Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Velev ki zombi saldırısının sabahında uyandınız...

throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar

ilk önce apartmandaki diğer kişilerden bir takım oluştururdum. İzci, avcı, tamirci gibi. Daha sonra elde bulunan ekipmanlarla donanıp hızlı şekilde dış dünyadan yardım arama amaçlı seferlere çıkardık. Apartmanda ise nöbetleşe belirlenen başka bir takım kalır, evin yağmalanmasını önlemek için. İlk arayacağımız şey çalışır durumda bir araç , bir süre idare edecek bir UPS ve FM verici prosesleri olurdu, ardından yakıt, silah, gıda ve yiyecek malzemeleri. Eğer zombiler kooperatif bilinç gösteriyor ve şehrin çıkışlarını tutuyorlarsa (böyle bir film izlemiştim) veya askeri birlikler şehri karantina altına almışsa bu kez amaç silahlanmak (karakollar veya askeri birliklerden geriye kalanlardan) ve ekibimdekilerle bir tekne çalıp kaçışa başlamak olurdu. Kaçış yolculuğu yada evde nöbet sırasınca FM üzerinden verici yayını yapardık ki hala yardım arayanlar şehirden bizimle kaçabilsinler. Bu planı mümkün olduğunca kısa sürede uygulamak hayati çünkü zombiler her gün azalmayacak aksine artacaklardır, ve hayatta kalmak da giderek zorlaşacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
kitana said:
Masquerade said:
Gündüz zombiler ortada olmayacağından

lol? vampir değil abi zombi bunlar

evet o da var ama filmden filme değişiyor bu hedeler. mesela i am legendda gün ışığına çıkamazlardı falan.

hmm madem gündüz gece ayrımı yok, aracıma atlar, en yakın yerden bir iş aracına geçip carmageddon misali eze eze geçerim zombileri.

I am legenddakiler zombi deildiki.Yani undead değillerdi en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

throne_eins_meister said:
ilk önce apartmandaki diğer kişilerden bir takım oluştururdum. İzci, avcı, tamirci gibi. Daha sonra elde bulunan ekipmanlarla donanıp hızlı şekilde dış dünyadan yardım arama amaçlı seferlere çıkardık. Apartmanda ise nöbetleşe belirlenen başka bir takım kalır, evin yağmalanmasını önlemek için. İlk arayacağımız şey çalışır durumda bir araç , bir süre idare edecek bir UPS ve FM verici prosesleri olurdu, ardından yakıt, silah, gıda ve yiyecek malzemeleri. Eğer zombiler kooperatif bilinç gösteriyor ve şehrin çıkışlarını tutuyorlarsa (böyle bir film izlemiştim) veya askeri birlikler şehri karantina altına almışsa bu kez amaç silahlanmak (karakollar veya askeri birliklerden geriye kalanlardan) ve ekibimdekilerle bir tekne çalıp kaçışa başlamak olurdu. Kaçış yolculuğu yada evde nöbet sırasınca FM üzerinden verici yayını yapardık ki hala yardım arayanlar şehirden bizimle kaçabilsinler. Bu planı mümkün olduğunca kısa sürede uygulamak hayati çünkü zombiler her gün azalmayacak aksine artacaklardır, ve hayatta kalmak da giderek zorlaşacaktır.

en çok kurtulma şansı olan bu
Sosyal ağlarda paylaş

once apartmanda varsa bir pilot bulmaya calisirim veyahut kaptan. varsa onu ve digerlerini alir arabaya atlarim iett merkez duragina gider otobusler alirim hepsine birer kisiyi sofor yaparim sehirde dolasip normal kalan insanlari toplarim sonra havaalanina gider herkesi ucaga bindirir amerikaya ucarim, pentagona giderim dugmeye basarim nuke atarim her yere zombiler olur
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
Son aylarda edebiyat ve sinema mecrasına sıkı bir dönüş yapan zombiler, sonunda bilimsel araştırmalara da bulaştı.

Araştırmacılar 'Zombilerle insanlar arasında bir savaş patlak verseydi kim galip gelirdi?' sorusundan yola çıktı ‘Zombiler gerçekten var olsaydı, bir zombi saldırısı çok hızlı bir şekilde müdahale edilmediği takdirde medeniyetin sonunu getirirdi...’ Bu varsayım, Kanada’da yapılmış bilimsel bir çalışmanın sonucu. ‘Infectious Diseases Modelling Research Progress’ adlı kitapta yayımlanan matematiksel hesaba dayalı çalışma, Ottawa ve Carleton üniversitelerinde yapıldı.
Zombiler film, bilgisayar oyunu ve kitaplarda ölmeyen yaratıklar olarak karşımıza çıkıyor ve insanları bir ısırıkla zombiye dönüştürüyor. Çalışmadaysa zombi salgınının hızla yayılan ölümcül bir enfeksiyona benzediğinden bahsediliyor. Uzmanlar ‘Zombilerle insanlar arasında bir savaş olsaydı kim kazanırdı?’ sorusundan yola çıkıyor.
Prof. Robert Smith ve ekibi, “Popüler zombi filmlerindeki biyolojik varsayımları temel alarak bir zombi saldırısı modeli geliştirdik. Zombi enfeksiyonu modeli oluşturduk ve sayısal çözümlemeler içeren bir sonuç çıkardık” diyor. Araştırmacılar insanlara mücadele şansı vermek için ‘klasik’, yavaş hareket eden zombileri seçmiş. Buna rağmen analizler, zombileri yakalamanın ya da iyileştirmenin, kaçınılmaz olan sonu ancak erteleyebileceğini göstermiş.
İnsanın tek umudu sık sık vurmak...
Araştırmacılar böyle bir durumda insanlığın tek umudunun zombilere sık sık vurmak olduğunu söylüyor: “Zombilerle çok hızlı bir şekilde başa çıkılmalı. Aksi takdirde başımız büyük belaya girer.” Uzmanlara göre zombilerle gerçek bir enfeksiyonun yayılması arasındaki kilit farksa zombilerin yaşama dönebiliyor olması. Araştırmacılar çalışmalarının, fikirlerin yayılması gibi konularla da parallelik taşıdığına dikkat çekiyor.
Çalışma, dünyanın önde gelen salgın hastalık uzmanlarından olan ve İngiltere’nin domuz gribini kontrol konusundaki baş danışmanı Prof. Neil Ferguson tarafından beğeniyle karşılandı. Ferguson, “Bu çalışma çoğumuzun özellikle daha genç yaşlarımızda endişe ettiği bir konuya parmak basıyor; hızla yayılan bir zombi salgınıyla mücadele etmenin bir yolu var mı sorusuna...” dedi. (bbc)
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:

Velev ki zombiler saldırırsa başbakanımız onları adaba davet eder.Böylece bir global kriz daha Türkiyeyi teğet geçer.

zombilerin neden insanları yediği üzerine ahmet altan bi yazı yazar, yememeleri için gerekli demokratik açılımlar sağlanır, işte ne bileyim, zombice böğürme özgürlüğü olsun, zombi eğitimi olsun, efendime söyleyim, zombilerin içişlerinde bağımsız, dışişlerinde transilvanya'da ikamet eden frankeştayna bağlı olmaları olsun, bu gibi şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...