Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enstruman için mikrofon seçimi

Earenwen

Öne çıkan mesajlar

enstruman mikrofonlamak için bi başlık bulamadım açayım dedim ki işin aslı mikrofon almam lazım pati ahaline danışmak istedim.

öncelikle ses kartım m-audio fasttrack. kendine ait bir mikrofon girişi var (giriş türünün adını bilmiyorum ama çivi şeklinde gitar jagları gibi değil, 3 delikli yuvarlak bildiğimiz mikrofon girişi) fakat emin değilim, mikrofona gerekli akımı sağlar değil mi bu kart?

mikrofonlamak istediğim enstruman türleri akustik enstrumanlar; akustik gitar, bendir, darbuka, ne bilim bağlama falan :D

işin kötü kısmı malesef en fazla 200 ytl verebilirim mikrofona çünkü param bildiğiniz sıfır ı vurdu :(

ne tavsiye edersiniz bana? Shure PG57 yi uygun gördüm kendimce ama mikrofondan da pek anlamadığım için tıkandım

şimdiden teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

ya ozmn bi-directional da bakabilirsin sanki.oda orkestrası küçük koro kayıtlarında ideal.fiyatını bilmirom ama gene bi shureun bidirectional modellerine bak bence. daha ucuzza fln ise.

conderser ev kaydı içi gereksiz olur,en basitinden carpar dusurursun fln gg oluverir.dinamik iyi secim bence o anlamda.ribbon da bakabilirsin ama sanki nasılsa acık hava kaydı yok(ama gene fiyatlarını bilmiyorum).butun bunlar bence tabi,ustad gerge daha iyi bilirler
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bi-directional aynı anda bir sürü enstrüman çalınıyorsa aralarında sadece birini almak için iyidir (sadece birini değil aslında, bir grubu; sadece birini almak gerektiğinde ona farklı açılardan odaklı bir-kaç tana kullanmak daha sağlıklı olur.). Solo akustik enstrüman kaydında donuk bir ses verir. Amfiden kayıt için falan iyidir ama. Fiyatını ben de bilmiyorum ama tavsiye etmem.

Kondensatör gerçekten İrin'in de dediğibi gibi overkill olur ev için. Aklıma gelmemişti önerirken ama onunla üst komşunun ayak seslerini bile kaydersin (filtreleme teknolojileri falan var mikrofonlarda ama bu da sesi biraz öldürüyor). Gerçi zaten ses kartın uyumsuz olduğu için boşver.

Şimdi kartın öyle iyi bir şey değil, kızma ama vasat da denebilir. Şimdi buna kaliteli bir tüplü mikrofon falan takarsan zaten pek bir performans alamayacağından paran boşa gitmiş olur. Sen al o mikrofonu yani hakkında bir kaç eleştiri bulup okuduktan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir şey daha ekleyeyim: bu Shure mikrofon her açıdan duyarlı, yani tek yönlü olanların tersine etraftaki her sesi alır. Amfi'nin önünde iyi çalışmadığını biliyorum, gitara uygun değil yani.

Dinamikler genelde perküsyon kaydında iyi bir performans verir, bu da verir sanırım. Ama dinamikler genelde amfi önünde de iyi çalışır, bu çalışmıyor.

Al ya da alma diyemiyorum yani tam olarak. İyi duruyor eğer sadece söylediğin şeyler için kullanacaksan.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı ses kartından 1 hafta kullandım ve acilen sattım (:
bikere o ses kartını verimli kullanmak için kesinlikle monitör hoperlorun olcak yoksa boğuk garip veriyor sesleri
ses kartı ile beraber gelen programlardan lite ableton var live 6 o program ile kullandım ben amfi mikrofonladım direk jak girdim direk mikrofon girdim her türlü denedim kullandığım da 25 ytl ye aldığım tennon marka uyduruk bir mikrofondu
arkadaşta aynı ses kartı ile yaptığı shure sm kullandığı kaydı yolladı bir fark göremedim.sanırım mikrofon girişlerine tepkisi çok iyi değil aletin bilmiyorum yada programdan ayarını yapamamış fazla.
bu işler çok masraflı işlerrr
boss br-532 var bende şimdi kral gibi takılıyorum ses kartı yok bilgisayar yok bişe yok terrrtemiz dijital stüdyo
Sosyal ağlarda paylaş

reddiye said:
aynı ses kartından 1 hafta kullandım ve acilen sattım (:
bikere o ses kartını verimli kullanmak için kesinlikle monitör hoperlorun olcak yoksa boğuk garip veriyor sesleri
ses kartı ile beraber gelen programlardan lite ableton var live 6 o program ile kullandım ben amfi mikrofonladım direk jak girdim direk mikrofon girdim her türlü denedim kullandığım da 25 ytl ye aldığım tennon marka uyduruk bir mikrofondu
arkadaşta aynı ses kartı ile yaptığı shure sm kullandığı kaydı yolladı bir fark göremedim.sanırım mikrofon girişlerine tepkisi çok iyi değil aletin bilmiyorum yada programdan ayarını yapamamış fazla.
bu işler çok masraflı işlerrr
boss br-532 var bende şimdi kral gibi takılıyorum ses kartı yok bilgisayar yok bişe yok terrrtemiz dijital stüdyo

Aslinda ses kartiniz rme falan bile olsa referans monitörler saglikli bi duyum icin sart.Yani sadece o modelden dolayi oldugunu sanmiyorum problemin.

Onun disinda mikrofonla yapilan kayitlarda,ortamin akustigi olmak uzere bicok etken var bence ses kartindan daha onemli olan.O acidan evet ciddi masrafli isler bunlar.

Alabilirsen sm57 alamazsan pg57 yapabilecegin tercihler sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...