Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Ermenilerden Özür Diliyorum"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Yahu Sir sana birşey söyliyeyim. Hakikatende pis milletmiş, kürtlere ermenilere eziyet, derin devlet-ergenekon-TSK da zaten bizim yöneticimiz. AKP gibi demokrasi ışığı bir partiyide kapatmak istedik zaten. Yani milletçe elle tutulur doğru düzgün yaptığımız bir halt yok tarihte yada şu anda. Valla böyle bir hisse kapılıyorum yazdıklarını okudukça. Soğudum memleketten.

Neyse konuyla ilgilide çıkarlar tepemize tekrardan "aha özür dileyen var" diye, çarpıtırlarda kullanırlarda. Adamlarda bariz "soykırımı tanıyıp özür dilemek yemedi, o yüzden lafı dolandırıyoruz" diyor açıkça zaten.

Ne diyeyim. Ne mutlu Türküm demek faşistlik olmuş memleketimde. Herkesten özür diliyelim, PKK yada af çıkaralım TSK nında bütün generallerini toplayalım tıkalım içeri. Herşey pürü pak olur, muasır medeniyet seviyesine geliriz zaten. Kimsede bizden birşey istemez sonra vs vs...
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
@sg1

evet tamamen katiliyorum ustteki mesajina ben de, ermenilerin resmi tarihi de bildigim kadariyla bizimkiyle ayni mantikta; tam tersi sadece

ama bu demek degildir ki bizim bir sorumlulugumuz yok. 'agzini kirdim ama ayse de benim sacimi cekti' tadinda ilkokul savunmasina donmus oluruz gibi geliyor bana

biz sorumlulugumuzu bilelim, sonra baskasini elestirelim. politik acidan bakarsak bugun bir almanya hitlerin yaptiklarindan sorumlu tutulmuyor, amerika kizilderililer ya da vietnam nedeniyle sikistirilmiyorsa bunun nedeni -ekonomik gucleri bir yana- yapilanlari yok saymak yerine konusmak, tartismaktir bence

cok serbest midir, okullarda okutuluyor mudur bilmiyorum ama en azindan bunlardan soz edenlerin vatan haini diye taslanmadiklari ortada soz konusu memleketlerde

kaldi ki benim derdim birseyi kabullenmek kabullenmemek degil; konusulmasini engellememek, resmi tarihte yok saymamak. bu sadece ermenilere karsi degil, kendi vatandasimiza karsi da sorumlulugumuz bence

Sorumluluğumuzu bilelim de nedir sorumluluğumuz, yani açıyoruz işte Osmanlı arşivlerini, "siz de açın" diyoruz, ortak komisyon kurulmasını öneriyoruz, ne idüğü belirsiz belgelerle "aha biz kestik adamları, soykırdık" diye gelen türk aydını, kusura bakmayın, ciddiye alamam, bir ermeniden, bir fransızdan farkı kalmıyor.

Bu böyle "ben yaptım oldu, ben söyledim oldu, ben özür diledim, herşey okey" denebilecek bi mevzu değil. Birisi veya bir kurum osmanlı'nın, ermenilerin, rusların, almanların, sadece bu dördünün arşivlerinden kaynaklarla gelip "durum budur" diye bi makale yazmadan bu konuda yapılan her hareket POLİTİKtir. Buna "açık açık konuşmadık diye özür diliyoruz" diye bir zırva da dahildir.

Ha bi de, ilkokul savunması dediğin şeye hukukta hafifletici sebep deniyor, biliyorsundur sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu liboş dediğin x gibin y gibin bişey oldu yahu. Sırıta sırıta insan onların yaptıklarını görmeksizin bu denli sığ şekilde olayı değerlendirir mi. Özürmüş hadi oradan.

Demokrasi kelebekliği bitti barış kelebekliği başladı. Ermenistan/ermeni nedir ki onlardan özür dileyecek mişiz ? Adamlar senin zor zamanlarında barış ve huzur içinde yıllarca yaşamasının karşılığında yaşlı ve kadınlarla dolu köylere katliamlar yaparak şükranlarını sunmuş. Günümüzde ülkenin topraklarını simge olarak orasında burasında kullanıyor, seni dünyanın her yanında kurduğu lobilerle köşeye sıkıştırmak için yapmadığı kalmıyor gel tarih komitesi kuralım diyince köşe bucak kaçıyor.

Çok mu iyilik yap iyilik bul masalı dinlediniz anlamıyorum ki nerden geliyor bu kelebekliğiniz sizin. Azıcık ulusunuza saygınız olsun onların özellikle karadenizde askere gidip boşalan erkeksiz kalan köylerde bölgelerde katlettikleri insanlara çocuklara yaşlılara kadınlara bebeklere saygınız olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.samanyoluhaber.com/yazar-75398.html
http://yunanboykotu.com/2007/10/28/ermeni-pkk-isbirligi-ve-teror-anlasmalari/
rakamlar tam olrak belirtilmemiş ama anlaşmaya göre pkk kendilerine katılan ermenilere maaş veriyormuş

türk istihbaratının ele geçirdiği ermeni pkk anlaşmasının maddelerine göre
eylemlere katılıyormuş ermeniler

1. Ermeniler PKK’nın kamplarında savaş eğitimi alacaklar.

2. PKK kamplarında eğitim hakkı olarak her yıl adam başına 5000 dolar ödenecek.

3. Ermeniler PKK’nın teşkil ettiği küçük çaplı operasyonlara iştirak edecekler.

Bu anlaşmadan sonra PKK içerisinde Ermenilerin faaliyetine bağlı olarak PKK-ASALA münasebetlerinde mesuliyet taşıyan Hermez Samuryan adlı şahsın da iştirakı ile 1990 yılının Ocak ayının 18’inde yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alındı:

1. PKK ve ASALA terör örgütleri artık birlikte, ortak bir şekilde idare edilecek.

2. Türkiye Silahlı Kuvvetlerine karşı operasyonlar ajan faaliyetlerini Ermeniler hayata geçirecekler.

3. İhtimal edilenlerin, gerçekleşmesi mümkün olabilen inkılaptan sonra elde edilecek topraklar beraber şekilde bölünecek;

4. Savaş eğitimine bağlı harçların yüzde yüzde 75’ini Ermeniler ödeyecekler.

5. Türkiye’nin büyük şehirlerinde operasyonlar birlikte hayata geçirilecektir.

en hayret verici olay belki duymuşunuzdur geçen sene bir almanın yakalandığı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle bisey olmadigini hepimiz biliyoruz..
Sen savastayken gel benim ailemi sirtindan bicakla..ben donup kafani gozunu kirincada soykirdilar beni lan de.. olmas bebegim..
Ha kafalarini kirdik tabi ama soyledikleri gibi toplu katliyam falan olmadi.Bunlari sinir disi ederken o kadar askerimizde yolda olmustur buda bilinen bi gercek..

Kurtlerde yapabilirdi boyle bi hainlik yapmadilar..kurtulus savasinda yanimizda oldular..sene 2008 kurt arkadaslarimla izmir sahilde ickimizi iciyoruz cok sukur..sonsuza kadarda bole olacak.

Ermenistan sinirimiza dayanmis 'ticaret! ticaret! ' die bagiriyor..yazik aciyorum adamlara..hala cikip soykirdiniz bizi diyolar.Gecen Cumhur. Gulu dinlemistim genel bi toplantida,o bile diyor avrupalilar gelsin arastirsin arsivlerimizden bizde yardimci olalim ole bisey yok diye..

Bas gaza yavrum..bas gaza
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum

Yani diyor ki; sizi büyük bir felakete uğratma ve bunu inkar etme adaletsizliğini gösterdiğimiz için özür dileriz. Neden Ermenilerin katledildiklerini iddia ettikleri olaya verdikleri isimle konuya giriliyor?

Ben bunu görüyorum o yazıda, aşağı kısımlarda konuşmadık, okullarda okutmadık vs kısmı işin safsatası.

Hatta çok bile kızdım. Yıllardır gündemde olan bu konuda neden şimdi böyle bir çıkış yapıyor bu insanlar?

Niçin özür dileniyor?

said:
Bu kadar zaman boyunca, neredeyse 100 sene olacak bu konudan bahsedememiş, açıkça konuşamamış olmaktan dolayı özür dileniyor.

Bu paragraf tek başınayken konuşmamış olduğumuz için özür diliyor gibi...

Özünde özür dilediğimiz:

said:
Fakat gerçekler malesef çok farklı. Belki bir tane gerçek var, o da şu son tahlilde Ermeniler artık Anadolu’da yok ama diğer unsurlar Türkler ve Kürtler hala burada.

Amaç gerçekten bu konuların konuşulmaması, resmi tarih tezlerinin okullarda okutulmasıysa; kusura bakmasın bu metni yazanlar, ilkokula gidip Türkçe'yi öğrenmeye en baştan başlasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Ha bi de, ilkokul savunması dediğin şeye hukukta hafifletici sebep deniyor, biliyorsundur sanırım.

yav saldirmamayi basar bir mesajinda, fikir belirt birak, ne guzel yazmissin, niye sonuna bir de 'ha bir de' ekliyorsun ki? =]

hafifletici sebep, 'suc'u hafifletici sebeptir. sucu ortadan kaldirmaz, cezayi hafifletir. dolayisiyla her ne kadar carpitmis olsan da soylediklerimi, benim mantigimi hakli cikartmis oluyorsun su cumleyle

lakin ben yine de duzeltmek durumundayim; ben sadece boyle bir tepki hakli olmaktan cok kivirmaya girer mealinde soylemistim, yanlis anlasilma ya da carpitma olmus 'hafifletici sebep' olarak bakmak, anlasilir yazmadiysam ben ozur dilerim

simdi bakis acimizdaki benim anladigim fark su; sen diyorsun ki ermeniler de kaka, o zaman soyle ettiler boyle yaptilar, dolayisiyla 'biz' hakliyiz

ben diyorum ki ermeni cetelerin yaptiklari ortada, ama bunlar nedeniyle bir halki, bir irki yerinden yurdundan edip surgune gondermek, bunu yaparken de ihmal veya kasit sonucu hangi nedenle olursa olsun cok ciddi bir oraninin olumune yol acmak hak verilir birsey degil, o nedenle 'biz' haksiziz -olum olmasaydi da haksiz olurduk yani, ki oldugu ortada

yani;
surulen ermenilerin hepsi ceteci miydi? hayir
hepsi ermeni miydi? evet

sorun burada benim gozumde

zira bu mantigin bir adim otesi 'pkk teror orgutu > pkklilar kurt > kurtleri surelim' gibi bir 'akvaryumu yok > escinsel' mantigi olur. bu asiri uc ornegi sadece ornek olsun diye verdigimin altini cizer, bunu acikca savunacak olan olursa forum kurallari geregi irkcilik nedeniyle banlayacagimi bastan belirtmek isterim, sonra vay karsit fikir belirttim banlendim geyigine girmeyelim

pkk teror orgutudur, her pkklinin cezalandirilmasi gerekir evet, ama kurtlerin hepsini bu nedenle surmek ya da baski altinda tutmak irkciliktir

ermenilerin kurdugu teror orgutleri pek cok insanimizi oldurmus, 'biz'i arkadan vurmus, zor animizda firsattan istifade edip binbir turlu rezillik yapmistir evet, ama elimizin altindaki tum ermenileri bu nedenle cezalandirmak asiridir

o gunun kosullarinda yapilmis olmasi bence anlasilmayacak birsey degildir, ama yine de asiri bir tepkidir, bugun hala -en azindan resmi tarih olarak- yuzlesmekten kaciyor oldugumuz gercegi de bunun gostergesidir

yuzlesmekten kacmadigimizi belirtmek icin ortaya atilan vey bizim arsivlerimiz acik, vay ermeni tarihcileri kaciyorlar turevi soylemler de fazla yillanmistir, zira ben lisedeyken de duyardim bunlari, o zaman da ciddi bir girisimle karsilasmamistim, hala da karsilasmadim, ama eminim ayni kafadaki ermenilerin de temel soylemleri budur. varsa elinizde acik arsivlerimize bir link verin ben de aydinlanayim tabii, makbule gecer
Sosyal ağlarda paylaş

Arşiv linki

Osmanlıcan varsa buyur. Gerçi hiç kayıt olup, girmeyi denemedim; patlak çıkarsa vurmayın hehe

yoo girdim şimdi patlak değilmiş; ama hiç bişe anlamadım gördüklerimden. en azından ne aradığını bilmek lazım gibi, ayrıca osmanlıca bişe yok burda, elektronik ortama geçirilenler çevrilmiş falan herhalde.

taam vurmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

guzel de, tek sorun online olarak sadece siparis verebiliyor olman. daha sonra gidip arsivlerde inceleme yapabiliyorsun eger onaylanirsa talebin. yani buradan okuma sansin yok, sadece basligi gorup eger ilgini cekiyorsa not ediyor, gittiginde talep ediyorsun. on onay sistemi var mi yoksa gittiginde mi gorup goremeyecegini ogreniyorsun bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...