Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Knight of the Blazing Sun - Bilgi Paylaşım Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
valla disrupt görmek için ancak hold the line açıyorum, zaten willpower diplerde. haliyle ona yatıracak halimiz de yok. vigilance da malum moral ability'lere filan işlemiyor, beklediğim kadar hayat kurtarmıyor orvr'de. ille birileri mage bolt vs sallıyor heh. neyse 40 olayım ama daha karakteri açmadan wardb'de career builder'a bakarak ne düşündüysem aynısını çıktı karakter. tank sınıfların dibinde chosen ile beraber. ne savunmada ne de saldırıda kuvvetleniyor hissedilir şekilde. mesela nasıl bir vaul sm ya da toughest bo ölmek bilmiyorsa, vengeance ib filan yardırıyorsa öyle şeyler yok. bg'deki hayvani mind killer'a %50 heal debuff veren tactic gibi op olaylar da yok. işte bir oyg vardı ona özel jet hızıyla yama çıkardılar dest ağlayınca.

iyice bir elden geçirilmesi lazım mastery'lerin ama göreceğiz artık.
Mesaj tarihi:
Değerli KOTBS arkadaşlar.Üzerinize gelen ve koca bi metal yığını oldugunuz halde sizi kesen witch elflere karşı bi taktik istermisiniz?

Bu witch elf arkadaşlar sizlere 1000 küsür çakmaya başladıgı an,Repel Darkness(Banish Darkness taktiği ile güçlendirin PvP de kullanın) ile fırlatın.Bu size zaman kazandıracaktır.Çünki witch elfler sizi parçalamak için 10 saniyeligine bi skill kullanıyorlar.Sadece 10 saniyede size hayvan gibi vurabiliyor.Kısacası onu yukarı ve uzaga fırlatarak zaman kazanıyorsunuz.Bu süre dolunca Shield of the sun ve on your guard ona yapcagınız Dps de size yardımcı olacaktır.

Gilded Shield ile distrupt olayına gelince sistem çalışıyor lakin kalkanı çıkarıp takmanız gerekmekte.Faydasını ise senaryolarda görebiliyorsunuz.

Kotbs orderın sahip olduğu en iyi tankdır.Gerek damage absorbe etmede,gerek aggro tutmada,gere debuuf ve buffları ile.Lakin kafanızdan şunu çıkarmanız gerekiyor "Dps yapamazsınız".Belki Conquest ağacı ve çok iyi gear ile casterların pozisyonlarını değiştirmelerini saglayacak bir damage bırakabilirsiniz senaryolarda.Onun dışında solo için avantajlı bi ağaç.

Lakin ben Full tank spec gidiyorum ve gruba olan desteğimi casterlara gelen melee dps i uzaklastırarak yada root yaparak gösteriyorum.Ve mümkün oldugunca getir götür salvage işlerine ben bakıyorum.

Onun dışında asıl görev bildiginiz gibi dungeonlarda =)
Mesaj tarihi:
öyle yapıyorum yapmasına ama parry görme ihtimali hayli yüksek, kaldı ki o we benden gidince stealth olup başka bir caster'ı kesecek 15sn sonra. üstümde tutmaya çalışıyorum ki arkadaki ranged'ın kafası çalışıyorsa indirsinler, sorc oynarken en birinci amacım böyle sağdan soldan fırlayan wh'leri indirmekti. tanklar tutardı, ben döverdim. tank tutmayıp uzağaa fırlatınca da küfrederdim, çünkü yukarıda dediğim olayı gerçekleşirdi wh salak değilse. hoş gerçi wh'ler öyle imba olmadığından iyi kötü yuvarlanıp gidiyorduk.

gilded shield maalesef anlattığım gibi kalkanı takıp çıkardıysam da zerre kadar fark yaratmadı, kalede, senaryoda, her yerde denedim. akan sct ile yetinmeyip sayfalarca combat log da karıştırdım. çalışıyorsan diyorsan tekrar deneyeceğim ama.

valla 2h ile yardıra yardıra gezeyim düşüncesiyle açmadım zaten ama dmg absorbe etmede diğer hiçbir order tankla aşık atması pek mümkün değil, vaul & hoeth swordmaster ve stone & brotherhood ironbreaker bariz üstün. tek tek yazmak uzun sürer ama healer olsun, tank olsun herkesden de aynısını duydum şimdiye dek. e ofans olarak da daha iyiler zaten. ne kaldı? grup buff. e yani kusura bakmasın mythic de bu buffların topunu toplayıp üstüste koysan bir covenant of celerity etmez. şu kadar stat, bu kadar resist, bu mudur yani? bir heal debuff var, healerın yanına gitmen lazım, şaka gibi. buyursun birisi orvr'de healer yanına gitsin bakalım, fraps ile çeksin ne oluyor. diğerlerinin de millet eşyasını, rr'sini ilerletince zaten bir esprisi kalmıyor ki onların.

ben de şu ana kadar dediğin gibi yapıyorum ama onları zaten yapamayan tank yok. böyle fark yaratacak bir ability'miz yok. al mesela stone breaker. onu bana versinler, bütün command'leri anında veririm. grubun dmg'sini öyle katlayabilen hiçbir olayımız yok, güya support tankız.

dungeon'a da giderim, görürüm, gezerim, tanklarım ama pvp oyununda "dungeon yapıyoruz işte" diye avunamam doğrusu. pvp tanrısı sınıflar da şakır şakır dungeon yapıyor nasılsa.

ben şahsen şu esnada illa ki, ısrarla oynamak istemeyen kimseye tavsiye etmiyorum. chosen ayarında, hatta oyg nerf hesaba katılırsa toplamda daha zayıf denebilecek bir sınıf. chosen'daki disorient aura ve heal debuff aura kadar iyi tek auramız yok. ravage gibi bir saldırımız yok, blazing blade vuruyorsun BO'ya, 5, 5, 5 tickliyor ekranında. aynı BO sana bir wot armor çakıyor, yerle bir oluyorsun beş saniyede. mighty soul gitsen herkes soketlere elem resist doldurmuş zaten.
Mesaj tarihi:
Baya dolmussun anlaşılan..

Benim senin kadar sıkıntı çekmemem sanırım iyi bir premade ekiple senaryoya giriyor oluşumuz.Banish darkness ile knockback 10 saniyeye indigi için koaly kolay yanastırmıyorum melee dps i casterlarımıza.Debuff konusnda hala ısrarcıyım Kotbs un üstünlüğü olduğuna Tougnessı ciddi bir oranda düşürmek bence çok etkili.Heleki aura twist edebiliyorsan ne ala..

Diğer tanklarla boy ölçüşemez diyorsun lakin biz şimdiye kadar nice sentinel dolu IB ve SM ile sigmar ve warp yaptık.Blazingle ilk denememizde 35 dk da Sigmarı bitirdik.En hızlı ve en güvenli run ımızdı..

Ama dediğim gibi ekip çok önemli..Ben kotbs u pure tank oalrak düşündüğüm için mutluyum.etkin bir oynayış sergiliyorum.Healerım ve dps im arkamda oldugundan beraberce çok güzel bi oyun cıakrıyoruz herkes görevini yapıyor.

Premade ekibimzii kurdugumuzdan beri hiç Sc kaybetmedik.

Peki solo da bu Kotbs ne yapar.Tank spec ile sadece ölümünü geciktirir PvP de.Lakin dayanıklı bi gear ile dps specde çok da can yakar diye düşünuyorum.

Bu yüzden T4 RvR INF lerinden gelcek itemlarımı Dps oalrak seçicem..
Mesaj tarihi:
valla iyi pre-made ile kotbs ne yapabiliyorsa daha fazlasını ib yapar, sm de aşağı kalmaz. toughness düşse düşse 120 düşecek, onu şahsen kullanıyorum ama biliyorum ki bir disorient aura yanında hava cıva. hah kuvvetli denecek bir oyg vardı, onu da gördük mythic yıldırım hızıyla dest ağlamasın diye yoketti. artık dok'ları healing chartta yükseltmek dışında bir işlevi kalmadı.

iyi de kusura bakma, ofansif olarak söylemiyorum ama sizin instance'ı yapmanızdaki rahatlık derecesiyle hayli izafi bir durum. rakamlar belli, abilityler belli, tacticler belli, masteryler belli. spec'leri hazırlayıp buraya koyarım isterseniz, kıyaslarsınız. hatta dest tankları bile koyabilirim.

solo zaten derdim değil, oyunda solo durum yok gibi birşey. ama kotbs cidden "voahhhh" dedirtecek bir tek ability sahibi bile değil şu anda. mastery tree'leri ilk gördüğüm anda "bu ne böyle yahu, herşey silik vigilance hariç" demiştim. onu da anında nerflediler zaten başka da birşey yok şimdi mastery'lere bakınca "vay be, ne iş yapar bu" dedirten. ve oynuyorsun, görüyorsun ki cidden durum bu. snare basıyorum, knockback basıyorum, başka da bir olay yok. max mastery abanınca 378 resist midir yani class-defining ability'miz? e ben rank 27'de kemer aldım 119 veriyordu. 40'ta bir sokete takacağım 200 verecek birine, üç sokette 200 all resist. altı sokette bir kotbs taşıyorsun eşyanda. altı sokete daha tak toughness talisman. al sana parmak kası spazm yapmayan twisting kotbs. bu mudur sınıf mekaniği?

beta ss'lerinde ne güzel speed buff vs gibi, "hah bu çok canlar yakar" dedirten şeyler vardı. nerde onlar, nerde 120 toughness.
Mesaj tarihi:
hakikaten valla, tencere yuvarlandı kapağını buldu hesabı hard-mode sınıfı buldum gene heh. sorc ile hiç şikayet etmiyordum, içime sinmeyen birşeyler vardı. (:P)
Mesaj tarihi:
same hak veriyorum bende bu konuda. bi kere tank olmamıza ragmen savunmamız cok düşük. block ı tas catlasın %30 yapabiliyorsunuz. o da shield rush ile. elimde t4 inf reward mor shield var ona ragmen block %21. rushı kullanınca 31 ki oda engellenebiliyor. +block veren itemlere abansak onları bulmakta bi işkence. ne setlerimizde var block ne de rewardlarda. benim yaptıgım block+parryi we tek pasında parry olarak daha fazlasını yapıyor nerdeyse.
tank spec diye gidiyoruz vigilance ama aldıgımız sadece 2 ability talent agacında. biri coordination (15 parry icin) biride vigilance. gerisi cöplük resmen. aldıgımız vigilance de samin dedigi gibi rvr de pek bi işe yaramıyor. pve de ancak yarıyor.
bilmiyorum ancak cok sey eksik gibi bu karakterde. bakalım nolacak:)
Mesaj tarihi:
warhammeralliance'da başlık açtım vigilance'ın hiçbir buff proc'u yarılamaması üzerinde, sayfalarca gidiyor. bir dokunsam bin ah işit misali oldu tam. frozen touch, covenant of celerity, kiss'ler, hiçbirini etkilemiyor koca mastery ultimate. gümbür gümbür yiyorsunuz dmg'yi gene asist altında. bu vigilance & shield rush zaten şaka gibi, blessing kategorisinde. chosen ve we'ler kaldırabiliyor. hatta shield of the sun'ı da kaldırabiliyorlar, o da blessing. perseverance da blessing olsaymış tam olacakmış, anadan doğma oynardık artık.
Mesaj tarihi:
beyler ben bir sey farkettim benim knightla toughness olayini kaldirdim, ve artik sade wounds ve str gidiyorum. Bir lvl 40 mob yahut 42 artik ne bulursaniz. bir toughness itemlarini gecirin ustunuze yediginiz dmga bakin birde cikarin toughness itemlarini yediginiz dmga bakin,arada oyniyan dmg farki o kadar kucuk ki toughness itemlari gereksiz geldi bana. Su an sword shield takiliyorum gene ama wounds ve str abandim buffsiz 11k hp 4300 defans (def buffla) ve de 600 kusur str var ,bu sekilde dun sygmarda ve warpbladeste main tanklik yaptim hic bir fark goremedim, toughnessli itemlarimla yaptigim sekilde arada oyniyan cok az bir dmg farki.Hatta bufflandigimda filan moral 3 kullandigimda 15-16k hpye geliyor bir de kismetse +19 woundlarimi taktigimda siz gorun benim canavari :P
Mesaj tarihi:
toughness yine 600 den assa düşmemeli bence ama bundan da önemlisi bence resistler. resistlere abandıgımdan beri rahatlamaya basladım artık casterların dibine gönül rahatlıgıyla gidebiliyorum indiremiyolar beni. heleki resist aurayıda acınca tadından yinmiyo.

tank olarak duruma göre eger melee varsa üzerimde bi kac tane tough aurayı acıyorum ama yok casterşar calısıyorsa direk resist. aurasız resistlerinizi min 800-900 yapmak gerek. aura ile 1200 lere cıkıyorki %70 den fazla prot veriyor size
Mesaj tarihi:
e toughness zaten pve boss mod'lardan ziyade pvp'de rakibin int/str bonusunu düşürmek için. t4'te neresinden baksan minimum 750-800 filan bu değerler düşmandaki. ve herkese karşı çalışıyor. elbette armor ve resist en önemlisi ama toughness zaten geliyor istemesen de sağdan soldan. moral ile 850 filan yapınca keep lord katındaki tank wall üstüne yürüp oradan sağ çıkabiliyorum geri kalan buff'ları da açınca vigilance dahil.

ve toughness'dan ziyade devamlı resist aura lazım pvp'de eğer tactic speclemediyseniz başka bir aura'ya. dün 8h talismanlarla 1250 spirit resist yaptım ve pit of shades içinde banyo yaptım adeta, tınmadım heh. 150 filan critliyordu vigilance açınca, devamlı frozen touch proc olmasa dert değil hiç.
Mesaj tarihi:
ya aşırı talisman kıtlığı olmasa dert değil de, boş soketlerle geziyoruz. bu talismancılık işini iki tanesi için bütün servetini yatırma olayından değiştirmeleri lazım. farmingle filan hayatta toplanmaz o para, ancak kill quest'iyle filan ama o da 3000 player öldürmeye bir talisman filan geliyor heh, her 25 olduğunda işi gücü bırakıp kampa koşarsan elbette. gerçekçi olursan 10000 kişi filan olur çünkü kuşatmanın ortasında çıkıp gidip teslim edemiyorsun.

yalnız sınıf cidden çok kıt şu anda, chosen'dan bile daha kıt hatta. çok acil el atmaları lazım. coordination alsam mı dedim ama shield rush paso parry/block, ya da chosen/we sever blessing filan gg. mixed defenses nerdeeee, coordination nerdeeee. neyse bastion'dan düşen epic claymore ile conquest spec deneyeceğim bir ara. bizimkiler t4'e gelse rahatlayacağım biraz, solo çok rastgele.
Mesaj tarihi:
talisman olayı bizim k8p de satılıyor ah da ama yüzlerce golda +19 lar. zaten genelde str falan oluyor gecende bi wounds satan vardı bi kaç tane 150 golddu tanesi.

resist veren talisman göremedim ah da hic ama sanırım +190 lıklar yapılabiliyor.

hedefim toplamda 5-6 tane slot oluyor anhi-sentinel gibi setlerde bunun 3 tanesine her cesit resistten 190 lık birer tane koymak gerisinide wounds koayacam

bende su an orvr inf reward olarak dps itemleri topluyorum. su an tank spec gidiyorum sigmar bilmem ne yaptıgımız icin ama bende gecicem dps olayına itemleri tamamlayınca.

zaten bi wh de actım onuda kasıyorum olmadı knightı biraz beklemeye alıp wh me abanırım:)
Mesaj tarihi:
elemental'a gerek yok bence hiç, şaman ve sadece magus'un bir mastery'si vuruyor. en çok spiritual ve corporeal sorun, sorc ve magus'un en popüler büyüleri onlarda, chosen'lar spirit vuruyor gene. (sorc'ta elemental sıfır zaten) özellikle spiritual resist debuff'ları hesaba katmak lazım, kafadan 400 gidiyor.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar az once tank agacımdan respec ettim.VE t4 INF itemlarımı giydim totalde +%9 critical chance aldım.2 parca anni de koydum.auraydı talismandı derken str de 750 yi vurdum..

Az once tek başıma TM de geziniyorken keepelrden birine saldırı gördüm hemen ulastım ve 4-5 kişi keep almaya calısıyor.healer,witchelf ve mara olucna çok da adil bi düello olmaz diye ramdeyken arkadaslar marauder uyanana kadar witch le zealot u kestim..Lakin aman yarabbim,oncedende dps spec kotbs yapmıstım ama gear acayip farkediyor arakdaslar..450 450 yakıorum kafalarında..kesinlikle denemeniz lazım..
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
eveet 1.2 arifesinde biraz yabancı forumlarada baktım ve bir cok knight bizim shield of the suna gelen elemental dmg olayını ciddi bir nerf olarak görüyor. zira bunu benim de ilk duydugumda ki düsüncem destin bw lerden dolayı elemental resiste abanmış olmasından dolayı bir an korkuya kapıldım:)

ancak bu skillin su anki hali spirit dmg ve skillde belirtigi miktarda dmg vurduguna göre spirit olmasına ragmen mitigated edilemiyor anladıgım kadarıyla. elemental olunca neden degissin

1.2 ile mitigated edilebilecegi ile ilgili bi ibarede göremedim ancak millet olacagını söylüyor. sizin bu konudaki bilgileriniz nedir ne degildir paylaşalım:)
Mesaj tarihi:
yama notlarına göre mitigated olacak, mitigated olmayan olay kalmayacak ki diğer bütün buff proc'lar filan dahil WE kiss'leri gibi. dmg hedefe göre düşebilir ama artık critleyebilecek ve str'den bonus alacak. şikayet edemiyorum çünkü çok fazla dmg'yi o proclardan alıyoruz, ömrümüz uzayacak muhtemelen bu değişiklik sayesinde.
Mesaj tarihi:
str den niye bonus alıyor ki? pfft tank gittigim icin str ye de abanmamıştım hiç:) olmadı bu neyse denicez görecez bakalım.

ama şöylede bi olay var bence shield of the sun olayı tamamen biter abicim. eger mitigated olcaksa ki destin tamamen elemental abandıgını vdüşünürsek shield 900 civarı resisti olan bi adam %60 oranında mitigated eder ki bizim normal olarak vurdugumuz 130 dmg 50 lere düser. acaip bi nerf yicez gibi geliyor bana. critlerle pacayı sıyırabilecegimizi sanmıyorum. ha str den gelen bonus belki etkili olabilir ama tank spec giden bi adamda ne kadar abanacak str ye? toughnessdan baya bi vazgecmek gerekir.
Mesaj tarihi:
chosen'lardaki bane shield str'den bonus alıyor evvelden beri zaten, o mekanik yeni değil yani. eşit hale getiriliyor. critleyebilecek ayrıca.

resistance olayına diminishing geliyor ayrıca, dediğin gibi olmayacak yani. gerçi caster'lardan herkes gibi daha çok dmg alacağız artık, %75 resist imkansız olabilir artık belki. dahası, anladığım kadarıyla on your guard da elemental'a dönecek.

ve sots bir yana, ben daha ziyade WE kiss'leri ve frozen touch proc gibi mitigate edemediğimiz, gümbür gümbür yediğimiz dmg'lerin resistance ile azalacak olması konusunda sevinçliyim. her şekilde kaybettiğimizden fazlasını kazanacağız gibi.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
valla sam her gün inceliyorum notları ve alliance forumları duruma senin gibi iyi yönünden bakamıyorum. her yönden tokat yiyoruz. alliance forumlarında artık millet RIP kotbs falan yazmaya baslamış:(

iyi yönden bakmaya calısıyorum ama bi deste karsı kullandıgım ve tek adam kesmeye yarayan sots ye aynı oyg de ki gibi 2 sn proc time geliyor ve elemental dmg e dönüyor. elemental dmg de durum nasıl degişir bilemem dmg cok mu düşer, aynı mı kalır critler dengeler mi nolur bilinmez su an. ama 2 sn proc time direk bitirdi olayı bence. en azında cok iyi gearlenmemiş we leri kesebiliyordum şimdi onuda yapamıcam. bence we ye gelen nerf, bizim bu nerfi yedikten sora we leri kesebilecek düzeyde degil:)kanımca degisen bisi olmicak yine bizi kesicekler catır catır:)

diger yandan resist olayındaki degişiklik de bir diger yedigimiz tokat oldu.

aura olayına gelince bi iki aura da biraz artış yapmışlar ama aldıkları yanında yetersiz kalıyor. aura twist ile artık aggro tutulamayacagını söylüyor millet. (bunu ben zate kullanmıyodum pek bilemicem tam olarak ne kadar kötü oldugunuÇ:))

sonuc itibariyle vigilance agacının zaten kullanıssız oldugu ve 1.2 den sora iice çöplük olacagını söylüyorlar. şimdiden millet 1.2 den sora izleyecegi yolu tartışmaya baslamış. cogunluk full glory ve conq dan aim almayı planlıyor.

burdan su cıkıyor mytic bizi gercek bir tank olarak degil grup içerisinde buff bot olarak görüyor. bunun dısında bir şeyi iyi yaparsak olmaz bu sizin işiniz degil diye nerfliyorlar.

baktılar aura lar ile pve de aggoları toplayıp en ii tanklıgı yapabiliyoruz nerfliyorlar.

baktılar tank spec gitsek bile shield of the sun ile healer dısındaki classlara karsı ölümcülüz onada nerf.
Mesaj tarihi:
çoooook sorunlarımız var ama kotbs forumlarında milleti hatası şu: oyunun kırık genel mekaniklerinin değiştirilmesine karşı çıkıyorlar ki biz zaten çooook az faydalanıyoruz. shining blade nerfleniyor diye ağlayan kafasızlar var. bunlar monstro marauderlardan 2sn'lik disorient spam yiye yiye akıllanamamışlar mı? sots için de gene aynı. frozen fury'lerle, kiss proc'larla ölüyoruz devamlı. insanlar combat log'larını açıp baksın biraz.

sots ile ölen yok, frozen fury ve kiss ile ölen var. oyg zaten berbat nerften beri, elemental olsa ne olur, olmasa ne olur. bu nerflerle en tepedeki iki ölüm nedenimiz ortadan kalkacak.

sots kafası çalışan we'ye karşı çalışmaz zaten, blessing kaldırabiliyorlar chosen'la beraber. şansımız şu anda hiç yok esas. sots gibi 2sn proc olayı chosen bane shield'a da geldi nihayetinde. ha kalkan ile wounds debuff yapacak olmaları çoooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooook büyük faction degesizliğine yolaçacak, bu yamadaki ennnnnn büyük dengesizlik ve hata blast wave değişikliğidir.

sorunlarımız çok var ama sots için üzülmek yerine neden shield rush bu kadar berbat, neden en kritik abilitylerimiz blessing, mastery'ler neden bu kadar rezil filan onlara bakmak lazım.

ve evet blast wave değişikliği nedeniyle oyundaki en kötü tank olacağız. belki bundan sonra farkına varır mythic. sm kötü diye silip kotbs açanlar tekrar silsin de nüfusumuz azalasın. (:P)
  • Yeni Oluştur...