Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anakart Montaji..!!

Seyh-hulud

Öne çıkan mesajlar

Selam yeni bilgisayar topladim, dun anakarti coolermaster rc690 kasaya monte ederken soyle bir problem yasadim;

Anakart kutusundan cikan port deliklerinin bulundugu parcayi kasanin arka paneline taktim.Bu parcanin kasanin icine bakan tarafinda sunger var.Anakart duzelemine sari vida yuvalarini taktiktan sonra anakarti uzerine koydum.Ancak kasanin arka panelindeki parcada bulunan sunger yuzunden vida delikleri tam olarak vida yuvasinni ustune gelmedi.Biraz itmek zorunda kaldim sunger bastirilsin diye dikkatli bi sekilde ittim.

Sormak istedigim su; anakartin arka yuzunde vida deliklerinin cevresinde 8 9 adet nokta kaplama var bu kaplamalarin surtunme yuzunden cikmasi veya deforme olmasi sorun yaratirmi?

(Yarin PSU gelicek buyuzden hala fise takmadim..)
Sosyal ağlarda paylaş

ya suanda anakarti kasaya monte ettigim icin fotograf cekemiyorum. Ama basitce tekrar aciklarsam; bu vida deliklerinin cevresinde nokta nokta kaplama oluor.iletkenlik ve fazla sikistirma sonucunda anakarta zarar gelmesini onluyor.Kharon un dedigi gibi.: )

Diger taraftan su sunger olayi benimde ilk defa karsilastigim bi olay..Kasamizin arkasinda klavye ethernet printer usb gibi port girislerin deliklerinin bulundugu bir levhadan bahsediyorum.Bazi kasalarda anakartin port cikislarinin geldigi bolum bos oluyor.Ozamanda anakartin kutusundan cikan levhayi oraya takiyorsunuz.Benimkinde de o levhanin kasa icine bakan tarafinda sunger var.O sungerde et kalinligi yapiyor ve anakartin deliklerini kaydiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir daha okudum da anca anladim sanirim..

e-sata , usb portlarinin external ciki$inin arkasinda olan bir sungerden bahsediyor sanirim.

o sunger cikiyordur muhtemelen, Cikmiyorsa da oyle tak biraz kastirabilir anakarti no problem. yani once anakarti monte et, delikler tam otursun, vidala, sonra pci kartlari ve o port metalini monte edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kasanın aynısını aldım geçenlerde. Montajını da kendim yaptım. Ama anakart girişlerinin olduğu panelde sünger yoktu benim. Anakartla geliyo o panel hem.
Ama CD/DVD sürücülerinin takıldıı kısımda o süngerlerden var. Sürücü takacaam yerlerde o ufak panelleri söktüm ama diğerlerinin süngerlerini çıkarmadım. O panellerdeki deliklerden toz girmesin diye yapmışlar onu heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...