Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Firmasının ilginç icadı

Karag8z

Öne çıkan mesajlar

Masticore said:
yine biri daha cıkmıştı böyle ortaya. Eski general'mi albaymı neydi basın açıklaması yaptı dünyayı sarsıcak enerji tasarufu sağlıycak bir icat keşfettik diye patentini alır almaz acıklıycaz dediler. Hatta silahlı kuvvetler bile gitti basın acıklamasına lol

erke bu :)

son 6 aydır felan web sitesindeki tek gelişme olarak küresel ısınma haberlerini felan veriolar, doldurmalık bilgi alma formu var sitede ama cevap vermioz dio adamlar :p en son ceo istifa etmişti eheh
Sosyal ağlarda paylaş

Konu ilgimi çekti, websitesine tıkladım ve linkleri geziyorum, birden karşıma Funika grup ve SiriusUFO linkleri çıktı, resmen sandalyeden düşecektim gülmekten...
SiriusUFO merkezi Denizli de olan bir fabrikanın önüne kurulmuş ve Osman Nuri Sözkesen tarafından finanse edilen bir satış mağazasıdır. Nuri Bey de hayalperest ve ilginç bir kişiliktir aynı zamanda...2008 yılında uzay turisti olup yörüngede tur atmayı planlamakta idi, hatta uzay mekiğini de Denizli de Çınar meydanına indireceğini söylüyordu bi ara...
Ciddi bir araştırma yönetebileceğini sanmıyorum, zaten bunun parasını verebilecek kadar da cömert biri değildir. Krizi bahane edip 200 kişiyi bir gecede göndermişliği vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Üniversitede termodinamik hocamıza göndermişler bu icadı o da siteyi bize söledi , girin siz bakın , sınavda soru olarak sorucam bunu işe yarar mı yaramaz mı cevaplarsınız demişti.Büyük bir çoğunluk işe yaramaz demişti , cevap da işe yaramazmış.Bir defa orda termodinamiğin ilk yasasını katletmişler.Dışardan herhangi bir enerji girişinin olmadığı ve verimin %100'den fazla olduğu bir sistem kurduk demek baştan herşeyi yanlış yapar ztn.Adamlar radyoaktif ya da enerji depolayan bir madde de olmadığını söylüyorlar.Bir de bunlara muğla üniversitesi rapor vermiş galiba ama işte sonu erke gibi olucak bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bana da kolpa gibi geliyor zaten belki birileri eleştirince değiştirmişlerdir. nasıl bir dolandırıcılık olabilir diye düşünüyorm belki çok büyük bir sponsor bulup sonra paralı ceba atmak istiyor olabilirler. insanların karnı da artık termodinamik yasaları delindi gibi şeylere tok olduğu için belki daha mantıklı bir formata sokmuşlardır hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ilginçtir 31 aralıkta galiba bunun reklamı çıktı tvlerde? vestel yada bizim büyük şirketlerden biriydi hatta, tam dikkat edemedim o anda evde 6346 kişi olduğundan ama elektrik faturanızı %70 düşürecek, çok yakında bekleyin felan bişiler dedi.

hmz
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
of gerçekten üniversitenin böyle bir rapor verdiğine inanamıyorum. Ürettikleri malzeme kullanışlı olabilir ama rapor ortalığı karıştırıyor. Raporun deneysel bölümü ve analizin nasıl yapıldığına dair bölümlerde hiç bir şeyden bahsedilmiyor. Ayrıca sonuç bölümünde 1 birim elektrik enerjisine karşılık, 1.58 birim toplam enerji elde edildi deniyor. Eh böyle bir özelliğe sahip milyonlarca malzeme var. Mesela nitro gliserin çok az bir titreşim (harket enerjisi) ile reakston gerçekleşir ve patlar ortayada verdiğiniz enerjiden çuvalla fazlası çıkar. Yani ortada ekzotermik bir reaksyon, bir yakıt maddesinin tüketimi var. Fakat rapor ortalığı karıştırıyor. Bu noktada bu maddenin gerçekten verimli olup olmadığını anlamak için daha detaylı araştırılarak bahsedilen reaksyonu ne kadar sürdürebildiğine bakılmalıdır ayrıca malzemeyi üretmek için nekadar enerji harcadın oda belli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

"Birkaç sene sonunda yazılım sektörünün köreleceğini ya da pazarın daralacağını ve artık farklı alanlara yönelme gerekliliğinin ortaya çıkacağını ifade eden Akın"

LOL yazılım sektörü körelecek... bu adam akınsoftu nasıl bu günlere getirmiş ilginç...
Sosyal ağlarda paylaş

Lexius said:
ahah akinsoft yaa.. saka gibi. japon yapamadi daha bunlar nasi yapcak ki
O kadar zor degil. Sirf rengi kirmizi diye adini "infrared isitici" koyuyolar ve insanlar buna kaniyorsa, condition implement edilmis ev aletleri de emin olun "akilli" diye alirlar. Amma velakin, bu isler o kadar da zor degil acikcasi. Ne yaptiklarini biliyolarsa gayet de gelistirebilirler, size batan kismini anlamadim? Yapay zeka konusunda iki uc makale okuyan insan, oturup boyle seyler gelistirebilir rahatlikla...
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
elektriğe %90 zam gelir

Kendercik said:
adamınbiri said:
elektriğe %90 zam gelir

%900 :)

Hagii said:
adamınbiri said:
elektriğe %90 zam gelir

%100 gelir ki fiyat gene aynı kalsın diye :(

arkadaşlar, ben sizin matematik sorununuza bir el atayım istedim.

şimdi burdaki elektrik zammı esprisi elektiriğin bu buluştan dolayı yaptıgı tasarrufun, zam ile kapatılması eski haline dönmesi sanırım amaç

şimdi...
bulus 100 liralık faturayı 7 liraya indirecekmiş.
tekrar 100 liralık fatura isteyen devlet bu durumda %1428 oranında zam yapılması gerekmekte.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...