Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dışarlamak nedemek?

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Çok acil unide sunum yapıcamda anlatacagım konuda bir cümle geçiyor;

Magnetik alanda sogutulan bir süper iletkenin, kritik sıcaklık altına inildiğinde, magnetik akıyı dışarladıgını buldular.

yani magnetik akının etkisini bloke etmiş gibi diye düşündüm bende sanki konunun bikaç yerinde tersini söylüyor
ikilemde kaldım

Not: kesin bilginiz var ise cevap verin lütfen cok acil lazım (1 saat sürem kaldı)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
evim evim güzel evim :)
Sabaha kadar int olmayacakmış söylentisi üzerine
GE-TA, 30 Nisan 2004 21:56 tarihinde demiş ki:
Kovalara internet dolduralim o vakit. :-P
Sosyal ağlarda paylaş

%100 emin olmak için net'teki beleş ansiklopedilerden konuyu anlatan bir yazı ile kıyasla ancak bence 'dışarıda tutmak' anlamına geliyor buradaki kullanımına bakarak..

ahmet necdet sezer'imsi türkçeye kafam girsin..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
tmm bikaç formül fln vardı testler yaptım düşündügüm anlama geliyormuş
ya ne biçim türkçedir bu yani :)

bahadir senin verdigin linkde geçen yazıları bastan sona okumak lzm anlamak için(ki tam yardımcı olmayabilirde) cok uzun bide pauli dışarlama ilkesi deil bu tam olarak
süperiletkenlik konusu var
süperiletken mutlak sıcaklıkta oluşuyor ve ek olarak belli bir magnetik alan sınırı var bunu geçerse süperiletkenlik ozelligini kaybediyor
falan :)

sam eyvallah dedigin dogru okedir :)
cevabımı aldım ehe süperiletkenlikle ilgili sorusu olan varsa cevaplayabilirim yoksa konu kapandı :)
Not: cok smiley çirkin duruyomuş edit çektim :)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
evim evim güzel evim :)
Sabaha kadar int olmayacakmış söylentisi üzerine
GE-TA, 30 Nisan 2004 21:56 tarihinde demiş ki:
Kovalara internet dolduralim o vakit. :-P

[Bu mesaj DynamicK tarafından 05 Mayıs 2004 12:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 05 Mayıs 2004 12:08 tarihinde demiş ki:
ahmet necdet sezer'imsi türkçeye kafam girsin..

türkçe'ye onun yapısına ters olmayan modern sözcük katma girişimleri red edileceğine desteklenmelidir. unutmayın, yeni bir sözcük sadece halk benimsediğinde dile yerleşir. halk bir sözcüğü benimsemişse onu anlamakta o kadar fazla zorlanmayacaktır. insanımızın ortalama sözcük hazinesi baya bi düşük kaldığından gereksiz çıkışlar yapıyoruz böyle, bence.
Sosyal ağlarda paylaş

deedstyger arkadaşım, benim görüşüm de zaten karşılığı olan, türkçe'ye yüzyıllardır yerleşmiş sözcüklerin yerlerine sanki onlar yokmuş da bizim ihtiyacımız varmışcasına uydurma kelimeler aranmasının doğru olmadığına yönelik..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi hocam manyetik alanda soğutulan bir süper iletkenin, kritik sıcaklık altına inilmediğinde, magnetik akının çok içerlediğini görmüşler.sonra kritik sıcaklık altına inilmiş ve bakmışlarki bu seferde magnetik akı çok dışarlamış bu işe
yani çok hoşuna gitmiş magnetik akının.içerlemenin gibide düşenebilirsin
saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...