Reogmar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 said: 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? gol olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 sol testisimi veririm googleda is icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 neden sol? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 sağdaki daha aşağıda, daha dolu gösterir. kazandım haha google'a girdim. çok tuzak bir soruya süper zeki cevap verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 aquila said: sol testisimi veririm googleda is icin.olm basvurular acildi 3-4 gun once yazin staj icin. google'a stajsiz girmek icin 5 tane falan sol testisin olmasi lazim, o yuzden basvur bence staja. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 yalan lan bunlar iki tanıdığımı (biri hoca biri master öğrencisiydi) google telefonla aradı direk mülakat için orda da zekice çözülebilecek (hammal gibi de çözdürebilirsin ama zekice yolları varmış hatırlamıyorum şimdi) programlama soruları sormuşlar bir de genel dil soruları şu şu yapılar ne yapar falan diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Penthesilea said: evet, ben ise soyle yaptim birinciden bi tane, ikinciden iki tane, ucuncuden uc tane alir tartarim dedim. 6.1 cikarsa 1. kavanoz, 6.2 cikarsa 2. kavanoz, 6.3 cikarsa 3. kavanoz aslinda ilk basta amacim linear equation kurmakti x y z falan diye baktim zaten direk sonuc cikiyomus ne ala dedim soyledim euhe zekice ben kavanozları açamıyoruz sandım düşünüyorum acaba yuvarlayıp birbirine çarptırsam kavanozları geri sekme hızlarına göre bişeyler mi çıkarsam falan diye sdf. zira kavanozları açmadan anlamanın yolunu bulamadım tartıyla (hepsinin içinde eşit sayıda para olsun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 çok bildiğimden değil; ama bilebildiğim kadarıyle şöyle bir durum var bu tip mülakatlarda. özellikle sekreterlerin bile yönetici asistanı diye sıfat alıp, kariyer peşinde koştuğu büyük firmalarda insan kaynaklarının da haliyle aradan insan seçmek zorunda oldujları gerçeğini de bir kenera nor alın. zaten kendilerine gelen başvurularda mesleki yeterlilik konusunu, başvuranın mezun olduğu okul ve bu okuldaki norlarına göre ilk başta değerlendiriyorlar. sıkıntı şurda; çalışkan öğrenci ve zeki öğrenci arasındaki farkı ortaya koymak okulların işi değil. misal google, iki insert, 1 database zart zurt sorusu sorduğunda zaten senin o soruya cevap verip veremeyeceğini biliyor. arkasından dünyada kaç tane oiyano akort eden var diye salaj bir soru sorduğunda verdiğin cevap zaten aradaki farkı ortaya çıkartıyor. bilmiyorum diye dürüst ve doğru bir cevap verebilirsin ya da ulu google zaten ne için var diye afilli bir cevap verebilirsin. şu da var, pati gibi biryer de bile artık bu tip sorular tartışılmaya başladıysa bu adamlar yeni tip sorular, mülakatlar hazırlamak durumunda. kısaca, en birinci sınav olan hedefini seçip ona göre hareket etmek konusunda sınıfta kalmayın yeter. adamların işi zaten her geçen kapılarını çalan daha çok adam arasından seçim yapmak. 15 sene önce philip morris'e adam seçilirken "kaç para maaşa çalışırsın?" soruna "kaç para verirsseniz" ile "şu kadar paradan aşşağıya çalışmam" diyenler arasında seçim yapılıyordu hehe nerden nereye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ardeth said: Penthesilea said: evet, ben ise soyle yaptim birinciden bi tane, ikinciden iki tane, ucuncuden uc tane alir tartarim dedim. 6.1 cikarsa 1. kavanoz, 6.2 cikarsa 2. kavanoz, 6.3 cikarsa 3. kavanoz aslinda ilk basta amacim linear equation kurmakti x y z falan diye baktim zaten direk sonuc cikiyomus ne ala dedim soyledim euhe zekice ben kavanozları açamıyoruz sandım düşünüyorum acaba yuvarlayıp birbirine çarptırsam kavanozları geri sekme hızlarına göre bişeyler mi çıkarsam falan diye sdf. zira kavanozları açmadan anlamanın yolunu bulamadım tartıyla (hepsinin içinde eşit sayıda para olsun) Bazen insan çok uzaklara bakıyo böle, tebrik ettim bu düşünce için,harbi. Sinir,tepki ölçüyorlar genelde. Giren arkadaşlarım var böyle abuk sabuk testlere, harbi sinir ölçüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Penthesilea said: aquila said: sol testisimi veririm googleda is icin.olm basvurular acildi 3-4 gun once yazin staj icin. google'a stajsiz girmek icin 5 tane falan sol testisin olmasi lazim, o yuzden basvur bence staja. okuyanlari aliyolardir staja, benim gibi mezun yetolari degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 aki graduate pozisyonlar var, onlara aliyolar, her yerde olur bunlar hatta senin sansin daha yuksek, baska yerden giden ogrencinin daha dusuk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Microsoft son turda bana cat diye gider gitmez ilk mulakatta sorduklari soru mesela: Bi text file dusun, bi sekilde bi hata olmus hic bosluk basilmamis, bunu parse edip gerekli yerlere nasil bosluk koyarsin. regular expression gibi dusundum, dedim vocabulary de olan en uzun match i bulurum cumlenin basindan baslayarak, onu koparirim sonra devami icin ayni seyi yaparim recursive falan. tabi bu olmuyo, en abasitinden "a" "an" falan kayniyo hep. ondan sonra iste adamla karsilikli konusarak su sonuca ulastim en son, dedim en bastan baslarim, vocabulary'deki her match icin bi instance olusturur parse ederim, search tree gibi bisey cikar ortaya. mesela acarrotsinmygarage varsa, a carrotsinmygarage bi instance, acar diye bi kelime olsaydi ornegin acar rotsinmygarage vs vs sonra hepsi icin mesela ilkinden baslayarak a car rotsinmygarage a carrot sinmygarage a carrots inmygarage bla bla boyle recursive hayvan gibi bi tree olustururum, sonra tum sonuclarin icinden frequency si en yuksek olani secerim dedim. tabi mesela ornegin bi instance'in en sonunda sfas gibi anlamsiz bisi kaliyosa onu direk iptal ederim falan dedim. oh dedim icimden guzel oldu cozduk soruyu. herif "ok, can you please code this on the board" dedi ve gozlerim doldu abi adam bunu yazdirdi bana 1 saat falan surdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ne oldu isi kaptin mi bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 hala cevap yok abi, bu aslinda iyi bi isaret, o kadar kotu gecen bi mulakatla hala red almamis olmam anlamina geliyor :) yine de false hope olayina girmemek lazim cunku ben kendimi almazdim yani, adamlara da mail attim ben kendimi almazdim, cok hastaydim son mulakatta cok sacmaladim ozur dilerim utandim valla diye. en cok koyan sey iste yari beynimle yapardim son mulakati, bst'den key deletion fonksiyonu ve tree'yi breadth first search un traverse ettigi sekilde bastiran bi fonksiyon sordu adam. su yukardaki soru gibi sorular sorulan 3 mulakattan cikinca, mononucleosis li vucudum kaldirmadi tabi ayakta zor duruyordum en kolay ve son mulakati yapamadim allah o virusun belasini versin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 salak herif oyle mail mi atilir, tesekkur edip gecicektin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 yok olm cok duygusal bi mail yazdim bak oku sdfs Hello Liz, I'd like to thank you, my interviewers and Microsoft one last time for the beautiful opportunity you gave me. I wish I could say it was a great experience, I lived some of the worst days of my life unfortunately. It really makes me crazy that it started right when I started my journey. I went to Brown Health Services right after I landed yesterday and according to the tests don't have strep throat either. It's something viral, I will go into some tests if I don't get better in 2-3 days, but the medications they gave me relived my pain a little, now I feel much better. And thinking without severe headache and throat pain, I have realized how stupid mistakes I have made and how obvious points I have missed, especially in my last interview. I am really ashamed of it, because both questions were really easy. The first one was taught and asked in exams in my sophomore year. Worse, in the second question, the algorithm I could not name and implement is probably the most frequent graph search algorithm that I use, for example the path finder I implemented at Harvard (the Colored Trails Project) has breadth-first search, it's published in CT3 site at the moment. Can you please pass this paragraph to my last interviewer, because I am really ashamed about that interview, if someone did the mistakes I did I would think that he knew nothing about computer science. As I said, in the morning of the interviews I thought I could manage it even though I had severe pain, but combined with exhaustion throughout the day, especially in the last interview, my fever and pain got worse and I could not brainstorm or focus at all. I remember saying "I just want this to be over" a couple of times. I was very unfortunate to get sick right before an interview for a position I wanted a lot. I am 100% sure that I have requirements Microsoft needs, but this time I had very bad luck. I am waiting to hear back from you, if a miracle does not happen it seems like I will not get the position, but when I apply for the next time, everything will be alright. Best, Ilke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 abi yanlis anlama ama *bence* cok kotu bir tesekkur maili olmus. false hope olayi dogru.. ne cikagini hic bilmiyorsun. bazilari diyo kesinlikle isi aldim abi super gecti yani, kendimi kesin alirdim diyo, red yiyo. bazilari tam tersini dusunurken aliniyo. cevap gelene kadar bilemezsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 bu arada ben niye boyle perfect tense manyagi olmusum mailde onu da anlamadim lan, hem dramaqueen hem gerizekali diye ise almicaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 olm sana dedim basitce tesekkur et diye, hayat hikayeni anlatmissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 nedanko said: abi yanlis anlama ama *bence* cok kotu bir tesekkur maili olmus. false hope olayi dogru.. ne cikagini hic bilmiyorsun. bazilari diyo kesinlikle isi aldim abi super gecti yani, kendimi kesin alirdim diyo, red yiyo. bazilari tam tersini dusunurken aliniyo. cevap gelene kadar bilemezsin..abi bu kadin coordinator ya, ise alinmada bir payi yok yani, tanimadigim software engineer a ne anlaticam hastaligimi :) benim hastaligim sirasinda cok yardimci oldu bana ondan oyle bisey attim, mulakatimi erteledi, benim icin mulakat yapilmayan gune mulakat koydu su bu falan, ondan oyle detayli hastalik falan acikladim. bi de cs bilgimi 7/24 oturup kod yazan bi adam tarafindan onaylanmasina ihtiyacim yok yani, acik bi sekilde yazdim bence breadth first search u cat diye dusunemeyen adam cs bilmiyordur, oyle dusunurdum ben yani. batti balik yan going ayrica :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 zauahuahauha ne ağlamışın lan ilke:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 hmm tabii bilemiyorum durumlari hakli olabilirsin.. ama ne olursa olsun super deneyimler bunlar, en kotu durumda bile kazanclisin, deneyim + networking networking networking umarim alirsin, M$ titleni koyariz sana.. birde bi kac sifir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 lan ben de cok deneyimli gibi akil veriyorum, merhemim yok surmeye, kovayla gider ilkeye diye de atasozu uydurdum kendime hatta simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 bu tip sirketlerde insan kaynaklari yoneticiligi yapmis biri deneyimli biridir, baska kimse olamaz ki zaten.. cok interview olmussa, demekki hep red yemis, deneyimli olsa bile deneyimli sayilmaz.. e calisan biri ise bu tip sirketlerde, yukardakine gore daha deneyimlidir ama halen deneyimsizdir.. ikisinin birlesimi 10 is degistirmis adam bide olabilir tabii.. bu isleri cok iyi bilen biriyle konustum 2 sayfa kadar once yazdigim is icin basvururken fikir aliyodum.. onun dediklerinin tam tersini yaptim nasi olsa calismicam diye, isi alacak olsam onun dedigi gibi konusurdum kesinlikle.. ama butun kontagi kaybedicem diye dusunurken (ukala idim biraz), zorla interview yaptirdi adam bana, sonucta 2 kisi daha tanidim sirkette.. ben olsam 2. mailde gorusmezdim kendimle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 huun said: şu da var, pati gibi biryer de bile artık bu tip sorular tartışılmaya başladıysa bu adamlar yeni tip sorular, mülakatlar hazırlamak durumunda. konunun tartışılması için patinin neyini beğenmedin? bide hayatınız gerçekten çok zormuş it'ci arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar