Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Knight of the Blazing Sun - Bilgi Paylaşım Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
burada sınıfla ilgili bilgi, fikir ve düşüncelerini paylaşabilir isteyen arkadaşlarımız.

ilk mesajla hatırı sayılır bir nerf haberi vereyim. :/

1.1c said:
On Your Guard!: This ability will now damage a target a maximum of once every two seconds. This applies to instances of multiple Knights casting this aura in the same party.

genel olarak şu ana dek memnunum sınıftan (konsepti yeter zaten bana) ama bu nerf sanırım sınıfın popülaritesini tahmin ettiğim, daha düşük bir seviyeye getirecek.
Mesaj tarihi:
evet öncelikle bu baslıgın acılması iyi oldu ve nasıl daha önce akıl edemedik diye düşünüyorum şu an:p

dedigin gibi banada concepti yeter:) nerf olayıa iyi yönden bakmak lazım belki bırakan olur cünkü zebil gibi knight var ortalıkta:) gerci olması neyi degiştirir ki diger oyunlarda gruplarda yok su class fazla ragbet görür yok bu class zor grup bulur gibi bi olay yok. bu oyunda en sevdigim taraf bu:)

gelelim konumuza. hangi pathi takip ediyoruz buildlerimiz nedir

ben pve de rahat lvl kasim diye 2h gidiyordum ancak yeni orvr sisteminde rvr den cıkamadıgım icin sanırım tanklıga dönecegim.

ancak bazende zaten yeterince tank oluyor böle devam etsem mi diyorum:)
Mesaj tarihi:
valla ben şahsen eğleniyorum gayet şu ana dek, bir de twisting olayını iyice elden geçirip (mümkünse kaldırıp) kullanılır hale getirseler çok iyi olacak.
Mesaj tarihi:
Lvl 31 Kotbs oynuyorum.Gordugum hadise şu.

T3 de dps kotbs onceki tierlere göre efektif degil blackguardların t3 dpsindede goruldugu gibi bir düşme sözkonusu.

Tank spec ilerlediginizde he msenaryolarda daha fazla ayakda kaldıgınızdan daha çok "damage" yapıyorsunuz.

İşin solo takılma mantıgına geldiginzde ise,en iyi farmer karakter oldugunu düşünmekteyim.Sebebi ise iyi toughness abanmıssanız ve tank agacından gidiyorsanız "On your guard" command aurası ile 2 level üstünüz 5 mobu rahatca üzerinizde tutarken auranızla öldürebilirsiniz.üstelik ne aura twisti ne de skill kullanarak.Öylece durarak bile öldürebiliyorsunuz.

Yaptıgım bir çok hesaplamada xp/zaman faktöründe dps specden çok daha önde olduguna tanık oldum tank specin.

Ağacın ilerisi seviyesine tank spec gittiginizde daha çabuk ulasıyorsunuz.Çünkü ağaçdan alacagınız efektif bir taktik yada skill yok "vigilance" a kadar.Bu da size 2.ağaca daha fazla puan vermenizi saglıyor.

Senaryolardaki başlıca rolleri ise:

-T1 için: Dps specde >>> healer/caster katli
-T2 için: Dps specde >>> Tanklara knockback,healer/casterlara nefes aldırmamak
-T3 için: Tank Specde>>> Tanklara ve melee dps'e root ve knockback.
-T4 için: Dps Specde>>>Healer katli ve Flag(Salvage) taşımak

T4 Keep lerde ilk 10'a girmek için Tank spec de "stand strong" ile kale kapıalrına "Blazing Blade" ile abanın.Ram'e girmeyin.Heroyu morale kullanmadan Tauntlarınız ve blazing blade ile tanklayın.10 larca kez denenmiştir.

Hızlı ve etkin kasmak isteyen arkadaslar.RvR Infuence Rewardlarına çok takılmayın.Biran evvel lvl alıp t4 ünkileri kasın derim.t3 ü kasarken zaten kemeri ve ayakkabıları rahat acıkarıyorsunuz.Devastator setide rahat bulabildignizden ötürü,Tavsiyem 30 lu levelları görünce t4 Open rvr ve senaryolardan cıkmamanız.

Level alırken de 30-36 aralıgını Eataine,Dragonwake questleriyle kasıp.36 dan sonra Caledor da farm yaparak çok hızlı bi şekilde kasabilirsiniz.Elf mekanında kasmanızı tavsiye etmemin nedeni en iyi ve pratik rvr her zmaan dragonwake de döner ve favori senaryo elf Tier inin "Serpeant's passage" senaryosu oldugu için eger üstünlük sizdeyse zone kitleyebilir ve bufflardan bonuslardan yararlanabilirsiniz.

tecrübelerimi paylaşarak sizelri yordum ama inanın bana yararlı bilgiler..
Mesaj tarihi:
işin acıkcası ben tank olarak cok salam görmedim blazing sunı. denildigi gibi tank specde alınacak skill fazla yok gibi.

neyse char biraz daha ilerlesin bakıcaz artık nedir ne degildir.
Mesaj tarihi:
sardius said:
işin acıkcası ben tank olarak cok salam görmedim blazing sunı. denildigi gibi tank specde alınacak skill fazla yok gibi.

neyse char biraz daha ilerlesin bakıcaz artık nedir ne degildir.

Tanking konusnda 20 den sonra ciddi bir rahatlama göreceksin."Challenge" skill ile toplu taunt atabileceksin bir kere bu rahatlıgı olacak.Ardından Menace taktigi ile moblar senden baska kimseye gitmeyecektir inan bana.

"Peki mobları üzerimde tutuyoru mgayet güzel tanklıyorum ya sonrası?" diyorsan eğer.Kotbs u tek bir tuşda bir Ironbreaker Grudgemaker a cevirebiliyorsun.Nasıl mı?

"Preserverance" skillini kullandıgın anda 900+ armor ve her damage aldıgında action point kazanmanı sağlayan bir buff geliyor üzerine.Bu skill in cooldown ı da 30 saniye.10 saniyede kendisi aktif oluyor.kalan 20 saniyelik boslukdada düşman üzerindeki dotlarını yenileyebiliyorsun yada yapacaksan tauntlarını.

Tank spec de daha çok dps yaptıgımı önceki mesajımda belirtmiştim.Bunun 2 sebebi var birisi daha çok dayanabildigim için,Öteki ise "Preserverence" ile bir çok melee nin arasına dalarak action pointini anında tavan yapabiliyorsun.

Solo oynarkende bu taktik gayet iyi işliyor

içinde champion bir mobun da oldugu bir grub mob cekilir."On yourd guard" aurası açık iken sadece champ e dps yapılır.Bu sırada tükenen action point "preserverance" ile bir çok yaratık size vurdugu için ciddi bir oranda sürekli dolar.Eger 30 lu levellardaysanız aldıgınız damage ı "Vigilence" ile yarıya indirebiliyorsunuzki şaşırtıcı derecede cooldown ı düşük bi skill..

Bir çok tankla end game oynamış oldugumdan şunu rahatca soyleyebilirimki Kotbs cidden en iyi seçim.Ironbreaker lardaki gibi Oath friend yok belki ama endgame düşünen bi adam için oath bearing hadisesi zaten çok büyük bir meslee degil.Aynı bufflar party deysen zaten senin üzerindede var.Ki üstelik partideki en iyi buffa sen sahip oldugundan çok da büyük bi sıkıntı degil bu.ÜStelik bufflar twist edilebiliyor malumunuz.Yani 12 saniyeligine 2 buffa da sahip olabiliyorsonuz.

Kısacası Damage Reduction konusunda gerek auraları olsun,gerek skilleri olsun diger tanklardan cok ust düzeye cıkıyor.
Dps esasına gelince tabiiki fena degil ama iyi gearlı bi SW nin daha çok dps yaptıgını dusunuyorum 1vs1 de.

henüz 40 olmadıgımdan kullandıgım 3 taktik oluyor.

Pvp için:Runefang,Emperor's ward,Rugged

PvE Tanklık için: Emperor's ward,Rugged,Menace

Ağaçda ise Tank ağacında sadece "Vigilence" aldım.

Durum bundan ibaret.
Mesaj tarihi:
pve de dps path bile gitmeme ragmen elime kılıc kalkan aldıgımda cok rahat kendimden 2 lvl üst 3-4 mobu kesiyorum. hp yönünden hiç tehlikeye girmeden hemde ama 2h da yakısıyor serefsize beee:p
mesela gecende orvr de bi BG ile solo kapıştım ben lvl 17 iken o 19 du. ben 2h o 1h-kalkan kullanıyordu. 3-4 kişiydik onlarda o civardı basta bi kapışma sonrası bu ve ben kaldık sadece ayakta. neyse gizlendik birbirimizden hp lerimizin dolmasını bekledik sonra basladık duelloya:) tamamen basa bas gitti ben kaybettim sonunda ama bu onun heal potion kullanması ve bende olmaması sonucu oldu:) bide 2 lvl üstün yani o nedenle fazla üzmedim kendimi:)

tam tersi olay da bi black orc ile sc de meydana geldi bu sefer ben 1h-shield o 2h axe ile cıktı karsıma. sonucta yardıma gelmeseler yiyodu eleman beni. 2h solo da daha avantajlı gibi ama kalabalık ortamda tanklık olabilir.

sonuc olarak sanninin dedigi gibi su an falzla bi tank skillimde yok 20 den sonra olay degişebilir tabi tam tersi olabilir:)
Mesaj tarihi:
hakikaten 2h çok yakışıyor (ZWEIHANDER!) ama maalesef 2h mastery zayıf görünüyor.

yalnız r18'de epic giyinen insanlar fark yaratıyor bir anda. baştan aşağı epic donandım dün gece, twink gibi hissediyorum kendimi şu an.
Mesaj tarihi:
hehe aynen bende full epic giydim dün gece. sadece dwarflarda ki elite rewardu alamadım. epic 1h sword shield kullanıyorum 2h alamadım henüz. karar veremedim böle devam etsem mi lvl almaya yoksa su son 2h epic swordu alsammı diye heh
Mesaj tarihi:
Ya bir ornek veriyim istedim su an benim knight lvl 38, dps spec ve statlarda 470 civari str, 670 toughness ve 780 wounds var, 2 elli kilic kullanmama ragmen lvl40 6 mobu alarak solo expi kasiyorum,kilic kalkan olayinda ise bu sayi daha da artar ama kesme hizim azaldigi icin tercih etmiyorum ki morale 3te gelen ozellik ayni daoctaki herolarin mooosee olayi gibi 30 saniyeligine 220 str/toughness/wounds geliyor ki hem pvede hemde pvpde cok isime yariyor.
Mesaj tarihi:
miyaw33 said:
ben magus oynuyorum ve kotbs lar bana göre dengesiz olmuş,adam nerdeyse ölümsüz gibi dolaşıyor ortalıkta.ib ler bile daha dengeli.

Chosenlar da aynı şekilde ona bakarsan bizim taraftan :) , kalkanlılar tabiki.
Mesaj tarihi:
miyaw33 said:
ben magus oynuyorum ve kotbs lar bana göre dengesiz olmuş,adam nerdeyse ölümsüz gibi dolaşıyor ortalıkta.ib ler bile daha dengeli.

hiç de öyle dgil gayette güzel şamarlıyorlar bizi:) sonucta tank specleri kesmek tabi ki daha zor.

2h dps giden kotbs yi kesmek daha da kolay. siz black orca bakın 10 kişi tepesinde ölmüyor herif...
Mesaj tarihi:
Sam said:
al kesin, WE'ye vurdukça hp barı kayıyor böyle. :P

aldım sonunda dün gece:) 40 toughness 40 wounds vereni aldım.

ancak 2h da dayanamıyorum yaw WE demişsin ama 2h iken we lerin beni kesme durumu bile söz konusu oluyor. zorluyorlar cok. kılıç kalkan da yok öle bi şansları ama 2h da fazlasıyla var.

yanlız kahretsin iyi oynuyorum :P sc lerde ilk 3 dakkadan sonra karsı taraf beni tanıyıp sonra hep main target olarak görüyorlar herkes bana cullanıyo birden heh. bide kestiklerinde basıma gelip kadeh kaldırıyolar terbiyesizler...

bazen de 2-3 kişi kestikten sonra gelip /laugh falan yapıyo bu şovalye onurundan mahrum ucubeler:)
Mesaj tarihi:
valla ben tabii şu anda 'baştan aşağı' epic ve obliterator set giyinmiş haldeyim, healer varsa ağır focus yemezsem ölmüyorum. hp fazla düşerse üstümde snareci varsa snare + kb + juggernaut çekip uzaklaşıyorum. nerflü oyg'ye rağmen dmg ve kb listelerinin ilk üçündeyim devamlı. (birinci oluyordum nerflenmeden heh) champion's challenge muhteşem. (her tankta varmış gerçi, kullanmayanlara şaşıyorum) hedefleri doğru seçersem dmg de emiyorum, dmg de veriyorum ölüme neden olan. focus yersem hemen perseverence, WE varsa üzerimde onu indiriyorum kaçmadan önce. :) sun's blessing gelince çok güzel olacak sanırım.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
uzun süredir bişiler yazılmamış ne durumdayız, neler yapıyoruz falan:)

benim problemim her classın oldugu gibi WE ler. anlayamadım o kadar tough, armor ve kalkana ragmen nasıl kesebiliyorlar. yaptıgım yanlıs nedir anlayamadım bir türlü. tamamaen tank spec olmama ragmen genel olarak we lere karsı cok zorlanıyorum. dps de olmadıgından cok fazla savunma yapmanında bir faydası olmuyor kesiyor sonunda:(

su anki durumum lvl 40 ve full anhi set var. vigilance ve glory specim. tactic olarak da rugged-gilded shield-banish darkness-coordination kullanıyorum.
Mesaj tarihi:
gilded shield gördüğüm kadarıyla bug'lı, bir bütün senaryo boyunca kullanıp tek bir disrupt göremedim. görüntüleme bug'ı da değil sadece, kalkanı takıp çıkarıp onu düzelttiğim halde. %20 disrupt ile ayda yılda bir disrupt olmaz ki yani. yılbaşı geçtiği için tonla bug fix bekliyorum, bayağı önemli sorunlar var.

we'lere nerf gelecek şu veya bu şekilde diyorum ben. en azından kiss'lere normalization filan. pasif oyg 2 sn'de bir vuracak ama kiss'ler bir sn'de iki kere vuracak? olduuuuuuuuuu.

valla ne diyeyim, knight konseptine bayılıyorum ama genel olarak gördüğüm kadarıyla chosen ayarında zayıf kaldık tanklar arasında. ve ondan da zayıf belki çünkü onların heal debuff aura bizimkinden çok daha kullanışlı (healer yanında değil heal alanın yanında durman yetiyor, bilmem kimsenin şüphesi var mı hangisi açık ara daha iyi) ve build time arttıran aura ayarında birşey yok. blazing blade'e sağolsunlar deli gibi cd koymuşlar.

ne defansta, ne de ofansta öyle aman aman bir olay yok yani. shield rush paso parry/block'lanır, illa yakında bir BO olur wot armor spamleyecek. sun's blessing ve perseverance ile tatmin ediyorum ancak kendimi. mighty soul'u denedim ama bu kadar kötü resist tipi mi seçilebilir, 1 nisan şakası gibi elemental. tank gibi oynuyorum ama knockback'imiz çok rezil, banish darkness gelse hemen alacağım. sağolsun mythic bg'lere tor anroc için 1km öteye fırlatan kb vermiş ama.

tactic'lerimiz feci, laurels of victory nedir öyle ya? vigilance 15sn cd'liyken koymuşlar tactic'i, hayvani nerf gelince anlamsızlaştığını farketmemişler. tam komedi. mastery'den gelen üç auranın hepsi dandik. runefang aktifken kendini tazelemiyor filan bug mı feature mı belli değil olaylar var.

yeni koydular sınıfı ama sanırsın ilk bunu tasarlamışlar sabah sersemliğiyle. twisting olayının tümden değişmesi lazım ama bu gerçeğin farkına varmaları kaç yıl alacak diye merak ediyorum. daha daoc'ta bunu farketmeleri gerekirdi.
Mesaj tarihi:
gilded shield olayına tamamen katılıyorum bug lı olduguna inanıyorum bende. bende su an tam %27 disrupt var ancak dedigin gibi nadir disrupt yapıyorum. block su an düsük biraz %23 ama disrupta göre cok daha fazla block luyorum. base disruptım %7 ve bence kesinlikle bu çalışıyor %27 degil.

fırlatma olayı şunu sölim ben banish darkness kullanıyorum ama onda da öyle hayvani fırlatma yok. mesafe yine kısa ancak havaya dikiyor adamı yani yere inme süresi uzuyor düşmanın.sahsen onun icin slot harcama konusunda kararsızım.

Bir tank classı yaratmışlar extra taunt tactigi vermişler ancak böle bi classa bence + block tactigide vermeleri gerekirdi. yani shield rush diye bi olay var tamam ama dedigin gibi cogu zaman engelleniyor. tank olacaz diye tamamen wounds ve tough gittim str dipte ancak ne kesebiliyorum ne de dayanabiliyorum. pve si iyi ama rvr de tank degil tankcık su an.
yani ben hiç bir oyunda bir stealtherın bir tankı böyle kolay kesebildigini görmedim. tanklar bizle dalga gecerlerdi ama burda adamlar öyle bir class yapmışlar ki tank caster bilmem ne demeden cok rahat bir sekilde dalıyor adam. biliyor ki büyük ihtimal kesecek.
  • Yeni Oluştur...