Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

babam öyle bir oyun istiyorki...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

menejerlik oyunları varya şimdi onun gibi, ülke politikası yönettiği bir oyun istiyormuş. hatta şöylede bir örnekk veriyor "bu menejerlikteki arsenali al yerine ingiltere koy mesela. beşiktaşı çıkar türkiye koy"

detaylı istiyor haliyle. ben düşündüm baya ama aklıma gelmedi pek. civilization bi geldi gibi ama tam istediği türden bişey değil sanırsam o pek oynamadımda zaten.

kısacası politika simulasyonu. böyle bir oyun istiyor var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
solitaire

babalar sadece solitaire oynasın lütfen

Freecell'i baştan sona oynamıştı seneler önce hatta delirdiğini sandım bi ara. 10000 oyunmu ne var öle deli bişey.

bide bir not daha; Modern zamana uyarlanmış olarak istiyor.

not düzeltme: modern zamanla kısıtlı değilmiş. europa universalis misal cuk oturuyor gibi şu anda. başka alternatifleride sayarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada hearts of iron aynen böyle bi oyundur sıra tabanlı falan. ama o da kasıştır sıradan strateji oyunlarına göre. bir de empire earth ün campaign leri var güncel olanlardan. eğer ortaçağ falan isterse de medieval total war tabi ki...

(text based istiyosa baban yok ama öle bi oyun benim bildiğim)
Sosyal ağlarda paylaş

text bazlıda olabilir ancak istediği tam olarak "oyun" değil. bi bakıma verileri girip sonuçlarını görmek istiyor. ama savaş bazlı değil dediğim gibi. savaşta olcak tabiiki ama mesela medieval total war, savaş bazlı bir oyun diğer öğelerlede ilgileniyorsun ama asıl öğe savaş. peder saf politika simulasyonu istiyor. hatta mümkünse dünyadaki tüm ülkelerle ilgili ayrı ayrı veriler girip sonuçlarını görmek istiyor. önerdiğiniz oyunlara internetten baktık birazda beğendiremedim pek:) tam aradığı şeyler değil Capitalism misal ticaret üzerine kurulu. Republic, devrim yapmak için örgütlenme bazlı bir oyun. europa universalis belki biraz yaklaşabiliyor ama onada ısınamadı kanı :) zor adam benim babam heheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:
text bazlıda olabilir ancak istediği tam olarak "oyun" değil. bi bakıma verileri girip sonuçlarını görmek istiyor. ama savaş bazlı değil dediğim gibi. savaşta olcak tabiiki ama mesela medieval total war, savaş bazlı bir oyun diğer öğelerlede ilgileniyorsun ama asıl öğe savaş. peder saf politika simulasyonu istiyor. hatta mümkünse dünyadaki tüm ülkelerle ilgili ayrı ayrı veriler girip sonuçlarını görmek istiyor. önerdiğiniz oyunlara internetten baktık birazda beğendiremedim pek:) tam aradığı şeyler değil Capitalism misal ticaret üzerine kurulu. Republic, devrim yapmak için örgütlenme bazlı bir oyun. europa universalis belki biraz yaklaşabiliyor ama onada ısınamadı kanı :) zor adam benim babam heheh.

baba (hacı diyelim de tekrarlama olmasın) senin babanın istediği oyun değil ki o zaman. o istatistik programı istiyo. verileri girip sonucunu gördüğün şey budur yani..
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet biraz onun gibi bişey ama... of ulan oyunlara ilgisi eski zamanda prince of persia + doom 'u modern zamanda freecell'i geçmeyen bir kişiden oyun tarifi almak okadar zorki höhfff (aslında prince of persia ve doom görmüş biri olması yine bir avantaj). ya işte siz bu istediklerine en yakın oyunları söleyin ben arasından eliycem. verdiği örnekte ısrarcı. menejerlik oyununda takımlar yerine ülkeler. aynı stil istiyor. orda takımın tüm özelliklerini ayarladıktan sonra maça çıkıp girdiğin verilerin sonuçlarını alıyorsun burdada aynı şeyi ülkeler için istiyor. şu victoria ilgimi çekti biraz. anlatırsanız iyi olur. bide Republic için, okuduğum kadarıyla oyundaki amacın devrim gerçekleştirmek?
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim dergiyi buldum oncasının arasından ''daha önce hiç cumhuriyet simulasyonu oynamış mıydınız?'' demiş başlığın hemen üstünde. Genel amaç olarak partinizi güçlendirip iktidara geçmeniz gösterilmiş. Ama resimlerden anlaşıldığı üzere her ayrıntıya değinilmiş bu süreçteki, en küçük görüşmelere dahi.

ve eksileri arasında yazıyor ki babanın hoşuna gidicek kanımca;
''Oyuncuya kendini sadece bir izleyici gibi hissettirmesi.''
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:
verdiği örnekte ısrarcı. menejerlik oyununda takımlar yerine ülkeler. aynı stil istiyor. orda takımın tüm özelliklerini ayarladıktan sonra maça çıkıp girdiğin verilerin sonuçlarını alıyorsun burdada aynı şeyi ülkeler için istiyor. şu victoria ilgimi çekti biraz.

ama işte ülke başka bir ülkeyle siyasi ilişkiye giriyor. nasıl bir puanlama olabilir ki? en fazla, babanın istediği şu olabilir. sen başbakan olursun, kararları verirsin diplomatlar ülkelere gider, ordu savaşa girer vs vs bunları da AI yönetir. sonunda sana savaştaki causalty leri gösterir veya diplomatik ilişkilerin sonucu gelir. ama sadece text olarak. bişi görmezsin savaşla ilgili. en fazla bikaç video falan görünür. bu mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:
Xenocide said:
verdiği örnekte ısrarcı. menejerlik oyununda takımlar yerine ülkeler. aynı stil istiyor. orda takımın tüm özelliklerini ayarladıktan sonra maça çıkıp girdiğin verilerin sonuçlarını alıyorsun burdada aynı şeyi ülkeler için istiyor. şu victoria ilgimi çekti biraz.

ama işte ülke başka bir ülkeyle siyasi ilişkiye giriyor. nasıl bir puanlama olabilir ki? en fazla, babanın istediği şu olabilir. sen başbakan olursun, kararları verirsin diplomatlar ülkelere gider, ordu savaşa girer vs vs bunları da AI yönetir. sonunda sana savaştaki causalty leri gösterir veya diplomatik ilişkilerin sonucu gelir. ama sadece text olarak. bişi görmezsin savaşla ilgili. en fazla bikaç video falan görünür. bu mudur?

evet budur diyebilirim. bide şu republic'e bakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...