D@rkwish Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 valla elemanın biri karakter yapım ekranını youtube a atmışda okadar saçma bi videoki daha önceki leaklerdeki ss lerden fazla hiçbirşey görmüyoruz allahım insan isim naısl yazılıyor skill vs veriyomuyuz stat vs nedir onları çeker videoya :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 yav simdi bunu trial yaptilar ya dogal olarak 14 day trialdan vazgectiler sanirim bir takim seyleri cok merak ediyorum biri karakterle ilgili 2cisi hauler sistemi nasil olcak (yuk arabalari olcakmi yoksa playerler sinirsiz yuk tasicakmi) 3uncusuyse civ tarzi sehirlerden gods(seker falan) cikcakmi ana kitaya goturup satmalik bide normal sehir le bir kalenin ne takim farklari olcak tabi 2 si ayni deyilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 yük taşıma karavan sistemi vs olmıcak die biliorum insanlar çantalarında taşıcak eşyaları. şeker meker yetişceini de sanmiorum =) normal mmorpg deki kaynaklar var işte madendir, odundur , taştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 eve guzeldi moon mining falan filanla bu oyunda olmazsa korsanlar icin pek bi yuksek gelirli av da kalmaz ve gemicilik cok az olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 OogahBoogah said: iyi veya kötü bisi sölesın biri ya aglıycam iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 azmo başbakan ossun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/df189550c130d2a10280fdb2c7dbf957bb0ffca7da4d7131eff7cbba1c0d58aeb4c49f20306e763d15104 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Musluk Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Oyun gayet iyi. ilk gunlerde server hep kapaliydi ve surekli patchler geliyordu, dunden beri serverlar daha surekli ve uzun sure ayakta. dune kadar az oynama firsati bulduk ama dun gece guzel ve uzun uzun oynama firsati oldu ve oyunun gayet iyi oldugunu soyleyebilirim. Oyun soz verdigi tum featurelari barindiriyor (bazilari beklentinin biraz disinda gerci ama duzeltilecek seyler). Client ilginc ve beklentilerin aksine oldukca stabil ve bugsiz... her yer placeholderlarla dolu degil ve birseye tiklayinca client aniden cokmuyor, hatta sunu diyim, gordugum en stabil ve temiz beta clientlardan birisi bu. Grafikler wowdan biraz daha dusuk. Bazi yerler inanilmaz guzel, bazi seyler biraz dandik. Mesela sehirlerde saksida cicekler sprite, ama dwarf baskenti bir dagin icinde ve tepede 3 tane kocaman cark var donuyor falan ve cok guzel duruyor. Binalar falan da hos. Karekter grafigi de idare eder, animasyonlar videodaki kadar kotu degil (her yerde kayan adamlar yok) hatta kanimca DAoC kalitesinden biraz daha iyi. Oyun kisaca Kinayt Onlayn degil. Uzaktan bakinca bazi karekterler cell shaderli gibi gorunuyor, ilk basta o gicik ediyor ama alisiyosun. Genel olarak grafik ve animasyon olayinda gicik oldugum bisi yok. Oyunda herkes herkese cok guzel daliyor, kilici cekiyorsun ve salliyorsun. 2 tip savurma var, bir assaga yukari, bir sagdan sola. T ye basinca bu mod arasi gidip geliyor. Sagdan sola daha genis bir alan kapsiyor, yukardan assaga daha cok dmg veriyor. NPC AI cok iyi, goblinler mesela kitliyor seni, baktilar zor durumda kaliyorlar hemen kanka cagriyorlar, 3 tanesiyle kapisirken biri seni tanklarken digerleri cakal gibi arkadan dolasmaya calisiyor. Iskelet archerlar hizli hizli kacip kacip seni vurup yine kaciyor falan. Guzel AI sistemi ama cok az monster var su anda, ve spawn rate dusuk, umarim release kadar arttirilir. Oyunda full loot var cidden, oldugunuzde bir mezar tasi dusuyor ve onu lootluyorsunuz. Bir tane baslangic silahi ile basliyoruz, onun disinda hersey gidiyor, oyun cok cok acimasiz. UO daki gibi bir alignment sistemi var o yuzden de dikkatli olmak lazim, biri yaratik dovusurken onunuze atlarsa ve siz ona vurursaniz gri olursunuz hemen ve sizi keser. Bu tip lamerlardan da bol bol olacak (Kisaca brit mezarda firewall atmayin, millet icinden gecip sizi crim yapar sdf). Su anda cok gelistiremedim skilleri, ama weapon skill geldikce daha cok degisik attack aciliyor falan, onlari hotbara surukleyip calistirabiliyorsunuz, ama simdilik kimsede yok o yuzden pvp hizli hizli kosup strafe yapip kilici saga sola savurmakla geciyor. Stamina cok cabuk bitiyor paso kosup kilic savururken o yuzden dikkatli olmak lazim, stamina bitti mi gg hf no rmk. PVP saga sola kosup savurmak olsa bile cok cok eglenceli. Dunya buyuk, ama 8 saat falan degil, o biraz abarti olmus ama yine de buyuk diyebilirim. gezerken bir suru ruin falan buluyoruz, kamplar var falan, bazilari su asamada bos, bazilari dolu, dun ogre lordlar gankledi beni human sehrine gideyim derken oldukca yusufladim. 10 yildir ilk defa bir oyunda olme korkusu ile titreyerek ilerliyorum, yolda baska player gorunce paranoyadan ne yapacagimi sasiriyorum. Zaten pk falan gorsem veya karsi irktan birini hemen kilici cekip daliyorum. Oyunda ormanlik alan da bol acik alan da bol, bazen acik alandan gecmek zorunda kaliyorsun kabak gibi goruyor herkes seni. ortam gayette sinsice birine yanasip ganklemeye musait, yururken ses cikmiyor cunku. Cogu skilli fps modunda yapmak zorunda kaldigimiz icin de arkamizi goremiyoruz ve supriz gankler cok cok mumkun. Savasirken ama kilic kalkan falan cok cok ses cikariyor herkes duyuyor etraftan, cabuk kesip kacmak lazim veya kuytuda bulmak lazim yoksa hemen cokerler kafaniza Oyunda 2 mod var, bi normal silahsiz (FPS) bir de silahli (TPS). Yay cekince veya buyuculuk yaparken de fps oluyor. Fps modundayken savas disi skilleri kullanabiliyoruz. Dinlenmek falan filan, combat modda da sadece girdigimiz o moda ait skiller kullanabiliyoruz. Mesela Okcu moduna girince oturup ta kilic skilli kullanamiyoruz hemen, once kilici equip edip, oyle kullanabiloiyoruz. Karekter yaratma ekrani cok cok iyi, bekledigimden cok daha fazla secenek var. WoW gibi surat sac sakal secimi var, ama onun disinda aksesuvar secimi de var, iste kupeydi, piercingdi falan filan cok iyi yani. Crafting bi garip. UO gibi gordugunuz her agac odun icin, her tas tas icin ve her demirli tas (anliosunuz gorunce) demir icin kazilabiliniyor. Yaparken ama fps moduna giriyorsunuz ve hareketi tamamlarken izliyorsunuz. KABAK gibi meydandasiniz yani. Birilerinin arkanizi almasi cok onemli, biri cok rahat yanaasip bobreginizi alabilir. Animasyonu daha kisa tutup, yield'i daha fazla vermeleri lazim, ama cok dusuk skille denedim (2-3) o yuzden de olabilir bilemicem. Ama crafting mantigi ayni UO. Kaz sonra demiri erit, sonra da silahini falan yap. Para cok nadir bulunuyor. Cantada 0 para ile basliyoruz o yuzden ilk basta 1-2 yaratik kesip para almakta fayda var. 500 golda skill train ediliyor ve 10k golda ilerde mastery alinip yaptiginiz itemlara gem, rare metal falan embed etmeniz mumkun oluyor. Para isini iyio tutmak lazim, bayagi farmladim ve toplam 120 goldum oldu, ve cogu craft item 40-100 gold arasi degisiyor. Kaliteli silahlar vendorlardan 200-500 arasi degisiyor ve en iyi armour setin parcasi vendorda 350 golddan satiliyor. Kisaca oldum ah gidip hemen full plate cekeyim biraz hayal olabilir, uyaralim bastan sdgfg. Karekter yaratirken skill secimi yok. hersey 1 ile basliyoruz. weapon skill ve buyuleri skillimiz arttikca unlock edip trainerdan satin aliyoruz, o yuzden biraz dikkat etmek lazim pk durumuna. ama pk olmak ta fena zevkli, henuz pk town bulamadim, ama bulur bulmaz cok eglenecem. Devler bilgi vermiyor diye cok kizdik burda, ben dahil, ve ulan sanki 24 saat calisiosunuz, bari 3 satir bilgi verin diyorduk ama herifler cidden 24 saat calisiyor. gece 4 te patchler, gunduz patchler falan. server restartlar... surekli calisiyorlar, birseyler ekleyip fixliyorlar. Biz bisi report ediyoruz mesela, eger cok fazla sikayet varsa o konuda, bakiyorlar hemen. Spawn olayini cozuyorlar simdi meslea. Oyunun iyi yanlari bunlar, eksiklere gelince: Dunya cok bos, etrafta kurt, ayi, kopek falan yok daha, insallah koyarlar. Mob spawn da az, ama her gun ekliyorlar bisiler o yuzden bisi diyemem ona. Sehirler cok guzel design edilmis ama bos. 3er tane vendor var o kadar. Araya yuruyen, bos duran npc koymalari lazim daha canli hissetmemiz icin, ama estetik detaylar bunlar, sonra da konulur diye cok stress yapmiyorum. skill dengesizligi var, cozmeye calisiyorlar yavastan. Mesela su asamada archery cok guclu, melee cok dmg vermiyor (fazla skill olmadigi icin ve ozel attack olmadigi icin de dusuk olabilir, bilemiyorum). Magery cok zor, hem fizzle oluyor bol bol, hem de regeant istiyor (regler pahali epey) ileri buyuler falan, ve fizzle orani su an skille orantili degil maalesf uo gibi. Buyunun vurdugu dmg falan ve kullanabildigin buyuler skille bakiyor, UO gibi skiller bir % temsil etmiyor yani (edemez zaten, yani bi adami aim edip vurursaniz vurmus oluyorsunuz, iskalarsaniz miss oluyor o yuzden degisik biraz mantik). Ama ileri seviye buyuler cok guclu duruyor acikcasi, magery ilk basta surundurup coook para ve zaman sonra meyvesini verir gibi duruyor. Crafting su asamada belki skillimiz dusuk diye olabilir ama degisik. Animasyon cok uzun, yield cok az. Ama wow gibi random node yok, her gordugumuz agac tas falan harvestable. O acidan guzel. Eger animasyonu biraz kisaltip yield'i arttrirlarsa guzel olur. Daha armour falan yapamadim hic, goruruz ilerde. OZET Oyun beni tatmin etti. alliance'tan bir kac kisi ile geziyoruz oyunda, cok eglendik, ilk firsatta da guild kurup (2000 gold) ve citystone alacagiz (1000 gold). Maalesef city stone sayisi az. Ona cok uzuldum, ama daha cok savas demek olacak bu. Bir sorun daha var ki, player housing yok gordugumuz kadariyla, sehir binalari da clan owned, player owned olmuyor o yuzden de mesela sehire ait bir workshop konulur ve tum crafterlar falan orda takilir flaan filan. Binalari cok bilmiyorum, bi banka var kesin, bi de mine diye bisi var, mine adi ustunde bol bol resource veren, nodelarin cok daha fazla yield verdigi bir olay ve cok pahaliya yapiliyor. Oyun oynanir. Bugun pre-order acsinlar, hemen basarim parayi. Oyun UO ya benziyor yeterli seviyede, hatta tek bariz fark yere item atamamak, ama o da zaten 3d bir oyunda olmaz. Oyun beni cok cok sasirtti, bugla dolu berbat bisi beklerken gayet eglenceli bir oyun gorunuyor. EvE de boyleydi ilk ciktiginda, toparladi kisa surede, bu da eksiklerine ragmen guzel duruyor. Oyun cikisa 100% hazir degil, ama eksikler daha sonra patchle eklenecek seyler. maaelsef bu kadar bilgi verecem size su anda cok sacma bir sekilde riske girmis oluyorum. Googleda falan cikarsa bu boku yedim, kabak gibi acilacak o yuzden benden ss video falan istemeyin, veremem, vermem. bu kadar bilgi yeterli simdilik ozel mesajlara da cevap vermeyecem bastan belirteyim Biraz ilerledikce daha cok bilgi vermeye calisirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 off korkunc bir espri, abi isme bak off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draxous Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Teşekkürler Musluk ^^ Eline emeğine sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 bu musluk kaçırıyor arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Musluk Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Muslukcu cengiz usta gelse de bi tamir etse :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 yeni gelenlere topik açsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Musluk arkadaşım öncelikle paylaşımın için teşekkürler. said: Crafting su asamada belki skillimiz dusuk diye olabilir ama degisik demişsin bunu biraz açabilir misin? said: Ama wow gibi random node yok Bir de bana bir başka arkadaş söylemişti. Yanlış anlaşılma olmasın diye şeyediyorum. WoW'daki random spawn yani spawn aramak yok, gidip taşa oduna vuruyosun aleti ama node'dan çıkan şey, misal miningde maden, random. Doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 valla çok saolasın birçok şey öğrendik :)Azmoda sıra! :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 ben bisi bilmiyorum ki :( Arkeyn bap, sorunu ben cevaplayabilirim izninle: Wow gibi degil evet. her tas mineable, her iron veren tas mineable, her agac harvestable vs. vs. Sanirim crafting farkli derken olay su, fps ya oyun, mesela tas minelarken pickaxein "kazma" animasyonu bitene kadar dusmuyor cantaya mineraller falan ve bu yuzden de biraz daha uzun ve sikici uo ya gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Peki daha uzun olduğu için mi daha sıkıcı? Çünkü daha uzunsa bana daha sıkıcı gelmeyebilir o açıdan ama örneğin item çeşidinin az olması, crafter başlayamayıp gidip mob kesip sermaye kazanmanın gerekmesi falan bunlar da benim sıkıcı bulduğum şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Tam onu söyliycektim yani kimse direk char açıp craft a gidemiycek önce para kasıp pickaxe vs alması lazım anca ondan sonra ki skill train vs gerekiyorsa dahada uzar buiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 maalesef bu asamada craftingle alakali cok sacma fanteziler var. Ben de biraz uzuldum o konuda. Konsept olarak UO ile ayni cunku ama dedigim gibi yieldi arttirmalari lazim, ayrica direkt craft baslamak isteyen de oyle baslayabilmeli dediginiz gibi, henuz oyle bir secenek yok gibi duruyor... AMA PANIK YOK haberler iyi (tu) beta forumlari bu konuda dolup tasiyor, crafterlar ayakta(mış :P ben bilmiyorum tabi... bunlar spekulasyon) item kazınca demirle birlikte rare item da çıkabiliyor (gem, sulfur falan... wow gibi biraz o açıdan). Craft edecek çok item var o açıdan güzel. Tailor falan da güzel gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Craft edilen şeyleri vendor satın alıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 aliyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 teşekkürler art niyet yokmuş, lafımı geri alıyorum.Umutlandım şimdi iyimi. WOTLK almıştım oyunun ertelendiği gün ^^ merak ettiğim şey housing. city stone dışına ev dikebiliyormuyuz UO daki gibi? oyunda mule var mı? oyunda dye varmı armor ve kıyafet için? bu noktada beni endişelendiren tek şey şudur, paylaşıyım, DNL betasını beklerken ebonloredaydım, Ewle nin betada accountu vardı, ama onlarda scame geldi, betada başlangıç yerleri az çok çalışıyordu, şikayetler benzerdi, skiller düzensiz, speller zor, yeterli npc ve mob yok ortada. betada olanlardan bakmalarını rica edeceğim şey mid game content. yani bir skilli 50 nin üstüne çıkardığımızda ne değişiyor, oyunda nereleri kullanılabilir duruma geliyor? teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 player housing yok su anda. Herhangi bir sey gorulmedi bununla alakali (sehir kurma olayi icin cityshard var ama bol bol). DNL oynamadim bilemiyorum. Bildigim sey scam olma ihtimalinin az olmasi malum oyun calisiyor oynaniyor, cayirda bayirda kosuyor insanlar, dovusenler var ve genel olarak client stabil ve sorunsuz. 50 den sonra acilan skiller demissin de, yani... nasil bir etki merak ediyorsun anlamadim? Mageyr icin yeni buyuler aciliyor, weapon skiller icinse dmg arityor ve iste snare eden falan vuruslar cikiyor ortaya. Glatheros said: buraya betadan haberler iyi yazıpda, adam gibi leak vermeyende art niyet ararım azmo. ben de leak aradigi halde guilde girmeyende art niyet ararim. HADI BAKALIM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kickapoo Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 lick lick , kapadım tüm acclarımı yaslandım arkama bi ay kafa sosyalleşeyim biraz sonra ruhumu teslim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 22 sinde release olmaması bence insanların üzerinde çok büyük eksi etki oluşturdu.on yıldır yapıyorsunuz bir aydamı değişecek diye soruyor insanlar ve haklılar da. umarım 25 inde ortaya gameplay olarak iyi bir yapım çıkar.grafik istemiyorum özellikle iyi grafikli oyunları oynamama kararı aldım.bu kararın altında da sistemim değil tecrübelerim yatıyor. eğer oynanışı kotarabilirlerse ve feedbacklere iyi karşılıklar verebilirlerse epik bir oyun serüveni oluşacak demektir, çünkü yapanların da bir oyuncu olması büyük bir katkı. bugün EA gibi firmaların artık yüzeysel ve sıkıcı oyunlar yapmalarının altında yatan yanlışta bu.ellerinde her türlü olanak var,her türlü sistemi geliştirebiliyorlar ama alt yapıda oyunculuktan gelen insanlara önem vermiyorlar.son çıkan lotr u oynayanlar özellikle hissetmişlerdir oynanış artık her şeye tekabül ediyor. bugün battleground europe dan aldığım tadı son model cod dan veya bf2142(2 mods) dan alamıyorum. musluk un daha çok geri dönüşüm yapması lazım forumda ve eminim bir çok kişi burayı takip ediyor,ortaya çıkacak olumlu bir havada da epey insan oynamaya başlayacaktır kaliteli bir yapım fikri ağırlık basarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar