Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 abuse mayın sizde kardeşim..[signature][hline]when a man lies he murders some part of the world these are the pale deaths which man miscall their lives all these i cannot bear to witness any longer cannot the kingdom of salvation take me home :rock:To LiVe iS To Die:rock:
UltraPsycho Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 said: Hadescik, 08 Mayıs 2004 13:53 tarihinde demiş ki: :) olur böle vakalar Türkler Yakalar! :) heeyyyt son nokta[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 said: UltraPsycho, 08 Mayıs 2004 22:36 tarihinde demiş ki: said: Hadescik, 08 Mayıs 2004 13:53 tarihinde demiş ki: :) olur böle vakalar Türkler Yakalar! :) heeyyyt son nokta heh süper yorum[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2004 bilmiyorum ama avrupa'ya giden türklerimizde bu tip izlenimler uyandırıyor mesela halamdan biliyorum yanındaki hanzolar orada iş amacı ile gidip içki içip,sarkıntılık yapıyorlar belkide budur :-p[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 TÜrkiye içinde yaşıyan hayvanlardan sorumlu diiliz sanıyordum ben:)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me! I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 said: Estel_Anorien, 08 Mayıs 2004 09:53 tarihinde demiş ki: Türklerin osmanlı zamanından pek bi farkı yok açıkçası. Tek fark osmanlı zamanında avrupa ile ilişki içinde olan, osmanlının aydın kesimi idi. Padişahlar, jöntürkler, aydınlar, yazarlar vs. Dolayısıyla Osmanlılar adam yerine konurdu ama o zamanda bile Türklerin ne olduğu ortadaydı. Devlet İstanbuldan ibaret değildir ki. İstanbul dışındaki Türkler yine şimdiki gibiydi. Birazda belki göçebe ve barbar geçmişimize dayanıyor bu halimiz. konuyla alakası pek olmayacak ama açıklama ihtiyacı duydum. özellikle osmanlı'nın altın yıllarında bizim şimdi modern batı dediğimiz coğrafya sefil bir yerdi. kültür bakımından gelişmişlik doğudaydı. yani bu kadarda kültürümüze yabancılaşıp olaylara böyle bakmamak lazım. bir toplumun ahlak yapısını kültürü belirler. kültürünü de bilimsel ve ekonomik gelişmişliği. o zaman gelişmiş toplumda osmanlı idi... ya da doğu ülkeleri... ben bu yazıyı şövenist bir edayla yazmadım ve şövenistlikle alakam olamaz. şövenistlerden de nefret ederim. ama bunun yanında tarihle ilgilenen birisi olduğum gibi kendi tarihimizinde görkemli olduğunu söyleyebilirim. ortaçağda da bilimsel keşifleri batılılar mı yapıyordu? onlar mı ekonomik anlamda üstündü? onlar mı ahlaki açıdan gelişmişti? onlar mı refah içinde yaşıyorlardı? onun için mi haçlı seferlerine 1milyon kişi (yarısından çoğu fakir halk) katıldı? doğudaki zenginlikleri yağmalamak için?... uygarlıklar kurulur, gelişir, yerinde saymaya başlar ve yıkılır. bir zamanlar doğu tepedeyken şu anda batı... [doğu-batı derken uygarlık bazında bahsediyorum] gelişmiş bir uygarlıkta bireylerde gelişmiştir. uygarlığın ayakta durmasını sağlayan dinamiklerden biriside budur zaten. osmanlı zamanında durum böyleydi... konuyu sapıttım ama türk ve türkiye şövenistliği yapanlardan rahatsız olduğum gibi türkleri yerli yersiz yeren cümlelerde beni rahatsız ediyor. iyi günler :)[signature][hline]bu bilgisayarda runuo var mı?
Öne çıkan mesajlar