Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danıştay ve Ergenekon davaları birleşiyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elaidi said:
E niye olsun ki? Zaten kendi iktidarlarına karşı fikir tehdidi oluşturabilicek insanları bile aldılar.

ilhan selçuk ya.. şaka gibi. beyniymiş..

ha sahi şu sarışın 1 numaraya noldu? lol

tamam işte aynı şeyi diyoruz :)

ilhan selçuk'u hiç sevmem ama tutuklanma şekli ve sebebi bana da saçmalık gibi gelmişti.

görcez.
Mesaj tarihi:
sir said:
pekaziz tek bişey sorucam, veli küçük yurtsever mi? yani o derece mi gözünüz dönmüş artık?

Kelime oyunlarıyla üste çıkmaya çalışma. Veli Küçük vs. savunmadığımı biliyorsun.

Gözüm, gözü gerçekleri görmeyenleri görünce dönüyor ama, o konuda hemfikiriz.
Mesaj tarihi:
kelime oyunu falan yok, sen savcı üzerinden istediğin siyaseti yap, istediğin söylentiyi yay. kararı verecek olan hakimler ve toplumun vicdanı. bu ülkede artık herkes veli küçük'ü biliyor, tanıyor ve ne olduğunu görüyor.

şimdi eğer ki onu savunmuyosan, veli küçük'ün bu dava sayesinde yargılanması, ceza görmesi "iyi" bişey değil mi? iyi olsa gerek. bunda hemfikiriz yani.

bunda hemfikir olduğumuza göre derin devlet ve JİTEM konusunda da hemfikir olabiliriz. ve ergenekon bunu tamamen deşifre edecek mi bilmiyoruz, ama veli küçükle bağlantılı bir çok insanı da kapsayacağını, birçok faili meçhul olayı aydınlatabileceğini görebiliyoruz. danıştay saldırısı da bunların en önemlisi. herhalde bu konunun açıklığa kavuşması da "iyi"dir di mi? sonuçta araştırılması ve soruşturulması gereken bir "gerçek" var. ha sonucu iki türlü de çıkabilir, ama ne olursa olsun masum insanlar "gerçek"ten korkmamalılar diye düşünüyorum.

yani ergenekon davasını tamamen emperyalist komplo, tamamen akp oyunu falan diye tanımlamanın anlamsızlığında da hemfikir miyiz böylece?

gelelim masum olduklarından emin olduğun kişilere. eminim benden iyi tanıyosundur, onları savunduğuna göre fikirlerini, eylemlerini çok daha yakından takip etmişsindir. ama gerçekten ne kadar tanıyosun onları ve 100% emin misin böyle bir örgütle, veya veli küçükle bir münasebetlerinin olmayacağına?

ve örgüte bulaşmadılarsa zaten aklanacaklarına inanmıyo musun?
Mesaj tarihi:
Sondan cevap vereyim.

Evet, aynı hedef uğruna mücadele ettiğim insanların suçsuz olduklarına, tamamen bir Amerikancı tezgah sonucu hapise atıldıklarına ilişkin hiç bir şüphem yok. Annem babam örgüt üyesi olabilir, ama o insanlar olamaz.

Allahaşkına, Veli Küçük mü Doğu Perinçek'e emir verecek, Perinçek onun altında görev alacak? Akılla mantıkla ilgisi yok.

Bu dava sonucu gerçekten suçu olan adamların yargılanabilme olasılığı, gerçekten iyi bir niyet göstergesi sir. Ama iyi niyet her zaman iyi sonuca ulaşmakta yeterli olmuyor.

Sen Susurluk olayı ve Çiller Özel Örgütü'nü ortaya çıkaran Perinçek'i, o örgütün içinde yer alan Veli Küçük'le aynı örgüt içine koyacaksın, beraber hareket ediyorlar diyeceksin, sonra da yığınların bu saçmalığa inanmasını bekleyeceksin.

Veli Küçük'ü Susurluk olayına kadar, Muzaffer Tekin'i de Danıştay saldırısına kadar duymadım, geçmişte ne yapıp ettiler araştırmadım.

Ama söylendiği gibi bu adamlar bir zamanlar gladyonun işlerini yürüten adamlarsa dahi, ben yine bu şekilde, ABD ve AB'den gelen talimatlarla yargılanmalarına karşı çıkarım, mücadele ederim.

Bu ülkenin suçlusunu, katilini yakalamak; bizim halkımızın yargısının görevidir. Demokrasi ve özgürlüğe sahip olabilmek için önce "kendi omuzlarımız üzerinde kendi kafamızı taşımalıyız", Türkiye'yi Brükselden, Vaşington'dan değil, Ankara'dan yönetmeliyiz.

Ondan sonra bu adamların yargılanması için seninle kol kola da girerim, elini de tutarım.
Mesaj tarihi:
Veli Küçük sorgusunda "Devletin hiç komplo kuracağını düşünmezdim" demiş.
Bir kişi de sormaz mı "E be kardeşim sen 10 küsür senedir istihbaratta çalışıyorsun, devlet hiç mi komplo yapmıyor" diye?
Diğer zanlılarla mektuplaşmalarında "arz ederim" şeklindeki hitaplar hakkında "Onlar o kişilerin 'tarzı'" demiş. Bu kişilerle onu bağlayan hiyerarşik bir yapı olmadığını söylemiş.
Bir kişi de sormaz mı "Bütün bu zanlıların aynı anda 'tarz' meselesi olarak mektuplarının sonunda bir emir zincirindeymiş gibi 'arz ederim' demesi nasıl bir tesadüftür" diye?
Sedat Peker'in suç örgütü lideri olmadığını iddia etmiş.
Buna yorum getirmeye gerek var mı? Türkiye Cumhuriyeti sivil mahkemeleri tersine kanıt getirmiş zaten zamanında. Onu da geçtim Sedat Peker'i tanımayan yoktur herhalde.
JİTEM yok demiş.
Hadi bakalım...
Hala AKP'ye kafa tutacağım diye böyle bir adamı savunmayı kendine görev bulan birileri varsa Paticik'te ya da Türkiye'de, yazık.
Çünkü bu gerçekten bu kişilerin düşünmeyi bıraktığını, taraf olmak adına taraf olmaktan başka bir şey yapmadığını, adaleti, gerçeği, doğruyu aramaktan vazgeçtiğini gösterir.
Edit: düzeltme.
Mesaj tarihi:
Ha, Alparslan Arslan ile olan fotoğrafı hakkında da önce "fotomontaj" demişti, anca fotomontaj olmadığı ortaya çıkınca "azeri bir genç o ya" iddiasında bulundu.
Hani gerçekten azeri bir genç ise, niye ilk başta fotomontaj iddiasında bulundu? Bu soruyu da sormak lazım tabii.
Mesaj tarihi:
Uzun lafın kısası sizin fikriniz sizin fikrinizdir en nihayetinde, ne de olsa dava kararını verecek olan da siz değilsiniz, dolayısıyla pek de bir şey fark etmez ne düşündüğünüz.
Ancak en azından Paticik'teki kişiler olarak az buz eğitimli insanlarsınız, düşünebilen, yorumlayabilen kişiler olmanız gerekir.
Siyasi tutumunuz ve toplumsal kaygı ve sıkıntılarınız adına önünüzde apaçık olan tutarsızlıkları görmezden geldiğiniz noktadaysanız ya da gerçekten bu tutarsızlıkları göremeyecek derecede kendinizi kör ediyorsanız, yazık.
Mesaj tarihi:
Evet GEd, post kasıyorum, o yüzden 4-5 senelik account'umda hala tek madalya var.
Yahu kişisel saldırıya geçmeden biraz oturun ne demek üzere olduğunuzu düşünün ya. Şöyle ciddi bir tartışmaya çocuk gibi saldırıyla girmek yakışıyor mu?
Mesaj tarihi:
Valla senin yazdıklarınıda Sir'in yazdıklarını da okuyorum, kendi ütopik cennetinizle ilgili birşeyler yazıyorsunuz genelde :)

Kişisel saldırıyı eğitim hede hödösüne girerek aslında sen yapmıştın ben sana birşeyi göstermek istedim sadece,teşekkürler.
Mesaj tarihi:
Yazdıklarının bir cevap olmadığının farkında mısın?
Söylediklerime karşı tek bir cevap bile vermedin, ki bu veremediğini gösterir.
3 tane post atmam gibi basit ve çocukça bir noktadan konuyu ele alman, gerçekten de ne kadar meseleyi düşünerek ve derinlemesine ele aldığını göstermiş oldu bana yine de, saol.
Mesaj tarihi:
Oha peki.

Ya yazdıkların ,yazılanlar zerre umrumda değil, kendi kendine etrafa sataşıp sonra ,çocukca diye triplere girmek, hede hödö eğitim falan, onu diyorum, gaza gelip 3 post atmalar arka arkaya, bu kadar haklısın madem az sakin ol önce.Milletin eğitimini sorgulamadan iki kendine dön bak ben ne yapmışım de.

Hadi iyi akşamlar, yan memleketleri kurtarmam lazım.
Mesaj tarihi:
İnsanları bir tartışmaya muhattap alırken, eğitim durumlarını göze almakta bir sorun yok.
Bana göre adil olmayan bir şeyin alenen, ortada mantıklı açıklama yokken çelişki ve havada kalan sorunlara rağmen savunulması durumunda da evet, heyecanlanıyor ve belki de kızıyorum. Bunda bir sorun olduğunu iddia ediyorsan bu senin problemindir.
Yan ülkeleri kurtarmaya gitmişken kendine de bir hobi edin derim, nitekim hala konuyu saptırıp çocukça "niye 3 post atıyon hebele" diye karşıma çıktığına göre gerçekten işsiz güçsüzsün.
Mesaj tarihi:
tamam pekaziz, umarım haklısındır ve ailenden bile çok güvendiğin perinçeğin bu olaylarla ilgisi yoktur. ama eğer varsa ciddi biçimde hayal kırıklığına uğrayacak olan da sensin.

ben perinçek'le ilgili rahatsızlığımı ilgili her topikte belirttim. suçlu mudur, suçsuz mudur, ergenekonla bağlantılı mıdır bilemem. fakat bu ülke demirel gibi, erbakan gibi, çiller gibi politikacılar çıkarabilmiş bi ülke..doğu perinçeği de kendi gözlemlediğim kadarıyla "prensip olarak" onlardan farklı bi yere koyamıyorum doğrusu.

şunu da unutma ki adalet evrenseldir, kimin talimat verdiği, kimin yerine getirdiği hiç önemli değil. yeter ki gerçek ortaya çıksın ve hak yerini bulsun. kaldı ki iddianameyi hazırlayan savcı bu ülkenin savcısı, davaya bakan bu ülkenin mahkemesi, karar verecek olan bu ülkenin hakimleri.

abd talimatından bahsedeceksek o zaman keşke apo'yu da yakalayıp bize teslim etmeselerdi, o zaman o yargılamayı da talimatla yapmış olduk.

antimodes'un söylediklerine cevap veremeyip 3 post atmasına takılanları çok iyi anlıyorum..insan aylarca "palavra, safsata" dediği bi davanın altında çok ciddi ve çok vahim olaylar olduğunu anlayınca diyecek pek bişey kalmıyo haliyle..
Mesaj tarihi:
3 post atmasına takılmadım sırf ben , ithamlarına da takıldım.

Eğitimsiz, işsiz güçsüz , çoluk çocuk

Hırs yaptırmış ergenokon.

sir said:

antimodes'un söylediklerine cevap veremeyip 3 post atmasına takılanları çok iyi anlıyorum..insan aylarca "palavra, safsata" dediği bi davanın altında çok ciddi ve çok vahim olaylar olduğunu anlayınca diyecek pek bişey kalmıyo haliyle..

Cevap veremeyip nedir,konuyla ilgilenmiyorum bile, 100 kere neler neler yazıldı burda ,diyen dediğini dedi zaten,kimin ne şekilde düşündüğü veritabanında kayıtlı, aramayı kullan.

Benim konuyla alakam bile yok, bu hırs nedir diye sordum kendisine ,daha da gaza geldi maaşallah baksana.

Birdi ithamlar üç oldu :)
Mesaj tarihi:
sir said:

"neden 3 post attın" diye sorunca "cevâb veremedi" mi oluyoruz?
İlginçmiş.

Vahim olaylarla vahim iddialar arasındaki farkın da altını bi çizsek artık.

Edit:
İnsanları körükörüne ergenekonu savunmakla itham ederken, daha ortada bi dava sonucu, tamamlanmış bi iddianame olmadan ergenekonu gözünüz dönmüş bir şekilde lanetlediğinizi farkedin. Zira suçladığınız şeyin aynısını yapıyorsunuz.

Bu adamları savunanların hiçbirisi "ergenekon yoktur" demiyor, bir derin devlet örgütlenmesine ergenekon adı verilip, konuyla alakalı alakasız pekçok kişinin daha ortada bir mahkeme bile yokken terörist olarak fişlenmesine, alakalı alakasız pekçok olayın bu örgütle ilişkilendirilmesine karşı çıkıyoruz. Siz de bu ilişkilerin varlığı hakaten bilirmiş gibi "vahim olaylar, bakın davalar bile birleşti" diye yazılar yazıyorsunuz.

Bu ilişkiler gerçekten varsa, bu iddiaların hepsi gerçekten doğruysa "ergenekonu savunanlar" diye adlandırdıklarınızın, şahsen benim kaybedecek birşeyim olmaz, aksine kazanırım, karanlıklar aydınlığa çıkar, ne mutlu bana. Ha onun yerine de hemen derin devletin yeşil renkli olanı yerleşecektir, ona kuşkunuz olmasın. Zaten var, türlü türlü telekulak haberleri çıkıyor işte. Yani ülke daha şeffaf olmayacak, rengi yeşilimsi olacak, hani şu yeşil sinekler vardır ya, o yeşilden.
Ama bu iddiaların yarısı bile doğru değilse ülke gündemini aylarca, belki de yıllarca bir safsatayla meşgul edip, beğenmediklerini sindirme operasyonu olarak kullanıp, sonra da arka planda yapacağını yapanlar bunun hesabını verecek mi? Buna çanak tutanlar bir hayaletin peşinden gidip sözde demokrasi mastürbasyonu yaptıktan sonra çıkıp "biz bir eşşeklik ettik, maşa olduk, ülkeye uzun yıllar kaybettirdik" diye itiraf edecekler mi? Haksız yere hapiste tuttulanlar, hatta hayatlarını kaybedenler ne olacak?
Ben bu soruların cevabını merak ediyorum.
Bakalım cevap verebilecek misiniz?
Mesaj tarihi:
pekaziz said:

Ama söylendiği gibi bu adamlar bir zamanlar gladyonun işlerini yürüten adamlarsa dahi, ben yine bu şekilde, ABD ve AB'den gelen talimatlarla yargılanmalarına karşı çıkarım, mücadele ederim

ABD'den AB den emir geldiği konusunda kesin bir delilin yoksa fikirlerini türkiye cumhuriyetinin bir mahkemesinin meşru olmadığı varsayımına dayandıramazsın.

ayrıca veli küçük ve benzeri kişilerin tutuklananlar içerisinde olması, tutuklanan herkesin benzer şekilde çeteci olduğu anlamına gelmez. hala ergenekon denen şeyin kıstırılmış bir avuç 12 eylül artığına iliştirilmiş muhalifler olduğunu düşünüyorum.

aslında biraz da anayasa mahkemesinin kapatma kararı vereceği varsayımıyla oynanmış bir tiyatro gibi duruyor. "biz ergenekonun ayağına bastık! ergenekon bizi kapattı! puf bir anda ekonomi bozuldu! pis ergenekon kaka ergenekon!!!". iyi ki kapatmadılar da krizi başkasına ihale edemedi düdükler.
Mesaj tarihi:
ben sana delil diyorum sen bana ne diyorsun. kararı verecek yargıçlar para mı almış nedir? savcı taraflı diyoruz tamam da, savcının varlık amacı zaten taraf olmak?

ergenekonun peşinden gidin diyen desin nedir yani? emir değil ki bu? daha bi ton adam bi ton saçmalık diyor. laf sade.
Mesaj tarihi:
pekaziz said:
Kör müsün Rahan, ne belgesi arıyorsun? ABD ve AB yetkilileri "Ergenekon'un üzerine gidin" demediler mi sayısız kere? Gazete küpürü mü göstereceğim?

avrupanın kaç ülkesinde gladio benzeri oluşumlar çıkarıldı. tabi gidin diyecekler böyle bir örgüt varsa ve türkiye ab ye girmeye aday bir ülke ise bu ab yide ilgilendirir. adamlar belkide ülkenin yönetimini ele geçirebilecek ciddiyette bir örgütün çökertilmesini elbette isteyecek. ne var bunda? düşünme mantığın aynı perinçek gibi. kendisine saydı duyarım bir çok konuda bu milleti savunmuştur ama böyle bir örgütün içinde değildir diyecek kadar güvenmem.

mantığından kastım ota boka amerikayı ab yi suçluyorsunuz. lan bu adamlar o kadar güçlü olsa batmazlardı. öyle bir anlatıryorsunuz ki batıyı bir nevi ilahlaştırıyorsunuz be, bu ne? en basit şeyi bile emir alıyoruz diye yorumlarsanız dünyada amerika dahil bağımsız ülke kalmaz ahahahah
Mesaj tarihi:
Milamber said:
belkide ülkenin yönetimini ele geçirebilecek ciddiyette bir örgütün çökertilmesini elbette isteyecek

abartma allasen. ülkenin yönetimi kaç tanesi suçlu olduğu bilinmeyen 60 kişiyle el değiştirecekse, şimdiye kadar pkk çoktaaan başa geçmişti.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...