Rawkon Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 said: Avrupalı araştırmacılar, Albert Einstein'ın teorisi e=mc2'yi ünlü fizikçinin bu açıklamasından bir asrı geçkin bir zamandan sonra doğruladılar. Science dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa'nın Teorik Fizik Merkezi'nden Laurent Lellouch başkanlığındaki Fransız, Alman ve Macar ekipleri dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından oluşturdukları ağ sayesinde yaptıkları araştırmada, ünlü fizikçinin, kütlenin enerjiye ya da enerjinin kütleye dönüşebileceğini gösteren e=mc2 formülünü doğruladı. Fransa'nın Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, bilim adamlarının, dört boyutlu kristal kafesin parçası olan mekan ve zamanı göz önünde bulundurarak bilgisayar hesaplamaları yaptıklarını belirtti. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=110693&cat=210&dt=2008/11/24 http://www.worsleyschool.net/science/files/emc2/emc2.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 ona göre yapalım hesaplamalarımızı bundan sonra öyleyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 ışımlanma teoride mümkün yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 1 asrı geckin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 1907'de başlayıp 1916'da ilk kez yayımlanıyo sanırım, ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 vay be cok olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 bilim dünyası büyük şüphe içersindeydi zaten bugün içinde parçacık lafı geçen herhangi bir 3. 4. sınıf fizik dersinde bu formülün kullanılmadığını söylemek zor. bir çok parçacık deneyinde bu formül pratik hesaplar da kullanılıyor. bu adamlar bir bilgisayar modeli yapmış, model nasıl bir şeyin kanıdı oluyor anlayamadım açıkçası. fiziksel bir teoriyi model ile değil deney ile doğrularsın. yanlış tercüme diye umuyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 O bilgisayarların upgrade zamanı geldiğinde ramleri falan kiloyla satıyorlardır. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Ardeth said: bilim dünyası büyük şüphe içersindeydi zaten bugün içinde parçacık lafı geçen herhangi bir 3. 4. sınıf fizik dersinde bu formülün kullanılmadığını söylemek zor. bir çok parçacık deneyinde bu formül pratik hesaplar da kullanılıyor. bu adamlar bir bilgisayar modeli yapmış, model nasıl bir şeyin kanıdı oluyor anlayamadım açıkçası. fiziksel bir teoriyi model ile değil deney ile doğrularsın. yanlış tercüme diye umuyorum ben.gerici misin bilader kanıtlanmış işte!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 benim için değişen bişey yok zaten hep doğru olduğunu düşünüyordum. ne bilemiyim şu ana kadar yazılmış en karizmatik formül işte yalan mı çıkcaktı, hiç sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Ardeth said: bilim dünyası büyük şüphe içersindeydi zaten bugün içinde parçacık lafı geçen herhangi bir 3. 4. sınıf fizik dersinde bu formülün kullanılmadığını söylemek zor. bir çok parçacık deneyinde bu formül pratik hesaplar da kullanılıyor. bu adamlar bir bilgisayar modeli yapmış, model nasıl bir şeyin kanıdı oluyor anlayamadım açıkçası. fiziksel bir teoriyi model ile değil deney ile doğrularsın. yanlış tercüme diye umuyorum ben.benzetim çalışması yapmışlardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 2002 yılında ispatını ben yapmıştım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 einstein gibi adamsın ginaly Rawkon said: Science dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa'nın Teorik Fizik Merkezi'nden Laurent Lellouch başkanlığındaki Fransız, Alman ve Macar ekipleri dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından oluşturdukları ağ sayesinde yaptıkları araştırmada, ünlü fizikçinin, kütlenin enerjiye ya da enerjinin kütleye dönüşebileceğini gösteren e=mc2 formülünü doğruladı. All hail Lelouch! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aykutdmn Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 _ILuVaTaR_ said: einstein gibi adamsın ginaly Rawkon said: Science dergisinde yayımlanan makaleye göre, Fransa'nın Teorik Fizik Merkezi'nden Laurent Lellouch başkanlığındaki Fransız, Alman ve Macar ekipleri dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından oluşturdukları ağ sayesinde yaptıkları araştırmada, ünlü fizikçinin, kütlenin enerjiye ya da enerjinin kütleye dönüşebileceğini gösteren e=mc2 formülünü doğruladı. All hail Lelouch! Öldüm ya bu ne :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Abi, korsan Nükleer yapıp bi golem bassak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Bilgisayarda nasıl doğruluyorlar yaw. Şaçma değilmi bu marsa gitmeden marsın toprak analizini teoride tahmin etmek kadar kötü. Teoride kalmış yani kısaca hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar