kingpin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 öncelikle bu ne biçim Türkçe'ye çevirmedir arkadaş herneyse, ne anlama geldiğini tam olarak anlamamakla birlikte her restart sonrası (kapama açma dahil) bu hedeyi yapıyor kıllanmaya başladım 3-4 kere oldu nedir sorun acaba ? yaptığı sürücüde bir problem mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Serbest atiyorum...Checksum? crc? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 evet, disk kaymi$ olabilir. S.m.a.r.t. diskteki sorunlari gorup ona gore chkdsk atiyor win oncesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 türkçe konuşun lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 çok pro olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 hddyi kontrol ediyo, buyuk ihtimalle yatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 ingilizcesinin "integrity check" olabileceği gibi bi fikir şooldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 S.m.a.r.t.: Acronym for Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology, an open standard for developing disk drives and software systems that automatically monitor a disk drive's health and report potential problems. Ideally, this should allow you to take proactive actions to prevent impending disk crashes. Chkdsk: Short for check disk, chkdsk is a command run utility that is used on DOS and Microsoft Windows-based systems to check the file system and status of the system's hard drives. The chkdsk command lists and corrects errors on the disk. Used without parameters, chkdsk will display the status of the disk in the current drive. The parameters are as follows: * drive : (specifies the drive that you want to chkdsk) * /p (Performs an exhaustive check) * /r (locates bad sectors and recovers readable information. Implies /p) Win: Short for Microsoft Windows series. Yattara: A Turkish footballer. Plays as right wing or striker. Another synonym for yattara is a phrase which means something is fucked up and became out of order or not available to be used regularly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Esh beni benden aldında Yattara Türk mü oldu ? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 olacak, seneye biri baktiginda tarihten kalmi$ ba$lik demesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 peki ben bu sözü geçen sürücüyü birleştirmeye çalışırken "disk birleştiricisi chkdsk'in bu diskte çalıştırılmaya zamanlandığını algıladı chkdsk/f komutunu çalıştırın" diyor bu ne ulen ? nedir yani :/ türkçesinden bi halt anlamıyorum çok enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Diyorki programlanmış zaten, o vakti geldiğide çalışacak, ama yok ben hemen çalışsın istiyorum diyorsan /f (ki kendileri force, yani zorla demek) komutunu ekleyerek çalıştırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 check disk icin fix fonksiyonuyla calistirin diyor. islemi safe mode da yapmayi unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Force demek değil mi o :S Unix yavaş Windows bilgimi yiyor desene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 yani komut istemi hedesini açıp chkdsk/f yi mi gireceğiz? abi ne zamana ayarladı o zaman günlerdir her açılışta tutarlılık hedesi yapıyor makine :) o değil de komut isteminden chkdsk/f komutunu giriyorum şöyle bişey çıkıyor karşıma; Dosya sistemi türü NTFS Geçerli sürücü kilitlenemiyor. Birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından chkdsk çalıştırılamıyor. hede hödö. ya 102 gb müzik arşivi olmasa formatı atıcam bütün sürücüye acıyorum. ne yapmalıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Zamanlanmış görevler gibi birşey olacak bir yerinde Windows'un. Baksana oraya. Belki her açılışa diye zamanlamıştır kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 @gerge =] Win ler oyle force gibi kendini zora sokacak seyler yaptirmazlar ordan tahmin etmen gerekirdi :P @Kingpin checkdisk ile /f arasinda bosluk var. Birde islemi safe mode da yapmak gerekiyor. Muhtemelen problem budur. Eger hala ayni ntfs heede hodo , drive locked uyarisi aliyorsan non-windows defragger lar kullanilmasi onerilmis. benzer problem thread i http://club.cdfreaks.com/f7/cant-defrag-cant-run-chkdsk-f-169372/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 yok orda da bişey, safe modta açıp chkdsk/f yaptım yine aynı şey. ilginç diski birleştiremiyorum hoş birleştirsem düzelcek mi o da ayrı bişey ya :) formatı çakıcam şimdi az kaldı. müzikleri başka bi yere aktarayım bari pf :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar