Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amazon.comdan muafiyet gazıyla alışveriş


ardelen

Öne çıkan mesajlar

yaptık kargoyla beraber 195 usd tutan bir miktarda ama kargoya verileceği tarih 12-20 ocak elime geçeceği tarih şubatın 6sı ile mart ın 6sı arasında diye geçiyor. yani kitaplar elime geçtiğinde muafiyet bitmiş olacak. gümrükforum.comdan baktım kargoyla beraber 200 usd tutup amerikadan geliyorsa vergi ödemiyoruz ama abden geliyorsa 130 usd diyor. kitapların hepsi Sold by: Amazon.com, LLC şeklinde, böyle uzun bi shipping date verdikleri için abdden geldiğini düşünsem de avrupada bi depoları mı var yoksa amerikadan mı geliyor emin olamadım. bu konuda ve gümrük uygulanırsa kitaba ne kadar uygulanıyor bir emin olayım dedim. 40 dolar veya üzerineyse hazır gönderilmemişken kitaplar o parayı kargoya verelim alalım bir haftada diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika’dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor.
gumrukforum.com
geçmiş miydi hiç gümrük kotasını?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kıtaplarım bir kere gümrüğe takıldı.Gümrüğe takılıdığından haberim olmadığı için (kait gelmedi)amazona mesaj attım ve ama amazon yeni kitap yolladı. 2. kitap yollanınca bu sefer takılmadı ve evime ulaştı. Sonra ilk kitap içingümrüğe takıldığı kaidi geldi (yeni kitabın elimize ulaşmasından 2. hafta sonra felan) bu şekilde amazon sağolsun çift kitabım oldu :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saticiya bagli, ureticiye bagli. Amazon vs. vs. yazar ama o pek de belirleyici degil acikcasi. Soyle anlatayim...
Yaklasik 2 sene once, relay ihtiyacimiz vardi, elimizdekileri yakmistik. Amazon'dan girip 10 tane siparis verdik, en ucuz fiyat ordakiydi. Firma ABD firmasi, iki gune elimizde olsun vs. diye isaretlemistik. Daha sonra aradan 3 gun gecti, ses yok. 5. gun ABD gumrukten telefon geldi, "Cinden siparis ettiginiz elektronik aletler geldi. Bunlarla ilgili size bir iki soru soracagiz.
1-Bunlari bomba yapmak icin mi ismarladiniz?
2-Bomba yaparken nerede kullanmayi dusunuyorsunuz?
..."
Daha sonra 15. gun elimize gecti. Bizim isimiz bitmisti, iade ettik. Amma velakin diyecegim o ki orada gozuken firma araci firma olabiliyor. Bu durumda gelecegi yeri kestirmek hic mumkun degil.
Arkadasim okul kitaplarini siparis etmisti. Firma Texas'ta gozukuyodu, gelen kitaplarin ici Ingilizce, kapaklari Japonca'ydi. Shipping icin soylenen sure 7-14'ken, yaklasik bi 20+ tutmustu gelmesi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...