Boci Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Şöyle bir sorum var. Bilgisayarınıza 2gb Ram koymak ile 4gb Ram koymak çok fark yaratır mı? Sadece oyun oynadığımızı düşünelim bu bilgisayarda. Birde olayı biraz daha abartıp 4gb Ram koymak ile 16gb Ram koymak arasında çok fark olur mu? Harcanan paraya değer mi? Diyeceğim şudur ki 512 mb dan 2gb Ram e çıkmak çok güzel ve belirgin bir fark yaratır. Ama 2 den 4 e veya 4 den 16 ya çıkmak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 ne yapmak istediğine bağlı olarak cevap değişir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 öncelikle işletim sistemin nedir ? 32bit'se zaten görmez bile 4gb ram'ı boşa almış olursun bide 4'ten 16'ya cıkmaz ki 16 ram'i kaldıran bir sistem yok (vista 64'bit 8gb en fazla destekliyor diye biliyorum) . hadi 4 ten 8'e cıktın diyelim . 512'den 2 ye cıkmakta ki performans artısı kadar etki etmiyecektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 32bit işletim sistemleri tam olarak ne kadar ram görüyordu? 3gb civarı bir şey diye kalmış beynimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Çift çekirdek, xp kullanan sıradan bir bilgisayar. Grafik işleriyle uğraşmıyorum, dediğim gibi sadece oyun ve internet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 evet 3 küsüratıda var galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 xp'nin de galiba 32 , 64 bit'i var galiba boci onu bi öğren ama vista kullanmiyorsan 32 bit xp yeterli dir xp vista kadar ram yiyen bir işletim sistemi değil. 3 gb yeterli olur bence oyun için gerisi ekran kartına kalmış......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Evet evet 32 bit. Yazmayı unutmuşum :) 1 gb daha alıp 3 e tamamlasam yeterliymiş demekki. İlgileenen herkese teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 RAM modüllerinin çift sayı olması tercih sebebidir genelde, Dual Channel kullanabilsin diye. 2GB RAM'li XP 32-bit varken 3GB'ye çıkartmaya zaten değmez, Dual Channel bozmak da cabası. (edik: değebilir de aslında ama esas RAM canavarı Vista, bilmiyorum XP'yi ne derece hızlandırır.) Yok illa almak istiyorum diyorsan da 2x512MB olarak al mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Sadece xp - vista olarak düşünmeyelim. Oynadığımız oyunlarda vs içinde düşünün. Sanki kaliteli oyunlarda 2gb ile 3gb fark yaratır gibime geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Geçen seneye kadar 2GB ram oyun için idealdi. Şimdi 3GB olursa garantiye alırsın kendini. 4GB yaparsan daha ileriye yönelik olur. 3-4GB arası çok fiyat farkı olmadığı için almışken 4GB almak en iyisi. 4GB üstü önümüzdeki bir iki sene için gerekli olmaz diye düşünüyorum. Zaten işletim sistemini bırakın, hala anakartların bazıları 4GB ile sorun çıkartıyor. 4GB üstü (oyun için) gereksiz olmasının yanında sakat bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar