Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kikujiro No Natsu


throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar



Takeshi Kitano'nun A Secene At The Sea ve Dolls'den sonraki en sevdiğim filmi Kikujiro'nun Yazı bu gece 20.30'da TV8'de...

Ben bulunduğum seviyede, hala mükemmel olmasalar da çok güçlü üç, dört görüntü bulmakla yetiniyorum ve bunlar bir filmin temelini oluşturuyorlar. Mesela "Kikujiro'nun Yazı" için daha senaryoyu yazmadan bile bir adamın plajda tek başına yürüdüğü ve bir çocuğun onun peşinden koşup elini tutacağı bir anı yakalamak istiyordum. Bu imge ve bunun gibi birkaç tanesi daha, bu filmi yapmamın sebebi oldu. Bunlardan yola çıkarak bir entrika kurdum ve bu görüntüler arasında bir bağ kurmak için sahneler yazdım. Sonuçta hikaye tamamen bir bahane. Benim sinemam fikir sinemasından çok bir görsellik sineması. Takeshi Kitano

KONU :

Hayatın acılaştırdığı, artık bir 'yakuza' çöplüğü olmuş eski bir gangster, 9 yaşlarındaki bir çocuğu istemeye istemeye yanına alır ve birlikte garip bir yolculuğa çıkarlar: Çocuğu, daha önce hiç görmediği annesine bir süreliğine götürecektir. Ama bu yolculuk, yaşananlarla birlikte basit ve kısa bir yolculuk olmayacaktır.

Japon Sineması'nın büyük ustası, hem seçkin bir yönetmen, hem de çok popüler bir oyuncu karpuzlarını aynı koltuğa sığdıran Takeshi Kitano'nun genelde sert ve şiddet yüklü sinemasından beklenmeyecek kadar yumuşak ve duygusal bir film, Japon usulü bir yol serüveni. Yönetmen, 1999 yılında Cannes Şenliği'nde gösterilerek dünya prömiyerini yapan filminin "Oz Büyücüsü"den esinlendiğini söylemişti. Ama "Alice Harikalar Diyarında" da akla gelmiyor değil... Yönetmenin başrolü bizzat yüklendiği, sinemaseverler için önemli bir seyirlik. (Atilla Dorsay)

-------------------

YORUMUM :

İzlerken ister istemez hayatın içinde mutluluk parçalarını görmeye başlıyoruz ki yönetmen bunu aslında pesimist anlatımla vererek bizi şaşırtıyor. Yolda çoğu zaman acı yada traji komik olaylar yaşansa da bu bile çoğu zaman yönetmenin bu mutluluğu gösterme yolculuğunu sarsmıyor. Ayrıca benzer şekilde Kitano'nun çok sevdiği Japon kabuki tiyatrosu tadı taşıyan müzikal sahneler gibi öğeler de bir çocuğun hayal gücünden yaşadığımız dünyaya bakmamızı sağlıyor.

Kikujiro'nun Yazı gerçek bir yol filmi. İçinde hayata dair acı-tatlı herşey var. Sonuç olarak yol bittiğinde yolu sevmeye başlamış karakterler buluyoruz. Sonuca ulaşmak aslında bu kadar büyük bir önem arzetmiyor. Kısaca diyebilirim ki Kikujiro No Natsu, hareket sinemasını sevenler için sıkıcı hatta tatsız bir deneyim olacaktır. Ama eğer ki önyargılarınızı yenip bir de filme öyle bakabilirseniz göreceksiniz ki yönetmen kurgu değil de hayata çevirmiş kamerasını ve diyebilirim ki ertesi sabah uyandığınızda dünyaya farklı bir gözle bakacaksınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...