Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 http://www.ozurbekliyorum.com/ Geçmişte ve günümüzde, bir çok zalim tarafından zulme maruz kalan Türkler ve Osmanlılar adına, bunları yapanların ve bu zulümlere göz yumanların özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vahşetlere göz yumamayacağımı belirtiyor, tüm Türk Dünyası adına, bir Türk olarak özür bekliyorum! Mustafa Kemal Atatürk; “Binlerce çaresiz ve suçsuz ana ve çocukları işkenceyle öldürmüşlerdi. Tarihte benzeri görülmemiş olan bu vahşeti yapan Ermenilerdi”, s.260-261, Nutuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 faşist misin oolum sen, Türklükle ilgili şeyler çok çok kötüdür, öğrenmedin mi daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 cabuk sılın topıgı sıte kapanacak yapmayın bole seyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Başlatılan kampanya bir özür talebi üstüne başlatılmadı. Senin şu anda özür talep etmen de kişiliğini gayet güzel yansıtıyor diyebilirim. Nutuğu kaynak olarak göstermek de ayrı güzel tabii, "Atatürk yazdı kim karşı çıkacak" mantığını sömürmenin dibine vuralım değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 bu "karşıt" kampanyalarda, 1915 olaylarıyla hiçbir ilgisi olmayan Atatürk'ü bir kalkan olarak kullanmak çok moda zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ulkede hosuan gitmiyen herseyi ergenekon ve ittihatcilara baglamak gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 sir said: bu "karşıt" kampanyalarda, 1915 olaylarıyla hiçbir ilgisi olmayan Atatürk'ü bir kalkan olarak kullanmak çok moda zaten =)onlar kullanıyor ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 S.O.A.D. Ergenekon'la bağlantılı (:P) Saçmasapan siteler ve gruplar açmada en önde giden milletiz sanırım.. Sen site açınca özür dileyecekler hemen di mi? Zarre saygılşarı yokken bu ülkeye, ve halkımız da zerre saygıyı hak etmiyorken çoğu zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Demogoji böyle oluyormuş. Mantık çerçevesi içerisinde olmayan bir şekilde Ergenekon ve İttihat'la ilgili bir sözümü gösterir misin Viktor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 lol sir e dedigim lafi nasil hemen ustune aliyor sirf saldirabilmek icin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 hakkaten humanizm ayağından çok kız kaldırılıyo mu? niye bu inkarcılar? bekliyorum tabi, katliamlar için özür dilenecekse önce Türk milletine dilenmesi lazım. bu kafayla kız kaldıramam o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 o değil de pasifist türklerin forumlarda sözlüklerde coşması... (başlık sahibi ve cevap niteliğinde cin mesaj kasan arkadaşlar sözüm size) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 said: Senin şu anda özür talep etmen de kişiliğini gayet güzel yansıtıyor diyebilirim. nasılmış karakteri anlatsana... "yok karakteriniz belli" yok "kendi değerlerizle sorun vardır". nasıl bi tartışma adabıysa bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
papadapulos Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 sizin seviyenize inemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Bu tarz girişimler gerçekten de çok entel, gereksiz derecede entel. Orjinal kampanyadan bahsediyorum. Karşıt kampanyalar da halkımızın orjinallikteki kıtlığını gösteriyor. Resmen "bu ülkede bilimin ilerlemesini istiyorum" tarzı bir bildiri yayınlamaktan farkı yok, faydasız. Bu konu hakkında bilgisi olan insanların bir tarz tarih komisyonu toplanmasına veya daha somut yollarla bu konunun çözülmesine ön ayak olması gerekir. Bunları imzalayanlarının içinde bunca akademisyen ve gazeteci var, elbet bazılarının ilgi alanına giriyordur Türkiye tarihi, oturup araştırsınlar, uğraşsınlar çabalasınlar imza atmakla ancak gündem yaratılır, o gündemde Türkiyede 1 ayda bilemedin yarım senede unutulur. Türkiyede kamuoyu yaratmak denen şeye çok inanmıyorum açıkçası, oturup kendin uğraşıp fark edilir bir şeyler yapacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Osmanlı sadece "yayılma" ve "güçlenme" amacıyla kaç tane ülkeyi feth etti. Bundan büyük ayıpğ mı var? ABD yapınca tü kaka oluyo biz 500 sene yaptık aynısını. Bence Türkler dünyanın 3'te 1'inden özür dilesin "zamanında sadece güç aşkımızdan sizi feth ettik" diye. Dünya üzerindeki en savaşçı 3. milletin özür beklemesi çok saçma kanımca. Ermeni'lerin özür beklemesi daha mantıklı. Ha gerçek midir değil midir onu bilemem ama bence dünyaya özür borçluyuz o kadar gereksiz fetihten sonra.. Tabi sonra Roma ve Bizans için falan Yunan'lar özür dilesin. İsrail de özür dilesin falan. Geçmişe mazi derler hani, lafın devamı da var. Olan olmuş, uzatmamak lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ardeth e katılıyorum. yanlız dediği komisyon olayına ermeniler tamamen karşı. adamın kuantum veya fizik kelimelerini kullanmadığı bu kadar uzun post hatırlamıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 fenris said: nasılmış karakteri anlatsana... "yok karakteriniz belli" yok "kendi değerlerizle sorun vardır". nasıl bi tartışma adabıysa bu. Tartışma yok ki adabından bahsedelim. Saldırı var. Özür talebinde bulunan biri hakkında da fazla açıklama gerektiğini düşünmüyorum, durum ne olursa olsun "Özür dileyin!" diyen biri hakkında ne düşünürsem onu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 E zaten bu işi çözmek kolay olsa millet imza atmak yerine çözerdi, birilerinin bu işin zor olduğunu kabul edip işe başlaması lazım. Bunu yaparken bugün ki politikasını tamamen soykırım üzerine kurmuş ve geleceğe yönelik planlarını bu alanda elde edeceği başarılara bağlayan bir kısım insan ve karşı tarafta ilk okuldan beri paket program tarihle doldurulmuş gazlanmış bir grup başka insanı karşına almış olacaksın kolay değil. karşına almak derken de bu insanların seviyesini düşünürsek bu sadece fikirsel değil fiziksel bir karşıtlığa bile dönüşebilir rahatça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Diğer iki konuda da söyledim, burada da söylemek gerekiyor sanırım, çünkü gözardı ediliyor büyük bir başarıyla. Başlatılan kampanya, Osmanlı ya da Türkiye Cumhuriyeti adına dilenen bir özür de değil, hukuki anlamda soykırım nitelemesinin sağlanmasını amaçlayan bir kampanya da. Ayrıca hiç bir Türk vatandaşının kafasına silah dayanıp "özür dile!" dendiği de yok, ne ermeniler tarafından, ne de kampanyayı başlatan akademisyenler. Sadece yaşanan olayların (ilk taşı kim atmış olursa olsun, olanlarda en çok zarar gören hangi taraf olursa olsun) bugün hala tartışılamamasından, oluşmuş yaraların hala gözardı edilmesinden doğan, bireylerin kendi vicdanlarını ilgilendiren bir durum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Önceki mesajım sana hitaben değildi Ardeth ancak söylediklerine nazaran: Elbette ki kolay değil, zaten kolay olmadığı için biz kolayına kaçıp görmezden gelmeyi seçiyoruz genelde. Bu kampanya da zaten bu kolayı seçme durumunun vicdanlar üstünde yarattığı ağırlık. Çünkü sorun orada, olduğu gibi duruyor ve zor olduğu için 100 seneye yakın zamandan sonra hala susuyoruz. Özür dilemedeki amaç da bundan ibaret. Edit: Önceki mesajı güncellemek yerine ikinci bir mesaj atmışım, geçen seferki gibi konuyu dağıtıp "niye iki mesaj attın hihihi hohoho post mu kasıyosun" şeklinde konuyu dağıtma amacı taşıyan troll'lerden baştan özür dilerim, bir daha olmaz efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ya iki gruptaki fanatikleri, radikalleri geçtim. resmi olarak da ermenistan komisyona filan yaklaşmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Eğer o kampanya hukuki anlamda soykırım nitelemesi getirmeyi amaçlarsa bile ne olacak ki? Bu tartışma daha bitmemiş bir tartışma iki tarafın da yaptığı şeylerin açıkça tüm halka yansıtılmadığı bir tartışma. Bu dava olumlu sonuçlanırsa bence Ermenilere karşı önyargısı olan insanların önyargıları daha da artacak ve soykırım kabuliyle mutlaka bazı ermeniler kendilerini tamamen suçsuz olduğuna inandıracak. o yüzden bence bu durumda bile faydalı bir kampanya değil bu. Halkın entellerinden oluşan 1000 hatta 10000 kişinin imzasını toplayıp da bu Türk halkının görüşünü yansıtıyor diyemezsin. Bunu yapmaya çalıştığın zaman zaten daha çok sinirlendirirsin insanları. Kampanyayı detaylı takip etmediğim için yanlış bildiğim bir şeyler varsa beni aydınlatın ama fikirlerim bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Ardeth said: Bu tarz girişimler gerçekten de çok entel, gereksiz derecede entel. Orjinal kampanyadan bahsediyorum. Karşıt kampanyalar da halkımızın orjinallikteki kıtlığını gösteriyor. Resmen "bu ülkede bilimin ilerlemesini istiyorum" tarzı bir bildiri yayınlamaktan farkı yok, faydasız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Aman Ardeth, hukuki anlamda "soykırım" nitelemesi getirmeyi amaçlayan bir kampanya DEĞİL anlamına geliyor o cümle. Bütün forum yanlış anlayacak yoksa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar