Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dungeon Keeper MMORPG oluyor


Bone

Öne çıkan mesajlar

http://pc.gamespy.com/pc/dungeon-keeper/934403p1.html

Haberi görünce çok üzüldüm. En sevdiğim oyunlardan birini rezili rüsvan edicekler gibi gözüküyor.

Tam da bu sıralar "keşke Lionhead, yeni bir Dungeon Keeper yapsaydı" diyordum, üstüne bu geldi. Mis gibi bir oyundu Dungeon Keeper (özellikle de ilki). Mizah, ciddiyet herbiri güzelce harmanlanmıştı oyuna konulmuştu. Benzeri bir "komik RTS" çalışması Beasts&Bumpkins'de vardı ama birçok açıdan başarısız bir oyun çıkmıştı.

MMORPG'lerden gına geldi. Her biri birbirinin aynısı saçma sapan şeyler. Hele Kore ve Çin çok sevdi bunu, "parıltılı süslü plastik" görsellere sahip oyunlar yapıyorlar. Yaratık kes, level atla, yaratık kes, level atla...
Bunu da Çinli bir firma yapçakmış. Sıkıcı bir MMORPG daha geliyor, daha da kötüsü Dungeon Keeper'la alakasız birşey olcak gibi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone, en sevdigin oyun yerinde duruyor olacak halaa, neden bu kadar tepki verdin ?

sonucta gerisi gelmeyen bir serinin bir baska denemesi olacak , belli mi olur belkide olur , en azindan denenecek, yillardir bekliyorum bir seyler devam seklinde ama tiss. bence hic olmamasindan iyi olacak .. eskiside yerinde zaten degisen bir sey yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü bir oyun olmasındansa hiç yapılmaması daha iyi çünkü kötü bir devam onu daha iyi yapabilecek insanların önünü kapatır.


Tabii Bone oyunun kötü olacağını varsaymış. Bone oyunu oynadın mı? Fallout 3 için yaptığın yorumlarla ne kadar iyi çelişmişsin.

Beasts & Bumpkins bir Dungeon Keeper değildi ama ne oyun ne de mizahi olarak başarısız değildi. Geriye dönüp baktığımda ilginç, keyifli ve oynadığıma değer bir oyun olarak hatırlıyorum ve o zamanlar oynamış çoğu oyuncu için de öyle olduğuna eminim.


Dungeon Keeper'ı MMORPG'ye nasıl aktaracaklarını merak ettim. İşin en kötü kısmı oyunun muhtemelen sadece Asya pazarında çıkacak olması. Kendi dünyasında yaşayan, global düşünmeyen MMO geliştirilerinden nefret ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fallout 3 farklı konu. en azından rpg yapan bir firma tarafından çıkartıldı.
dungeon keeper 3 yapılsa, eski dungeon keeper ekibi yerine blizzard, double fine, starbreeze gibi firmalar yapsa yine heyecanlanır ve sevinirdim.

mmorpg olması ayrı bir konu. mmorpg'lere pek sıcak bakmıyorum. çinli bir firmanın yapacak olması ayrıca gözümü korkutuyor.
Warhammer Online gibi Warhammer ismini sevgiyle oyuna dökecek olsa, ona da eyvallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

RTS firmasına MMORPG mi yaptırsınlar? Uzak doğu pazarını hedefleyen MMO'yu Lionhead'e yaptırmazsın herhalde.

Fallout 3 farklı konu değil farklı oyun. Oynamadan kötü olacağını nerden biliyorsunuz demiştin halbuki ekran görüntüleri ve yazılar vardı, yapacak firmanın geçmişini biliyorduk. Sonradan videolar çıktı hala aynı şeyleri diyordunuz. O zaman eleştirdiğin hareketi şimdi sen yapıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Kötü bir oyun olmasındansa hiç yapılmaması daha iyi çünkü kötü bir devam onu daha iyi yapabilecek insanların önünü kapatır.


9 senedir kimse yapmamis yapacagida yok, neden daha kotu olsun, iyi ya da kotu olsa ne fark edecek ki, EA dakiler sanirim yapmayacaklar ki yapmak isteyen birilerini bulmuslar. dogudan cikan her oyun da kotu degil zaten. bence denenmesi hos bir sey. dogu pazarini dusunuyorlarsa sadece zaten baska secimde mantiksiz olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntıladığın yerde neden daha kötü olacağı yazıyor. Bu oyun çıktığında başarısız olursa kimse 2. bir Dungeon Keeper MMORPG denemez. Kimsenin yapmayacağına ancak öyle bir başarısızlıktan sonra emin olabilirsin. Ayrıca duruma bakılırsa Çinlilerin yapması hiç çıkmamasından her halikarda daha kötü. Sizi bilmem ama ben Çince bilmiyorum ve Beijing pingim sürünüyor. :P

EA az sayıda oyun yapıyor, çok sayıda oyun dağıtıyor.

Doğudan çıkan oyun demek bu örnekte oynayamayacağız demek. Bunun dışında MMO olduğundan grind/farm ağırlıklı olması gibi eksiler söz konusu oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dogudan cikan 100 mmodan 90 ini ben oynayabiliyorum hepside ingilizce destekli.. benmi yanlis yapiyorum nedir?

birde su grind farm olayi. bati dogu arasinda buyuk fark olarak gosteriliyor bu her daim. bende bati oyunlarini simdiye kadar daha cok sevdim ve oynadim ama ozunde hepsi ayni grind olayina baglilar. birinde suslu yazi ile (quest) gittigimiz adam mob kesmece digerinde bunlar olmadan adam mob kesmece. ikiside ozunde ayni esasinda ... xp ve etrafta kesim bicim oldukca hersey en ozunde grind.. farkli bir sey yapilan mmo varsa yazin deniyim :) Atitd falan haric lutfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

The Chronicles of Spellborn var, geçen hafta çıktı. Onda bile quest grind olması lazım. (IP filtresi yüzünden Türkiye'den oynanamıyor diye biliyorum)

Şu var ki bir batılı MMOnun grindı var, bir de Çinlininki var. 6 bin küsur kilometre duvar örmüş bir milletten bahsediyoruz :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
birde su grind farm olayi. bati dogu arasinda buyuk fark olarak gosteriliyor bu her daim.

batı rpg'si ile doğu rpg'si farklıdır. ancak bunun grind ile uzaktan yakından alakası yoktu.
böyle bir iddiayı kim yapıyor, nerde "büyük fark" olarak gösteriliyor, "her daim" denilecek kaç tane var ki?

doğu (japanese rpg / j-rpg) ile batı (western rpg / traditional rpg) arasında bazı farklar vardır. bunlar birçok yabancı oyun sitelerinde kıyaslanmıştır. söyleyebileceğim en büyük farklar şunlar. jrpg'ler chibi art'ı tercih ederken, western rpg'ler daha insansı karakterleri tercih ediyor. jrpg'ler atb gibi sayaçlı sıra tabanlı sistemleri seçerken, western rpg'ler sayısal bazda sıra tabanlı sistemleri seçiyor. bunların dışında farklar da var elbet ama buna benzer şeyleri o bahsettiğim tip sitelerde daha ayrıntılıca okuyabiliriz.

ancak mmorpg'ler bu iki tür rpg arasındaki farkları azaltıyor. normal rpg oyunlarındaki sistemlerden bağımsız ama birbirine çok benzeyen sistemler kullanıyorlar. zaten dikkat edersek, japon mmorpg'leri pek mevcut değil, ama çin ve kore tarzı mmorpgler piyasada daha fazla tutulmuş durumda. bunun bir nedeni de sanırım anime tarzından biraz daha farklı bir tarz kullanıp western rpg oyuncularının da ilgisini çekmelerinden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dogu derken japonlari kast etmemistim zaten .. kore, cin tarzi mmolarla bati mmolarindaki grindi kiyaslamistim.

ornegin lineage 2 ve wow .. lineage de quest size 10 tane sundan bul kes sunu getir der 100 tane mob kesersiniz, wowda bu is icin 20 mob keser baska quest alir 20 tane daha kesersiniz , 5 kere fazla quest farkli mobu kesersiniz. sonucta gene 100 tane mob keser ve xpnizi alirsiniz.

sonucta bir grind yapariz.

everquest 1 de ornegin quest npclerini bile bulmak imkansiza yakindir ustlerinde unlem isareti falan olmaz, buda bir bati mmosudur hatta gunumuz bati mmolarinin baslangicidir denebilir (uo ile beraber) .. eq1 de dogudakinden kat be kat fazla grind vardir ve kastirir.

batili firmalar bizi hikayeye dahil etmek isterler ve dunyayi ve hikayeyi etkileyebilecegimiz yalanini soyler ve bunu basaramazlar. dogulular biz hikaye falan vermiyoruz aha sunu kesin bunu kesin level alin maxlayin sonrasinda item icin gene grindleyin der bunu bazen tekil olarak size birakir. batili firma ise levelleyin maxlayin sonra 40 kisi birlesin derdiniz bitmesin seklinde tarz benimserler.

mmolarin bence gercekten buyuk bir devrime ihtiyaci var. bir kac mmonun golgesinde ve gelistirdigi mana hp mob ucgeninde ilerleyip duruyorlar. daha farkli seyler lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
mmolarin bence gercekten buyuk bir devrime ihtiyaci var. bir kac mmonun golgesinde ve gelistirdigi mana hp mob ucgeninde ilerleyip duruyorlar. daha farkli seyler lazim.


O devrim SWG Pre Cu ile başlamıştı. Ancak hata yaptığını düşünen SOE (ki çok oyuncuya sahip olmanın neresi hatadır hala anlamam)oyunun içine sıçtı.
Diğer MMO lardan farklı olarak dans ederek dansçı, müzik çalarak müzisyen, bina yaparak mimar, dna larla oynayarak genetik mühendis, yemek yaparak ahçı, dövüşerek çeşitli savaşçı sınıfı, uzayda savaşarak pilot, hayvanlarla iletişim kurarak bir çeşit avcı, terzilik yaparak terzi daha da unuttuğum vardır eminim. xp nin kazanımı daha güzeldi bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SWG yide oynadim, hatta 2 ay oncesinde tekrar donup karakter maxladik, bence hala cok guzel. gecmiste yapilan soe hatalarini herkes konusuyorda o zamanlarda oyuncularin nasil oyun hakkinda dert yandiklarini herkes unutuyor sanki.

o ilk ciktiginda swg guzeldi ve halaa guzel bence. soe nin oyunun icine ettigi dogrudur bunuda bizlerden sizlerden oyunculardan gelen negatif enerji ile yaptilar maalesef. lucas ve soe gibi oyun ve mmo kurdu firmalar boyle buyuk hatalari kendi baslarina yapmazlar, yapmamalilar..

o gunleri cabuk unutmayalim ha su an swg cokmu kotu bence alisinca piyasadaki en iyi mmo. ozgurlugu planetlerin buyuklugu , hizli aksiyonu, uzayi, siniflari, JEDISI ve kilici :) .. oyuncular sogumak icin bahane buldular sanki. biraz daha swg nin yaninda dursalardi oyun cok daha iyi olabilirdi ki bence su an piyasadaki en iyi mmo. hemde bu haline ragmen. yapamayacaginiz sey yok nerdeyse.

birazcik soeden kafamizi kaldirip oyuncu kitlesine de suc atmakta fayda var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Trader
A noble profession for those that like to work with their hands, traders craft items and then sell what they craft to eager folks that need the items that they make. Credits can flow into a shrewd trader's hands if they follow the desires of the market.

Traders tend to specialize in one of four fields: Domestic Goods, Structures, Munitions, or Engineering.

Specializations

* Domestic Goods: Specializes in crafting various domestic goods including clothing, foods, drinks and desserts.
* Structures: Specializes in various large item construction including structures, decorations, furniture, space ship hulls and space ship components.
* Munitions: Specializes in making all kinds of military equipment including weapons and armor.
* Engineering: Specialized in high tech engineering including the construction and modification of Droids and some weapons.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok artik sende , abartsaydin. oyun boyunca tum itemlari esyalari gemileri evleri motorlari tum oyun dunyasindaki nesnelerin %90 ini oyuncular uretirken bu sekilde zirtlatman olmamis pek. oyle evler gordum ki icim gitti neler neler yapmis insanlar.. gorebilecegimiz en iyi player economy ve uretim swg de halaa bence. eve online kadar iyi en azindan. senin zurnanin son deligi dedigin seyin teki wowdaki tum meslekleri kapsiyor nerede ise :P en azindan yapilanlar ise yariyor.

ha nedir sen warrior terzi, mage asci , rogue balikci, hunter bakkal seklinde tarz dusunuyorsan o wow varilerde var..

konu nereye kacti bu arada kusura bakmayin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...