Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsrail Füzeyle Saldırdı En Az 140 ölü.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Revenant said:
suBzer0 said:
fenris said:
istediğin yerden bak, evir çevir; yine de kabul edilir yanı yok.

sivillerin bombalanmasını savunup, "kitaba saygı gösterin" demek de komik. sivillerin hayatlarına saygı göstermek zor olmamalı.

Kendi dinine ait olmayan insanları "köpek" yerine koyan bu kitaa inananlar değil mi zaten?

sen bi hava al gel istersen hacmini fazla asmaya baslamissin kontol edemiyosan edicekler illa bulunur..

Kimse kimsenin dinine hakaret edemez arkadasim ne olursan ol insan olmasini ogren once..Onuda burda ogretemezler malesef..

Ne hakareti var ki benim yazdığımda? Okuduğunu mu anlamıyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

heh birileri eğer oraları bizde kalsaydı hala sömürüyo olacaktık demiş. eğer oraları sömürüyor olsaydık II. Abdülhamit osmanlının borçlarını büyük ölçüde bitiricek olan teklifi kabul edip, zamanında satardı o avuç kadar toprağı yahudilere.

ha bugün bizden din kardeşiyiz diye destek bekleyen arapların dedeleri, özgürleşeceğiz diye 1.dünya savaşında arkamızdan hancerleyen araplar.ihanet ettikleri türklerin satmadıkları toprakları pek de güzel sattılar kendi elleriyle yahudilere. şimdi aralarında kendilerini koruyacak kadar birlik bile kuramayacak saçma sapan devletlerden oluşuyor arap toplumu.

başbakan araplarla din kardeşiyiz diye haması türkiyeye davet ediceğine, her fırsatta israile çemkireceğine önce önüne baksın kendi ülkesinin çıkarlarını gözetsin.

ps. ha yahudi dostu falanda değilim yanlış anlaşılmasın. sadece ülkemizde hamas gibi bir terör örgütünün sırf aynı dindeniz diye desteklenmesine karşıyım. hamasın kuvayi milliye benzetilmesine karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

MacLeod said:

ha bugün bizden din kardeşiyiz diye destek bekleyen arapların dedeleri, özgürleşeceğiz diye 1.dünya savaşında arkamızdan hancerleyen araplar.ihanet ettikleri türklerin satmadıkları toprakları pek de güzel sattılar kendi elleriyle yahudilere. şimdi aralarında kendilerini koruyacak kadar birlik bile kuramayacak saçma sapan devletlerden oluşuyor arap toplumu.

Buraya +1, arkasına da Kurtuluş Savaşımızda hangi Arap ülkesinden, hangi müslüman ülkeden yardım gördük? Her koyun kendi bacağından madem, herkes işine baksın.
Sosyal ağlarda paylaş

zürriyet said:
İsrail uçakları üniversite bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki İslam Üniversitesi'ni bombaladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in kıyı bölgesine yönelik seri hava saldırıları çerçevesinde, Hamas'ın kültürel simgesi olarak kabul edilen İslam Üniversitesi'ni bombaladığı bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü, saldırıya ilişkin bir yorumda bulunmazken, görgü tanıkları ise Gazze'deki kent kampüsünün bir dizi patlamayla sarsıldığını kaydettiler.

vurulan hedeflerden sivil çıkması ile bizzat sivil hedefleri vurmak arasında kafam kadar fark var.

hamas berbat bir kitle olabilir ama vurulan hedefler sivil ve buna karşı dünya kamuoyunun tepkisine ihtiyaç var.
Sosyal ağlarda paylaş

insan ölüyor. insan

http://www.youtube.com/watch?v=COKVIjIZSW4

3.15 den sonrasını iyi izleyin.

ha bi de yorumlara bakmanızı da öneririm. ölün köpekler ölün diye yazan onun bunun veletleri şu an yanımda olsa neler yapabileceğimi tahayyül bile edemiyorum.

ben gazze de yaşayan bir filistinli olsam ben de intihar bombacısı olurdum evet.
Sosyal ağlarda paylaş

umur talu said:
Biliyor muydun Amca!
Şöyle bir dengecilik var:
"Hamas da füze attı".

İster ABD ve İsrail'le birlikte "sadece terörist" deyin...
İster "seçim de kazanmış, siyasi ve askeri bir hareket" deyin.
Bu Gazze'nin ne olduğu gerçeğini değiştirir mi?
Gazze'nin "İsrail'e karşı iktidarsız" Birleşmiş Milletler dilindeki adı bile "işgal altındaki topraklar".
Kimin işgali?
Hamas'ın mı!
Bir zamanlar, Hıristiyan Arapların da dahil olduğu "milliyetçi" Filistin hareketi karşısında "İsrail'in teşvikiyle" oluşmuş Hamas'ın mı, yoksa İsrail'in mi?
Yıllarca Gazze, işgal altındaki topraktı ve düne kadar Gazze abluka altındaki topraktı.
İnsanların, kadınların, çocukların, yaşlıların açlık ve sefalet mezarına canlı canlı koyuldukları topraktı.

"Terörizm", "masum insanlara da saldırı" tanımıyla özel mana kazanır, değil mi?
Bir örgütün "teröristliği" en çok bununla vurgulanır.
Peki, bir devlet "masum insanlar"a, kadınlara, okul çocuklarına, bebeklere füze ve bomba ile saldırdığında nedir?
İsrail böyle bir saldırıyla nedir!

"Denge cambazları" sanki "iki eşit"ten bahseder gibidir.
Bir tarafta "onlarca yıldır işgal altında", yıllardır abluka altında, yoksulluk ve açlığa sıkıştırılmış, kimliği, kişiliği, insanlığı aşağılanmış bir halk... Bir tarafta dünyanın dört bir yanından da destek alan, nükleer silahlı, denizaltılı, savaş uçaklı, haşin ordulu bir devlet.
Üstelik, tarihin önemli anlarında "halkının karşıtı ve ona vuran, kıran" ne olmuşsa, ona dönüşmüş bir devlet.
Belli topraklarda hayat hakkı mı tanınmamışmış kendi halkına; aynen öyle hayat hakkı tanımayana dönüşmüş bir devlet.
Belli ülkelerde ayrımcılığa, aşağılanmaya, ırkçılığa, kırıma, soykırıma mı tabi olmuş halkı; kendini o zalimliğe adamış bir devlet.
Etrafındaki devletler tarafından ablukaya mı alınmış; yerinden yurdundan ettiği, topraklarını işgal ettiği bir halkı ablukaya gömen bir devlet.
Tarih boyunca dini, milliyetçi, etnik şiddete maruz kalmış bir halk mı; işte aynen dini, milliyetçi, etnik şiddetle bütünleşmiş bir din ve ırk devleti.
Hem de...
Bizatihi terörle, terörizmle, sabotaj ve suikastlarla kurulduğu, toprak genişlettiği halde şimdi köşeye sıkışmış, yoksul, aç, aşağılanmış bir halkı terörizmle suçlayan ve her saldırıya eşitsiz, orantısız saldırı değil, katliamla misilleme yapan bir devlet.

Buradan, bakmayın "kardeş mardeş" ağızlarımıza, kına yakmış kınamalarımıza, bize de ciddi bir utanç düşüyor.
Bir kere; "İsrail savaş, saldırı, katliam makinesi"ne ciddi para, cesaret ve cüret akıttı bizim "demokratik laik hukuk devleti".
Siyasi iktidarlar ve Silahlı Kuvvetler, tankla, helikopterle, uçakla para ve imkân akıttı o çarka.
Utanmadık, çoluk çocuğu bombalayan İsrail uçaklarına pistlerimizi açtık. Hislerimizi açtık. Histeriye kucak açtık!
Şimdi, daha da rezili şu:
Ya, Başbakan'ın sandığı gibi, aldatıldık...
Ya da kendimizi kandırdık...
Daha da beteri, devlet eliyle halkımızı aldattık.
Çünkü, bu saldırı hazırlığını uzun süredir yaptığı anlaşılan "gitti gidecek" İsrail Başbakanı, katliam emrini vermeden hemen önce Ankara'da idi.
Bu, tarihimizin en ciddi utançları arasına girdi.
Ya, elini yine kana bulamaya hazırlanırken Ankara'da yalan söyledi, gaz aldı, gaz verdi...
Ya da, daha beteri, ne yapacaklarını söyledi ve gitti!
Her halükârda, okulda sabahçı öğlenci değişimi yapılırken öldürülmüş o çocukların, belki iki eli değildir yakamızda ama, bir sorusu uçup gider Ankara'ya:
Bizi öldüreceklerini biliyor muydun Amca!
Not: Çocuk deyince; "Çocuk katili" her kökenden çıkabiliyor. İşte Afganistan'da da belki okuldaki ABD'li askerleri hedefleyen bir bomba... 7 ölüden 5'i öğrenci!
Sosyal ağlarda paylaş

Bir taraf dünyada en teknolojik silahlar ile donatımlı diğer taraf ise tam tersine yoka yakın silah teknolojisi. Bi taraf güdümlü füze atıyor teknolojinin en uç noktası olarak diğer taraf intihar bombacısı yolluyor inancın son noktası olarak. Ama rakamlara bakınca teknoloji feci halde çuvallamış sivil hayat sözkonusu olduğunda.
Sosyal ağlarda paylaş

israil saldırılardan önce 3 gün boyunca söyledi eğer roket saldırıları durmazsa çok fena geri dalıcaz haberiniz ola diye.

hamas iplemedi.

israil de tehdidini yerine getirdi.

ilginç birşey yok. eğer komşu bir ülkenin -hükümeti- benim yaşadığım yerlere roket saldırısı yaptırtıyorsa, tsk da bizi korumak için geri saldırı yapar.

sivillerin ölmesi acı verici birşey, fotoları görünce ben de kötü oluyorum. fakat hamasın gidip uyuyan ayının üstüne işemesi ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum.

adamlar kendi sivillerine değer vermiyor demekki.
Sosyal ağlarda paylaş

hala yok hamas ateskesi bozdu, yok once o orket attıfalan diyorsunuz.

hamasa eher abluka kalkmazsa ates kesı bozucaklarını ve saldırılarak baslayacakları uyarında bulunmustu, israilde iplememisti.

israilin derdi zaten ateskeste ablukayı devam ettirip filistin halkını bezdirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

2 günde 200 roket atmış Hamas, İsrail'i savunma amacım yokta bir yere kadar, heriflerde patlamış. Kaşıyanı kaşırlar, sonra ah cihad ah Türkler ah İslam alemiiii diye yakarmanın manası var mı? Ölümleri onaylamıyorum tabiki çok acı ve berbat bir durum, ama Hamas'ı temizlemek Filistinlilere düşer...
Sosyal ağlarda paylaş

sharky abi o "bizde kınıyoruz, çok feci" msgları semboliktir ki zaten bi etkisi olmaz, hiç görmedim etkisi olduğunu.
misal herkes kınadı işte bm ab etc, lakin bugün tanklar iniyor ortama, bi etkisi yok. napcak ambargomu yapcaklar israile :P onun amacı sadece "valla biz hem kınadık hem denedik olmadı" demek tv önünde. türkiyenin rolü arabuluculuk iken uluslarası ortamda bunu ordan burdan fırsat çıktıkça göstercek işte. asıl ilişkiler tv önünde gösterilenler deil tabiki, 2 kınamayla israil vay adiler demez bize.

Yoksa hala biz israilin en büyük müşterilerinden biriyiz askeri olarak felan, hatta 2007 de teşekkür mü ne gelmişti çok alışveriş yaptığımız için adamlardan. öle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
sharky, yahudi lobisi arasıra bazı "çıkarlarımızı" gözetiyo diye, israilin kadın-çocuk demeden masum insanların üzerine bomba yağdırmasını görmezden mi gelelim? bu mudur? tamam israil halkı da çok çekiyo hamastan ama, bu ne ki yani?

hayır bi de neyi çözüyo orayı bombalamak? hamas sempatizan kazanıyo, o kadar.

Gerilla savasinda bunlar hep olur. Cunku kimin savasci, kimin halk oldugunu ayirt edemezsin. Vaktinde de Betlehem civarinda ( Filistin'de, Gazze degil ), tum filistinli savascilar tarihi kiliselere girip oradan savasiyorlardi. Sonra ne oldu, Israil kiliselere zarar verdi oldu.

Bize yapilan da benzer bir olay. Tamam bir suru kamp var ama, olayin cogunun halk arasinda oldugunu herkes biliyor. Biz de gercekten saglam bir saldiri yapsak, ya da bizde de teroristler Gazze seridi gibi cok kucuk bir alanda birikmis olsa, bizde de ayni seyler olur.

Sirf fotograf/video cekip, duygu somurusu yapabilmek ve para koparabilmek icin Hamas'in, fuze bataryalari etrafinda insanlarin gezinmesine, cocuklarin top oynamasina izin verdigi durumlar var.

Hamas'in hic mi istihbarat birimi yok ? Bezeq, Cellcom ( Israil telekom operatorleri ), hangi bolgelerin bombalanacagini bir gun onceden servis mesaji ile yazdilar. Sivilleri neden cekmedi oradan sizce ?

Gazze seridi haric, Filistin'in neden su anda bir sorunu yok Israil'le ? Olay sadece ve sadece Hamas ile, Filistin ideolojisi ya da Filistin'in varolusu ile ilgili degil ki.

Pelephone'u ( Filistin Telekom ) kim kurdu ? Sizi teknolojik olarak gelisin, sonra biz sizi doveriz demek icin mi ?

Filistin zannediginizden daha zengin bir ulke, fakat tum arap kulturunu tasiyan ulkeler gibi, para sadece ve sadece belirli bir bolume gidiyor. Dolayisi ile en bastakiler zengin oluyor ve halk surunuyor. Vaktinde halk sefalet cekerken, Arafat 3-4 futbol stadyumu boyutunda saray yaptiriyordu kendisine. Dolayisi ile halkin fakir olmasini Israil ablukasi ile alakasi yok.

Universite bombalanmismis. Tipik 2. kilise olayi. Filistin tarafi ( dogu ) ogrendi diplomatik olmayi, Hamas'ta ( Gazze/West Bank ), ogrenecektir yavas yavas.

Savas her ne kadar acimasiz ve cok kotu bir sey olsa da, her iki tarafin birbirine saygi duydugu bazi kurallar vardir. Gerilla savasi, herhangi bir kurala uymadigi icin, karsi taraf hic bir zaman savasarak kazanamaz. Zaten gerilla taktiginin gucu burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Filistin'in de, Gazze nin de kokleri ayni. Gazze, Filistin'den isteyerek ayrilmis bir bolge, Hamas'in liderligi ile.

Tum yazimdaki ana fikir: Gazzede neden bunlar oluyor da, Filistin de bunlar olmuyor, idi.

Eli yuzu duzgun, konusabilen, iletisim kurabilen bir devlet olursaniz, hayatiniz sadece "din" e bagli olmazsa, boyle salakca seyler de basiniza gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

@cuce: ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun

ben kim haklı kim haksızda değilim.

biz şu anda gidip istanbuldan rusya ve amerikaya roket saldırısı yapsak, istanbulu yerlebir ederler, onbinlerce insan ölür.

istersek haklı olalım, istersek haksız olalım. böyle bir şey yapamayız, salak değiliz çünkü.

karşı veremeyeceğimiz, karşısında çaresiz kalacağımız bir savaşa sokmayız kendimizi.

ha hamasa göre karşı vermek, kendi öldürttüğü sivillerinin fotolarının dünya medyasında yayınlanması, o ayrı konu.

..

tabii bunu geçtim, eğer senin dediğin gibi ambargoya karşılık olarak sivil öldürme amaçlı roket atıyorsa hamas, zaten haklılık haksızlık kavgasını en başından kaybetmiş demektir.

hayır anlamıyorum, mesela bizim ermenistan sınırımız kapalı, ermenistan bunu sebep gösterip bir şekilde erivanın içinden atılan roketlerle bizi vursa, karşılık vermememiz gerektiğini mi savunacaksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
jadelith ben ne yazıyorum sen ne yazıyosun.

adamlar durduk yere saldırı yapmıyor diyorum kac sayfadır, gazze ablukada diyorum, adamlar zaten oluyor diyorum zaten acı cekiyorlar diyorum.

sen diyosunki "kasındılar"

ha şu anki durumdan daha iyi durumdaydılar yani?

roket atmaları acı çekmelerine bir çözüm oldu öyle mi diyorsun?

ilginçmiş.
bide

birşeyi anlamıyorum mısırda bol bol destekçisi var bunların. mısırla sınırları da var. niye mısırdan destek gelmiyor? israil bir şekilde mısırdan da mı yardım gelmesini engelliyor? ciddi bi soru bu merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Mısır İsrailden çekiniyor. Geçmişte 6 gün savaşını unutmuyor.

iyide

roket yardımı yapmayacak tabiikide. UN e söyler, yardımları bizim burdan yapın diye. veya UN istemiyorsa (ki niye istemesin) kendileri bir NGO yoluyla yardım yapabilirler, sınırları var nasısa, israil legal olarak bişi yapamaz.

6 gün savaşını da unutmasınlar evet, kendileri önce 150,000 asker yığdılar israil sınırına (suriye de 60,000 civarı), sonra israil zeki davranınca ağlamaya başladılar ilk onlar daldı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

İşgal altında yaşayan insanların ne kadar ahlaklı/ahlaksız olursa olsun direnmeleriyle dalga geçiyorsun ya şu an tiksiniyorum senden, insan filan değilsin.

Çıkıp da Hamas'a ona buna bok atıp kurtulabileceğini sanma ayrıca, Filistin 50 yıldır neler çekiyor ona bak, 50 yıldır Hamas yönetmiyor ülkeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
İşgal altında yaşayan insanların ne kadar ahlaklı/ahlaksız olursa olsun direnmeleriyle dalga geçiyorsun ya şu an tiksiniyorum senden, insan filan değilsin.

Çıkıp da Hamas'a ona buna bok atıp kurtulabileceğini sanma ayrıca, Filistin 50 yıldır neler çekiyor ona bak, 50 yıldır Hamas yönetmiyor ülkeyi.

dimi, işgal altında direnip ölmek baya onurlu bişi. tabii senden geriye kalan karın çocukların vs. daha büyük sefalet haksızlık altında yaşayacak, ama önemli değil yeter ki senin egon tatmin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...