Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sinad said:
sarma rakının yanında harikadır

varlığınla yokluğunla sen harikasın
allah özelini güzelini yazsın alnımaa.

sarma her türlü harikadır. lütfen...

tabi yapmasını bilene yaptırmak lazım o da var.
Mesaj tarihi:
evilmaddox said:

@Gwi:

Kadının çocuğu olsa ne olacak, o evde yaşıyorsa zaten alışmıştır o çocuk kaç yazar be.

pekiii ev erkeğinse kadın bakıcı bulamayıp çocuğuyla birlikte geldiyse?

mesela cartman'ın annesi yaptı bunu
Mesaj tarihi:
şimdi benim bildiğim bi zeytinyağlı yaprak sarma vardır, yaprak dolma diyenini de duydum. ikisi de kullanılıyor sanırım. bi de etli yaprak dolma vardır. onun da etli yaprak sarması olarak kullanıldığını da duydum.

esas doğrusu nedir bunların?

bi de lahana dolması vardır hiç sevmem.
Mesaj tarihi:
zeytinyağlı yaprak dolma ama bir evde genelde aynı anda birden fazla çeşit zeytinyağlı dolma olmadığı için ne olursa olsun zeytinyağlı dolma diyerek iletişim kurulabiliyoruz bizzat denedim
Mesaj tarihi:
parmak boyutundaki sarmalardan bahsediyorsan yazık oluyor onlara genelde. en emek isteyen incelikte sarmaların 2 saniyede cips gibi bitmesi yapanın saçını beyazlatıyor.
Mesaj tarihi:
yaprak dolmasıda denir, sen cok bilmişlik yapma. burda 10 kişi dolsa diyosa, dolmadır aaaa.

ayrıca pırasa dolmasıda, aynı şekilde dolma ici sarılarak yapılır, ama adı pırasa dolmasıdır.
Mesaj tarihi:
şimdi herhangi bir yenilebilir kabuk içine çeşitli pilav vs. doldurunca dolma denmesi mantıklı evet. ondan yaprak dolma saçma da gelse kulağa mantıklı. yine de yaprak sarma denir ona ama.

içini doldurduğumuz herşeye dolma deseydik insanların yarısını da dolma diye çağırabilirdik mesela.
Mesaj tarihi:
cok net bir şekilde pırasa dolma onun adı

http://images.google.com/images?hl=en&q=p%C4%B1rasa+dolma&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

cahil cahil konuşmayın!
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...