ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 yaptık kargoyla beraber 195 usd tutan bir miktarda ama kargoya verileceği tarih 12-20 ocak elime geçeceği tarih şubatın 6sı ile mart ın 6sı arasında diye geçiyor. yani kitaplar elime geçtiğinde muafiyet bitmiş olacak. gümrükforum.comdan baktım kargoyla beraber 200 usd tutup amerikadan geliyorsa vergi ödemiyoruz ama abden geliyorsa 130 usd diyor. kitapların hepsi Sold by: Amazon.com, LLC şeklinde, böyle uzun bi shipping date verdikleri için abdden geldiğini düşünsem de avrupada bi depoları mı var yoksa amerikadan mı geliyor emin olamadım. bu konuda ve gümrük uygulanırsa kitaba ne kadar uygulanıyor bir emin olayım dedim. 40 dolar veya üzerineyse hazır gönderilmemişken kitaplar o parayı kargoya verelim alalım bir haftada diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 %18 olması lazım, avrupadan gelmesini istiyosan amazon.de amazon.co.uk tarzı versiyonlarından alman gerekiyo bildiğim akdarıyla. amazon.com direk amerikadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 o zaman iyi kargoyu öncelikliye çekmeden muafiyet de olmadan vergisiz geliyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Kitaptan gümrük almıyorlar ki zaten. Benden hiç almadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika’dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor. gumrukforum.com geçmiş miydi hiç gümrük kotasını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 evet bende hic odemedim gumruk kitap icin, amazondan aliyodum bende.. kitap da durum farkli idi sanirsam.. iyi arastir onu.. ben 4-5 sene once 450 milyonluk falan odemistim gonderim icinde, kac lirasi kitapti hatirlamiyorum.. ama gumruk odemedim yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 benim kıtaplarım bir kere gümrüğe takıldı.Gümrüğe takılıdığından haberim olmadığı için (kait gelmedi)amazona mesaj attım ve ama amazon yeni kitap yolladı. 2. kitap yollanınca bu sefer takılmadı ve evime ulaştı. Sonra ilk kitap içingümrüğe takıldığı kaidi geldi (yeni kitabın elimize ulaşmasından 2. hafta sonra felan) bu şekilde amazon sağolsun çift kitabım oldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 oluruna bırakalım o zaman olmadı amazona çemkiririz no tax yazıyordu order sayfasında diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Bende gaza gelip 50 60 tane çizgiroman aldım. Umarım höst yigenim deyip çekmezler gümrükte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Saticiya bagli, ureticiye bagli. Amazon vs. vs. yazar ama o pek de belirleyici degil acikcasi. Soyle anlatayim... Yaklasik 2 sene once, relay ihtiyacimiz vardi, elimizdekileri yakmistik. Amazon'dan girip 10 tane siparis verdik, en ucuz fiyat ordakiydi. Firma ABD firmasi, iki gune elimizde olsun vs. diye isaretlemistik. Daha sonra aradan 3 gun gecti, ses yok. 5. gun ABD gumrukten telefon geldi, "Cinden siparis ettiginiz elektronik aletler geldi. Bunlarla ilgili size bir iki soru soracagiz. 1-Bunlari bomba yapmak icin mi ismarladiniz? 2-Bomba yaparken nerede kullanmayi dusunuyorsunuz? ..." Daha sonra 15. gun elimize gecti. Bizim isimiz bitmisti, iade ettik. Amma velakin diyecegim o ki orada gozuken firma araci firma olabiliyor. Bu durumda gelecegi yeri kestirmek hic mumkun degil. Arkadasim okul kitaplarini siparis etmisti. Firma Texas'ta gozukuyodu, gelen kitaplarin ici Ingilizce, kapaklari Japonca'ydi. Shipping icin soylenen sure 7-14'ken, yaklasik bi 20+ tutmustu gelmesi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar