Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 elimde uzun bir wordlist var ve editlediğimde listbox bu listenin sadece bi kısmını alabiliyor? Alternatif nasıl bi yöntem kullanabilirim? Henüz SQL ve Framework bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 hmm sanıyorum birden fazla listbox kullanacam.. bu şimdi aklıma geldi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 listbox'in limiti senin erisebileceginden daha fazla olmasi lazim? kac kayit tutuyorsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 a'dan z'ye 26bin kusür satırlık türkçe kelimeler :( yapmak istediğim şey belirli harflerini bildiğin kelimeler için sonuç listesi.. Ödev filan değil. Kafamda bi proje. Eskiden qbasic'de yapmıştım. Şimdi bunda yapsam çok iyi olcak.. örneğin; "ada?" sorgusuna adam, adak sonuçlarını vermesi lazım.. Sadece a harfli kelimeleri koydum listeye. Kod'u da baya geliştirdim. Hadi hayırlısı.. Heralde birden fazla listbox yapıp invisible yapcam onları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 eoo ben mi yanlış anladım yoksa, array/list falan kullansan daha bir rahat olur? "ada?" stringini listbox daki stringlerle değil de array içinde aratıp eşleştirsen¿ en sonunda bulduklarını listbox a doldursan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 list box a neden koyuyosun, xml dosyasina koy, sql table a koy, txt icine koy, ram de tutulutmu o kadar bilgi breh breh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 pardon yanlis anlamisim, List() gibi bisi zannettim meger listBox mis, control den bahsediyoruz dimi? soruyu bastan alalim efem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 reyou said: list box a neden koyuyosun, xml dosyasina koy, sql table a koy, txt icine koy, ram de tutulutmu o kadar bilgi breh breh. Ya başta söledim sql, framework bilmiyom diye. onsuz yapmaya çalışıyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 birden fazla listbox ile olacak gibi. karakter dizileri yaratıp karşılaştırıyorum. tıkanırsam yine yazarım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 cincim, mantik akisinda biraz hata var. o kadar buyuk bir liste varsa elinde (ve harici bir saklama kullanmayacaksan) hepsini arka planda tutup ihtiyac oldugu kadarini gostermen lazim. bunun birkac sebebi var, birincisi, 26bin kayidi ortaya koydugunda kullanici zaten o listbox'i kullanamayacak. o yuzden, sonuc sayisini 100, 250, 500 gibi bir rakamla sinirlaman ya da bu buyuklukte bloklar halinde gostermen lazim. rahanin da dedigi gibi, once bir array'de ya da hashtable'da tutacaksin verilerini, kullaniciya gostermeyeceksin, sorgu geldigi zaman da liste kullanilabilir bir boyuttaysa gostereceksin. yani adam *a* diye bir arama yaparsa, icinde tum a gecen kelimeleri gostermenin yine bir anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 şu aşamada * düşünmüyorum. ? ile karakter sayısını belirleyip, kodları basit tutacam(yani ? = bir harf). bu söylediklerini aklımda bulundururum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 o değil de listbox'ın kapasitesini merak ettim.. 150 bin itemlık bir array'i listbox'a attım. load ederken büyük bir zaman kaybı yok, memory'de de çok büyük yer kaplamıyor. bana kalsa yine de 150.000 item'ı bir listbox'a sıkıştırmam, yukarıda denilen gibi kullanırım ayrı konu.. yani diyeceğim odur ki ayrı ayrı listbox kullanmana falan gerek yok cin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 benim bahsettiğim dizayn aşamasındayken edit items olayı. aslında ben ilk editlerken almıyosa sonra da alıcağını zannetmiyorum. ileride framework olaylarını öğrendiğimde çok daha rahat olacak gerçi. mümkünse kodlarını görebilir miyim? Belki hepsini atamıyodur. Alfebetik sıralı bi liste atarsan daha rahat anlarsın hepsini alıp almadığını.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 sen o kelimeleri zipleyip rapidshare e upload et birimiz canı sıkılınca yapar anlatmak zor böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 List<string> myList = new List<string>(); for (int i = 0; i < 150000; i++) { myList.Add(i.ToString()); } listBox1.Items.AddRange(myList.ToArray()); eksik olma gibi bir ihtimali yok cincim ^^ senin yapacağın da yukarıdaki gibi bir array'e kelimeleri atmak. sonra listbox'a eklemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 tamamdır olayı substring'le çözdüm. sadece a harfi sığdı ama program çalışıyo. listbox olmucak galiba. kelimeleri direk dosyadan alıp sorgulatcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar