Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fatih altaylı erman toroğlu olmuş

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

said:

Ordu neyi korur

Geçen hafta bir Haber programı izliyorum.
Bir hanımefendi Türk ordusuna verip veriştiriyor.
Entel dantel camiada giderek "Referans" haline gelen ordu düşmanlığını seslendiren sıradanlardan biri.
Orduların neden varolduğunu, neye yaradığını bilmeyenlerden.
Sürekli yazıyorum. Bir kez daha yazacağım.
Ülkelerin orduları böyle abuk sabuk söylemlerle yıpratılmaz.
Yıpratılmamalıdır.
Yedekleri yoktur.
Ulusun en önemli varlıklarındandır.
Ordular olmasa, uluslar olmaz. Devletler ayakta duramaz.
O gün o programa katılanlardan olsaydım, Türk Ordusuna saldıran hanımefendiye tek bir soru sormak isterdim.
"Hanımefendi o ordu aslında neyi koruyor biliyor musunuz?"
Ne yanıt vereceğini bilmiyorum. Büyük ihtimalle demokrasiden, ordunun siysete müdahalesinden, Güneydoğu'dan falan söz ederdi.
Bense ona çok kısa bir yanıt verirdim.
"Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor"
Biraz sert olurdu belki ama bence öyle.
Ordular, ülkelerin sadece sınırlarını, topraklarını, bütünlüğünü korumaz.
O ülkenin namusunu, iffetini korur.
Yüzyıllardır belki de bin yıllardır savaşların nasıl sonuçlandığını bilirsiniz değil mi!
Bir ordu savaşı kazanıp, düşman ülkeyi fethettiği zaman ne yapar hatırlıyor musunuz?
Savaşların sonunda hep trajik tecavüz hikayeleri yok mudur?
Bu bin yıl önce de böyleydi, Avrupa'nın göbeğindeki bir kaç yıl önce de böyle.
Galip tarafın, muzaffer askerleri, savaşın sonunda en acı intikamı ne yazık ki, hep böyle almışlardır.
Galip taraf, mağlup tarafa en büyük acıyı hep böyle tattırmış, mağlubun son kalan kalesi namusunu da ele geçirmek savaşın son darbesi olmuştur.
Türk ordusuna sallayan hanımefendi bilmelidir ki, Türk ordusu Türkiye'nin sınırlarını korur.
O sınır ne yazık ki, kadınlarımızın bacak arasına kadar uzanır.

çüşşşşşşşşş tamam ordu karşıtlarına karşı argüman sun karşı çıkan yok, ama bu ne ya.

yani adam orduyu eleştirmekten girmiş, ordu olmasa seni s*kerlerdi demiş çüşünüz. kadın ordu olmasın dememiştir zaten büyük ihtimalle.

hayır haklı olsan bile gazete çıkarıcam diyosun. biraz terbiye be herif.

edit: yazıyı yazan fatih altaylı
Sosyal ağlarda paylaş

Garager said:
nocom said:
öküz herif dediğin benim akrabam. fikirlerini beğenmeyebilirsin ama bu sana hakaret etme hakkını vermez.

Pardon ama bacak arasını koruyor diyen birini savunmak çok ters.

Bir insanın namusunu en çok kendisi korur.Ordu,hükümet,polis değil !

garager tekrar diyorum, görüşlerini beğenmeyebilirsin, sana terste gelebilir ama hakaret etme hakkını vermez bu sana. o zaman milletin hakaret yememesi için seninle aynı görüşte olması lazım, tek düze bir hayat değil mi istediğin ?
Sosyal ağlarda paylaş

abartılcak ne var anlamadım.bacak arası lafı cokmu agır bi laf.yani insanlar bacak aralarını inkar mı etsinler nedir.bacak aramızda birşey yokmu?

fethedilen ülkenin kadınlarına hep tecavuzler edilir.dogru.

fatih altaylı ztn sivri dilliydi daha yeni böyle olmadıki.ama tabi fazsla fantastiğe gelmiş.türkiyeyi bi anda işgal altına aldı ve kadınlarına tecavuz ettirdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi daha editleyemiyorum nedense, abso istersen editle.

"ordu karşıtlığını ordu yıpratma seviyesine getirdiniz" bir görüştür

"o eleştirdiğiniz ordu olmasa var ya size neler yaparlardı" terbiyesizliktir. ki bu yazdığı bir yazı gerçek bir kişiye atıfta bulunuyor

yani "ordu senin bacaklarının arasını koruyor" dediği bir birey. aramızdan birinin annesi de olabilirdi öyle perspektife koyayım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Entel dantel camiada giderek "Referans" haline gelen ordu düşmanlığını seslendiren sıradanlardan biri.

Buna birde herseye itiraz etme, karsi cikma, begenmeme yi eklemek gerekiyor..

Fatih Altayli gayet guzel yazmis bence.. Hayatinda 2 cumleyi arka arkaya getirip kagida dokemeyenler hemen bacak arasi lafindan cinsellige gidecegini anlamis adam zaten sonraki cumlede aciklamasini yapmis..

Ordu bir ulkenin sinirlarini korurken ayni zamanda o ulkenin namusunu serefinide korurlar gerci bu ulkeyi suanda yonetenlerin namus seref olayinda nasil olduklarini dusunursek ordu bile basaramaz bunu..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar yazıda ters yanlış olan ne var Allah aşkına adam gayet de doğru söylemiş bi de üstüne hakaret falan etmişsiniz (gerçi sonra edit de gelmiş ama)

Hayır yanlış mı yazılan? Savaşlardan sonra adamın dediği olay olmuyor mu? "Artık dünya modernleşti artık olmuyor" gibi bişey yok. Bugün hala dünyanın en modern denilen Amerika askeri bile Irak'ta savaş sonrasını "kutluyor"!

Hergün Irak'ta bir sürü olay oluyor hiç mi haberiniz yok. Ordu gayet bi ülkenin namus şeref başta olmak üzere her şeyini korur.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha iyi demiş valla. böyle testesteronlu hatunlara kıl olurum zaten hele böyle saçma sapan konuşuyorsa büyük ihtimal ben de benzer bir cevap verirdim. bilmeden etmeden ezbere konuşan, onun bunun pohpohlamasıyla kendi beyninin küçüklüğünü belli eden laflar söyleyen kadınlara nasıl cevap verirsiniz ki? çok küfürlü konuşan bir insan değilimdir ama televizyonu açıp böyle bir hatun gördüğümde küfürü basarım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim görüşüme göre yanlış :

Yani ordumuz var.Peki bu ülkede çokmu ahlaklı şeyler oluyor ? Yani bir haber izlemeye kalkınca hergün tecavüz haberleri ile karşılaşıyoruz.Ordu çalışmıyorda uyuyormu ? Hayır.

Sorun şu bu yazıda;
Bir gazeteci böyle bir uslup ile bir kadına böyle şeyler söylüyor.Ayrıca bir kadın yüzünden tüm Türk kadınlarının bacak arasının orduya emanet olduğunu ima ediyor.

Bir insanın şerefini en çok kendisi korur.Savaş oldu tecavüz etti işgalci güçler değil olay,Olay zihinde bitiyor.Namusu korumak için fiziksel güçden çok zihinsel güç gerekli.

Bunlar benim düşüncelerim.Yani görüşüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen katılıyorum Fatih Altaylı'ya.

Ordu ülkenin hem maddi hemde manevi değerlerini koruyor. Ordu üstüne laf atıp tutmak çok kolay. Kendilerinin savaşlardan , askerin ülkesini savunması için neler feda ettiğinin farkında değil. Türkiye hala terörizm ile savaş içinde. Hergün dağlarda yeni şehitler veriyoruz. Ama hanımefendi hala ordunun kendince yakaladığı kötü noktalarını bize yorumluyor. Gitsin Irak'ta savaşla iç içe yaşayan kadınların ne kadarı tecavüze uğruyor , bi baksın bakalım. Savaştan nasibi alan sadece erkekler değildir bunu da unutmasın.

Kusura bakmasın ama aynısını bende derdim. Eğer öküz isem öküzüm umrumda değil açıkçası.

Garager said:

Bir insanın şerefini en çok kendisi korur.Savaş oldu tecavüz etti işgalci güçler değil olay,Olay zihinde bitiyor.Namusu korumak için fiziksel güçden çok zihinsel güç gerekli.

Bunlar benim düşüncelerim.Yani görüşüm.

İnsanın kendi namusunu zihni ile koruması bi yere kadar savaşlarda malesef. İşgalci gücün gelip keyfine göre onursuz savaş prensibi ile gidip sana tecavüz etmesini önlemen bi yere kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar ediyorum.

ordunun gerekliliğini tartışan kimse yok zaten. eminim ki o kadın da "ordu olmasın" demiyordur.

adamın argümanını da tartışmıyorum, kendi düşüncesidir, aynı fikirde olmayabiliriz ama tartışmanın olayı o zaten.

ama çirkin şeyler söylemeye de gerek yok. "biraz ağır oldu ama" diye bir savunma yoktur, gidip "ya küfür olcak ama ben senin taaa bilmemne" denilmesi de terbiyesizliktir.

benim dediğim tek şey, gazete kuran bir insanın gidip bu şekilde çirkin okuyucu toplama yöntemlerine başvurması gerekmemeli.

sonuçta bahsettiği kadın gerçek bir kişi, ve bu kadın fatih altaylının sahip olduğu güce sahip değil, allahın bir tartışma programında konuşan biri işte.

kadın ne derse desin bunu haketmez, senin benim annem çıkıp tartışma programında fikir söyleyince ertuğrul özkök "senin cinsel organını ordu koruyo" derse hoş olmaz mesela.

hala burdaki terbiyesizliği görmüyorsanız ben pes ettim :P
Sosyal ağlarda paylaş

altaylı'ya bir soru.

galip ülkelerin ordusu mağlubun bacak arasında birşey yapıyor diyorsun, "tosbağa, sen türk ordusuna da hakaret ediyorsun"

bana kimse "türk ordusu kazandığı savaştan sonra toplu tecavüz yapar" dedirtemez hehe

buyrun burdan yakın bir de.

edepsizlik etmiş, doğru diyor diyenler bi de benim dediğim gibi düşünsün.

soru nerde derseniz, kahveden bir yudum, sigaradan bir fırt alırken giriş gelişme kısmında tutarsızlık olmuş. soru falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...