fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Sayın BURSİYER; İlk kez 1994 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlığı döneminde eğitim yardımı yapılmaya başlandı. Gücümüzün yettiği sayıda üniversiteli gencin bütçesine, katkıda bulunmayı hedefliyorduk. İlk yıl 2 bin 500 üniversiteli öğrenciye aylık 1 milyon 500 bin lira katkıda bulunduk. Niyetimiz belliydi.. Sağına soluna bakmadan dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin eğitimlerine, karşılık beklemeden yardım edecek, katkıda bulunacaktık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, imkânlarımızın da her geçen gün biraz daha gelişmesiyle, yaptığımız eğitim yardımlarını her yıl artırarak devam ettirdik. Her yıl biraz daha fazla üniversiteli gence, biraz daha yüksek miktarda eğitim yardımı dağıttık. Herhangi bir ideolojik sınıflama yapmadan, siz öğrencilerimizin internet üzerinden verdikleri bilgiler doğrultusunda sıralama yaparak dar gelirli ailelerin umudu olan gençlerin bütçelerine katkıda bulunduk. Tüm iyi niyetimizle yola çıktığımız bu 14 yılda eğitim yardımı yaptığımız öğrenci sayısını tam 20 kat artırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında tam 50 bin üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapacaktık. Başvuruları internet üzerinden aldık. Bilgisayar ortamında eğitim yardımı almaya hak kazananlar belirlendi… İlk ödemenin yapılacağı tarih de 23 Aralık olarak saptandı. Ancak Anayasa Mahkemesi, aldığı bir kararla belediyelerin üniversite öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarını durdurdu. Ana muhalefet partisi CHP’nin yaptığı iptal başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, Belediyelerin burs vermesine imkân sağlayan ilgili yasa maddesini iptal etti. Böylece belediyelerin burs vermesi, yasal dayanaktan yoksun hale geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak en azından bu yılki eğitim yardımlarının öğrencilerimize dağıtılmasının yollarını aradık. Ancak hukukçularımızın mahkeme kararı üzerinde yaptıkları incelemelerde, Belediyelerin artık eğitim yardımı yapamayacağı sonucuna ulaşıldı. Yeni bir yasal düzenleme yapılıncaya kadar, eğitim yardımlarına devam edilemeyeceği saptandı. 14 yıl önce üniversite öğrencilerine eğitim yardımına başlayarak bu alanda öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, artık eğitim yardımı yapamayacak olması herkesten önce bizleri üzmüştür. Dar gelirli ailelerin yarınlarının umudu olan siz değerli üniversiteli gençlerimize yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı eğitim yardımı yapamayacağımızı üzülerek bildiririz. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ bb burs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Ana muhalefet partisi CHP’nin yaptığı iptal başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, Belediyelerin burs vermesine imkân sağlayan ilgili yasa maddesini iptal etti. Böylece belediyelerin burs vermesi, yasal dayanaktan yoksun hale geldi. said: oha bildiğin duygu sömürüsü yapmışlar. Tutuştular tabi istanbul için o.o ne kadar gerçek bilmem ama ayıp yani. Öyle olsa bile bu şekilde lanse etmeleri etik değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 chp belediye burslarını kestirdi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Valla daha önceki başlıkta durumu iyi olmasına rağmen burs aldığını belirten insanları gördükten sonra bu yazıya gülmemek elde değil, yoksa derdik ki ne kötü şey yapmış anayasa mahkemesi. Adalet kavramı yitip gitmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 nerden geldi bu yazı? belki akıllının biri chp'nin oylarını kısmak için yaymıştır nete :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=16868 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 hakikaten hakkı olanın alacağı bi sistem olacaksa eğer, iyi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 başka bir sistem olmayacak paralar buhar olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Dynun said: hakikaten hakkı olanın alacağı bi sistem olacaksa eğer, iyi olmuş. türkiye devlet sisteminde böylesi görülmedi ^^ Gene gelir abuk sabuk bişiler, benim vatandaşım memurum işini bilir zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 KK 2008 a.k.a. Kemal Kılıçdaroğlu durumun böyle olmadığını. bursların devam edeceğini, sadece yurtlar kurumunun görevi devralacağını, bursların kesilmesinin söz konusu olmadığını Genç Bakış'ta açıkladı. CHP karalama çalışmasından başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 işin garibi bir büyükşehir belediyesinin bu kadar ileri gidip böyle saçma sapan birşey yazması, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Demirören'den öğrenmişlerdir. QQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 herşeyin yanında kaldırılması en iyisi olacak,fetoculara verilipte hak edene verilmeyen bursları yeterince gördüm ben, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 seçim yaklaştıkça taraflar muntazaman çirkinleşiyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Tüm silahları çektiler artık. Bence AKP bocalıyor artık. KK arada fena patakladı çünkü sıradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 yok yahu, inan bana bunlar daha hiç bi şey. çooook daha çirkinleşeceklerdir. ha en çirkini çöplerden oy fırlaması ve sizin verdiğiniz oyların heba olması olacaktır da işte.. oynuyoruz kendimizce, parmağı boyatma falan..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Bursumun gitmesine üzülmeme rağmen, yeni ve düzgün bir sistem gelirse falan gayet hoş olacağı kanısındayım. Ayrıca yazı da baya rezil. Cidden seçimler yaklaştıkça hep olan çirkefleşme yine oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 e öyle ... çok basit birşey söyleyeyim babaannemin annesi -ki kendisi bilmemkaç yıl önce vefaat etmiş hesaba göre şu an 124 yaşında falan oluyor- seçmen kütüğünde sağ gözüküyor. üstelik hiç alakası olmayan eski kocasının soyadıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 allah bürokrasi cenağvarlarıyla gerçekleşecek kapışmanızda yardımcınız olsun. 'oraya git buraya gel, bugün git yarın gel'lerden esirgesin.. amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 esas onun oyunu kim kullanacak merak ediyorum. nedense birde chp'nin aldığı bir belediyedeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Aranızda İstanbul'u AKP den başka bir partinin alacağını düşünen var mı gerçekten? Mesela ben Eyüp'te oturuyorum, diğer partilerin aday çıkarmasına bile gerek yok, Tsubasa yı aday gösterseler seçilir, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Güngören de yukarıdaki mesajla aynı durumdadır diye sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 bizde böle şeylere gerek yok da aslında demokrasi oyunu oynuyoruz işte. parmakları boyadık falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 dasaa demokrasicilik oynayalım mı? sen oy at ben parmağını boyim sonra ben oy atiyim sen benimkini boya. oy pusulalarına da patates baskısıyla basalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Bu arada şöyle bi durum varmış şu anda kanal d'de devam etmekte olan genç bakış programında, bu konuda konuşan kemal kılıçdaroğlu, gelen sorular üzerine, "bursların iptal edilmesi diye bir şey söz konusu değil, sadece bursları dağıtan isimlerin değişmesi söz konusu" demiştir ve bursların dağıtımını kredi ve yurtlar kurumu bünyesinde, tek elde toplamak istediklerini belirtmiş, belediyelerin listeleri kyk'ya iletebilecekleri ve öğrencilerin aldıkları bursların, karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kyk tarafından ödenmeye aynı şekilde devam edeceğini bildirmiştir. bir üniversite öğrencisi, bursların iptal olmasıyla ilgili rahatsızlığını bildirmesi üzerine, kılıçdaroğlu, kararın henüz yürürlüğe girmediği, bursların şu anda aynı şekilde belediyelerden alınmaya devam edilebileceğini söylemiştir. eğer belediyeler bursları ödemeyi halihazırda durdurmuş iseler, bu durumun siyasal bir amaç taşıdığını ve belediyelerin, chp'nin önergesi sebebiyle böyle bir sonucun oluştuğu imajı yaratarak siyasal rant elde etmeye çalıştıklarını da sözlerine eklemiştir. ekşi haber ajansı sundu. (andy kaufman 2, 25.12.2008 01:21 O zaman sormazlar mı adama tam da seçim zamanı niye böyle bi koz verdiniz bunların eline diye. Böyle hata da yapılır mı allasen. Eğer hakkaten burslar verilebileceği halde verilmiyorsa, akpliler iyi kullanmışlar bu durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar