Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 toggie said: abi turkce klavye gelince acaba nokta virgul falan yerinde olup enter tusu buyuk olacaksa ben de almak istiyorum bundan ya. Türkiye için üretilen modelde enter tuşu yüksek ihtimalle büyük olacak. Xenocide said: biri bana klavyenin çıkardığı sesle ilgili bilgi verebilir mi? bende bi oyuncular için klavye+mouse almak istiyorum ancak klavyemin sessiz olması gerekiyor gece odamda abim uyurken onu rahatsız etmeden takılabilmeliyim. pc inanılmaz sessiz çalışıyor ama klavyem balyoz gibi. edit!!!: abi o nasıl bir enter tuşu en uyuz olduğum stil enterın dana gibi olması gerek 50 metreden gözüm kapalı basabilmeliyim o tuşa ben yok mu bunun büyük versiyonundan? demişimki; Mayhem said: Tuşların kullanabilirliği konusunda ise forumlardan ve incelemelerden okuduklarıma göre gerçekten rahat ve sessiz olduğunu biliyorum. Eksilerinden birisi ise fotoğrafta enter tuşunun küçük olduğu fakat Türkiye'ye gelecek olan modelde enter tuşunun büyük olacağı söylentisi var. Gelince hepimiz görücez tabiki. Yinede kesin birşey söyleyemiyorum tabiki, fakat gelince anında bu bilgileri paylaşıcam. Merak etmeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 eğer öyle olursa tam aradığım şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 gelince fiyat 2-3 katı olacak ama neyse, ben veriyorum siparisi. kucuk mucuk, aksam maviş maviş parlayan klavyemiz olur hiç yoktan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Cnet Reviewlerinden bir tane said: Pros: Great ad-kudos to marketing Cons: - very dim backlit-unless you're in a pitch dark room with no monitor - tactile feedback sucks, many times when key depressed it either sticks on the way down or makes it all the way down but does not register the letter Summary: The purpose of a keyboard is to make sure you can get thought to monitor. What you're writing makes the easiest transition via your fingers to the screen. If it can look pretty at the same time, you can slap a $50.00 price tag on it and folks will pay. I have a $3.99 no name that is more functional than this board. For some reason the tolerance of the key's is so close, they stick on the way down. This results in so much error correction, you'll use your backspace key so much it'll make your right ring finger stronger than your calf muscle. Creative should stay in the sound card business and leave the keyboards to the pros. Biraz daha okuyayım, atlamadan önce :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Amazon Yorumları: http://www.amazon.com/review/product/B000RKNYQU/ref=cm_cr_dp_all_helpful?_encoding=UTF8&coliid=&showViewpoints=1&colid=&sortBy=bySubmissionDateDescending Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Reviewlarin kotu olmasi supriz sayilmaz aslinda, alet kesinlikle iddia ettikleri gibi bi gamer board degil, yalniz reviewlarin 50 dolar ve ustunden yapildigi dusunulurse turkiyedeki 28liralik fiyatiyla cogu board dan avantajli. ozellikle kucuk ve aydinlatmali bi klavye isteniyorsa. Sonuc itibariyle reviewerlarin inceledikleri fiyat ustunde turkiyede olmayan saitek boardlari falan var, muhtemelen kat kat iyi olan. Burada alternatifi olmadigi icin bu kadar cazip. Birde bu spectre hepsiburada.com un ikinci bir vx nano marifetine benziyor. Nano icin onsiparisleri 40lira gibi bisey uzerinden aliyorlardi geldiginde fiyati 95 lira olmasina karsin. kendi stoklari ustune ithalatcidaki stoklari bitirmelerine ragmen talepleri karsilayamayip bedel iadesi ve cek dagittilar. Hatta bildigim kadariyla vx rev. yolladilar iade degilde illaki urun isteyen bi kac kisiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Yakın zamanda alacağım Logitech Wave ile bunun arasında kaldım açıkçası. Backlight, hoş görünse de, çok önemli değil bence. Benim için önemli olan, wrist destek olayı. Bununki biraz tırışka görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Anandtech Reviewlardan bir tane said: So I was in the market for a keyboard, and since I'm used to the laptop keyboard during my school days, I prefer using low profile keyboards over the regular kind. I've used the Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 for quite some time now, and I think that is a very solid keyboard, despite having almost no extra functions. So today I came across with Creative Spectre keyboard (pic), and here is my impression. Illumination: The keyboard features a backlid that is similar to the Logitech G15 keyboard, it lights up blue and has 3 illumination settings. But even at the brightest, it is still pretty dim and causes some problems. Keyboard symbols can be seen clearly when looking straight down at it, but when looked from an angle (perhaps our natural viewing angle) in room light the keys are very difficult to distinguish from each other for those who haven't gotten all the key locations memorized. When the room is dark, however, this isn't a problem. (pic) Built & Design This keyboard is made with a harder plastic with a smooth finish. The plastic itself contains some glitter-like sparkles, makes me want to say bling bling whenever I use it, which is really not what I want. The keyboard elevation is high at the front for some reason; Creative did include a clear piece of plastic that snaps onto the front of the keyboard, but this piece is pretty much for looks only; it does not let your wrist rest at a comfortable position, so an extra piece of gel or beanie wrist pad will be needed to avoid soreness. The keys are pretty standard overall, as you can see from the picture (pic). One design that is particularly odd is the decreased size of the 0 key on the keypad, which may throw people off who are used to typing numbers on the keypad, such as myself. The keys themselves are pretty loud, especially the space key, it makes a sound similar to when a robot walks on concrete, "guchi, guchi, guchi" is all I hear as I'm typing this review. My old MS Comfort Curve is much quieter than this keyboard. Also, the space bar is slightly higher in elevation than I'd like. Whenever I use my left hand to perform copy and paste (Ctrl C, Ctrl V), most of the time I also press the space key, so that might create a problem for some. This keyboard comes with some extra keys like volume control, play, stop, next track...etc. Another big feature though, is the addition of 5 keys on the upper left corner that can be programmed using the included drivers to perform Macros. It basically supports multiple keystrokes with a press of a button after setting it up. The setup is done with the included drivers and software, it is fairly simple and it works well. Though I didn't spend much time on exploring it so that's all I have to say about it. Price: At $50, this keyboard falls within the same price range as other illuminated keyboards like Saitek, Fatal1ty, EluminX, and Logitech G11. Conclusion Carrying the price tag, I expect a better built and design from a known company. Even though Creative is not recognized for their keyboards and mice, it is still disappointing to see a midrange gaming keyboard to fall short when compared to $20 keyboards in terms of quality. I do not recommend this keyboard as their are many better ones out there, and some with a better price tag. I'm returning this one after I finish this review and get another low profile keyboard instead. pic 3 pic 4 pic 5 Pros Illumination works in dark 3 illumination settings 5 Macro keys Looks better than average keyboard Cons Illumination does not work well in room or day light No usable wrist pad included Space bar a bit too high in elevation Loud keys Some questionable layout designs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Yok abi, yine ideazone lara bakip ic gecirdim ama 150 lira vermemem en yakin muadiline.. Yani Beklentilerimi kar$ilar diye tahmin ediyorum. kar$ilamazsa da veririm birine sevabina.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Logitech Wave de pahalı aslında, ben de ikilemde kaldım, alsam mı, almasam mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 http://mesikammen.files.wordpress.com/2008/01/nuclear-bomb-badger350.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 hani diyelim ki kiydin paraya razer getirttin, lycosa 80$, bunun vergisi carti curtu, bi de olasi gumruk sorunuyla ugra$ayim desen, zehir olur. ingilizce layout olmasi da jabasi tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 her yorum olumsuz olmuş be:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Neredeyse, ama tabi bu koyduğum yorumlar 50$'lık bir klavye için. Biz indirimli alıyoruz yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 30 lira icin deger bence almaya. en azından ben, elimdeki klavyeden daha fazla beni rahatsız edecegini dusunmedigim icin alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 bende bunu kullanıyorum: http://urun.gittigidiyor.com/Everest-LK-4012-Seffaf-Isikli-PS-2-MM-Klavye_W0QQidZZ13079014 gerçi yıllar oldu alalı çalışan led fln kalmadı içinde :) şimdi bu klavye çok cazip geldi, eğer bunu sipraiş verirsem yanına birde mosue aliyim diorum tek kargoyla gelsin. bana ucuz, kablosuz, tuş sayısı fazla kaliteli bir mouse ta önerirseniz sevinirim.(maks. 50 ytl) başka başlıklarda konuşuldu ama aradığım orda yok.. Inca almam, A4 tende emin değilim. iki mousetanda daha önce kullandım ikiside bozuldu kısa sürede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 a4tech x750 kullaniyorum ben, alali iki seneyi gecti sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Esh said: Yok abi, yine ideazone lara bakip ic gecirdim ama 150 lira vermemem en yakin muadiline.. Yani Beklentilerimi kar$ilar diye tahmin ediyorum. kar$ilamazsa da veririm birine sevabina.. Hahah bana ver beğenmezsen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 bu arada şayet ürün perşembe gelirse, aynı gün blog sitem de ürünün detaylı incelemesi mevcut olacak. bilginize :) edit: günler karıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 ya bi klavyeyle ilgili ne olabilirki en fazla benim aradığım şey bastığımda algılasın (algılamıyorsa zaten niye satılsın) enter tuşu büyük olsun ve ses çıkarmasın bukadar. hani klavye hassasiyetiyle ilgili ne olabilirki abi en fazla üfleyince çalışan klavyeyi napayayım basınca çalışsın yeter zaten hepsi basınca çalışıyor benim şu anki klavyemden tek şikayetim çıkardığı ses ve öle özel oyuncu klavyesi hede hödö bişeyde değil yani normal bi klavye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 klavye önemlidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 tamamda bana ne sağlıyacakki ben o klavyeyi kullandığım için avantaj elde edicem? mouse'da hassasiyet mevcut = daha rahat nişan alırım, kablosuz olur = habire mouseyi çekiştirmekten konsantremin dağılmasını engeller. fazla tuşu olur daha çok işlevi olur. klavyede ne olacak, oyunda birtek ergonomik yapısı avantaj sağlayabilir. onun dışında sessiz olmasını tercih ederim başkada bişey gerekmez. ha bide enter tuşu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Mesaj geldi. Kargoya verilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 ayni anda herkese yolladilar demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Birisi yazsın, nasılmış, tuşlar falan :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar