Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chakra Linux - Arch tabanlı, kurulabilir LiveCD - Newbie Arch

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://chakra-project.org/

Bir ara deneyeceğim. KDE kullanıyor. Sürücüleri otomatik yüklüyor, komut yazarak yapılan herşeyi kendisi yapıyor. Newbie'ler için Ubuntu kadar kolay en azından.

Ekleyeyim: Bu Arch. Ubuntu ve Debian gibi bir ilişki yok. Otomatik kurulum ve donanım tanıma olan bir Arch LiveCD KDE çevresinde inşa edilmiş. Tüm sistem ayarları ve paket yöneticisi için grafik arabirimleri yapmışlar ama isterseniz hala Arch gibi sadece komut yazarak kullanabilirsiniz. Ama bana en azından bir Ubuntu kadar kolay geldi. Network'dür, programlardır, sürücülerdir, herşey GUI'lerle standart bir kullanıcının isteyebileceği.

Not: Daha son versiyonu olmadığını söylemeliyim. Ama paket kaynakları Arch ile aynı olduğu için ve asıl sistem olan KDEmod yıllardır ortalarda olduğu için pek sorun çıkarmaz. Deneyin, newbie Arch.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Denedim. Arch'ın aynısı. Sadece otomatik yükleniyor. Herşey aynı. Tüm sistem dosyaları için grafik arabirimleri yapmışlar. Fareyi kullanmadan herşeyi hallettim. Güzel. asıl Arch sistemime de o programları yükledim şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...