Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux'le ilgili iki soru

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Birincisi, ubuntu'mda kuracağım bir torrent programı arıyorum fakat bu windows vista'da da çalışmalı. Yani iki os ten yönetebilmeliyim.

İkincisi, wine vasıtasıyla ubuntudan çok güzel bir şekilde Warcraft III oynanıyor fakat alt+tab yapılamıyor bunun için yok windowed çalıştırın gibi flagler önermişler. Ama ben o flagleri çalıştıramadım bir türlü, tavsiyeniz nelerdir? -opngl -windowed commandleriyle çalıştırmam gerekirmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
Birincisi, ubuntu'mda kuracağım bir torrent programı arıyorum fakat bu windows vista'da da çalışmalı. Yani iki os ten yönetebilmeliyim.

Bunun tek yolu (teorik anlatıyorum hiç denemedim) wine aracılığıyla uTorrent çılıştırman ve tüm downloadlarını NTFS ya da FAT32 ile formatlanmış bir diske yapman. uTorrent öyle bir diskte yüklü olmalı. Sonra wine'ın iki diski de aynı uzantıyla görmesini sağlaman. Mesela wine benim NTFS harici HD'yi "Z" olarak görüyor, Windows'un da öyle görmesini sağlamalısın, bir yerde bir ayarı vardı ama hatırlamıyorum şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bunun tek yolu (teorik anlatıyorum hiç denemedim) wine aracılığıyla uTorrent çılıştırman ve tüm downloadlarını NTFS ya da FAT32 ile formatlanmış bir diske yapman. uTorrent öyle bir diskte yüklü olmalı. Sonra wine'ın iki diski de aynı uzantıyla görmesini sağlaman. Mesela wine benim NTFS harici HD'yi "Z" olarak görüyor, Windows'un da öyle görmesini sağlamalısın, bir yerde bir ayarı vardı ama hatırlamıyorum şu an.

Bu soyledigini ben kullaniyorum. Reg sorunu cikarmayacak programlarin hepsinde calisir. Bunu anlamanin kolay yolu da programi oldugu gibi c/p ile baska bir makinaya koyup calistirmayi dene. Eger install etmeden (sadece c/p ile) calisabiliyorsa, Windoz altinda FAT32'lik kisima kur. Daha sonra Wine ile calistir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...