Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatandaşlıktan Nasıl çıkılır

JD

Öne çıkan mesajlar

kacak falan gitmeyi aklinizdan bile gecirmeyin, sacma salak bi hayat yasarsiniz. surekli yakalanma korkusuyla toplumun en alt tabakasini olusturursunuz..

ulkemde bana iskence ediyolar falan olayinida gecin. ulkeler salak degil. siyasi sebeplerden iceri girdiyseniz falan anca olur..

evlilik i de gecin. insanlar gercekten evlendigi kisileri getirtmekte zorlaniyor. benim tanidigim 15 yillik vatandas turkiyede 1-1.5 sene vize cikartmayi denedi esine.. en sonunda cikartti ama 40 dereden su getirttiler..

yollar kapali degil ama bedeli de ucuz degil yani.. maddi/manevi kaldiracaksaniz zaten kendi yolunuzu bulursunuz..
Sosyal ağlarda paylaş

size 2 kurusluk deneyim. :)

kanada/ingiltere/avustralya gibi yerlere gideceksiniz gidecekseniz..

kendi ulkelerinde universite okuyunca, iyi bir ingilizceyide yanina koyunca vatandaslik verenlerden..

15-20 bin dolar biriktirip yolunuza cikacaksiniz. en az 4-5 sene sonra oturum izni alacaksiniz. bu 5 sene haftada en az 40-50 saat calisacaksiniz. (70 calisanlar var) ayrica okula gideceksiniz.

5 seneden sonra 3-4 sene o vizede kalcaksiniz, 9-10 sene sonra vatandas olmus olacaksiniz.

ne kadar cok paraniz varsa sure ve calisma ihtiyaciniz iner.

yasiniz 27 ustuyse ve kalifiye isler yapmayi dusunuyosaniz bu yoluda gececeksiniz. (kendi isinizi acmak, ya da memur hayati surmek disinda)

istisnalar her zaman olur, istisna iseniz zaten bu topic e ihtiyaciniz bile olmaz.

yasiniz gencse, universite bitirmis iseniz, yurtdisinda master yapacak imkaniniz varsa, kesin bu ulkelerden birinde yapin. size sonrasinda oturum izni verir ve oralarda is deneyimi edinirsiniz..

kalma fikriniz yoksa bile turkiyeye donanimli donersiniz..

ki kalirsiniz..

:)

dipnot: her durumda ingilizcenizi simdiden ilerletin ne kadar iyi ingilizce o kadar kofte ve kalifiye isler. cok iyi ingilizceniz vaasa daha kaliteli bi ogrencilik gecirirsiniz sonrasinda onunuz daha acik olur..

ilerisi icin planlari olanlar oturun ingilizce ilerletin..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada konu ile ilgili olarak

Eger Almanya'ya gitmek istersen öss de 4 senelik bir yere yerles ve yaklasik 6k€ hazirla, bu para senin 1 senelik masraflarini karsilamak ve vize alman icin gerekli

daha sonrasinda almanya'da calisarak okurken 5 6 sene okuyup mezun olduktan sonra süresiz oturum izni alir avrupa'da istedigin yerde yasamaya baslarsin

benim bildigim bu isin en kolay yolu bu, eger dogruysa :)
Sosyal ağlarda paylaş

4 senelik özel üniversite kazandim, Almanyada bi üniversiteye kayit yaptirdim, 3 aylik vize ile geldim. Sonra 2 senelik oturma izni verdiler. Suanda dil kursuna gidiyorum ayda 64 saatlik calisiyorum(yasal). Umudum üniversite bitiminde süresiz oturma izni almam. 2 senelik vizenin avantaji olucagini söylemislerdi. Umarim olur.
Sosyal ağlarda paylaş

madem konu universitelere felan kaydı benim de bi sorum var. şimdi ben erasmusla mesela ingiltereye gitsem.erasmusum bittikten sonra okuluma desem ki ben burda kalıcam bu üniversiteden mezun olmak istiorum.Bu mümkünmüdür?
veya hiç erasmusu araya koymadan direk ben şu üniye geçiş yapmak istiorum die bölüme dilekçe versem bunun olabilitesi nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

dipnot bu zorlu bir surectir cogu insan kaldiramayabilir ve hayatin zehir olabilir :) ama baska bir vatandasliga gecmek icin kullanilan yontemlerden biri.

MasterHapLo said:

oncelikle bi sekilde almanyaya gidiyorsun( kacak olur , turistik ya da ogrenci olarak) daha sonra orada alman vatandasi olan birini bulup evlenmen gerekli ( genellikle ic anadolu kokenli alman vatandasi bulma ihtimalin daha yuksek)

Peki sunu ekleyim ben,kacak geldiginiz memlekette yasal olarak nasil evlenmeyi planliyosunuz? :) Almanya bu konuda göz actirmiyo ve cok siki kanunlari var heriflerin.Ayrica bayada bi irkcilar,yeni gocmen istemiyolar(kaldiki milyon milyon sirf turk kayniyo zaten).

Onun disinda kacak yasamak falan cok zor isler,nedanko'nun dedigi gibi toplumun en alt tabakasini olusturursunuz.Birak tv'deki gurbetci tiplemelerini, daha beter durumlara dusebilirsiniz.Inanin burda bi dunya var ve gercekten o sekilde yasam cok zor.Ben Isvecteyim,evlilik yoluyla geldim,esim isvecli.Universite bitirip geldim,suanda durumum fena degil cok sukur, ama su gecirdigim 10 ayda,esimle olmama ragmen bi dunya zorluk cektim ne siz sorun ne ben anlatiyim.Oyuzden kacak falan bunlari hic ama hic tavsiye etmem,cok zor isler,cekilecek cile degil,bahsedilen sureci gecirmek gercekten zor.

Nedanko super aciklamis buarada.

ultrAslan said:
Eger Almanya'ya gitmek istersen öss de 4 senelik bir yere yerles ve yaklasik 6k€; hazirla, bu para senin 1 senelik masraflarini karsilamak ve vize alman icin gerekli

Almanyada 6k euro senelik demissinde,okul,vize falan derken o paranin 1 sene yetmesine imkan yok bence.Bide almanya hakkaten cekilecek cile degil.Issizlik yuksek almanyada,cok daha zor.Avrupaninda civisi cikmis yani,gelecekseniz hic olmazsa iskandinav ulkelerinden birine gelin,daha rahat edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...