Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternette Ermeni Savaşları Başladı (www.ozurdileme.com)

junkcan

Öne çıkan mesajlar

huun, zor bi soru oldu ama şöyle diyeyim. önce insanım, sonra türküm. ve milliyetçilikten imtina ile sakınırım. yani doğuştan, şans eseri elde ettiğimiz bir aidiyetle övünmeyi çok anlamlı bulmuyorum doğrusu. ama bu topraklarda yaşayanları da ailem gibi görüyorum. yani türk milletini seviyorum, ama milliyetçi değilim =)
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman sana bir tavsiye.

bu, altına imza atmaya hazır olduğunuz yazı çok yanlış bir yazı. evet, insan denen şey tek başına bile çok önemli bir varlık. bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir diyen bir ekolden geliyorum misal ben.

bu yazı, ermeni soykırımı olmuştur diyenlerin adını koyduğu şeyden değil; ama yıllarca yaşadığı evinden sürgün yiyen insanlardan insanlık adına özür dileyen bir yazı olsa senle aynı fikirdeyim.

insanlıktan, insanlık namına özür dilemeye hazırım; ama ermenilerin adını koyduğu bir dava için, cettim adına özür dilemeye karşıyım.

benim görüşüm de aha budur.
Sosyal ağlarda paylaş

@sir

Solcu ve demokrat biri olduğunu düşünüyorum dostum. Fakat umarım Sosyalist ve demokratik adlarının bugunlerde ne kadar istismar edildiğini biliyorsundur. Hoş her cebinde silah olan dağda militanı olan demokrasi,Demkratiklik diyor.Emperyalist ülkelerin üzerimizde çevirdiği bir oyun bu kanma bu propagandalara ve oyunlara.Ermenilerden bi özür dilenecekse bu iki taraflı olmalıdır.benim anne tarafım Iğdırlı .Ermeniler mahvetmişler nenemin ailesini .Türk köylerini basmışlar insanları öldürmüşler.Toplu mezarlara doldurmuşlar. O kadar çok kan ve savaş olmuşki... Ruslara yaranmak için.O kadar çok vahşet varkı....bi gösterebilsem anlatabilsem..ne demek istediğimi.ama müslümanlara karşı uygulanan vahşeti anlatamam.

Neyse demek istediğim evet aradan yıllar geçti ama yurtdışında oluşan bu ermeni lobileri tutumunu hiç değiştirmedi.İnsanlık ve eşitlik düşmanı bu herifler. O kadar düzgün ve dürüst ermeniler varkı... bu adamlar onları karalamak için kurulmuş resmen.Bu adamların oyununa gelme.Aydın ol. gerçek bir sosyalistsen gerçek bir adaletin iki taraflı yaklaşımla oldugunu bilirsin.Türk milleti peygamber değilki dayak yediği halde iki yanağınıda çevirip dursun.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten burda ceddin adına da özür dilenmiyo ki, acılar paylaşılmadığı için, biraraya gelinmediği için, düşmanlık iki taraftan da körüklendiği için özür dileniyo. acı gerçekse, zulüm gerçekse, adaletsizlik ortadaysa, kimin dile getirdiğinin ne önemi var?

kim olursa olsun zalime karşı koymak da yok mu sizin gelenekte?

ancalagan dediklerinin çoğuna katılıyorum, ve ermeni çetelerin doğu anadoluda yaptıkları kıyımdan, o "adam gibi" ermenilerin de utanç duyduğunu birinci ağızdan biliyorum. ancak, karşılık beklemek yerine bir el uzatmak, diyaloğa bi katkıda bulunmak, büyüklük ve cömertlik değil de enayilik midir?

hrant dink bir ermeni aydınıydı, ve ilk adımın yine ermenilerden gelmesi gerektiğini söylerdi. ermenilere "ilk adım sizden gelsin" demek, bizim haddimize değil, ermenilerin kendi içinden çıkması gerekiyor bu hareketin, ancak o zaman samimi olur zaten. şu meşhur "zehirli kan" yazısı tam da bunu anlatıyordu. türkiyenin aydınları da ilk adımı bizim atmamız gerektiğini söylüyor. önemli olan, o adımın atılmasıdır.

edit2: pekaziz şu political compass topiğinde epey solcu çıkmıştım ehueh
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
arjantin said:

sen ve senin gibi düşünenlerin kafası karışık önce..kimi soykırım yapılmıştır ondan özür diliyorum diyor, kimi yok böyle birşey, sadece üzüntülerimi sundum diyor..kampanyaya yalan yanlış isimle giriyor..zaten kampanyanın kendisinde bir tanımsızlık, sinsilik yok mu?

hayir, kampanyanin kendisi gayet acik, ama bir oraya bir buraya cekistiriliyor surekli. mesela burada da toplam uc topicte belki 15 kez yazildi ayni 3 5 kisi tarafindan; kampanya yapilanlardan dolayi osmanli adina ozur dilemeyi degil, bunca zamandir turkiye cumhuriyeti olarak bunlari goz ardi etmis ve etmeye devam etmekte kararli oldugumuzu muhtelif sekillerde gostermis oldugumuz icin ozur dilemek isteyenleri bulusturmayi amacliyor

vay ermeniler de soyle kakaydi, ama almanlar da yahudileri yakti, ulan abd masum mu gibi konuyla alakasiz argumanlarla gelip olayi carpitan 'sen ve senin gibiler' israrla konuyu osmanli adina turkiyenin resmi ozur dilemesi halinde sunmaya calisip, ucuz vatanseverlik naralari atiyorlar, yoksa bastan beri kampanyanin amaci da, burada kampanyayi basarili bulanlarin da yorumlari da ayni, degisen birsey yok

buyur sana 4 ayri topic, onlarca mesaj; cikar iclerinden ermenilerin savunuldugu, abdnin kizilderililerin en buyuk dostu oldugunun iddia edildigi, hitlerin yahudilerin koruyucusu olarak anildigi bir mesaj, anlam kazansin ustteki wall of textin

simdi, dasaanin gayet sevimli yazdigi uyariyi anlamaktan aciz arkadaslar icin aciyorum; ONA BUNA SEN SOYLESIN BOYLESIN DIYE HAKARET EDECEK KADAR CARESIZ KALDIYSANIZ, KASMAYIN 'FIKIR' URETMEYE, GIDIN BIR CAY KOYUN GELIN, YOKSA GELDIGINIZDE GIRIS YAPAMAYACAKSINIZ PATICIGE

haddinizi bilin, buraya gelip onunuze gelene salak avanak serefsiz zart zurt demek kimseye dusmez

forum yönetcisi olarak kurallarla ilgili hatırlatma yapacaksan ayrıca belirt.hem tartışma konusunda cişeyler yazıp,hem de forum yöneticiliğine kasma..

yazdığımı daha anlamamışsın, konuyu saptırıyorsun.. okusan önce, forumda soykırımı savunan var demedim, özür kampanyasına katılanlar arasında soykırımı savunan var dedim..demek ki 2 kelime etmeden önce karşındakinie düzgün okumak gerek..

forum yöneticisi olman yazarları tehdit etme hakkını vermez sana..yapacaksan bir yaptırım yap, avanak kelimesine taktığın kadar, forumda faşist kelimesini yafta olarak kullananlara da tepki göster..

bak sana yazmaktan sir a cevap yazmaya sıra gelmedi, ama gerek de kalmadı hani, zaten paticik e giremeyecekmişim, o zaman daha da tartışmaya gerek yok..

haddimi ben yazar olarak bileceksem eğer, sen de haddini yönetici olarak bileceksin..
Sosyal ağlarda paylaş

siz dediğinden kastın ne bilmiyorum bak hehe. ben sadece benim fikrimi dile getirdim.

ermenistan'da adamın teki de özür kampanyası başlatmıştan daha fazlasına ihtiyacım var.

hangi başlıktı bilmiyorum, dünya bir sonraki aydınlanma çağına gelene kadar ben ermenilerden özür falan dilemiyorum demiştim.

tamam bu ülke geçmişte azınlıklara karşı bir politika yürüttü - ki bence haklı da bir politika - e karşıdaki millet ya da ülkenin yürüttüğü politikadan bağımsız ben adım atmam.
Sosyal ağlarda paylaş

@sir

hrant dink bir ermeni aydınıydı, ve ilk adımın yine ermenilerden gelmesi gerektiğini söylerdi. ermenilere "ilk adım sizden gelsin" demek, bizim haddimize değil, ermenilerin kendi içinden çıkması gerekiyor bu hareketin, ancak o zaman samimi olur zaten. şu meşhur "zehirli kan" yazısı tam da bunu anlatıyordu. türkiyenin aydınları da ilk adımı bizim atmamız gerektiğini söylüyor. önemli olan, o adımın atılmasıdır.

evet çok güzel söylemişsin :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

arjantin said:

forum yönetcisi olarak kurallarla ilgili hatırlatma yapacaksan ayrıca belirt.hem tartışma konusunda cişeyler yazıp,hem de forum yöneticiliğine kasma..

haklisin, ikisini ayni anda yapmamak lazim

simdi ayrica yapiyorum; uyarini aldin, devaminda admin olarak banlemekten cekinmem. bu tehdit degil, koskoca uyaridir, ustelik halihazirda mod uyarisi uzerine kurallari cignemis oldugun icin yapilan admin uyarisinin uzerine ucuncu uyari, yani diyebiliriz ki fazlasiyla kullanmis durumdasin kredini

genele; mesajimin o kismi sadece arjantine yonelik degildi, herkesin uzerine alinmasinda fayda var
Sosyal ağlarda paylaş

adamların avukatı falan var, yazıyorlar işte negzel:
sözlükten alıntı said:
tck 125. madde gerekçesinden:
"kişiye herhangi bir olayla irtibatlandırmadan, soyut olarak yakıştırmalarda bulunulması hâlinde de, hakaret suçu oluşur. kötü bir niteliği veya huyu ifade eden sözler, somut bir fiil veya olguyla irtibatlandırılmadıkları hâlde, yine de hakaret suçunu oluştururlar. örneğin, bir kimseye "serseri", "alçak", "hayvan" denmesi hâlinde, somut fiil isnadı söz konusu değildir. aynı şekilde kişiye soyut olarak "hırsız", "rüşvetçi", "sahtekâr", "fahişe" gibi yakıştırmalarda bulunulması hâlinde de hakaret suçu oluşmaktadır. kişinin bedenî arızasını ifade etmekle veya kişiye bir hastalık izafe etmekle de hakaret suçu işlenmiş olur. örneğin, kişiye "kör", "şaşı", "topal", "kambur", "kel" vs. demekle; kişiye "psikopat", "frengili" veya "aidsli" demekle, hakaret suçu işlenmiş olur.
dikkat edilmelidir ki; davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleştirilmesi gerekir. kişiye onu toplum nazarında küçük düşürmek amacına yönelik olarak belli bir siyasî kanaatin isnad edilmesi hâlinde de hakaret suçu oluşur. örneğin, bir kişiye "faşist", "komünist" veya "mürteci" demekle, hakaret suçu işlenmiş olur. bir kişiye izafeten söylenen sözün veya bulunulan davranışın o kişiyi küçük düşürücü nitelikte olup olmadığını tayin ederken, toplumda hâkim olan telâkkileri, örf ve adetleri göz önünde bulundurmak gerekir."

linki de şu->http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=g%C3%B6t%C3%BCm%C3%BCze%20girebilir/%2314605664
hah şimdi dilerseniz sadece özeti okuyabilirsiniz. en altta olacak özet.

şimdi, istiyoruz ki yazanlar düşüncelerini ifade etsinler. istiyoruz ki karışmayalım fazla..
dün bazı olaylar oldu "ortamı gerenleri" de uçurmayalım diye uyarımızı yaptık. konuştuk kendi aramızda, dedik ki "olaya zemin hazırlayan, karşılıklı çanak tutanlar var. olayın patlak vermesinden daha önemli sıkıntılarımız var"

asalım keselim taraftarı değiliz. gerçi ben zaman zaman şu 6kişiyi uçuralım! gibisinden dellenebiliyorum. ama genel düşüncemiz herkes derdini anlatsın şeklinde.

zaten uyarı yapılmışken, ayrıca bir daha ve bir defa daha tekrarlanmışken zorlamayın şansınızı. bunu "aaa şuna diyoooo" olarak algılamayın lütfen. "aaa bana da diyo galiba" olarak algılayın. çünkü bu konuda olmasa yapmadıysanız bile, diğer konularda yapabiliyorsunuz aynı hataları. ve hatta bu konuda "ben kurbanım!" diye gösterebileceğiniz aynı hataları başka konuda siz yapabiliyorsunuz.

öğretmen konuşmasından, bıdı bıdıdan nefret ederim. onun için

özetle;

sakin olun, derin bi nefes alın öle yazın. karşılıklı hakaret ederek iyi bişi yapmıyorsunuz. toplu halde aya seyahet düzenleriz kafamız atarsa. bizim kafamız rahat olur ama burasının bu güzelliği kalmaz, farklı düşünceleri okuyacak tadı kalmaz. tek sesli bile olmaz, güdük ve sessiz biyer olur. ayrıca bu dediğim kişiye özel değil, sadece bu başlık için de değil bölümün geneli için geçerlidir.

gece gece Arias Intensity, Husid plot falan hesaplamak yerine bunu yazmam da ayrı bi ekol oldu bak.. ara kısımdaki cümleler bayağı bi dağılmış olabilir. takılmayın. bırakın dağınık kalsın. özet kısmı doğrudur nasılsa.
öpüyorum, kaçıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlükten bak ne güzel link vermişsin de ben de sana orada yazmayan başka birşey söyliyeyim..

hakaret suçunun oluşabilmesi için belirli bir kişiye yapılması gerekmektedir...yani hakarete maruz kalanın tespit edilebilir bir isim,etnik köken yahut bölge,meslek grubu,cinsiyet olması gibi..

ancak, politik görüşlerinden ötürü belirli bir gruba avanak demek (ben dedim avanağı, bilmeyenler için) tck anlamında suç değildir..

mesela gazetelerde, yazılı-görsel basında,hürriyet,gazetevatan gb, çeşitli görüşten kişiler için bu tür tanımlamalar çok yapılır ve dava açılsa bile hakaret eylemi oluşmadığından cezalandırma yapılmaz..özür dileyenler için de bu tanımlamalardan çok yapılmıştır gazetelerde..

şimdiii...diyeceksin ki kardeşim bana ne tck dan, forum benim değil mi, istediğimi hakaret sınıfına alırım asarım keserim,top benim oynatmam diye..

bak işte burda haklısın admin ve yönetici..neticede işin varacağı son nokta burasıdır..yazılı basından anında, bu kampanyaya katılanlar için yapılan binlerce hakaret niteliği taşımayan örneği veririm ama forum neticede kendi kuralları olan, nalıncıya çalışan sosyal yapıdır..

iyisi mi? sen bana bişey yazacaksan, ayar vermeye çalışacaksan hiç tck yı, hakaret kavramını,hukuku falan kullanma..çünkü oradan san ekmek çıkmaz (hukuk tahsili gördüm, biliyoz da konuşuyoruz, kavramları kullanacaksan git bi hukukçuya danış arada)

direk asarım keserim de daha iyi..ben de yazar olarak derim ki, sileceksen kaydımı sil kardeşim, bundan mı korkacağım yani.. hakaret kavramını bilmeyen forum yöneticisnin ayarları mı üzecek..bu forumda daha ağır kelimeler de gördüm, o bakımdan bizrbirmizi tanırız, hiç hakaret oldu falana getirmeyelim..

bu da size bi hukuk dersi olsun

örnek:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10609579&yazarid=249

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Hepayniyavsaklarizcom_214114_4&Newsid=214114&Categoryid=4&wid=150
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
sir'e solcu deneceğini de mi görecektik :)

sir e karşı büyük bir cephe alındıgını biliyorum paticikte o kadar :D ^^.Genelde savunduğu şeylere bakıyorum .Fakat 100 yıl 200 yıl belkide 300 yıl sonrasınını demokrasisini savunuyor. =s.yanlış zaman yanlış yer.

Önce bi türkiyeyi kurtaralım sonra dünyayı birleştirmeyi düşünürüz ^^

*absolut içiyorum kafam iyi yazdıklarıma aldırmayın şimdiden özür *
Sosyal ağlarda paylaş

ya normalde kişisel bi durum olduğu zaman öm gönderiyoruz, ama bu sefer kural bozalım da genel olsun.
arjantin said:
sen bana bişey yazacaksan

baba çok germişsin sen kendini ya, sal biraz. rahatla, ormana falan ver kendini. çimene bas, elentriniklerini alır.

çünkü bireysel bişi yazmadım. yazıcak olsam öm atarım, olmadı harbi isim veririm.
ha bi de biz rahat bi ortam olsun istiyoruz. bu rahatlığı korumak için TCK haricinde forum kurallarımız da var -ki dileyenler okuyabilirler- riayet ettiğimiz. ne diyor orada "üyeleri kışkırtıcak, forum ortamını gerecek"

e ben dedim mi hiç yukarıda "dava açarlar Öcü gelir!" diye?
yooo
ben "lafım arjantin isimli kullanıcıya!" dedim mi? senden alıntılama yaptım mı yukarıda?
e hayır! ayrıca ben o sırada iş kasıyordum nickini bile görmedim.

hatta üstüne basa basa deemişim ki;
ayrıca bu dediğim kişiye özel değil, sadece bu başlık için de değil bölümün geneli için geçerlidir.
daha ne diyeyim. senden önce hiç biz bu olayları hiç yaşamadık mı sanıyorsun bilemiyorum.

arjantin said:
direk asarım keserim de daha iyi..

demişim ki
dasaaa said:
toplu halde aya seyahet düzenleriz kafamız atarsa

kurallarımıza bağlı olarak görüşürüz asarız keseriz, aya seyahat düzenleriz.

arjantin said:
hakaret kavramını bilmeyen forum yöneticisnin ayarları mı üzecek..

mesela ben de McGuire and Barnhard'ın çalışmalarını takip etmemişlerin düşüncelerini değerli bulmuyorum.. lol benim bildiğim bi avukatımız [site için] yok, danışmanımız yok. bakın ben "bu işten anlarım olm" da demedim, "adamların avukatları var negzel" dedim. ve verilmiş linki koydum. çünkü bizim bi avukatımız ya da danışmanımız yok. (bunu bi daha yazmama gerek de yok sanıyorum)

onun dışında "hakaret suçu işlemişsiniiiz" yazısı var mı yazdıklarımın içinde? "buna göre suçluyorum sizi" diyor muyum? diyorum ki "ortamı germeden düşüncenizi yansıtın" burada birbirinize hakaret etmeniz ortamı geriyor, olayı tartışmadan çıkıyor konu ikili-üçlü münakaşalara dönüyor. aslında zaten bir üstteki basit metni anlamak için beyin cerrahı olmaya ya da hukuk okumaya da gerek yok bence..

yok o değil de gençler, genele yazılmış ve sizi hedef almayan şeyleri üzerinize feci derecede alacak, alınacak kadar gerildiyseniz çayıra* falan çıkın. vallahi kalbe zarar bak.. hürriyet'ten haber linki koyacaktım ama şimdi vaktim yok, kusura bakmayın. forum bağımlısı amca kalp krizi geçirdi haberi vardı. arayıp bulursanız yollarsınız. koyarım bunun altına.

günün inşaat mühendisliği dersi için ise şu makaleyi buluyorsunuz ben de işlerimi kolaylıyorum bu şekilde..

document title: ductility of lnfilled frames
document name: jl83-50
author(s): p. govindan, m. lakshmipathy, and a. r. santhakumar
publication: journal proceedings
volume: 83
issue: 4
pages: 567-576
keywords:bricks; cyclic loads; deformation; ductility; earthquake-resistant structures; infilled frames; lateral pressure; reinforced concrete; tests.
date: july 1, 1986
source: journal of the american concrete institute, v 83, n 4, jul-aug, 1986, p 567-576
issn: 0002-8061

edit/not!
1-aman az kalsın gözümden kaçıyormuş; "çayıra falan çıkın" dediğim rahatlayın baabında. yoksa yağmur yağıyor/ vay bana ördek dedin dialogu yaşamayalım durduk yere.
2-"yok hâlâ benim derdim tasam karşılanmamış ama" diyorsanız özel mesaj butonunu tavsiye ediyorum. normalde böle konuyla alakası olmayan münakaşalar hâlâ kural dışı

haydin kalın salıncakta
Sosyal ağlarda paylaş

biraderim, "şu güzel ortamı bozuyorsam" eğer, çayır çimenden değil, bir yandan heroes wake of gods oynayıp arada foruma yazı yazmaktandır.. zaten uyku tutmamış nedendir, şans da gülmemiş oyunda, oyuncak olmuşuz titanlara, bir de nadir girdiğim patide forum muhtarının tehdidini okumak hoş olmadı tabii..

sana yazmadığım yazıları da üstüne alınmışın, gereksiz cevaplar yazmışın, aman neyse yaa, gecenin köründe yaptığım muhabbete bak, olaya bak.. yarın iş yerinde desem arkadaşlara, "babalar gece vakti paticikde kızdım bir garip admin dilbere " diye, adamlar yüzüme bakar..dilberde sözün gelişi haa..

gol değil ofsayttı diyerek oyunuma geri dönüyorum, çayır çimen demişin de, çayırlar malum siz mühendislik öğrencilerinin işi... şimdi "ineklemek" dedi, inek dedi diye tartışırsın, hiç girmeyeyim :)

hadi iyi geceler, keyifli ders çalışmalar...
Sosyal ağlarda paylaş

*kafam çok iyi çok fazla içtim*

abi birbirinizi sevin ya ne bu kavga .Ben sizi seviyorum

ALLAH AŞKINA KAFANI KALDIR BAK ŞU GÖKYÜZÜNE Bİ BAK YA!!NE KADAR çok yıldız var.... napıcaz biz ya ALLAh bizim beraber olmamızı istemeseydi sence müslümanlari marsta Hristiyanları satürnde yaratmazmıtdı?? bu bir test.Artık el elele vermeliyiz .türkiye önderlik etmeli

*kafam çok iyi kızmayın vodka etkisi*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...