Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt disinda bir limited liability company'm (LLC) olsa ve Turkiye'de is yapmak istesem ?


zpnd

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Yurt disinda bir limited liability company'm (LLC) olsa ve Turkiye'de is yapmak istesem vergi ve diger konularda devlete karsi yukumluluklerim ne olur ?

Bir ofis acabilirim de acmayabilirim de fakat farkini bilmek istiyorum. Bununla birlikte musteri ile aramda gerceklesecek para transferlerinden ya da home office tarzi birseyden oturu vergiye tabi tutulma ihtimalim var mi ?

Genel bilgilerle aydinlatin beni plz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kac muhasebeciden ve avukattan istedigim yanitlari alamadigim icin zarar gelmez diyerekten burda da sorayim dedim.

Pazartesi ogleden sonra gavurlarin live chat'i ile muhatap olabilecegim ama teknik olmayan konularda ingilizce muhabbet etmek cidden cok kil bi is. Mumkunse buralardan bir yerden turkce olarak bulmak istiyorum cevaplari. Bir de google'dan tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şirketin merkezi hangi ülkede ona bağlı. eğer çiftte vergilendirmeyi önleme anlaşması varsa sadece kullandığın elektrik, benzin zart zurt gibi genel gider şeylerinin kdv, öiv, ötv gibi vergilerini ödersin. gelir üzerinden hesaplanan vergileri merkezinin olduğu ülkeye ödersin.

gerekli evrakları alıp başvuruda bulunabilmek için gelir idaresi başkanlığına başvurman yeterli. sonrasında araştırma falan için biraz vakit alan bir prosedür izleniyor o kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anne baba parasiyla yasamiyorum, olsa da yasasam ama yok maalesef. Maddi acidan ufak capli bir adamim. Gozumu karartsam dahi su anda Turkiye'de is kuracak param yok. Kagit uzerinde 600-700 lira gorunen seyler ise giristiginde 2000-2500 lirayi buluyor cunku.

Geriye iki secenek kaliyor. Ya el altindan vergi kacirarak is yapicam -freelance muhabbeti-, ya da 500 dolar gibi bir parayla bu bahsettigim ise girisim yasal yoldan hizmet vericem. Tek fark vergiyi ben degil benden hizmet alanlar oduyor olacak. Bir de devlet, giderimi goz ardi ederek kazancimin %25'ini alamayacak.

Bu durumda sevgili necmi, ben vergi kacirmadan is yapmaya calisan kisi, sen de bilip bilmeden konusan kisi olmus oluyorsun.

typo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışında bir firma ile freelance çalışman zor. sonuçta o para bir zarfla ya da elden gelmeyecekse sana, banka yoluyla ya da elektronik bir ortamda gelmek zorunda. bunları atlatmanın da yolları var tabii; ama sebebini açıklayamadığın gelirler, ilerde başına dert açabilir.

hizmet vereceğin firmanın kağıt üstünde de olsa bir şirket açıp seni maaşlı elemanı göstermesi en mantıklısı. gelir gider kalemlerini ayarlamak onların sorunu olur bu şekilde.

tabii işin şekli ve doğası ne bilemediğim için ne söylesem yanlış olur. eğer maddi açıdan seni tatmin edeceğini düşündüğün bir işse, bir miktar para harcamayı göze alıp yeterli bir mali müşavirden destek almanda fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt disinda sirket kurup freelance calisacagim degil olay. Orda bir yanlis anlasilma olmus. =) Sadece arkadasa Turkiye'de freelance calismak = Vergi kacirmak kismini anlatmaya calistim. Burda bahsettigim bir isi outsource etmek degil pek tabi. Baska ulkelerde de nasil bilemiyorum.

Benim hali hazirda yapmakta oldugum isi genel olarak internet hizmetleri seklinde tanimlayabiliriz. Webbased cozumler, vakif olunan konularda danismanliklar, sunucu kurulmasi, yonetimi ve sorun giderilmesi gibi konular.

Konu hakkinda bilgi sahibi olmasi gereken acip iki satir tuzuk okumak yerine bu isi almasam da olur ufak is nasilsa dedigi icin bir cikmazdayim o konuda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

himm faturanin nereden kesildigi/isin nerede yapildigi onemli. ben senin olayi tam anlamadim. Anladigim kuracagin sirket yurtdisinda olacak, musterin yurtdisinda olacak, isi sen burada oturup yapacaksin, faturayi yurtdisindan baska bir ulkedeki firmaya gondereceksin. Hal bu ise Turkiye'de herhangi bir yukumlulugun pratikte yok. Yasalda ise bir yilda 180 gunden fazla turkiye de kaldiysan elde ettigin gelir uzerinden vergi odemen lazim. ama tespiti sen soylemedikten sonra zor. tabi miktarda onemli. yuksek bir miktarsa para hareketleri giderek daha siki bir sekilde denetleniyor. tabi sirketi kurdugun ulkede duzgun bir sekilde vergini filan vermen lazim.

eger disarida bir sirketim var burada turkiye de firmalara is yapicagim dersen yine turkiye de pratikte bir yukumluluk yok. ama acacagin ulkede vergi odemen lazim. ayrica turkiyede ki musterin ulkesine gore oldukca yuksek stopaj odemek zorunda kalabilir. kdv2 zaten var. herkes istemez bu durumu.

disarida bir sirket kurdum burada da bir tane de kuracagim ne yapayim dersen is biraz buyuyor. durum oyleyse soyle ozelden mesaj atayim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...