huun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 tecavüzün isteklisi nasıl oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 huun said: bizim topluma yönelik, böyle yerel yorumlar ne yazık ki yurtdışındaki tecavüz istatistiklerine bakınca mantarlıyor. orda da deniyor ki; bizim toplumda tecavüz olayları polise vs iletilmiyor şu, şu sebeplerden. ama biliyoruz ki, dünyadaki en eğitimli, refah toplumlarında bile durum pek farklı değil. farklı. biri isveç'teki tecavüz istatistiklerine bakıp türkiye'dekinden yüksek olduğunu görünce medeniyet yalan, ahlaksızlık adamların içinde var diye düşünebilir. ama araştırınca oradaki tecavüzlerin büyük çoğunluğunun müslüman azınlıklar tarafından işlendiğini görür, kültürel değerler önemli yani. kaldı ki dediğin gibi türkiye'de belki de çoğu zaman olan biten 4 duvar arasında kalıyor, onlar hesaplansa emin ol sollar bütün avrupa'yı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 irenikus said: olayın olduğu yer aksaray, nişantaşı değil. iç anadolunun cehaletle kavrulmuş beş para etmez bir şehrinde kimsenin sokakta yarıçıplak kadınlar görerek yürüdüğünü sanmıyorum. oradakiler normal kadın görmeye bile alışık değil olacaklar ki tek başına yaşayan bir kadın saldırıya uğramış. yapanların yaşı da umurumda değil, beyin hücresi kalmamış bir orktan farksız değiller benim için, yanarak ölseler onlarla beraber benim de içimin yağları erir. şu çocuklardan farkın yok gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 var, ne kadar pollyanna olursan ol öfkeli biriyle bir tecavüzcüden aynı derecede nefret edemezsin, bal gibi de beni daha çok seviyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 google'da ilk gelen sitedeki verilere bakalım. 7 ile çarpınca ingiltere'deki oranları elde ediyoruz. hadi ingiltere'de hepsinin rapor edildiğini düşün. ha tabii türklerden sonra sıra müslümanlara geliyor orda sıra. ingilizler türk ve müslümanlardan daha az tecavüzcü. sanki ordaki müslümanlar o toplumdan insanlar değilmiş de kabul edelim. kk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 irenikus said: ..ama araştırınca oradaki tecavüzlerin büyük çoğunluğunun müslüman azınlıklar tarafından işlendiğini görür... bunun kaynagini verir misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 huun said: google'da ilk gelen sitedeki verilere bakalım. 7 ile çarpınca ingiltere'deki oranları elde ediyoruz. hadi ingiltere'de hepsinin rapor edildiğini düşün. ha tabii türklerden sonra sıra müslümanlara geliyor orda sıra. ingilizler türk ve müslümanlardan daha az tecavüzcü. sanki ordaki müslümanlar o toplumdan insanlar değilmiş de kabul edelim. kk neyi savunduğunu hala anlamadım, benim türkler'in tecavüze herkesden daha meyilli olduğunu iddia ettiğimi mi sanıyorsun anlamadım? ingiltere'ye bakıp oh çekmek yerine türkiye'de bu olayların sebeplerini ortadan kaldırmak gerek. türkiye'deki kültürel yapıda birçok yerde kadının toplumda yeri olmadığını, birey olarak görülmediğini görüyoruz ve farklı kadınlar hedef haline geliyor bu yüzden AYRICA çok fazla cahil insan var. ingiltere hakkında ise güneydeki tatil yörelerinden ve rodos'tan gördüğüm kadarıyla taşralı ingilizler'in vandalizm konusunda türkler'i solda sıfır bıraktığıdır ve buradaki ortak nokta da yine cahil ve kıro olmaları. tekrar belirteyim ki refah içinde yüzen avrupa ülkelerde adi suç oranındaki artışın en büyük kaynağı yine burası gibi ve daha da ileri seviyede ataerkil göçmen göçmen topluluklarıdır. bu olaylar ülkeye homojen şekilde dağılmaz, şirin bir kasabadakiyle pakistan'lı mahallesinde dolaşan güzel bir kadının tecavüze uğrama şansı eşit değildir. herkes kendi söküğünü tedavi etsin, ingilizler vandalizmleri ve göçmenleriyle olan sorunlarını halletsinler biz de toplumumuzdaki ataerkilliği tedavi edelim nasıl olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 . öff yanlış tuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 "Sirin kasaba" Kanada ya da Ingiltere Fransa Yeni Zelanda vs.. en yukarilardayken Suudi Arabistan, Endonezya vs en sonda yalniz huunun verdigi istatistiklerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 suudi arabistan'daki tecavüzlerin izini yeni zelanda'dakiler kadar iyi sürdüklerini düşünüyorsun yani? ya urfa'da babasından hamile kalıp kürtajını olup eve dönen kızlar var ya sen bunu görmezden mi geleceksin sırf yeni zelanda'dan daha aşağıdayız diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Bu tecavüz olayını nasıl müslümanlık ve islama bağlıyosunuz abi? Yani nedir bu kompleksiniz müslümanlık ve islamla ilgili anlamıyorum ki? İnsanın ahlaksızı her dinde ahlaksız , insanın sapığı her dinde sapık , insanların tecavüz yanlısı her dinde aynı? Yani nasıl bu bağlantı kuruluyor anlamıyorum yani? İslamda cinsellikle alakalı olan şeyler zinanın yasaklanması , zina yasak olmasa tecavüz olayları olmaz diyebilirmisin? çocukmusun sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 bir de şu da var, burada kadına saygısızlığın yanında farklıya olan tahammülsüzlük de var. buradaki kadının tek başına yaşadığı için hedef olduğu gibi ya da avrupa'da 3.dünya ülkesi bireyleri tarafından modern giyindiği için öldürülen ya da tecavüze uğrayanlar gibi. bu ilkel adamlar kendi memleketlerinin zaten hakimi, orada kendilerinden farklı olmaya çok az kişi cesaret eder dolayısıyla saldırganlık da o kadar az olur. mesela türkiye'de de suç oranı en az olan iller doğu illeri ama aynı zamanda da töre cinayetleriyle ve tecavüz olaylarıyla dikkat çekiyor. nasıl oluyor bu iş peki? çünkü kendi baskıcı düzenini büyük ölçüde oturtumuş olan bir toplum var ve kimse sivrilmediği sürece herkes birbirine saygılı ama kızın biri kot pantalon giydi diye öldürülebiliyor, ona tahammülleri yok çünkü. istatistiğe bakınca değil oradaki insanların kendilerine benzeyenlere duyduğu kadar tek başına yaşayan ya da modern giyinen kadınlara da saygı duydukları zaman yeni zelanda'dan ileri oluruz. sırf kendine av bulamadığı için suç işlemeyen insanlar dünyadaki diğer hiç kimseden daha değerli değildir. ben 13 yaşındayken aklımdan kimseye tecavüz edip üstüne işemek gelmedi. bana bıçak çeken ork tinerciye şefkat beslemediğim gibi aynı yaştaki bu çocuğa da beslemiyorum üstüne öfke duyuyorum ve yaşattığı bu acının karşılığında kendisinin de acı çekmesini istiyorum. suBzer0 said: Bu tecavüz olayını nasıl müslümanlık ve islama bağlıyosunuz abi? Yani nedir bu kompleksiniz müslümanlık ve islamla ilgili anlamıyorum ki? İnsanın ahlaksızı her dinde ahlaksız , insanın sapığı her dinde sapık , insanların tecavüz yanlısı her dinde aynı? Yani nasıl bu bağlantı kuruluyor anlamıyorum yani? İslamda cinsellikle alakalı olan şeyler zinanın yasaklanması , zina yasak olmasa tecavüz olayları olmaz diyebilirmisin? çocukmusun sen? şeri giyinmedi diye kadınlara acı çektiren kişilerin en bariz ortak noktaları müslüman olmaları çünkü. faslı diyemezdim aralarında tunuslular, kürtler, araplar da var çünkü. baktım hepsi müslüman ben de müslüman kümesi altında toplayıverdim, nasıl fikir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Madem düşüncemi sormuşsun boktan bir fikir olduğunu söyliyim. O listeyi ben mi yanlış görüyorum ilk müslüman çoğunluğu olan ülke türkiye ve 53. sırada sonra Qatar , yemen , s.arabistan filan geliyor. Amacım müslümanlar böyle şeyler yapmaz biz onlardan daha iyiyiz filan demek değil , yani bu olayları gerçekleştirmenin sebebi müslüman olman veya müslüman ülkede yaşaman olmamalı. Bu bir din sorunu değil , insanlık sorunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 benim mesajlarımın birçok kısmını hiç görmediğine göre listeyi de yanlış görmüş olabilirsin, bilemem. değindiğim konuları hiç değinmemişim gibi sorgulamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Eger tecavüzün cok olmasinin sebebi, kücükken cinsellikten uzak tutulmus erkek cocuklariysa, Cinsellikten uzak tutulmasinin sebebi 'Günah' veya 'Ayip' olmasi ise, Ve bu din müslümanliksa, Sebep olarak gösteremem ama etken olarak gösteririm müslümanligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Dediğimi anlamıyorsun , mesajlarımı okumuyorsuna döndüyse muhabbet işin içinden çıkamıcaz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Marveloth said: Eger tecavüzün cok olmasinin sebebi, kücükken cinsellikten uzak tutulmus erkek cocuklariysa, Cinsellikten uzak tutulmasinin sebebi 'Günah' veya 'Ayip' olmasi ise, Ve bu din müslümanliksa, Sebep olarak gösteremem ama etken olarak gösteririm müslümanligi. Peki şunu sorayım sana , çocuklara bu ahlak aşılanmazsa ve zina olayı gayet normal bir olay gibi yaşanırsa , bunun topluma vereceği zarar , tecavüz olaylarının vereceği zarardan daha mı çok olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 -Namahremdir olm bakma günah -Namahremdir olm düşünme günah -Namahremdir olm yapma günah -Pipinle oynama eve melekler girmez sonra -Pipinle oynama ileride büyümez hep öyle kalır -Pipinle oynama ileride dölsüz kalırsın + Bunlara karsılık magazinlerde kimin eli kimin götünde kimin bi tarafı kimde.Kimi kimi nerede ebelemiş gibi görsel yayın cıkartırsan. + Toplum olarak cinselliğe tabu cok büyük günah hele ki bunu evlenme formalitesi olmadan yapılan bayana kahpe erkeğe ise ooOOoo büyük çapkın gibi hıyar bi ifade ile bakılırsa + Dul,tek başına yaşayan bayana fısıltı gazetesi dampingiyle ''tamam ya bu kadın tek başına yaşıyor ee hali vakti de yerinde kesin motordur birisi de buna bakıyordur'' düşüncesi ile yaklasılırsa Bu olanlar normaldir ki dinsel olarak baskıyı yazmıyorum banlanabilirim. Bir de buna Türk abazalığını katarsak cok normaldir. İçimden karısına kızına da aynı sekilde muamele yapar elin adamı demek geliyor ama onların sucu günahı ne.Ferhan Şensoy un lafı geliyor aklıma ''Burası Türkiye olur böyle'' oluyor ne kadar acı da olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/_np/4014/6964014.jpg Suratı görmüyor musun biraz kömürleşmiş türk hmm ne deniyordu onlara ya.. Hani şu taksimde yılbaşında ortaya çıkan cinsin aynısından. Tüh unuttum şimdi. Neyse.. Bu pisliklere af falan olmamalı aman yaşı ufakmış oymuş buymuş. Ben hiç acımam bunlar insan değil çünkü ver elime tüfeği cezai yaptırımdan muaf tut beni şu dakka 3ünü birden keklik gibi avlarım hiçde acımam vicdanım cız etmez. Bugün o kadıncağızın başına gelenlerin yarın başkalarının başına daha kötü halde gelebilir. Şimdi burada hümanist takılanlar ilerde böyle birşey yaşayınca başlarını duvarlara vurur durur. Aileye gelince. Çocuk yapmak marifet değil onu kedi köpek bile yapıyor. Marifet o çocukları düzgün yetiştirecek vasıflara sahip olmak. Sadece maddiyatla değil ben durumu pek iyi olmayan ama inanılmaz terbiyeli düzgün ahlaklı yetişen çocuklar tanıyorum burs verdiğimiz bu tarz çok çocuk var. Onları yetiştiren anne babalarda üst düzey eğitim görmüş kariyer sahibi insanlar değil ama insanın doğruyu bulabilmesi için bunlara gerek olmadığının kanıtı niteliğindeler. Bu 3 yarım akıllının annesi babası gibi saldım çayıra mevlam gayıra demekle yürümüyor bu işler. Bu çocuklar insanlıktan çıkıp hayvan olduysa o anne babaların bu eserde payı oldukça fazladır. Keşke düzgün yargı sistemimiz olsa keşke anne babalık görevini ihmal eden insanlara bile yaptırım uygulayabilecek kadar kapsamlı çağın gereklerine uygun bir yapıda olsa diyoruz.. Bazıları saçma sapan siyasi çıkarlar peşinde koşarken düzenlemesi 1 yıl bile sürmeyecek böylesi hayati meseleleri es geçe dursunlar toplumu çok iyi noktaya sürüklüyorlar. Diğer bir konuysa komşu.. Yahu komşu sesleri duyuyor haber vermiyor işte aa bana birşey olmasın diyip sinmekle yürümüyor bu işler. Tek başına korkuyorsan polise haber verirsin ve toplarsın ne kadar kişi varsa apartmanda kapıya dayanırsın. Bu tür olayların yaşanmasının önünü açan diğer bir olumsuz noktaysa bu bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı. Bu ülkenin artık eğitim sisteminde, yargı sisteminde ve aile planlamasında düzgün reformlar yapılması şart. Kurumların adı var işlevi yok. Böyle şey olur mu ? Bas bas bağırıyor ben bittim beni yenile alarm veriyorum diye duyan yok. Bu işler türbanla uğraşmakla olmuyor toplum huzuru böyle sağlanmıyor. Kaç olay daha lazım bunların önüne geçmeye yönelik iradeli adımlar atmak için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 suBzer0 said: Marveloth said: Eger tecavüzün cok olmasinin sebebi, kücükken cinsellikten uzak tutulmus erkek cocuklariysa, Cinsellikten uzak tutulmasinin sebebi 'Günah' veya 'Ayip' olmasi ise, Ve bu din müslümanliksa, Sebep olarak gösteremem ama etken olarak gösteririm müslümanligi. Peki şunu sorayım sana , çocuklara bu ahlak aşılanmazsa ve zina olayı gayet normal bir olay gibi yaşanırsa , bunun topluma vereceği zarar , tecavüz olaylarının vereceği zarardan daha mı çok olur? cinsellikten uzak tutmamak =/= bir çocuğu 4 yaşından itibaren çiftleştirmek. cinselliğe günah ık bık denmesi => cinselliğin tabulaşması => ???? => profit. müslümanlıkla direk bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ayrıca (dolaylı olarak var ama, zina mina diye başlanıp aynı şey yapılıyor), herhangi bir şeyi tbulaştırırsanız hristiyanı da müslümanı da pastafarianı da sapıtır, cernden komite getirip ispatlamak gerekmiyor bunu görmek için. ve de şu anda sahip olduğum ahlak değerlerini bir dine inanmama veya onun öğretilerine göre yetişmeme falan bağlı değilim, bana çocukken aman x günahtır yapma y sevaptır ot çöp denmedi, bir "insan" olarak uygun görmediğim için yapmıyorum yapılması hoş olmayan şeyleri, ölünce cennetmiles kazandığımdan değil. yoksa ben ubermensch falan mıyım da normal bir insandan farklı olarak buna gerek duymuyorum yani, bunu mı çıkarayım sonuç olarak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Baksan ailesine kesin kürttür bunların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Tecavüzü gelip gene şu din bu din , şu dinsizlikten vs. diye değerlendirmek kadar saçma birşey olamaz. En rahat yaşayan , masasında dansöz oynatılan çocuk da büyüyünce sapıklık yapabilir ya da tecavüz edebilir , en baskılı yetiştirilen çocuk da aynı şeyi yapabilir. Burda önemli olan denge unsuru. Neyin aşırısını yaparsan riski artar zıt yönde. Burda çocuğa din adına günahı öğretmek , bu yanlış bu doğru demek çocuğu baskıcı yetiştirilip , cinsellikten uzak kalıp canının çekmesi sonucunda tecavüz etmesine sebep vermez , 1. sebepte olamaz. Büyük bir saçmalık bu şekilde düşünmek. Sen adam gibi eğitirsen çocuğunu , doğru düzgün ortamlarda yaşatırsan ister dini hiç bilmesin ister imam olma yolunda ilerlesin farketmez , o insan iyi bir birey olacaktır yüksek ihtimal ile. Şu sapıklık , hastalık olayını dine veya dinsizliğe getirmeyin hakatten çok komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 tamam öyle diyorsunda o ergenliğe yeni giriş yaşlarında hormonlar hayatının geri kalanında hiç olamıyacak kadar zirvede oluyr.O hissiyat ne eğitim dinler nede başka birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Beynimiz var , hayvanlar gibi sadece hissi davranmıyoruz :). 18 yaşına kadar afedersin deneyim yaşamamış adam tecavüz edebilir diye birşey söyleyemeyiz. Daynamayan en kötü ihtimal ile birşekilde biri ile zorla olmadan ilişkiye girer , para ile veya genel ev vs. Ama tecavüze yeltenmek cinsellik ile bahane edilemez , baskı ile de bahane edilemez. Tecavüz sapıklık , hastalık veya kişilik bozukluğu adı altında dillendirilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 ssg said: tamam öyle diyorsunda o ergenliğe yeni giriş yaşlarında hormonlar hayatının geri kalanında hiç olamıyacak kadar zirvede oluyr.O hissiyat ne eğitim dinler nede başka birşey O zaman hepimiz aynı yaşlarda birilerine tecavüz etmeliydik. Bence bu bir açıklama yada bahane değil. Türkiyede ilk defa böyle birşey galiba meydana geliyor örneği var mı başka duymadım bilmiyorum. Olayım meydana gelmesinde bence başka faktörler var tecavüzden sonra birde kadının üzerine işemelerine ne demeli peki ? Hormanlarlamı ilgili ? Çok ilginç bir vaka gerçekden, birde kadını dövmeleri felan. 1990 larda yine ingilterede 2 çocuk 7 ve 8 yaşlarında kendileri bir süpermarketten 5 yaşlarında bir çocuğu tren raylarına götürüp kafasını taş ile ezmişlerdi. Nedense bu olay geldi hemen aklıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar