Brigand Mesaj tarihi: Aralık 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2008 Arkadaşlar 4.0ghz'de çalışan E8400'ü Vista 3.6 ghzde gösteriyor. Bir performans farkı olur mu? Düzeltilebilirse nasıl düzeltilinir fikir verebilirseniz çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Carpani 8 olarak goruyor vista. benzer bi problemi 8 carpaniyla ayarladigim o.c. yi ramler birebir calisirken orthos da yukte 9 carpaniyla isleme devam etmesiydi. kararsizlik gostergesi, fsbyi 440 a cekip ramleride birebir ayarlayip tekrar dene istersen. ama ilginc biseymis, genelde dusuk okuyan cpuz olur. yaniliyor da olabilirim. edit: unstabil ne ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Yaptım ya 440'a çektim fsbyi, 3960mhz filan gözükmesine rağmen cpu-z'de 9 çarpanda Vista 3.6 görüyor halen. O ramleri birebir ayarlamak ne demek anlamadım ama? Corsair 2x2gb 1066mhz ram var hatta sen önermiştin yine Kharon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Ram hizi fsb ile ayni ise yani 440x2(ddr dual channel oldugu icin) 880mhz ram, 440x9 da islemci calisir. bu Ram/fsb oranida 1 e 1 oluyor. senkron calisma modu demek. ramler daha az isinir falan filan detay. cpuz dusuk gorse nb voltaj istiyor dicem ama vista da algi problemi var. bi 6-7 saatlik orthos problem yaratmiyorsa ben vistayi takmazdim kafama. dominatorlarda guzel ramler, iyi secimmis =PP ramlerin hizli olduguna gore anakartina guveniyorsan 500fsb yi zorlamaya calisip 400x8 de deneyebilirsin cpu u. ramlerde 500x2 ile problem yasamazlar ztn. Fakat 500fsb icin nb ve fsb voltajlari belki canini sikabilir ben fantazi yaptim fikren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Laptop mu? Eğer öyleyse her zaman full performans çalışmaz onlar.Ihtiyaç olduğunda sadece Belki alakalıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 +1 işlemci lazım oldukça arttırır bilgisayar ghz i bir oyuna gir, windowsa dönüp bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Bahsedilen islemci 45nm lik bi wolfdale,4ghz de yaklasik %30 o.c. ile calisiyor tabiki c1e ve EIST kapali, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 CPU'nun kullanımına göre onu otomatik olarak ayarlayın birşey olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Benzer bir sorunla karşılaştım ben de, Kharon bilir :p 3.6 olarak ayarladım, 400x9. Ancak BIOS'ta bir ayar, bunu x9 yerine x8.5 olarak gördüğünden (Fine bilmemne bilmemne olması lazım adının, Gigabyte board) 3400 olarak görünüyordu. Bi bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Yok arkadaşlar Vista'da o çarpan düşürme olayı bilgisayar özelliklerinde gözükmüyor. Mesela XP olan laptopumda AMD işlemci var 2.1ghz olmasına rağmen 700mhz filan gözükebiliyor, işlemciye yüklenip bilgisayar özelliklerini açmak gerekiyor :) Vista'da böyle bişe görmedim ben şu ana kadar. Uzun süredir overclock çekerim kaçsa onu gösterir. Ama ilk defa işte 3.6 ghz üzerinde çıktım, yeni ramleri takınca çıkabildim. Ama denedim yani orthos açıkken %100 işlemci kullanımında açtım baktım yine 3.6 ghz. @Kharon Fsb ve çarpan ile biraz daha oynaşayım ben :) Edit: Bu arada anakart Gigabyte P35-DS3L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Dediğim şeye bak istersen bi Brigand :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Bakçam bakçam ona da bakçam biosta ne kadar ayar varsa değiştirecem hepsini :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar