Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayda 1 dolara CEO

Garager

Öne çıkan mesajlar

MarketWatch.com sitesinin haberine göre kürsel kriz nedeni ile ABD hükümetinden 150 milyar dolarlık yardım alan AIG, CEO'su Edward Liddy'na iki yıl boyunca 1 dolar maaş bağlamayı uygun gördü. Habere göre şirketin üst düzey yedi yöneticisi de 2009 yılına kadar yıllık ikramiye alamayacağı gibi maaşlarında da artış olmayacak.
AIG bu çıkışı ile ortaklarının ve müşterilerinin güvenini sağlamaya çalışırken tamamen şefaf bir şirket olduğu izlenimini altını çizmeyi amaçlıyor.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=ekonomi&KategoriID=&ArticleID=1021245&Date=26.11.2008&b=CEOya%201%20dolar%20maas
Sosyal ağlarda paylaş

Sacma sacma olmasida daha once gercekten cok para aliyorduka getiriyor durumu..

Ceo fiyatlarina kizanlari ben servet dusmanligi ile sucluyorum adam hayatini buna adamis calismis didinmis ugrasmis..

Belki farkinda degilsiniz ama oyle herkesi ceo yapmiyorlar yani her iyi okul bitiren is tecrubesi olan kisi ceo olamaz onun icin gercekten yetenekli bir adam olmaniz lazim..

Adam milyar dolarlik sirketi 200k-300k calisani yonetiyor izin verinde alsin o kadar maas bence az bile yani bir GM un ceo sunun yilda 10-15 milyon dolar almasi bence cok degil..

Allahin vasifsiz futbolcusu o kadar para aliyorda bu adamlar en azindan insan istihdam ediyorlar..

Diger yandan bilinmeyen bir konuda bu adamlarin maaslari cok yusek degil (evet bana gore size gore yuksek tabiki) ama asil parayi yil sonunda aldiklari prim ile kazaniyorlar oda sirket belli bir % den az kar ettiyse zaten almiyorlar..

o yuzden bunlara kizan insanlara ben daha cok kiziyorum.. Sanki herkes ceo ben niye 3 milyar kazaniyorumda adam 3milyon dolar kazaniyor diyor.. Vasif denen birsey var malesef herkesde ayni olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırdır nedir bu kin, baban CEO falan da mı kazandıkları parayı bu kadar savunuyosun?

Ben aldıkları paraya karşı değilim. Hatta dediğin gibi az alıyorlar, benim babam o adamların yarı eforunda çalışıyodur daha fazla değil, ama bizim fabrika 40 CEO maaşını cebinden çıkarır her sene...CEO da olsa maaşlı çalışan sonuçta...

Benim kızdığım bu global krizi bu CEO ların tedbirsiz, açgözlülüğe dayanan kararları başlatmıştır. 300.000 kişinin başında atanan, koskoca kurumun başındaki adam krizi nasıl göremez? Kötü Erhan Göksel bile yazın başında dedi "kriz geliyor bu sonbahara" diye, bu adamlar da aynı yorumu yapamayacak değiller yani. Enron'un batışında olduğu gibi kasıtlı bir tutum var, göz yumdular krize bugün bütün dünya çekiyor acısını.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu sadece sorumluluk duygusu da olabilir. zira o ceo'nun zaten 2 yılını rahat geçirecek parası vardır. aç kalmayacak yani, yine devam edecek hayatına..

ama adam resmen aig diye bir imparatorluğun sahibi. o mertebede bir adam işine sadece 09:00-18:00 gibi bakmaz. işi hayatıdır. tutkusudur. dolayısıyla bazı şeylerden feragat edebilir. normal bence.
Sosyal ağlarda paylaş

kac tane CEO var ayda 1$ maas alan ahanda en unlusude apple in CEO steve jobs dur

bu adamlar zaten hisselerden kazaniyor kazanicagini CEO olarak kazandigi bonus gibi bisey ki vergiye tabi oldugundan cogu CEO 1$ alip baska sekilde telafi eder

steve amcam misal 1$ aliyorum ben cok fakirim diye gezer ama yonetim kurulunu ikna edip kendine ucak hediye ettirir

oyle iste

normal vatandasda derki "ulan herif isini ne cok seviyor bak 1$ a calisiyor"
Sosyal ağlarda paylaş

steve apple'ın ceo'su ama onun hikayesi farklı
70lerde appleı kuruyo amca
sonra 85'de kriz yaşıyolar steve ayrılıyo next diye bi şirket kuruyo bu sırada hisselerini satıyo
4 yıl sonra mı ne next, apple'ı satın alıyo
adam co-founder, ceo, chairman olarak geçiyo
maaşlı sahibi yani
Sosyal ağlarda paylaş

hisse olayı genelde opsiyon olarak bulunur ceo'ların sözleşmesinde. ya maaş alır ya hisse, canı ne çekerse, sonraki sene ne kar bekliyorsa artık. o sene opsiyonunu maaştan yana kullanan ceo'ların yönettiği firmaların hissesi varsa elinizde satın, arkanıza da bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
hisse olayı genelde opsiyon olarak bulunur ceo'ların sözleşmesinde. ya maaş alır ya hisse, canı ne çekerse, sonraki sene ne kar bekliyorsa artık. o sene opsiyonunu maaştan yana kullanan ceo'ların yönettiği firmaların hissesi varsa elinizde satın, arkanıza da bakmayın.

Çok borsa oynadın heralde =) bikaç taktikden biridirde bu dediğin olay ondan soruyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

bu yanlis bilinen birsey anlatayim ben olayin ozunu

su an calistigim sirkettede durum boyle o yuzden

simdi sizler basarili bir elemansaniz veya en onemlisi ana hisse alip vergi odemek istemiyorsaniz

stock option alirsiniz, stock option daki option, secmeli opsiyon degildir.

olay su diyelim total hissemiz 100 bin hisse sizede 2bin stock opsiyon veriliyor.

bu sene sonunda sirket kar dagitirsa bu kardan %2 oraninda alicaksiniz demektir. Dezavantaji

dezavantajlari

1-) stock optionlar genelde direk verilmez, denirki 2 senede buna hak kazanicaksin.

2-)hisseniz %2 olmasina ragmen gercek hissedar olmadiginiz icin %2 oraninda karar verme yetkiniz yoktur.

3-)genelde anlastmalar sirketten ayrildiginizda hisselerinizide birakirsiniz veya sirkete geri satarsiniz seklinde olur.

yani oyle ben maasi sectim opsiyonu atladim diye bir olay yok. eger o sene opsiyondan para kazanmiyorsa ceo demektirki o sirket kar etmiyor. Maas la opsiyon alakasiz seyler

huun said:
Sosyal ağlarda paylaş

yoo hiç oynamadım. oynamam da, genel itibariyle paradan para kazanma işlerine karşıyım; ama şu da var bunu sen biliyorsan, ben biliyorsam ceo olan ve etrafındaki leş yiyiciler haydi haydi bilir. oynayacak olsam, insiderım olmadan kuruş yatırmam hiç bir tanesine. büyük holding firmaları hariç; ama onlardan gelecek parayı da bekleyemem 5 sene.
Sosyal ağlarda paylaş

Garadia said:
steve apple'ın ceo'su ama onun hikayesi farklı
70lerde appleı kuruyo amca
sonra 85'de kriz yaşıyolar steve ayrılıyo next diye bi şirket kuruyo bu sırada hisselerini satıyo
4 yıl sonra mı ne next, apple'ı satın alıyo
adam co-founder, ceo, chairman olarak geçiyo
maaşlı sahibi yani

apple, next'i satin aliyor. 500 milyon $'a galiba. steve amcamızda ayrilmiyor, bildiğin kovuluyor kendi şirketinden. çok ünlü bi konuşması vardı ya stanford mezuniyetinde. orda anlatiyo özet olarak herşeyi. ordan biliorum bende.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...