-007- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 İsrail sivil halka saldırmıştır, İsrail'in yaptığı terörizmdir. Olayı PKK meselesi olarak değerlendirmeden önce 2 kez düşünmek lazım. Terörizm devlet olmak ya da olmamakla açıklanmaz. Terörizm bir yöntemdir ve bazı devletler bu yöntemi kullanıyor: Şekil 1 A. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 diyarbakırdakiler de terörist devlet diye pankart açıyor neye göre şimdi? korunma bir terörizm midir bunu cevaplayın sonra kimin ki terör iyice anlamış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 terörist devlet diye pankart açanlara füze atılmıyor mesela ona göre. kriter basit aslında; sivilleri hedef alıyor musun, almıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 örneğin sadece devlet görevlilerini hedef alsa terör olmayacakmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 devlet görevlisi değil, combatantları yani askerleri hedef alırsa bu kritere göre terörist olmaz. evet. dikkatini çekerim öğretmen/doktor/diplomat da devlet görevlisi ama sivil. yalnız polis'in durumu ney ben bilemedim iç güvenliği sağlamakla mesul zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Reogmar said: diyarbakırdakiler de terörist devlet diye pankart açıyor neye göre şimdi? korunma bir terörizm midir bunu cevaplayın sonra kimin ki terör iyice anlamış olur. diyarbakırdakilerin pankartı bi anlam ifade etmiyor. Çünkü TC terörizm yöntemini seçen ülkelerden biri değil. Ancak İsrail'in yaptığı doğrudan terörizm. Çünkü asker olmayanlara saldırıyor (korunma değil). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 iyide abd ırak savaşında da siviller öldü olay sadece bir terörizm mi? yoksa artık bu basamağı geçmiş bir savaş mı? bana göre bir savaş, hatta ateşkeslere sahne olmuş bir savaş. ki terörizm olsa ne farkeder ki? uluslarası toplum tepkisi mi değişecek ? ne değişecek? biz tutup bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak israilimi kınayacaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 bu bakış açına göre değişiyor tüm ülkeler kardeşim sen ermenileri katlettin,kürtleri sürdün diye bas bas bağırıyor.bize göre bu bizim korunma durumumuzdu ve bunu daha masumane görebilirken başka ülkeler bunu bir soykırım olarak addediyor. bilmem ne kadar ufak geliyor size ama bu bir "soykırım" olarak söyleniyor. benim düşüncelerime göre buna soykırım demek gerçek dışı ancak ortada böyle bir olayın varlığına dair anıtlar vs. yapılıyor. sen gelip terörizm yöntemini benimsememiş bir ülke diyorsun. terörizm zaten bir devlet politikası değildir. şu anda israil in çevresinde radikal islami terör örgütleri kol geziyor.filistin halkının eğitime ve çağdaşlığa ihtiyaçları var ve bu islami terör grupları bilerek oranın insanlarını geri bırakıyorlar.çünkü geri kalmış insanlar ile savaş devam edebilir ve bunun üzerinden çok güzel rant elde edilir. israil in filistine verdiği zararın binlerce katını hamas tarzı terör örgütleri filistin e daha fazla veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Ya harbiden Yok HAMAS terörist, yok filistinliler hakediyor. Abicim ben kendim İsraile gittim arada bi kıyakla Filistinede geçtik. Ne yalan söyeyeyim, çocukların gözü boş, ifade yok. zombi gibi ifadesiz, sanki yaşamıyorlar Ne dediğimi anlayanlar, durumu da anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Breedan said: iyide abd ırak savaşında da siviller öldü olay sadece bir terörizm mi? yoksa artık bu basamağı geçmiş bir savaş mı? bana göre bir savaş, hatta ateşkeslere sahne olmuş bir savaş. ki terörizm olsa ne farkeder ki? uluslarası toplum tepkisi mi değişecek ? ne değişecek? biz tutup bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak israilimi kınayacaz? arkadaş ne hevesliymişsin sen de sivil öldürmeye. şunu mu diyorsun yani "artık bu bir savaştır israil'in de abd kadar sivil öldürmeye kredisi vardır.".. hadi herşeyden geçtim savaşta sivil hedeflere saldırmak zaten uluslararası sözleşmelere aykırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Reogmar said: terörizm zaten bir devlet politikası değildir. biz de onu diyoruz işte sivilleri hedef almasın. said: şu anda israil in çevresinde radikal islami terör örgütleri kol geziyor.filistin halkının eğitime ve çağdaşlığa ihtiyaçları var ve bu islami terör grupları bilerek oranın insanlarını geri bırakıyorlar.çünkü geri kalmış insanlar ile savaş devam edebilir ve bunun üzerinden çok güzel rant elde edilir. israil in filistine verdiği zararın binlerce katını hamas tarzı terör örgütleri filistin e daha fazla veriyor. filistinlilerin abuk olması israil'in yaptıklarına meşruiyet kazandırır mı? kazandırmaz. ne kadar kasarsanız kasın, sivillere saldırmayı hiç bir şekilde meşru gösteremezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 sanırım kutsal denilen kitap saptırılmış yoksa benmi yanlış düşünüyorum Theodor Herzl yazdığı yahudi devleti kitabından bahsediyorsunuz sanırım tarih dersi vermeye gerek yok fakat kitaptan bi kaçşey aktarayım kitapta iki büyük yahudi devletinden bahsedilir ilk yahudi devleti kitabın yazarı ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen zengin yahudiler tarafından II abdulhamitten sembolik olarak filistin devletinden toprak istemişler karşılığında servet ödemek istemişler (5m altın) fakat elleri boş dönmüşler toprak satılmamış ozamanlar osmanlı mali açıdan iflasın eşiğindeydi 2.büyük yahudi devleti yani büyük israil projesi erbakan dönemine denk gelmiş iktidarda erbakan varken 2.büyük israil projesi engellenmiş şimdi işin aslına bakarsan her iki tarafında bu toprakları hak ettiğini düşünebilirsiniz orada ölen insanların can taşıdığını ve bu yapılanları hak etmediğinide düşünebilirsiniz edit 2. büyük israil projesini erbakan engellemiş derken çok ta hatırlamadığımı sanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 sivillere de saldırılsın diye özellikle zaten kimse demez amaç yok çünkü.ama bir çatışma da ister istemez sivil de zarar görür. anlatacağımı bir mesaj önce anlattım. sanırım bu konuda tartışacağımız pek bir yönde yok.sivilleri göz önüne aldığımızda filistin in terör faaliyeti israil den daha fazla üstelik elindeki olanaksızlıklara rağmen. benim merak ettiğim açlık ve hastalık günlük sorunlar iken hamas bu kadar silahı nereden ve nasıl bulduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 necmi said: zengin yahudiler tarafından II abdulhamitten sembolik olarak filistin devletinden toprak istemişler karşılığında servet ödemek istemişler (5m altın) fakat elleri boş dönmüşler toprak satılmamış ozamanlar osmanlı mali açıdan iflasın eşiğindeydi bunun kaynağı neresi? ss or didn't happen. erbakan mı engellemiş israil imparatorluğunu ayrıca? kahkalara zerk ettiniz beni.erbakan daha kabine kurmaktan aciz bir insanken demek ki böyle ulvi sorunlarla çarpışıyormuş. sonradan gelen edit : israil e taraf değilim, sadece bu savaşa objektif gözle bakıldığında nasıl gördüğümü anlatmaya çalışan biriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Benim anlamadığım ısrarla terör deme ihtiyacı hissetmeniz. Yoksa israilin barışı kasıtlı olarak engellediğini düşünüyorum. İsrail filistini baştan başa yıksa üstüne lübnana tekrar girse, bi kaç random arap ülkesine daha girse sivilleride vursa, buna terörizm dense bile uluslararası toplum gıkını çıkarmaz. çünkü ortak çıkarlar sözkonusu etc.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Reogmar said: sivillere de saldırılsın diye özellikle zaten kimse demez amaç yok çünkü.ama bir çatışma da ister istemez sivil de zarar görür. bu dediğin olsaydı evet savunduklarım biraz muallaktaydı. ama israil bizzat sivilleri de hedef aldı. hatta mülteci kamplarına(kesin bir şey demeyeyim de, sabra ve şatilla gibi bir şeydi adları) saldırmışlıkları da var. biraz oturup derleyip toparlamak gerekli sadece. bugünkü saldırıda da bir yerlerde okuduğum kadarıyla polis okuluna saldırmış. onların da askeri hedef olup olmadığı şüpheli. said: benim merak ettiğim açlık ve hastalık günlük sorunlar iken hamas bu kadar silahı nereden ve nasıl bulduğu. anladık tamam. hamas kötü ama bu israil'i cici yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Breedan said: Benim anlamadığım ısrarla terör deme ihtiyacı hissetmeniz. bu bir ihtiyaç değil. israil yaptıklarına meşruiyet kazandırmak için hamas'ı terör örgütü olarak gösteriyor ve kabul ediyor. ama yaptıklarının zerre farkı yok. hamas gibi sivilleri hedef alıyor israil de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 sadece kan kanı besleyecek.. ne bekliyorlar ki? birbirlerinin canını o kadar uzun süre yaktıktan sonra sevgi böcekleri olmalarını mı umuyorlar? hayır filistini bitirsen ne bitecek? hiç. diğer çevredeki müslüman devletler "aaa filistini bitirdiiii.." mi diyecekler? korkup ellerini mi çekecekler israil'in yakasından. aynı şekilde hamas'ın amacı sadece filistin halkını korumak mı? barışı sağlamak mı? öyle ise neden kendi içlerinde bile bu kadar sorun yaşıyorlar? halkın iyiliği için mi zorla kapışıyor yani? karşılıklı oyun oynanıyor işte.. zamanında tam barış sürecekken çıkan olayları da hatırlayalım. garip olan daha karmaşık bir konunun sadece tek boyutlu kavranmaya çalışılması.. bu zor bişi bak! her neyse, 80'ler - 2000'li yıllar zorlama güzellik yılları olarak geçicek, zorla demokrasi, sevdire sevdire özgürlük, kanırta kanırta koruma.. orada yaşayan filistinli gariplere acırım. yanlış yerdeki maksumlar sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 E iyi de bir ateşkes yapılmış 6 aylığına Bu ateşkesin süresi biter bitmez hamas roket saldırılarına başlamış. Bunun üzerine de İsrail füzeyle karşı saldırıya geçmiş. Olay bir terör saldırısı değil, savaş. Yoksa ateşkes anlaşmasına filan uyulmazdı zaten. Savaşlarda da orantılı güç kullanımı yoktur zaten. Aa onlar bana 5 roket attı ben de onlara 5 roket atıyim ödeşelim diye giden savaş varmıdır dünyada? Saldırıya uğrayınca çatır çatır ödetmişler işte. Tamam, İsrail çoğu konuda barbarlık yapıyo, yaptığı saldırıların da çoğu haksız yere. Yerin dibine girsin hepsi. Ama şu olayda hakları var. Madem Filistin o kadar aciz bir durumda, o kadar haksızlığa uğruyo, ateşkes süresini uzatmaları, en azından uzatmaya çalışmaları gerekirdi. Tam tersini yapıp ateşkes biter bitmez saldırmaları Filistin'i haksız çıkarmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 erbakanı savunduğumdan değil ama seni neden kahkahalara zerk etti onu anlamış değilim kitaptaki siyonist ideoloji erbakan dönemine denk geliyor ss kaynak falen yok açın vikiden veya başka bi kitaptan bakın mutlaka yazar biyerde ha erbakanda ısrar etmiyorum illaki o engelledi demiyorum çünkü engellenen şeyin içeriği çok ama çok ilginç şeyler olduğunu düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Türkiye İngiliz işhali altındayken Kuvvayı milliye ve Ankara Hükümeti halkın seçtiği direniş Kuvvetleriydi. ve tabii İngiltere ve fransa gözünde teröristtiler. Şimdide Hamas, İsrailin işgal ettiği topraklarda aynı terörist gruptur amerika israil ve ingileternin gözünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Hamas filistin "organizasyonun" hükümeti ,ayrıca düne kadar ateşkes anlaşması da aralarında vardı. Yani israilin filistin hükümetini terörist olarak görmesi garip kaçar. Ben buna savaş diyosam eğer bu sivilerin ölmesini haklı görmem anlamına gelmez. Ama sen terörizm olarak görmemiz gerektiğini ve tepki vermemiz gerektiğini söyluosun. Yani eğer bu bir savaş ise tepki koyulamazmı? Ben koyulabilir diyorum ve; Irakta ve orda burda savaşlarda bombalanan tüm şehirlerde ölen siviller için de tepki vermek gerekir arada bi fark yok. Ama sonuç da yok, iki durumda da kimse yerinden oynamadı oynamaz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Breedan said: iyide abd ırak savaşında da siviller öldü olay sadece bir terörizm mi? yoksa artık bu basamağı geçmiş bir savaş mı? bana göre bir savaş, hatta ateşkeslere sahne olmuş bir savaş. ki terörizm olsa ne farkeder ki? uluslarası toplum tepkisi mi değişecek ? ne değişecek? biz tutup bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak israilimi kınayacaz? olayda terörizm boyutu var evet. İşgal temelli terörizm var. "Terörizm olsa ne fark eder, kimse bir şey yapmıyor" tutumu yanlış. Terörizme seyirci kalalım diyosun yani. Benim bildiğim "doğruları herkesin yüzüne patlatabilecek ülke olmak" gerektiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Reogmar said: bu bakış açına göre değişiyor tüm ülkeler kardeşim sen ermenileri katlettin,kürtleri sürdün diye bas bas bağırıyor.bize göre bu bizim korunma durumumuzdu ve bunu daha masumane görebilirken başka ülkeler bunu bir soykırım olarak addediyor. bilmem ne kadar ufak geliyor size ama bu bir "soykırım" olarak söyleniyor. benim düşüncelerime göre buna soykırım demek gerçek dışı ancak ortada böyle bir olayın varlığına dair anıtlar vs. yapılıyor. sen gelip terörizm yöntemini benimsememiş bir ülke diyorsun. terörizm zaten bir devlet politikası değildir. şu anda israil in çevresinde radikal islami terör örgütleri kol geziyor.filistin halkının eğitime ve çağdaşlığa ihtiyaçları var ve bu islami terör grupları bilerek oranın insanlarını geri bırakıyorlar.çünkü geri kalmış insanlar ile savaş devam edebilir ve bunun üzerinden çok güzel rant elde edilir. israil in filistine verdiği zararın binlerce katını hamas tarzı terör örgütleri filistin e daha fazla veriyor. Osmanlı ermeni çocuklara füze atmadı. Yapmayın etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Breedan said: Ama sen terörizm olarak görmemiz gerektiğini ve tepki vermemiz gerektiğini söyluosun. Yani eğer bu bir savaş ise tepki koyulamazmı? nope ben böyle söylemiyorum. ilk derdim, hamas=pkk, israil=tc bağınıtısnı kurmak isteyen israil-sever gençlere yanlışını göstermek istiyorum. yoksa sivilleri hedef alan her eylemin faillerine tepki verilmelidir. söylemeye çalıştığım hamas ile israil den biri kahverengi ise diğeri lacivert olduğu; pek bi farkları olmadığı. tabi israil devleti biraz daha janjanlı. tepkileri "antisemitik hitlerci ühü ühü" diye savuşturabiliyorlar falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar