bi ihtimal kurtarabilirsin. nette arastir, hizli renk degisimleriyle o stuck olan pixelleri acan flash ve java appletleri var, ise yariyo diyolar.

dead pixel ile stuck pixelin farki ise su: dead pixel hic calismiyo, yanmiyo yani. oysa stuck pixel hep yaniyo, ama tek renk yaniyo.

ha bu arada, lcdlerde tam siyah diye bisey asla olmaz, her zaman cok az da olsa griye dogru kayar renk.
Sosyal ağlarda paylaş

Problemi ilk okudugmda panel kapaliyken boyle bi etki var saniyordum fakat hadise sadece siyahdaysa mr-hand in dedigi gibi centered baclight bleeding yuzunden oluyor. Panel alirken kontrol edilmesi gereken bi hadise dynamic contrast ozelligi var olupta iptal edildiyse acmanin tam siyahlarda birazcik faydasi olabilir.

Ornek olarak su fotoyu gostereyim;

burdaki gibi bi etkisiyse tam olarak ayni seyden bahsediyoruz.
bu arada fotodaki parlama kameranin isik kaynagi yuzunden olusan bi parlama, ama ortadan parlayan panelde asagi yukari benzer bi sonuc ortaya cikacaktir.

Sosyal ağlarda paylaş

Komik bi durum aslinda, genelde paneller en cok koselerden, sonra kenarlardan(genellikle alt taraf) bleeding yapar.

Heralde bu panelde bu kisimlarda bi onlem alinmiski ortasi belirgin parliyor.

Seyri genelde merkezden yaptimiz icin kenarlarda parlamasindansa ortadan parlamasi daha mi mantikli acaba dusundurmedi degil, ama gun isiginda belirginse tabiki pek hos bi durum degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...