Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Roaccutane

-Dark_Angel-

Öne çıkan mesajlar

Roaccutane tehlikeli bi ilaç. Son silah olarak başvurmak lazım...

Tedavi sonucunda kesin biter sivilce problemin, ama ilk bi kaç ay cidden azar sivilceler, olmayan yüzünde de çıkar yani...

O yüzden başka tedaviler dene, baktın işe yaramıyo o zaman Roaccutane kullan.

Akne yapan bakteriler oksidasyon olan yerlerde üreyemez. O yüzden "Benzoil peroksit" içeren ilaçlar en etkili tedavilerden birisidir. Merhemler var, vücut şampuanları var... Bunları kullan önce. Her akşam yatmadan önce benzoil peroksitli vücut şampuanıyla sırtını köpürt ve 5dk tut, sonra iyice durula. Onun dışında antibiyotikli merhemler sür sivilcelerin yoğun olduğu bölgelere. Topikal tedavileri dene önce...

Antibiyotik dene ondan sonra ağızdan alınan. Tetrasiklin grubu antibiyotikler akne üremesini şak diye durdurur mesela...

Bunları sor dermatoloğuna, ona göre bi tedavi yazsın önce.

"Sivilcem var napayım?" diyene direk Roaccutane diyen dermatolog fazla uğraşmak istemediğinden seni kestirip atmak istiyor demektir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
Bide benim sınıfta aşık olduğum bi kız ve onunla ilgili çalışmalarım var =P.Bununla ilgili etkilerinden korkuyorum en çok açıkçası xD

Bir başka -sözde çaktırmadan- "bakın patiler benim azbuçuk seks/yiyiş hayatım var ehuehuheuhe" mesajı, ne bu ergenlik takıntıları ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilac oldukca iyi. 15 yasinda benim de sorunlarim vardi bu yonde, 1 sene kullandim ve cillop gibi oldu ondan sonra yuzum gozum sirtim.

Dudak kurumasi ciddi sorun degil o kadar, sicak havada, yazin ortasinda sikinti oluyor o yuzden simdiden giris ilaca.

Depresyon da abartiliyor, ben bir yil kullandim, hatta gecen sene mezuniyet senemdi kafa derimde biraz sivilce cikinca stressten yine kullandim bir sure ve ne depreysona girdim, ne de sorun yasadim.

kisacasi kullan, ama uyarayim, ilk 2 hafta cosuyor sivilceler, sonra duzeliyor ama yavas yavas.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
-Dark_Angel- said:
Bide benim sınıfta aşık olduğum bi kız ve onunla ilgili çalışmalarım var =P.Bununla ilgili etkilerinden korkuyorum en çok açıkçası xD

Bir başka -sözde çaktırmadan- "bakın patiler benim azbuçuk seks/yiyiş hayatım var ehuehuheuhe" mesajı, ne bu ergenlik takıntıları ya.

haha bu nası desteksiz bir atıştır takıntı mı yapmışın ne :p
Sosyal ağlarda paylaş

Sivilceler yüzünden uzaklaşmak değil, dudak kuruluğu yüzünden "planların aksaması" kastedilmiş orada bence açık seçik.

Karaciğer, depresyon, uykusuzluk, baş ağrısı gibi bin tane ciddi yan etki ihtimali varken "yav dudak guruyomuş bi de garı var biliyonuz mu şimdi sdf" diyen insana ne demeliyim başka Ardeth, arkadaşın galiba :p
Sosyal ağlarda paylaş

yahu sivilce hastalık değil, bir insan neden sivilcesinden kurtulmak ister? estetik sebeplerden, e estetik sebeplerle bir ilaç alıyorken onun estetiksel yan etkilerini düşünmek çok garip değil. o karaciğer vs gibi yan etkiler için de zaten ilk haftalar kan testi yaptırıyorsun eğer dermatoloğun böyle test yaptırmazsa sen iste ya da değiştir doktorunu.

dudakları kullananı acaip gösterecek kadar kötü bir hale sokabiliyor ama çok sivilcen varsa pogodinin dediği gibi sivilceden daha kötü yapmaz heh bepanten falan kullanırsan çok sorun olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

seneye geçebilir belki sivilceler, ergenlik dönemi hormonal değişiklikler hede hödö meselesi.

ben de 17'yim, 1-1.5 sene öncesine kadar su içsem yeni sivilce çıkardı, sonra ne oldu bilmiyorum, aniden kesildi.

yine o sıralarda roaccutane kullanmayı düşünmüştüm sıra arkadaşımın da kullandığını görünce, ama 2 ay sonra durduk yerde ağlamaya, sırasında tepinmeye falan başlayınca tırstım açıkçası :p

dudak kuruluğunu pek iplemiyordu ama, krem sürüyorum geçiyor diyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
17 yaşındayım ve babadan gelen ciddi bi sivilce sorunum var.Yüzümde fazla yok neyseki ama sırtım,belim ve kalçam berbat durumda.En son doktora gittigimde roaccuttane önermişti ama ben ilaçlardan tiskinen biri olarak böyle ağır sayılabilicek bi ilaca hiç kalkışmamıştım.Ama pek bi çare yok sanırım çünkü çok sağlam sivilcelerim var ve bunlar tarla gibi iz bırakıcak babamdan biliyorum.Kullanan arkadaşlardan tecrübelerini duymak isterim.Eskiden doktorlar pek tavsiye etmiyorumuş vs ama şimdi kutu kutu herkes kullanıyor.Dudak kurulugu vs yapıyormuş.Bide benim sınıfta aşık olduğum bi kız ve onunla ilgili çalışmalarım var =P.Bununla ilgili etkilerinden korkuyorum en çok açıkçası xD

8 ay kullandım.

zararları

aşırı dudak kuruması
fazla sinirlenme

önlemler;

dudak kuruması için geceleri yatmadan bi şişe kremi dudağa boca etmek, gündüz vaktide lipstck ile takviyeler yapmak durmadan.

sinir için ise mutlaka bir sinirlere iyi gelen ilaç almanı öneririm doktor kontrolünde. yani bitkisel falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ilaca yarın başlıyorum ben de..

Herşeyi denedik. Olmadı. Sivilceler en olmadık yerlerde çıkıyor. Hergün yıkasam da nafile. Geçmek de bilmiyolar. Allahtan grup grup çıkmıolar ama tek tük çıkıyolar ve dev gibi oluyolar.

Kafayı yemek üzereyim artık dudak kuruluğuymuş.. sinirlenmekmiş.. umurumda değil.

Benim sivilce sorunum daha çok kafa derisinde. Kist gibi sivilceler çıkıyo.. neyse daha fazla iğrençleşmeyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

6 aydır kullanıyorum. Herkesin saydıgı yanetkiler dısında cok bir yan etkisi yok. Sinirlenme yan etkisi de yok, doktor bana öyle birşey söylemedi ve olmadı da.
İlacın yan etkileri zaten ilac dozuna baglı olarak cıkıyor. Ondan korkma zaten doktor yuksek dozlarda vermiyor bu ilacı.

Tahlil olayı da her ay değil 3 ayda 1.
İçki içmemen gerekiyor özellikle aktif sigara ve içki içen biri isen. Sigaram içkim yoktur arada bir şarap içerim diyorsan problem yok.
Dudak kuruluğu için ben de lipstick lerden kullanıyordum eskiden. Artık onu da bıraktım alıştım.

Çok uzun kullanımdan sonra gece görmede problem oluyormuş. Ama tabiki 2-3 sene kullanmak gerek.

Ayrıca böyle sivilcesel hastalıklar için ömür boyu kullanan insanlar mecvutmuş bu ilacı o yüzden hemen geçmezse korkma.
Sosyal ağlarda paylaş

unac said:
-Dark_Angel- said:
17 yaşındayım ve babadan gelen ciddi bi sivilce sorunum var.Yüzümde fazla yok neyseki ama sırtım,belim ve kalçam berbat durumda.En son doktora gittigimde roaccuttane önermişti ama ben ilaçlardan tiskinen biri olarak böyle ağır sayılabilicek bi ilaca hiç kalkışmamıştım.Ama pek bi çare yok sanırım çünkü çok sağlam sivilcelerim var ve bunlar tarla gibi iz bırakıcak babamdan biliyorum.Kullanan arkadaşlardan tecrübelerini duymak isterim.Eskiden doktorlar pek tavsiye etmiyorumuş vs ama şimdi kutu kutu herkes kullanıyor.Dudak kurulugu vs yapıyormuş.Bide benim sınıfta aşık olduğum bi kız ve onunla ilgili çalışmalarım var =P.Bununla ilgili etkilerinden korkuyorum en çok açıkçası xD

8 ay kullandım.

zararları

aşırı dudak kuruması
fazla sinirlenme

önlemler;

dudak kuruması için geceleri yatmadan bi şişe kremi dudağa boca etmek, gündüz vaktide lipstck ile takviyeler yapmak durmadan.

sinir için ise mutlaka bir sinirlere iyi gelen ilaç almanı öneririm doktor kontrolünde. yani bitkisel falan.

yillarca kullandim sinir minir yapmadi, depresyona da sokmadi. bence siz depresyona girip sinirlenmek icin bahane aramissiniz, veya tam o cagda gerceklesmis :o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...