Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk öldü biliyor musun?

Buyse

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Atatürk'ün bu tarz safsatalar ile hatırlanmaya veya yüceltilmeye ihtiyacı yoktur. Bana göre tam tersine bu tarz ucuz gösteriler yapmak zarar verir. Haberi yapana 1-2 diyorum , yaptırana da.

Sanki çocuk Atatürk'ün 40 yıllık arkadaşı , öldüğünden daha yeni haberi olmuş , nasıl ölür , öldümü ??? üühühü...

Olmaz böyle bir terbiyesizlik şaklabanlık. Değerleri ayak altına almak işte böyledir. Ne için ? siyaset + reyting için başka hiçbirşey değil.

yeni haberi olmuş işte ne bu mesaj şimdi :P

neden bu kadar batmış ki çocuğun yeni öğrendiği acayip önemli bir şey üzerine masumca kendi çapında ağlaması?
Sosyal ağlarda paylaş

o çocuğa hitler ölmüş lan diyerek de ağlatabilirsin? çocuklara polise taş ettiren zihniyetle aynı zihniyet diyoruz.

3 yaşındaki bir çocugun eline taş verip "hadi şimdi bunu o üniformalılara at" demek ne kadar faşistlikse, "elifçim şimdi kamerayı açıyorum, az evvel yaptıklarını bi de bu cama bakarak yap" deyip sonra da onu kamuyla paylaşmak da o kadar insanlıktan uzaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Çocukların suistimal edilmesi yanlış bişey. Ama bu olayda suistimal yok. Demek ki küçücük çocuk Atatürk'ün önemini 5 yaş düzeyinde öyle veya böyle öğrenmiş ki ağlıyor. Büyük gözüyle bakarsan çocuk beyni açısından bakmazsan süper bi olay bence.

Masquerade said:
"elifçim şimdi kamerayı açıyorum, az evvel yaptıklarını bi de bu cama bakarak yap" deyip sonra da onu kamuyla paylaşmak da o kadar insanlıktan uzaktır.

öyle bişey denmiş mi? (bilmiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
İyi de bu o çocuğun hayatından bir kaç saniye sadece. Eğer o aile baba, küçük çocukları her kendi ideolojilerini desteklediğinde böyle kendinden geçecekse o çocuğun işi zor.

Dünyada ebeveynler çocuklarına inançlarını öğretebilir ve beyinlerinide yıkayabilirler buna hakları var. 18 yaşından küçük her birey sonuçda anne ve babasının velayeti altında.

Zaten her devlet veya toplum diyeyim kendi varoluşunu garanti altına alabilmek için çocukları eğitim adı altında beyinlerini yıkamıyorlar mı ? 2+2=4 veya bir sene 365 gündür gibi evrensel eğitimden bahsetmiyorum sonuçda devlet okullarındada beyin yıkaması var devlet ideolojisini sana bir şekilde aşılamıyor mu ? Doğru veya yanlış yapıyor bunu tartışmıyorum.

Halbuki eğitim bireye şuda var buda diyip her durumun artı ve eksi yönlerini gösterip bireye seçim şansı tanımalı. Ailede bu durum ise biraz farklı olur. Anne ve baba atıyorum hristiyansa hristiyanlığın doğru ve yanlışlarıyla çocuk bir dünya görüşü kazanacak. Bunada insanların hakları var.

Hatta dahada uç bir örnek vereyim herkesin vücüt dokunulmazlığı hakkı vardır. Siz izin vermedikden sonra kimse size dokunamaz, bacağınız kopmuş olsun bilinciniz yerindeyse bana müdahale etmeyin dediğiniz takdirde doktorlar bile size müdahele edemez.

Ama mesela yahudilik ve islamiyette sünnet denen bir olay var (sünnete karşı değilim sadece uç bir örnek veriyorum :) ) ebeveynler sırf kendi inanç sistemlerinde böyle birşey var diye, iradeleri tam gelişmemiş (malum sünnet yaşı noramlde 5-6 dır) bireylerin vücüt uzuvlarında dönüşü imkansız bir tıbbi müdahale yaptırıyorlar.

Normalde hayati tehlike sözkonusu değilse çocuklarına böyle bir müdahalede yaptıramazlar. Ama yaptırıyorlar ve buna izin var ve hukuken korunuyor.

Kısaca bütün bu afra tafraya beyin yıkaması demek doğru değil bence çünkü anna baba kendi inanç ve doğrularının en doğrusu olduğunu düşünür ve çocuklarınıda o şekilde yetiştirir veya davranmalarını sağlar.

Bence bu çok büyük bir bencillik " seni biz doğurduk, o halde benim inandıklarıma inanacaksın ve ona göre büyüyeceksin", doğrusu ise bireye alternatifler sunup ona seçim şansı tanımak, başkalarına zarar verme temelli bir ahlaki sistem içinde, bireye özgürce düşünme ortamı sağlayıp, olayları akıl süzgecinden geçirip sonuçlara varmasını ve ona göre hareket etmesini salık vermek bence yapılacak en mantıklı şey olur.

Ama bu bir ütopya :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...