Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsrail Füzeyle Saldırdı En Az 140 ölü.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

-007- said:
olayda terörizm boyutu var evet. İşgal temelli terörizm var.

"Terörizm olsa ne fark eder, kimse bir şey yapmıyor" tutumu yanlış. Terörizme seyirci kalalım diyosun yani.

Benim bildiğim "doğruları herkesin yüzüne patlatabilecek ülke olmak" gerektiği.

böyle bir gerçeklik var yani?
- ha durun lan bu terörizm artık, israil ve abd paraleli politikadan vaz geçelim.
derler diyosun...
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışılacak bir yanı bile yok ki kimin haklı kimin haksız olduğunu tüm dünya zaten biliyor.

Müslüman dünyası aptallığının bedelini ödüyor bu geri kalmış zihniyet ile ilerlemeye pardon yerlerinde saymaya devam ederlerse dahada ağır bedeller ödeyecekler.

Ulus anlayışı yerine ümmet anlayışı güdülürse ortaya böyle sonuçlar çıkması çok doğal. Birsürü müslüman devlet var ama hepsi bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla birbirlerine destek olmuyor kenara çekiliyor. Hepsinin elinde çağımızın en büyük gücü olan petrol var yani akılları olsa dünya onları değil onlar dünyayı yönetir, ellerinde bu potansiyel var ama akıl yok.

Hepsi geri kalmış hepsinin halkı eğitim olarak sıfıra yakın düzeyde. Dünya yaşamını gözden çıkarıp gelişimi takip etmeyip özgür düşünceyi engellemenin bedeli bunlar işte. İslamiyetin yüzyıllar içinde köhneleşmiş olan bozuk yapısı bu geri kalmışlığın temel sebebi olduğu için bugün onlar kukla. Köşesine çekilen her müslüman devlet böyle yavaş yavaş sindirilip amerika ve israil tarafından yutulacak.

Haklı oldukları bir mücadeleyi bile veremiyorlar bu konuda en ufak bir destek görmüyorlar. Bu yapıya ve düşüncesizlik sistemine hayran olan örümcek kafalı insanların bizim ülkemizde yaşadığını bilmek ne üzücü.

Yazık masum insanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

İlerleme denmiş , olayı dine bağlamak gerçek sonuçları vermez bence. iranı örnek verebiliriz buna. Birde israil din kuralları ile yönetiliyor belirtmek lazım.
Ayrıca ulus yerine ümmeti benimsemiş olsalardı zaten araplar ile araları iyi olurdu heralde ve bu şekilde tek başlarına kalmazlardı .
Ha unutmuşum, kukla olsalar zaten roket saldırısı olmazdı heralde?
Sosyal ağlarda paylaş

Geneli kapsayan bir yorum islam dünyasını kastettim ülke ülke değerlendirme yapmadım. Geneline bakacak olursak çoğu kukla konumunda. Ayrıca günümüz islam dünyası her alanda öncü olduda ben mi bu durumdan haberdar değilim ?

Birlik ve beraberlik olarak islam dünyası sınıfta kalıyor. Hristiyan bir ülkeye füze saldırısı yapılırsa neler olur sorusunun cevabını hepimiz biliyoruz. Ama müslüman bir ülkeyi rahatça sindirebilirsin diğerleride izlerler. Zebra sürüsünden farkları yok anlayacağın sürüden birini aslan yerken diğerleri otlamaya devam ediyor. Kendilerini savunacak güçleri var ama bunu kullanmaktan acizler. Çağın gereklerine uygun şekilde yaşayacak potansiyelleri var ama bunu ortaya koymaktan çok uzaklar ve bunun sebebide köhneleşmiş yapıları, inançları. Eleştirimde bunun üzerine.
Sosyal ağlarda paylaş

irenikus said:
Bu Filistin neyin nesidir şimdi hiç anlamıyorum ben, İsrail kurulduğunda oralar mısır'a ait değil miydi, Filistin ne ara oluştu? Bir de birbirine bağlı olmayan Filistin toprakları var ben anlamıyorum bunu

İsrail neyin nesidir diye sorman lazım ? Denizi ortadan ikiye yarıp 100 insanı kurtarmış,ama günümüzede kanlı cesetler bırakmış bir peygamberdir peygamberleri.

İsraillilere toprak satıldı.İsrail kuruldu.Bugün cefası çekiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Garager said:
irenikus said:
Bu Filistin neyin nesidir şimdi hiç anlamıyorum ben, İsrail kurulduğunda oralar mısır'a ait değil miydi, Filistin ne ara oluştu? Bir de birbirine bağlı olmayan Filistin toprakları var ben anlamıyorum bunu

İsrail neyin nesidir diye sorman lazım ? Denizi ortadan ikiye yarıp 100 insanı kurtarmış,ama günümüzede kanlı cesetler bırakmış bir peygamberdir peygamberleri.

İsraillilere toprak satıldı.İsrail kuruldu.Bugün cefası çekiliyor.

israili biliyorun neyini sorayım ki, filistin'i bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

siz bilmiyor musunuz yeni model sınır değiştirme işlerini? bm esaslarına göre savaşla sınır değişikliği olamaz güya.

aynı şey bosna'da da yapıldı. güncel bir haritasını bulup incelerseniz, hırvatistan ve sırbistan'la komşu oldukları taraflarda saçma sapan bir harita var, parça pinçik. sorsan oralar bosna toprağı; ama haritayı görsen ordaki insanların boşnak olarak kalma ihtimalleri yok. küçücük, ana vatanlarıyla alakası kalmamış yerler.

israil'in bugün yapmaya çalıştığı şey de bu işte. üzerinde yaşayanlar lanet okuyup çekip gidene ya da artık ait oldukları milletle alakaları kalmayana kadaar inatla toprağı elinde tut, gerisine karışma taktiği.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkez musluman oldugu icin sacma sapan yorumlar gelmis bugun PKK allah korusun boyle bir saldiri yapmis olsa herkez kin guderdi arada soyle bir fark var HAMAS tum dunya tarafindan bilinen ve yadirganan bir TERORİST orgutudur ve bu orgut FİLİSTİNİ YONETMEKTEDİR.Vurulan butun hedefler HAMAS'a aittir olen sivil sayisi 1 tanedir yani yapilan operasyon basariyla tamamlanmistir r biraz objektif olmaya calisin gidin yabanci siteleri okuyun nedir ne degildir ogrenin din'e ve peygamberlere laf aticaginiza once ne oldugunu belirleyin.Ateskes bittigi gibi Hamas fuze saldirisi uygulamistir sivillere karsilik israildeki ve israil buna karsilik HAMAS'i vurmustur..Tartisicaksaniz biraz gozunuzle bakmaya calisin fanatiklik yapicaklar lutfen sakin olsun burasi acik bir forum herkez agzina geleni soylicekse lutfen baska yere..
Sosyal ağlarda paylaş

Hamas'a terorist demek işgal altında bir toprağın vatandaşları tarafından oluşturulan bir çeşit kuvayi milliye kuvvetine terörist demek gibi bir durum. ama normal bir kuvayi milliyeden farkı var evet vatanını ve sivillerini savunmak için karşı tarafın sivillerine zarar veriyor. Yani herhangi bir terorist örgütü gibi zaten kendilerine ait olmayan toprakları istemek gibi bir durumları yok fakat kendi topraklarını savunmak için uyguladıkları yöntemler teroristlerle örtüşüyor
Sosyal ağlarda paylaş

Olaylar nedir bilememde hamasın önce saldırma argümanı biraz geçersiz;

Ateşkes bittiği gibi israil saldıracağına hamas önce saldırmış pek fark yok.

Edit1:

Bir de filistinli birisiyle tanıştım 2-3 gün önce ,1 aydır israil elektrik vermediği için şehirde elektrik yok, ailesinden para gelecek ama israil blokluyor falan ,bütün kontrol adamlarda yani.
Sosyal ağlarda paylaş

daha geçen sene miydi lübnan'da yüzlerce sivili katletti israil, hadi tamam HAMAS terörist olsun, ama üzgünüm ki, HAMAS ın terörist olup da israil'in olmadığı objektif bir terör tanımı yok

ikisinin tek farkı israil in biraz janjanlı olması, pr çalışmalarına falan önem vermesi. sivil hedefler konusunda hamastan aşağı kalır yanı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

gazzeye olan ambargo,hamasın israile roketli saldırılarından kaynaklanıyor.
ayrıca hala ve hala dini konularda odunca konuşan arkadaşlara bravo diyorum.
hoşgörü coğrafyası gerçekten coğrafyamız.

israilin savunalacak bir tarafı yok,yıllardır kırdı geçirdi,ama hamasında aşşağı kalan bir tarafı yok.

ister mücahit de ister terörist,gazzelilere zarar vermediklerini savunmak komik bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...