Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss/Üniversite Bırakma Sorunsalı

Narbonzar

Öne çıkan mesajlar

Merhaba sevgili patiler.

Pek çok üniversite okuma ile ilgili "sorunsallar" aldı başını gidiyor bende hem modaya uymak hemde akıl danışmak için yazayım dedim.

Bilkent İşletmede okuyorum 2 yıl oldu nerdeyse.Bölümdende okuldanda memnun değilim.Sebebini açıklamam yersiz kendime has sorunlar oldu okul hakkında.

Şimdi senden beterleri var haline şükret vs diyen olucak ama yinede devam edeyim.

Odtü sosyolojiyi düşünüyorum , hem bölüm olarak hem okul olarak daha cazip geliyor.Şurda bir daha genç olmayacağım en azından
iş vs bulamasamda 4 yılım güzel geçsin istiyorum

Neyse sorum şu
Hiç (hiçden bahsederken cidden hiç : 0 test 0 çalışma sürekli dersane geyiği) çalışmadan EA2 den 290 yaptım bana muhtemelen büyük bir oynama olmazsa 325-330 gerek.

Türkçe , sosyal , ed-sos da pek sorunum yok o konularda iyiyim Mat 1 de bile deneme yanılma şıktan gitme vs vs ile bayaa yapıyordum

Sorunum Mat 2 türev integral vs vs hiç bilmiyorum zaten 2 yıl önce yarım yamalak gördüğüm şeylerdi.

Sizce şimdi çalışmaya başlasam mat2 ağırlıklı 330 puana erişmem mümkünmü yoksa 6 ayda bir şey yapılmaz diyip bilkentte okumaya devam mı etmeliyim ?

Bir kaç sınavı ektim okulda ama hala devam etme şansım var okula.

Fakat öss yi kazanamazsam hem zaman hem para kaybı olucak

Sizce bu riski almalımıyım?
Özellikle odtü sosyoloji okuyan birinin cevabını bekliyorum

Okuduğunuz için teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

bence de şansını dene mat2 yapılamicak bişe deil hele ea dan 330 alınmicak bi puan deil.ben de su anki bölümüme 2.kez össye girip geldim.ilk sefer de aynı yer tutuodu yazmadım daha cok calısırım daha iyi bi bölüm kazanırım die.ama sorarsan pişman mısın ilk sene gitmedigine die hiç pişman degilim.belki 1 yılım gitti ama tekrar denemeseydim ömrümün sonuna kadar keşke bi sene daha hazırlansaydım dicektim.sen de rahatsızsan su anki bölümünden mutlaka dene össyi.en azından denedim olmadı dersin kafan rahat olur
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bi üniversite bırakma biri olan ve bu sene derslerini bi hayli biri olarak tabi ki bırakma diyeceğim.

sebeplerin üstüne gidersen , kendinin güveninin fazlasıyla yerine geleceğini unutma derim .

ha bana bu konuda da uymazsan sadece şunu söyleyebilirim,

ya okulunu oku , ya okulunu bırak.
ama arada kalma sakın , hemen kararını ve uygula.arada kalmak çok sıkıntı yaratır .
Sosyal ağlarda paylaş

Hırs yapıp kasarsan yapılamaıyacak birşey değil ama ileriye geriye dönüp baktığında rahat geçirdiğin 4 yılın geri kalan bütün hayatını etkilediğini gördüğünde pişman olma durumuda var iyice düşünmen gerekiyor. Bence yarım dönem kendi okulunda derslerinde başarılı olup başka bir okula geçmeyi dene derim sana eğer sorun okulsa veya ailevi durumun bilkent'i karşılıyabiliyorsa yurtdışınıda düşünebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Össye çalışmaya karar verdim okula gitmiyorum.En kötü ihtimal bu dönemi Eylülde tekrar alacağım.

330 puan çok uzak görünmemeye başladı ^^.

Eleştirenlerede hak veriyorum fakat cidden Paralı beyaz yakalı köle olmayı istediğim yerde parasız olmaya terich ediyorum.(Fakir ama gururlu gibi oldu lol).

Hem iş garantisi ve hem mutlu olabileceğim bir yer yok benim için.Tercihimi yaptım.

İlginiz için teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...