Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E=mc2 doğrulandı

Rawkon

Öne çıkan mesajlar

said:

Avrupalı araştırmacılar, Albert Einstein'ın teorisi e=mc2'yi ünlü fizikçinin bu açıklamasından bir asrı geçkin bir zamandan sonra doğruladılar.

Science dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa'nın Teorik Fizik Merkezi'nden Laurent Lellouch başkanlığındaki Fransız, Alman ve Macar ekipleri dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından oluşturdukları ağ sayesinde yaptıkları araştırmada, ünlü fizikçinin, kütlenin enerjiye ya da enerjinin kütleye dönüşebileceğini gösteren e=mc2 formülünü doğruladı.

Fransa'nın Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, bilim adamlarının, dört boyutlu kristal kafesin parçası olan mekan ve zamanı göz önünde bulundurarak bilgisayar hesaplamaları yaptıklarını belirtti.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=110693&cat=210&dt=2008/11/24
http://www.worsleyschool.net/science/files/emc2/emc2.html
Sosyal ağlarda paylaş

bilim dünyası büyük şüphe içersindeydi zaten bugün içinde parçacık lafı geçen herhangi bir 3. 4. sınıf fizik dersinde bu formülün kullanılmadığını söylemek zor. bir çok parçacık deneyinde bu formül pratik hesaplar da kullanılıyor.

bu adamlar bir bilgisayar modeli yapmış, model nasıl bir şeyin kanıdı oluyor anlayamadım açıkçası. fiziksel bir teoriyi model ile değil deney ile doğrularsın. yanlış tercüme diye umuyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
bilim dünyası büyük şüphe içersindeydi zaten bugün içinde parçacık lafı geçen herhangi bir 3. 4. sınıf fizik dersinde bu formülün kullanılmadığını söylemek zor. bir çok parçacık deneyinde bu formül pratik hesaplar da kullanılıyor.

bu adamlar bir bilgisayar modeli yapmış, model nasıl bir şeyin kanıdı oluyor anlayamadım açıkçası. fiziksel bir teoriyi model ile değil deney ile doğrularsın. yanlış tercüme diye umuyorum ben.
gerici misin bilader kanıtlanmış işte!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

benzetim çalışması yapmışlardır
Sosyal ağlarda paylaş

einstein gibi adamsın ginaly

Rawkon said:

Science dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa'nın Teorik Fizik Merkezi'nden Laurent Lellouch başkanlığındaki Fransız, Alman ve Macar ekipleri dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından oluşturdukları ağ sayesinde yaptıkları araştırmada, ünlü fizikçinin, kütlenin enerjiye ya da enerjinin kütleye dönüşebileceğini gösteren e=mc2 formülünü doğruladı.

All hail Lelouch!
Sosyal ağlarda paylaş

_ILuVaTaR_ said:
einstein gibi adamsın ginaly

Rawkon said:

All hail Lelouch!

Öldüm ya bu ne :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...