Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GPRS/3G

stormeagle

Öne çıkan mesajlar

GPRS, 2G cep telefonu şebekesi üzerinden veri iletimi sağlayan bir teknolojidir.
3G ise; bunun bir üst teknolojisidir. Cep telefonunun bağlantı hızını ve bilgi taşıma hızını 2G'ye oranla daha da arttıracak olan bir teknolojidir.

Şuan hala GPRS kullanılmakta ve fiyat listesinde sadece o yazar ama yakında onun yerini 3G alıcak ve "yanılmıosam" bunu ilk getiren ihaleyi alan Turkcell olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle eşekkürler çok güzel ve mantıklı bir açıklama yapmışsın.

Bu işi bilen biri olarak gözüküyorsun bir sorumu daha kabul edersen sevinirim.
En ucuz internet paketi hangi gsm operötüründe var. Bide en hızlı gps sağlayan oparetör hangisi.
Bide Iphonla Gps kullanarak yani (2g) hızlı erişim sağlıyabilirmiyiz ?
Sosyal ağlarda paylaş

GPRS'in en üst düzeyi EDGE, o da iPhone'da var. Zaten buldukça WiFi de kullanırsın iPhone ile, sorun olmaz yani.

En ucuz internet Turkcell'de şuan benim bildiğim, 15 günde bir alınabilen, bir ayda 100MB tarifesi ile. En hızlısı da yine Turkcell, A tipi ihalesini kazandığı için 3G'de de en hızlı o olacak.

PS: GPS ile GPRS baya farklı şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Özürdiliyerek konuya devam etmek istiyorum,

Peki EDGE desteği turkcell ve vodafonda varmı?
Birde 100mb çok az değilmi yani o kadar hızlı internet sağlıyorsa çatur çutur herşeyi indirmek isterim.

Birde vodafone nun şu tarifesine bir göz atabilirmisin bana aşırı ucuz geldi bir numara olmasın,

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/mobil-internet
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi mesaj atıp telefonumla internete bağlanıp youtubla bişeyler izliycektim (deneme amaçlı) ki bu bana gece gece 50 milyona patliycaktı sanırım.
Çok teşekkürler.

En iyis turkcell haftalık paket sanırım.

Birde arkadaşlar son soru olarak.Iphone 3. parti yazılımlar yüklendiğinde garanti kapsamı dışında kaldığını söyledi bana turkcell.
Peki Itunes storeden yüklediğimiz ücretsiz yazılımlar garanti kapsamı dışı bırakmaz heralde dimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

turkcellin aylık 3gb pakedi de var, 50ytl gibi bi fiyatı var ama.

itunes app store'dan istediğini indirebilirsin sorun olmaz. hatta JB'lesen bile bir sorun olmaması lazım. apple bu her türlü bizim malımız desteğini veririz diyor çünkü. ha burada teknik servisteki adam uyuzluk çıkarabilir tabi, anlaşılırsa çamura yatabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...