Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun Pil Ömürlü Dizüstü


Qui

Öne çıkan mesajlar

Türkiyede satılan / yakında satılacak olan diz üstü bilgisayarlar arasında en uzun pil ömrüne sahip olan hangisidir?

Lenovo ve Panasonic'in 8-12 saat oluğunu iddia ettikleri modelleri var ama ne kadar gerçekçi bilemiyorum.

Gördüğüm kadarıyla MacBook'lar 5-6 saatlik ömürle önde giden modeller.

Ayrıca klasik lityum pillerden farklı pil kullanan laptop varmı?

Yeter artık değişsin bu teknoloji ya. Dizüstü pil ömürleri sürünüyor hala!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3,5 senedir genelde sarjda kullandigim laptop'imi bir iki aydir sarjiyla kullanmaya basladim ve 2 ay icinde pili oldu. 2,5-3 saatten 40dk-1 saate dustu.

Bir baska laptop'imda da yeni aldigim pil surekli sarj et-kullan ile 3-4 ayda yamuldu sarj suresi konusunda.

Teknoloji degissin degismesin bir yana laptop'inizi mumkun oldugunda sarji ile kullanmamaniz su anda faydaniza gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

burada iki onemli husus var. birincisi, laptop alirken bazi hususlara dikkat etmek. ekstra hucreli pil almak. gorsel olarak daha kotu olacak, tasinabilirligi de az da olsa azaltacaktir fakat pil omrunu ikiye katlayabilir. ote yandan oyun oynamaktan fedakarlik edip entegre ekran karti almak pil omrunu yine buyuk olcude uzatacaktir.

ikincisi ise pili optimize etmeyi bilmek. misal dusuk parlaklikta, dusuk islemci hiziyla calismaya alismak. bu konuda ozellikle laptop diagnostic tools kullanmak. gereksiz servisleri mumkun oldugunca kapali tutarak islemciye daha fazla yuk olmamak. kullanmadiginda wi-fi karta giden gucu bilgisayarin ustundeki tus vasitasiyla kesmek, vs.

ki bunlari yaparsaniz zaten pil omrunuz %30-40 uzayacaktir.

uzun vadede ise pili en azindan her ay tamamen tuketmek ve mumkun oldugunca elektrige takili kullanmamak da pilin performansini yuksek tutacaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stumbleupon ile ordan oraya koşarken bunu buldum. Bir fikir verir en azından.

Dizüstü kullanmak gerçekten masaüstü bilgisayar kullanmaya benzemiyor. Masaüstünde daha iyi performans için sonsuz bir açlık duyabilirsiniz çünkü elektrik pahallı değil.

Ama dizüstünde optimizasyon yapmak gerekiyor.

Benim öncelikli hedefim maksimum taşınabilirlikte bir laptop bulmak. Eve masaüstü bilgisayar aldığım için oyun konusunu dizüstünden tamamen kaldırdım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Param var harcarım diyorsan Sony Vaio TZ ve SZ serilerine bak derim. Hatta bunların yenileri de çıktı, onlara da bak. Ama çok paran olması lazım.

Bu arada evet, hangi laptopu alırsan al düzgün kullanmazsan söylenen değerlere ulaşman imkansız olur. Vista da güç tasarrufu modu ile yüksek performans modu bende neredeyse 1 saat fark ettiriyor. Aynı şekilde arkada çalışan sidebar, itunes, mail programı vb. falan da kapatınca daha da artıyor pil süresi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mum'un dediklerini destekliyorum, laptopla gelen pil yerine daha fazla hucreli, daha uzun omur pil alip, bi de ekstra alinirsa rahat olur. elektrige takili kullanimda kesinlikle cikarilmali pil. okuz gibi sistemi olmayan seyler az pil yer, bi de ssdler normal hddlerden daha az enerji harciyo o da dikkat edilebilinicek bisey. ayarlar kisilir, hdd, cpu yavasta calistirilir, usbden filan ekstra aletler baglanmazsa verimli kullanilabilir pil. mum'un da dedigi gibi arada bir pili tamamen bosaltip tekrar sarj etmek gerekiyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öeh hakkaten. Ben laptopu alalı 1 sene oldu neredeyse, full şarjda kullandım desem yeridir ama herhangi bir problem yok henüz. çok rahat 3 saat gidiyor filmde.

Kullanmasını bilmek lazım. Wifi açık, BT açıkken, yüksek performansta en fazla 1.5 saat gidiyor zaten. İhtiyaca göre bileşenleri kapatmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...