Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika Vizesi ile ilgili...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:
yaaa neye yardim gerek arkadasim yazsana, biz mi vericez vizeyi.

haklısın özür dilerim öncelkle doldurmam gereken formlada nerde kalıcagımı belirtmemi söylüolar ama benim nerde kalıcagım belli ama abim adresini vermek istemio çünkü annemler onu LA de sanıo halbuki NY de o yüzden adres yazmasam olurmu ?
Mesaj tarihi:
OogahBoogah said:
aquila said:

haklısın özür dilerim öncelkle doldurmam gereken formlada nerde kalıcagımı belirtmemi söylüolar ama benim nerde kalıcagım belli ama abim adresini vermek istemio çünkü annemler onu LA de sanıo halbuki NY de o yüzden adres yazmasam olurmu ?
Amerikan vizesi sakat bisey, en ufak bi ehmmm sey yaparsan eline cakarlar yesil kagidi, niye reddedildiniz yazisini okuyarak evine gidersin ehue

Direk NY'de abinin adresini yaz, annenlere de bi hikaye uydurursun neden NY yazdiginla ilgili eger gorurlerse.

Turist icin baska onemli olan seyler: Finansal durum belgesi bankadan. Ailenin falan durumunun iyi oldugunu, Amerika'dan donmen icin sebebin oldugunu gosterecek birsey yani. Bankada para oldugunu gostermen yeterli. Tapu falan da goturenler oluyor garanti olsun diye ama en onemlisi nakit para oldugunu gostermen.

Eger babanin banka ciktisiysa bu mesela, o zaman babandan imzali bir kagit gotur cocugumun tum masrafini karsilayacagimi beyan ederim gibi.

131 dolar mi ne yatiracaksin fortise onun belgesi lazim.

Bir travel plan yaz, sunlari sunlari yapicam diye gun gun falan belirterek, eger gezme gibi bir planin varsa. Sitede yaziyor cogu zaman kontrol bile etmezler ama iste terslik cikmasin.

Ya zaten google'a ABD konsolosluk istanbul falan yaz orada gerekli tum belgeler anlatiliyor, fotograf falan filan.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
OogahBoogah said:
aquila said:

Amerikan vizesi sakat bisey, en ufak bi ehmmm sey yaparsan eline cakarlar yesil kagidi, niye reddedildiniz yazisini okuyarak evine gidersin ehue

Direk NY'de abinin adresini yaz, annenlere de bi hikaye uydurursun neden NY yazdiginla ilgili eger gorurlerse.

Turist icin baska onemli olan seyler: Finansal durum belgesi bankadan. Ailenin falan durumunun iyi oldugunu, Amerika'dan donmen icin sebebin oldugunu gosterecek birsey yani. Bankada para oldugunu gostermen yeterli. Tapu falan da goturenler oluyor garanti olsun diye ama en onemlisi nakit para oldugunu gostermen.

Eger babanin banka ciktisiysa bu mesela, o zaman babandan imzali bir kagit gotur cocugumun tum masrafini karsilayacagimi beyan ederim gibi.

131 dolar mi ne yatiracaksin fortise onun belgesi lazim.

Bir travel plan yaz, sunlari sunlari yapicam diye gun gun falan belirterek, eger gezme gibi bir planin varsa. Sitede yaziyor cogu zaman kontrol bile etmezler ama iste terslik cikmasin.

Ya zaten google'a ABD konsolosluk istanbul falan yaz orada gerekli tum belgeler anlatiliyor, fotograf falan filan.
pent doğru yazmışsında sadece finansal evraklar yeterli değil.

Vize İçin İstenen Evrak Listesi;
(eğer öğrenci ise öğrenci belgesi ve aşağıdaki evraklar ise anne ve baba çalısıyordur onlardan temin edilmeli)
1. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
2. Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
3. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
4. Vergi levhası fotokopisi.
5. SSK işe giriş bildirgesi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK'nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
6. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
7. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
8. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)
9. 2 adet vesikalık fotoğraf. (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı. Şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanılmamalı. Dini inanç nedeni ile başörtüsü kullanılıyorsa yüz, kulaklar ve alın görünmeli. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı. Profesyonel fotoğraf kağıdı.
10. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri.

131 dolar fortis bankasına yatırılıp öndedi makbuzunun orjinali yanında olmalı ve iş bankasına 14 dolar yatırıp veya kredi kartı ile de randevu alması gerekir...
Mesaj tarihi:
Gideceğin adresi doğru yazman şart. Ben 2005 yılında 1 haftalığına akraba düğünü için gitmiştim Amerika'ya, mülakatta bir,iki şey sordular. (İşte ne amaçla gidiyorum, ne iş yapıyorum, nerede yaşıyorum v.s.) Ne tapu, ne banka hesabı, ne de Amerika' daki yeğenimden gelen davet mektubuna gerek kalmadı. Belki de daha önceki yıllarda 3 yıl Amerika'da yaşamışlığımın payı vardı, bilemiyorum. Toplam 3-4 dak. lık konuşmadan sonra 10 yıllık vize verdiler.
  • Yeni Oluştur...