sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 huun said: fikir çarpıştırmayı, üstün gelme çabası olarak algıladığın sürece tarihteki yerin c/p bot olacaktır. "eskiden x'tim, geliştim y oldum, siz gelişemediniz" iddiasında bulunan ben değilim, aha bikaç mesaj üstte bir arkadaş. arkadaşın bi bildiği var ki kendisini diğerlerinden üstün görüyor. neymiş o bildiği öğrenelim de biz de üstün olalım. yoksa ben de biliyorum her fikrin kendi içerisinde tutarlı ve tutarsız yanları olduğunu ve insan söz konusu olunca hiçbir akımın diğerinin üstünde yer alamayacağını. ha bu arada mevzuyu anlamadan etmeden lafa karışarak hemen hakarete girişince sen tarihe ne olarak geçersin bilmiyorum. Biliyorum da bilmemezlikten geliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Hak aramak için can almak vicdansızlık.Bunu savunmak , hoş görmek vicdansızlık. Bunu acının yaşandığı gün insanlara söylemek daha büyük vicdansızlık. Bu Devletin içindeki vatandaşları tek bir biçimde tanımlamaya çalıştığı doğrudur ama bunu ırk temelli değil daha çok ortak kültür, yaşayış,bir bütünün parçası hissetmesi şeklindedir. Senin dediğin şekilde Devlet müslüman-türk diye tanımlamıyor. Laik Devlet dinlere kördür.Bunu ayrımı; müslüman veya değil ayrımını yapan ampüller olduğu doğru.Zaten Devlete Türbanın sokulmasının amacı bu.Sokmadan bile bunun eşi türbanlı ,bak bu çok dindar. Gördüğümüz şeyler ;ihaleler, kaynaklar falan filan bunlara gider.Din artık ayrım merkezi oldu sanki Türk-kürt ayrımı olmaksızın. Bu arada eli silah tutmayan , teröre destek olmayanın herkesin hakkının savunulmasına önce ben varım.Ama dikkat et senin baştan beri sürekli tekrar ettiğin eli silah tutanlarında , terörist başınında dağdaki adamın da hakkını arama yolunun siyasi temelli olduğunu bununda terörü siyasallaştırmanın yanlış olmadığını söylüyorsun.Bunlara Terör diyemeyiz biz önce kendimize diyelim şeklinde yaklaşıyorsun. Peki bu adamlara terörist demen için ille sizin evi havaya mı uçurmaları lazım.İlle senin de mi canının yanması lazım? Eli silah tutmamış kürtlere en çok zülmü yapan gene pkklılardır.Yani tek taraflı bakmakta ısrar ediyorsun. Yarın bir gün kürtlere soykırım yapıldı derler diyorduk.Yarın bugun dediğimiz öyle çok uzak değilmiş daha birkaç ay önce çıkıp kürtlere soykırım yapıldı denildi. Buralar zarar gördü işte yaktınız, yıktınız, barbarlar.Ben de diyorum ki bir olaya bütünüyle bak ,ama teröristin bakış açısı daha mı entel geliyor bilmiyorum. Bana eğitimsiz , geri kafalı imasında bulunanları görünce de mutlu oldum:) Evrimin örneği milli görüşten liboşa evrim olsa da böyle bir tebessüm oluştu bende.Vay be dedim evrim he:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 ben de farklı bişey söylemiyorum, silahla hak arayışı vicdansızlıktır. haksızlıktır. insanlık dışıdır diyorum. daha ne diyeyim? ama "allahsız, vicdansız" diyerek, ha bire operasyon yaparak, bölge halkını yıldırarak, baskı altında tutuarak sorun çözülüyo mu? çözülmüyo. sadece pkk daha fazla yandaş kazanıyo. pkk'nın yandaş kazanmaması için, hak taleplerinde dtp'nin, demokratik siyasetin bi işe yarıyo olması gerek. biz terörist deriz, çok da kolay deriz. ben diyorum zaten. bizim dememizde bi sorun yok, bizim pozisyonumuza göre pkk teröristtir, iki kere iki dört. ama dtpnin dönüp pkkya terörist demesini de bekleyemeyiz. bunu dayattıkça dtpnin bölgedeki meşruiyeti ve insanların devlete-siyasete olan güveni gider. bölgede eline silah almamış olup da pkkyı haklı gören çok fazla kürt var, bunu yadsıyamazsın. ve o kürtleri merkeze doğru çekmeden, o kürtlerin devletle sorununu çözmeden pkkyı bitiremezsin. yaptığın her askeri operasyon, o kürtleri bi adım daha uzaklaştırıyo devletten. evet, pkk bölge halkına büyük zararlar verdiği doğru. öyleyse nasıl hala gözle görülür bir destek görüyo? devlet, niçin "devletliğiyle" pkkya rakip olamıyo? diğer konuya gelirsek bizim devletimiz laik değil, bütün dinlere kör falan da değil. işte diyanet işleri, işte zorunlu din dersi, işte imamlara devletin maaş bağlaması ama cemevlerinin hala ibadethane sayılmaması. bariz ayrım ortada. insanları türbanlı türbansız diye ayıran, yine bu devlet. kendi yandaşını kayırmak başka, onu her iktidar yaptı. eğitim hakkını kıyafeti gerekçe göstererek gaspetmek bambaşka. devletle halk arasında çok ciddi otorite sorunları var. devleti demokratikleştirmeden türkiyenin çeşitli kesimleri, cemaatleri, azınlıkları arasında bi birlik oluşturmak, barış ortamı yaratmak mümkün değildir. önce devlet elden geçirilecek, yeni ve demokratik bir anayasayla adam edilecek ve bu süreçte bütün temel insani haklar-eğitim, anadilde konuşma ve yayın, ifade özgürlüğü-verilecek. sonra toplum içindeki anlaşmazlıklara geçilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 bizdeki laik devlet genelde kurallarla uygulama arasındaki uçuruma kör. neyi yanlış yaptık diyip anayasayı gosterince her şey insanların balık hafızasına geçmiş görüntüleri sıkıştırma çabasına dönüşüyor. her gün taptaze bi çözümsüzlük daha çıkıyor fırından. sonra tarifi gosteriyolar e ben doğru yaptım diye, yapamamışsın demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 hak ve ozgurlukler konusundaki duyarliliklari konu alevilere gelincede duymak isteriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 siz kimsizniz merak ettim cidden? adını koyalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Onları yok sayamıyorsak o zaman Kürtçü-ayrılıkçı terörü ,meşru siyasal düşünce haline getirelim kadar büyük bir yanlış daha var mıdır bilemiyorum. Kurucu irade sen ne kadar beğenmesen de sınrını koymuş. Laik , demokratik bir devlet var.Devlet islam cumhuriyeti değil.Buna göre yaşamıyoruz. Sen dinin devletin işleşinde yeri yok bu kadar basit kurallar net.Devlet kendini böyle tanımlamış.Bunu değiştirmek devleti din devleti yapmaya kalkarsan , değiştirilemeyen yasalarıyla, bazı yerlerde uygulanan kurallarıyla kendini korumaya çalışır. Nasıl doktorlar şortla hasta muayene etmiyorsa.Ne bileyim 15 cm sakalla ameliyata girmiyorsa bu da kural. He bazı hassas noktalar var dediğin gibi.Zorunlu din dersi ve diyanet gibi.Bunlar değişebilir ,değişmeye de bilir.Ama benim şahsi fikrim: Çocukların dini öğrenecekse ;cübbeli Ahmet hocadan öğreneceklerine üniversite mezunu,konusuna hakim , zekasal gelişimi normal bir din dersi hocasından öğrenmesi.Ortada noel kutlayan dinden çıkar ulan tarikatları dolaşacağına adam gibi bir diyanet olması daha sağlıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 ayrılıkçılığı isteyen çok az kürt var, ama eğer istedikleri buysa, bunu da dile getirebilmeleri lazım. bakın, uygulansın falan demiyorum, ama özerklik isteyenlerin bu taleplerini dile getirme şansı olmalı demokratik ülkelerde. avrupa demokrasilerinde ayrılıkçı partiler mevcut. hatta ayrılan devletler de mevcut. orada insanlar savaşmamak için, bi sorunu çözmek için her türlü diyaloğa açıklar çünkü. tekrar edeyim, bu devlet ne laiktir ne de demokratiktir. zaten "kurucu idare" diye ebedi bi kavramdan söz etmen bile ne laik ne de demokratik olmadığımızın göstergesidir. ben yine hiçbi postumda devlet işine din karışsın falan demedim ki onu nerden çıkardığını gerçekten merak ediyorum. sokaktaki insan, sokakta gezdiği haliyle üniversteye girebiliyo. ben mesela üniverstede hangi kıyafetle geziyosam, dışarda da onlarla geziyorum. türbanlılar da sokakta gezebiliyolar, hiç karışan laf eden yasaklayan yok. ama üniversteye girmeleri söz konusu olunca birden devletin bi parçası mı oluveriyolar? sokak kamusal alan değil mi? üniverste öğrencileri devlet görevlisi mi? laik olduğunu iddia eden devlet, din eğitimine de din adamlarına da karışmaz, karışmamalı, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 sg-1 said: "eskiden x'tim, geliştim y oldum, siz gelişemediniz" iddiasında bulunan ben değilim, aha bikaç mesaj üstte bir arkadaş. gelisme potansiyelin olmadigi dogru eldeki verilere bakarak, ama bu 'y'yi savundugun icin degil; her ne savunursan savun baska hicbirseyi dinleme caban olmadigi icin. o mesaj da o anlama geliyor zaten sen ucundan tutup cekmezsen ister y ister xi savunsun insan, okumaya, dinlemeye, tartismaya acik oldugu surece gelisebilir. gelisen y olur, gelismeyen x diye birsey yok. her dusuncenin olgunlasmisi da vardir, yuzeyseli de; tipki her insan icin oldugu gibi ister y diye dusun ister x, yeter ki 'dusun'; gelisimin ilk adimi o farkli fikire tahammulsuzluk 'fikrinizin' acizligini gosterir, dogrulugunu degil. zira eger fikrinizin dogrulugundan eminseniz rahatlikla aciklayabilirsiniz, bir baskasinin farkli bir fikri savunmasindan rahatsiz olmazsiniz ha eger aciklayamiyorsaniz, o zaman gidin 'kendi fikrinizi' biraz daha arastirin bence hakaret etmek yerine ben seviyorum farkli farkli fikirlerin dile getirilmesini burada, musaade ederseniz oyle kalmasina caba sarfedecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 kürtlere nasıl geldiniz la 9 sayfada?? kürtler türkiyeden ayrılmayı ne yapmaya istesin? tabi ankaraya kadar alabileceklerini zanneden eblekler dışındakiler pek istemez. zaten kim ne yapsın hakkari yi şırnak diyarbakırı tek başına. coğrafi olarak pek bir şeye yaramazlar. en fazla güneydeki aşiret ağalarının kölesi olup birinin 4. karısı olarak yaşamlarını geçirirler. bana uyar aslında. öte yandan iç savaş çıkartmadan kurucu unsur olarak tanınabilmek için biraz fazla nefret uyandırdılar ve olası iç savaşta direniş gösterebilmek için biraz azlar. cumhuriyet kurulduğunda ya azınlık olarak tanınıp kapatılacaktı mevzu ya da kürtler ülkeye dahil edilmeyecekti. belki de olay kuzey ırak'ın da dahil olduğu çift eyaletli bir sistemdi. ama musul-kerkük alınamayacınca herhangi bir avantaj sağlamayacağı için çift eyalet yapmanın olası dezavantajlarıyla uğraşmak istemediler. aslında kuzey ırak ı işgal edip güney doğu ile birlikte özerk bir bölge gibi bağlamak ilginç bir çözüm olabilir. hem petrolden güney doğuyu kalkındıracak sermaye bulunur hem kürt sorunu çözülür, hem de batıdaki köylü kürtler de ayakları götüne vura vura evlerine döner hem beyaz kürtler sevindirik olur. hmmm.. düşünülesi bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 @Nefr, Terör yoluyla hak elde etmeye çalışmanın.Bunu da siyasi fikir olarak ciddiye almanın,tartışmanın nasıl bir yararı var. Başka türlü olsa anlıyacağım ne biliyim yatırımı şöyle teşvik etmeyelimde; çiftçilik sistemini oturtalım gibi bak bu fikir -görüş-politika -siyaset ne dersen de. Ama Terör üstünden siyaset yapmak bunu meşru göstermek tartışmaya açık mıdır?Bu aralar 100 kişi öldürelim oy artsın.Şurada karakol bastırtalım gözleri korksun.Dershane önünde bomba patlatalım.Efendim ama pkkya sempati duyanlar var onları görmezden gelmiyelim.Kusura bakmayın ben buna açık değilim.O kadar ölen gence yazık günah. Bunları hoş gören Teröre destek vermiş olmuyor mu?Ya onların siyasi tecihi öldürsünler biz onlara terörist diyemeyiz mi olmalı? @Sir Kurucu irade kastım bu ülkenin şeklini kuruluşunun temellerini belirleyen birşey.Sen onu ordan çekip aldın mı bişey kalmıyor.Federe islam cumhuriyetinin evrim geçirmemiş hali oluruz Dediğim gibi her yerde kurallar var.Bu üniversite olur devlet dairesi olur.Her kuralın bir amacı , toplumsal hayatın işleyişi var. Aynı örneği biraz değiştireyim neden doktorlar ameliyathaneye şalvarla giremiyor.Bu kuralın bir amacı var. Üniversiteler de memur şu bu yetiştiriyor.Ve Toplumsal işleyişte dini bir sembolün yaşatacağı kaos, din devleti gibi olmamızın çok rahat önünü açar.Atıyorum türbanlı adam türbanlının işini yaparken türbansızı kapıdan çevirecektir. Bu çok açık gözle görülür bir şekilde olur. Ayrıca Türban bir simge oldu artık siz ne kadar yok kardeşim olmadı deseniz de Velev ki oldu diyerekten oldu . Dinin devletin işleyişinde veya Türbanın temsil ettiği şeyin devletin içinde ne işi var. Ne kadar kabul etmeseniz de bu ülke laik.Demokrasi de bir yere kadar işliyor.Yoksa nasıl açıklayacaksın devletin temeline düşman bir kesmin iktidara gelmesini ya da Sürekli söz sahibi olmasını ? Devlet din adamının düzgün yetişmesinde payı olabilir.Ya da eğitimin düzgün işlemesinde söz sahibi olabilir.Diyanetle de amaç budur.Yani siz ne kadar laik dinin imamları saysanızda imam bunlar sonuçta aynı kitap var ellerinde. Ama cübbeli ahmet hoca değiller yani bilmem anlatabildim mi. Bilmiyorum bu toplum zaten tarikatların elinde ve artık açıktan ellerine düşerse ne hale geliriz. edit:bir kaç hata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 adam bir sayfa once silahla hak arayışı vicdansızlıktır demiş, silahla arayacaklarına gelsinler konuşalım demiş sen hala terör üzerinden siyaseti meşru gormek diyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Nefr said: sg-1 said: "eskiden x'tim, geliştim y oldum, siz gelişemediniz" iddiasında bulunan ben değilim, aha bikaç mesaj üstte bir arkadaş. gelisme potansiyelin olmadigi dogru eldeki verilere bakarak, ama bu 'y'yi savundugun icin degil; her ne savunursan savun baska hicbirseyi dinleme caban olmadigi icin. o mesaj da o anlama geliyor zaten sen ucundan tutup cekmezsen ister y ister xi savunsun insan, okumaya, dinlemeye, tartismaya acik oldugu surece gelisebilir. gelisen y olur, gelismeyen x diye birsey yok. her dusuncenin olgunlasmisi da vardir, yuzeyseli de; tipki her insan icin oldugu gibi ister y diye dusun ister x, yeter ki 'dusun'; gelisimin ilk adimi o farkli fikire tahammulsuzluk 'fikrinizin' acizligini gosterir, dogrulugunu degil. zira eger fikrinizin dogrulugundan eminseniz rahatlikla aciklayabilirsiniz, bir baskasinin farkli bir fikri savunmasindan rahatsiz olmazsiniz ha eger aciklayamiyorsaniz, o zaman gidin 'kendi fikrinizi' biraz daha arastirin bence hakaret etmek yerine ben seviyorum farkli farkli fikirlerin dile getirilmesini burada, musaade ederseniz oyle kalmasina caba sarfedecegim ohooo en kral sizsiniz abicim, hemen daha ilk cümleden laf sokmaya, hakaret etmeye çalışmalar felan. Şikayet etmem gerekir o cümleyi ama gelgelelim hakaret edene bak. Hangi fikrimi açıklayamamışım, neyi anlamaya çabam olmamış, hangi fikrim acizmiş, senin aksine kime hakaret etmişim, hangi fikrim hakkında okumamışım, kimi dinleme çabam olmamış, çok güzel şeyinizden sallıyosunuz valla. Bi kere ben kimim, neciyim, neyi savunuyorum, sen onu biliyor musun? Bana beni bildiğin kadarıyla anlatsan da şu yazdığın mesajı kendi aydın kişiliğinle mi yoksa acizliğinle mi yazdın öğrensek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Nefr'in mesajları ve tavırlarına anlam vermek mümkün değil. Tamamen iğneleyici ve açıkçası taraf tutan bir halde. Gelgelelim diyecek bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 ardelen said: adam bir sayfa once silahla hak arayışı vicdansızlıktır demiş, silahla arayacaklarına gelsinler konuşalım demiş sen hala terör üzerinden siyaseti meşru gormek diyosun. Değil mi ne yaman çelişki?Adam hem bunu söylüyor hem de pkkya destek veren kesimin silinip atılamayacağını.Hatta bazı postlarında öcalanın pkknın siyasallaşmasında çok önemli olduğunu söylüyor.Yani Terörün ve düşüncesinin siyaseten var olması gerektiğini söylüyor. Biliyorum biraz uzun ama okumak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 hayır değil. sağduyulu olmak bir devleti ödlek yapmaz, agresif olmanın daha akıllı yapmayacağı gibi. kaç on yıldır var bu mevzu, her gün daha da boka sarmıyor mu? sence neden yunan polisi dibine kadar gelen 16 yşaındaki veledi linç etmiyor? çünkü onu da öldürürlerse yarın daha fazlasının geleceğini biliyorlar. yıllar once bu ulkede de boyleydi, ama gelen daha fazlasını da oldurmekten kalanını da sindirmekten çekinmediler. şimdi daha mı iyi oldu peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 pekaziz said: Nefr'in mesajları ve tavırlarına anlam vermek mümkün değil. Tamamen iğneleyici ve açıkçası taraf tutan bir halde. Gelgelelim diyecek bir şey yok. Nefrin yazısını okuyan da yazılan her yazıya karşılık "senin fikrine tahammülsüzüm, sen bir g.toğlanısın" yazıyoruz sanacak. Kendi forumuna daha sık girmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Agrasiflikten veya sağduyudan kastın nedir? Terörü veya teröristin insiyatifine mi bırakalım hayatlarımızı? Sen mesela dershaneye gidiyorsun diyelim.Asker de teröristi saptadı aman canım operasyon yapmayalım biraz sağ duyulu olalım artık dedi.O adam 5 gün sonra dershanenin önüne bombayı koyuyor gibi gibi mi? ödleklik veya akıl anlamsız kaçıyor.Cümlede kullanımı bile yok. Edite edit:Aboo ne yaptın yunanlı gençle , pkklı teröristi bir tutun.Sana ne cevap vereyim bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 ben gosteri yaparken polisin dibine kadar gelen bi terorist bilmiyorum zaten, var mı oyle bi model? sağduyu ne demek. aynı mesaj içinde terörist ve eylemci genç geçince ne oluyor da imgelerin birleştiriyoruz. vatan toprağının bütünlüğünü sağlarken bir yandan da "bir derdi olan" halkla alternatif diyalog kanallarını açmazsan ne iyi, ne de kalıcı bi sonuç alırsın. genelde hükümetimizin böyle olaylara/insanlara verdiği ilk tepki önce bi göz dağı verelim bakalım nası tepki vericekler cayacaklar mı. neyi savunduğunu bile bilmeyen yozlaşmış polisi olsun, polise karşı/polisten farklı pek de tepki veremeyen çoğunluğu temsilen koltuğunda sallanan siyasetçisi olsun bugünün sorunlarını her gün dünün kafasıyla, her gün yeniden çözmeye çalışıyorlar. her gün sorun var ama sıçmadan önceki karın ağrısı gibi de değil. yanlış demokrasi algısı, sadece yumurta kapıya dayanınca dinlemek, dinlediğinde verdiğin ters cevabı da dinleme ızdırabından kaynaklı bir ödül olarak görmek. mesele başka bi mesele anlatabiliyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 nefr'in bu başlıkta yaptığı bir hata varsa o da bence "bakınız sir ne boktan bir adamdır" içerikli bu başlığı gördüğü anda kilitlememiş olmasıdır. fikirden çok fikri öne süreni (veya fikrini değiştireni) tartışmak için başlık açmanın "senin fikrine tahammülsüzüm, sen bir g.toğlanısın" demekten çok farklı olmadığını düşünüyorum. sg-1 said: Belli ki okuman yazman var, yazıyı düzgün oku nefr ayrıca konuştuğu kişilere şu şekilde hitap etmeyi alışkanlık haline getirmiş birine karşı aynı şekilde cevap vermenin (hoş olmasa bile) müstehak olduğunu da söyleyebilirim. sg-1 kardeş, bak sen yoktun biz burada yine konuşurduk bişeyleri. girerdik de birbirimize. ama fikirlerimizi konuşurduk, birbirimizi değil. senin bu yaptığını yapanlar o zamanlarda da çıkardı ama forum yöneticileri tarafından "uzaylı zekiyeden gelen ilhamla banladık" gibi gerekçelerle yollanırlardı forumdan. senin olayları kişiselleştirme tavrına benzer bir tepki gelmiyorsa forum kullanıcıları gibi forum yöneticilerinin de saçı başı ağartmaya başlamış olmasındandır. açıkçası artık bariz biçimde konu açmaya kadar giden "sir boktan adamdır", "sam yalaktır liboştur", "horizon şöyleböyledir", "forgiver yobazdır" mealindeki ifadelerden sıkılmış durumdayım. kişilerden bağımsız konuşmaya çalışın fikirleri yahu, o kadar zor değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 ardelen said: ben gosteri yaparken polisin dibine kadar gelen bi terorist bilmiyorum zaten, var mı oyle bi model? sağduyu ne demek. aynı mesaj içinde terörist ve eylemci genç geçince ne oluyor da imgelerin birleştiriyoruz. vatan toprağının bütünlüğünü sağlarken bir yandan da "bir derdi olan" halkla alternatif diyalog kanallarını açmazsan ne iyi, ne de kalıcı bi sonuç alırsın. genelde hükümetimizin böyle olaylara/insanlara verdiği ilk tepki önce bi göz dağı verelim bakalım nası tepki vericekler cayacaklar mı. neyi savunduğunu bile bilmeyen yozlaşmış polisi olsun, polise karşı/polisten farklı pek de tepki veremeyen çoğunluğu temsilen koltuğunda sallanan siyasetçisi olsun bugünün sorunlarını her gün dünün kafasıyla, her gün yeniden çözmeye çalışıyorlar. her gün sorun var ama sıçmadan önceki karın ağrısı gibi de değil. yanlış demokrasi algısı, sadece yumurta kapıya dayanınca dinlemek, dinlediğinde verdiğin ters cevabı da dinleme ızdırabından kaynaklı bir ödül olarak görmek. mesele başka bi mesele anlatabiliyor muyum? Vallahi çok net anlaşılmıyor burdan.Belki bende sorun var.Yani teröristi , sadece gösterici diye sınırladın ok tamam orası net.Hangi modelleri ele alıyoruz orda bi karışıklık olabilir. Yumurtanın bi yerlere dayanması ile karnının ağrısını çözemedim. Sanırım polisin orantısız güç kullanmasından falan bahsediyorsun.Ama konuyla alakası yok ?Zaten kime daha fazla orantısız güç kullanıldığı bu sene net görüldü. Benim bahsettiğim gösteri arasına sızan provokatif teröristler değildi.Konu zaten gösteriler de değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 sg-1 said: Nefrin yazısını okuyan da yazılan her yazıya karşılık "senin fikrine tahammülsüzüm, sen bir g.toğlanısın" yazıyoruz sanacak. sg-1 said: @Antimodes, o senin taraflı görüşün dostum....bir insanın "tarafsız görünücem", "devlete muhalif olucam" diye bilerek veya bilmeyerek kendi devletine sataşanların tarafına geçmiş...kendi fantazi dünyalarındaki gibi durup dururken...sirin ekürisi bikaç kişi de ortaya bi fikir koymadan paso laf sokmaya, insanlara eğitimsiz, gelişmemiş demeye, ortada dönen tartışmaya şak diye abuk damgası yapıştırmaya felan çabalıyorlar...bu ifade oldukça salak bi ifade olarak tarihteki yerini alacaktır...mevzuyu anlamadan etmeden lafa karışarak bunlar sadece bu topicten inciler tabii yazdigim yaziyi sinirle yazmadim, hakaret icerigi falan da yok. acik ve net sekilde farkli fikirlere tahammulun olmadigi gibi, tartismayi da bilmiyor ya da istemiyorsun. goruldugu kadariyla konu ne olursa olsun derdin karsindakini anlamak degil; sindirmek, konusturmamak dolayisiyla hala ayni fikirdeyim; bu sekilde gelisme potansiyelin yok. bunu niye hakaret olarak goruyorsun ki? zaten topici acma amacin bu gelisme ile alay etmek degil miydi? sen degil misin bu topicte defalarca buna 'doneklik' denecegini soyleyen? fikirlerin degismesinin yanlis olduguna inanan, farkli fikirlere tahammulu sadece lafta kalan sabit fikirli bir insansin, farkli fikirleri konusturmamak icin elinden geleni ardina koymuyorsun, ve bana bunun farkinda olmadigini mi soyluyorsun simdi? heh bir oku mesajlarini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 sg-1 maydonozluktan botluğa tenzil edilmesini kabul edenler el kaldırsın. (tu) ekeke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Bu konu giderek ona buna bok atma şeklinde mi devam edicek? ermeni meselesi hakkında mı? pkk hakkında mı? yada kendini herkesten daha müslüman gören bir kaç kişi hakkında mı? i.melih gibi olmuş konu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardelen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 @huun komikti ne yalan soyliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar