Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duymayan Kalmasın, Kömür Dağıtımı Başladı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Jadelith problem "oyunu kömür yüzünden başka partiden AKP'ye kaydıranlar" değil. Bak sen de cayarak üstteki on tane lafa cevap bulamayıp başka yollar denemeye çalışıyorsun adaletsizliği ve haksızlığı örtebilmek için. AKP'ye oy verenlerin %80'i zaten kömür alanlar. (belki de daha fazla)

"üstteki on tane lafa" cevap bulacağımı nerde yazdım bir gösteriver jeymis bontçuğum.

veya adaletsizliği ve haksızlığı koruduğumu nerden çıkarttığını da bir anlatıver.

said:
Ben tıp fakültesi okuyorum. Bana cahil diyebilecek adamın "konuşabiliyor" olması için ordinaryus ya da prof. olması lazım.

cahil kelimesinin anlamı çok geniştir, tıp konusunda cahil değilsindir belki ama gördüğün gibi kömürün oy a yansıması konusunda ben senden daha bilgiliyim :) (veya o programı izleyen herhangi bir insan)

hatta sadece "türkiyenin geneli cahil" lafına karşı çıkmamla yola çıkıp "kömür dağıtmanın adaletsizliğini savunuyorsun" lafına gelmen de bazı konulardaki sert önyargını gösteriyor, ki bu da bir cahilliktir. benim de cahil olduğum konular var, ama en azından "herkes cahil ben değilim kimse bana cahil diyemez ordinaryos olması lazım" demiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

sir

yahu anlamıyosunuz, akp iktidarını dağıttığı kömür sayesinde sürdürmüyo, esas bunun böyle olduğunu düşünenler hayal dünyasında yaşıyo bence.

kaldı ki bu açıdan bakarsanız bi partinin her faaliyetini, her hizmetini bir "rüşvet" olarak niteleyebilirsiniz. bunun bi sonu yok ki? kavşak yapsa rüşvet, kaldırım yapsa rüşvet, yasa değiştirse rüşvet..kısacası bi noktadan sonra "işini yapması" rüşvet olur, eğer getirisi oy olarak dönüyosa. genellemelerle yaklaşmak sizi yanlışlara sürüklüyo bence.

kömür şirketleri zarar etmekteyse ve şikayetleri varsa, başvurabilecekleri merciler var, sayıştaya gidebilirler, tazminat davaları açabilirler devletten alacakları için. başbakanlık bunların parasını vermekle yükümlü sonuçta.

siz ne zaman akpnin ülkeyi fakirleştirdiğinden, somut bi şekilde bütün ideolojik önyargılarınızdan kurtularak ekonomi politikalarından bahsettiniz ki? varsa yoksa "o türbanla devlet kurumuna girdi, bunların gizli gündemi şöyle şöyle, laiklik elden gidiyor, vatan bölünüyor, ab-abd kucağına düştük" nidaları; tabi dolaylı olarak devletin otoriter-ideolojik hegemonyasını koruma çabaları ve yanısıra akpye oy verenleri aşağılama propagandası. eh bu tutum da sadece akpye olan desteğin artmasına yaradı zaten. akp de bu faşizan tavrınız karşısında "mağdur" kartını çok iyi oynadı, bu sayede kendi açıklarını örtbas etti.

muhalefet dediğin bu devlete de sisteme de muhalefet etmeli, ve elinde niyet okumalarla komplo teorilerinden çok daha fazlası olmalı.

konudan sapıcam biraz ama kemal kılıçdaroğlu çıktı belgelerle sundu rüşvet iddialarını, ona sesimiz çıktı mı? hayır, çünkü yapılması gereken, bu ülkenin ihtiyacı olan muhalefet tam olarak buydu. kılıçdaroğlunu akp seçmeni bile takdir etmiştir-ki chp eminim bu sayede oylarını birazcık olsun arttıracaktır.

sözün özü: vatandaşa "cahil-fakir" diyerek, akpnin fakirlere kömür dağıtmasına "rüşvet" diyerek anca rakı sofrasında memleket kurtarır, ego mastürbasyonu yaparsınız. gerçekten ekonomi politikasını eleştirecekseniz, somut bi şekilde ekonomi politikasından bahsedin, ve bu ülkenin zenginleşmesi için ne önerdiğinizi de söyleyiverin.

ama şimdi "peşkeş","arap sermayesi" gibi sözcüklerle dolu bir wall of text'le karşılaşıcam korkarım. o zaman da sermaye birikimi olmadan bu ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını baştan anlatmak gerekecek falan..

Bak sen de bir sürü bakış açısına cevap vermek yerine yine klasik laf salatası yapmışsın. Hala cevap alamadığımız bir sürü soru var. Mesele "yapılanın ne olduğu" değil, bunun 10 tane kötü niyetli "yapılış şekli". Sen hala yapılanın ne olduğunu farklı bakış açılarına savunmaya çalışıyorsun, konuşulan o değil halbuki.

Biz akp'nin iktidarını nasıl sürdürdüğünü ya da sürdürmediğini konuşmuyoruz. Bunlar ayrı tartışma konuları. Ayrıca bir şeye rüşvet denmesi için gereken kriterler vardır. Her faaliyete neden rüşvet densin. AKP'nin binlerce dolara ROBOT kiralayarak propoganda yapması faaliyettir ama rüşvet değildir, ancak yine cahilleri sömürmeye ve suistimale ve özgür bilinçli demokrasiyi baltalamaya yöneliktir. Eğitime ve aydınlanmaya karşı bir oyalamacadır. Mesela AKP'nin icraati olan iskele batırmak da bir faaliyettir ama rüşvet değildir. Hobi kategorisinde değerlendirilebilir bu da. Yani dediğin gibi "her işini yapması=rüşvet" değil. Yine bize asıl konuyu tartışmak yerine safyalarca çürütecek kolpa salatalar hazırlamışsın.

sir said:
yahu anlamıyosunuz, akp iktidarını dağıttığı kömür sayesinde sürdürmüyo, esas bunun böyle olduğunu düşünenler hayal dünyasında yaşıyo bence.

Başbakanlık kömür şirketlerinin parasını veriyor ancak o para halka gitmeliydi, iskelenin batmaması için harcanmalıydı. Şimdi akpli kömür tüccarları ev araba alacak o paranla. Oy veren de para ödemeyecek. (son cümle ayrı bi tartışma konusu)

kaldı ki bu açıdan bakarsanız bi partinin her faaliyetini, her hizmetini bir "rüşvet" olarak niteleyebilirsiniz. bunun bi sonu yok ki? kavşak yapsa rüşvet, kaldırım yapsa rüşvet, yasa değiştirse rüşvet..kısacası bi noktadan sonra "işini yapması" rüşvet olur, eğer getirisi oy olarak dönüyosa. genellemelerle yaklaşmak sizi yanlışlara sürüklüyo bence. İşte bu kısır döngü "ülkenin fakirleşmesi" tablosudur. Yetmezse sayfalarca kısır döngüler çıkartılır buna ister ideoloji de ister genelleme de ister dar bakış açısı önyargı ister arap sermayesi de Her şey ortada, isimlendirmek sana kalmış, takıl. Biz kimseyi aşağılamıyoruz, siz bunlara cevap vermek yerine bize faşist falan demek yolunu seçtiğiniz için kendinizi aşağı ve mağdur kabul ediyorsunuz, bu da ayrı gülünç bi tablo.

AKP'nin sırf rüşvet vermek için senden aldığı 2,6 milyar YTL'ye de niyet okuma, komplo dedin ya helal olsun! lol

Ben sana diyorum ki "böyle böyle oldu". Sen de diyorsun ki "sen x yapıyorsun" Benim yaptığım olanı söylemek, yorum bile katmamışım, pes!

Sözün özüne cevap: Cahile cahil dağdaki çobana çoban denmesi neden bu kadar batıyor bir türlü anlamıyorum. Nedendir bu kuyruk acısı. Bu itirazlarda inkarlarda görüyorum asıl "sosyal statü" ego ve kültür mastürbasyonunu. (son kelime alıntıdır)
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Sözün özüne cevap: Cahile cahil dağdaki çobana çoban denmesi neden bu kadar batıyor bir türlü anlamıyorum. Nedendir bu kuyruk acısı. Bu itirazlarda inkarlarda görüyorum asıl "sosyal statü" ego ve kültür mastürbasyonunu. (son kelime alıntıdır)

bana cevap vermemeyi yeğlemişsin ama buna da bişi yazayım :)

şahsen karşı çıkma sebebim "ulan onlar da 1 oy verdi ben de 1 oy, ne bu saçmalık" fenomeninden çıkmasıdır bu cahillik geyiğinin.

ama demokrasinin amacı en iyi kişiyi seçmek değil, toplumun ülkeyi yönetecek insanı seçmede yardımcı olduğunu düşündürttürerek susturmaktır :)
Sosyal ağlarda paylaş

iskeleyi de akp batırmış fşsdlf peki bunda akpnin çıkarı neydi onu da açıklar mısın? madem kasıtlı bi hareket bu, ido'nun zarar etmesini falan mı hedeflemişler? vay bee..

insanlar cahil olabilir, ben cahil değildirler demiyorum. ama cahil olana cahil demek, ve "beni anca ordinaryüsler yanlışlar" demek apayrı bi boyuttur, kibirden çatlama raddesine gelmektir artık.

olay çok basit, akp ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyo. ben burda rant yoktur falan da demiyorum, tamamen temiz bi operasyondur da demiyorum. siz, bikaç yüz adım öteye giderek diyosunuz ki "ülkeyi fakirleştiren budur", yetmiyo bi de "rüşvet" diyosunuz. saçmaladığınız nokta bu.

insan cahil de olsa, vicdanı olabilir, adalet duygusu olabilir, hümanist olabilir. veya tam tersi, hayvan gibi okumuş da olsa vicdandan, adaletten yoksun birisi olabilir. hangisi ülke için daha zararlıdır? bi insanın cahil olması onun her seçiminin yanlış olduğuna dalalet değildir.

başka bi açı: bi insan cahil de olsa, fakir de olsa, ihtiyacı olduğu kömürü akpden alır, oyunu da gider chpye, dtpye veya herhangi bi partiye verebilir. dolayısıyla bunu rüşvet olarak nitelemek çok keyfi, ortada açık bi oy getirisi yok çünkü. varsa da oranı çok düşük daha doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

"üstteki on tane lafa" cevap bulacağımı nerde yazdım bir gösteriver jeymis bontçuğum.

veya adaletsizliği ve haksızlığı koruduğumu nerden çıkarttığını da bir anlatıver.

said:
Ben tıp fakültesi okuyorum. Bana cahil diyebilecek adamın "konuşabiliyor" olması için ordinaryus ya da prof. olması lazım.

cahil kelimesinin anlamı çok geniştir, tıp konusunda cahil değilsindir belki ama gördüğün gibi kömürün oy a yansıması konusunda ben senden daha bilgiliyim :) (veya o programı izleyen herhangi bir insan)

hatta sadece "türkiyenin geneli cahil" lafına karşı çıkmamla yola çıkıp "kömür dağıtmanın adaletsizliğini savunuyorsun" lafına gelmen de bazı konulardaki sert önyargını gösteriyor, ki bu da bir cahilliktir. benim de cahil olduğum konular var, ama en azından "herkes cahil ben değilim kimse bana cahil diyemez ordinaryos olması lazım" demiyorum :)

Üzerinde master yaptığını tahmin ettiğim "oyunu kömür yüzünden başka partiden akp'ye geçirmiş insanların Türkiye'de az olduğu"nun tartışmamızda hiçbir yeri yok bana göre. O adamlar zaten hep AKP'ye oy verecek eğitim seviyesindeydi! AKP'nin yaptığı sadece oyları stabil tutma amaçlı %47'yi korumak.

Apayrı olarak 10 tane fikir içeren lafa konu dışından "cahile cahil demek çok terbiyesice bişey" demen de araştırma konusu olur.

Türkiye'nin geneli arşı çıksan da cahil. Bu ispatlanabilir bir gerçek. Halkın sanırım yaklaşık %15i okuma yazma bile bilmiyor. Sen de gelip "cahilin kelime anlamı şu mu bu mu tarzında polemik yapıyosun"

Tamam ben senden cahilim umarım rahatsındır. Cehalet kavramını her bilgiye göre teker teker ele alabilecek ve önyargı kavramıyla cehaleti bir tutabilecek bi kapasiteyle tartışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
-007- said:

bana cevap vermemeyi yeğlemişsin ama buna da bişi yazayım :)

şahsen karşı çıkma sebebim "ulan onlar da 1 oy verdi ben de 1 oy, ne bu saçmalık" fenomeninden çıkmasıdır bu cahillik geyiğinin.

ama demokrasinin amacı en iyi kişiyi seçmek değil, toplumun ülkeyi yönetecek insanı seçmede yardımcı olduğunu düşündürttürerek susturmaktır :)

Sana cevap vermemeyi yeğlemedim. Bu durumda sen de önyargılısın o zaman cahilsin? (senin mantığının demin böyle işlediğini gördük şaka gibi)

Arkadaşım demokrasinin tanımında sadece herkesin 1 oy vermesi yatmaz. Demokrasi olması için özgür ve bilinçli seçim hakkı olmalıdır. Bilinçli seçim için eğitim olmalıdır. Tıpta "aydınlatılmış onam" diye bi kavram vardır hastayı bilgilendirmeden seçim yaptıramazsın. Seçim yaptırırken de özgürlüğüne müdahale edemezsin edersen buna özgür seçim denmez. Bu duruma da demokrasi denmez. Evet dağdaki çobanla (eğitimsizse ve seçimine rüşvetle müdahale ediliyorsa) senin oyunun onunla aynı olması Türkiye'de demokrasiye zarar verilmiş olduğunu gösterir. Bunlar kişisel görüşler değil, tamamen bilimsel ifadeler üsttekiler. Yani sözün özü neye itiraz ettiğini bile bilmiyosun.

"Demokrasinin amacı en iyi kişiyi seçmek değil, toplumun ülkeyi yönetecek insanı seçmede yardımcı olduğunu düşündürttürerek susturmaktır"

yok öyle bişey. Susturduğun an demokrasi denmez ona.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu, ben sadece "halkın geneli cahil" konusunda bir fikir yürütüyorum gördüğün gibi, topikte yazan herşeye bir cevap bulması gerekli her mesajın gibi bir şey yok kurallarda.

bir de sana benden daha cahilsin demedim, sadece herkesin cahil olduğu konular vardır, bunu da kabullenmek gerekir dedim. :)

ayrıca "ehe hitler ikinci dünya savaşında türkiyenin dışişleri bakanıydı" diyen adam aşırı cahildir genelkültür olarak, ona ben de katılırım :) ama türkiyenin geneli cahil diyebilmek için araştırma lazım, sadece "ben daha iyiyim çünkü öyle" demek ayıp diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Sana cevap vermemeyi yeğlemedim. Bu durumda sen de önyargılısın o zaman cahilsin? (senin mantığının demin böyle işlediğini gördük şaka gibi)
hö? alakayı anlamadım :P

said:
Arkadaşım demokrasinin tanımında sadece herkesin 1 oy vermesi yatmaz. Demokrasi olması için özgür ve bilinçli seçim hakkı olmalıdır. Bilinçli seçim için eğitim olmalıdır. Tıpta "aydınlatılmış onam" diye bi kavram vardır hastayı bilgilendirmeden seçim yaptıramazsın. Seçim yaptırırken de özgürlüğüne müdahale edemezsin edersen buna özgür seçim denmez. Bu duruma da demokrasi denmez. Evet dağdaki çobanla (eğitimsizse ve seçimine rüşvetle müdahale ediliyorsa) senin oyunun onunla aynı olması Türkiye'de demokrasiye zarar verilmiş olduğunu gösterir. Bunlar kişisel görüşler değil, tamamen bilimsel ifadeler üsttekiler. Yani sözün özü neye itiraz ettiğini bile bilmiyosun.

"Demokrasinin amacı en iyi kişiyi seçmek değil, toplumun ülkeyi yönetecek insanı seçmede yardımcı olduğunu düşündürttürerek susturmaktır"

yok öyle bişey. Susturduğun an demokrasi denmez ona.

olmalıdırlardan bahsetmiyorum. demokrasinin (yavaş yavaş) çıkış sebebi budur, istersen tartış, ama halkın genelinin "bilinçli" olarak oy verdiği bir seçim göster bana. platonun mağarasının dışındaki şey gibi "mükemmel" bir demokrasi hiçbir zaman olmadı pratikte.

teoride demokrasi senin dediğin gibi olabilir, ama gerçekleşmedi hiç dediğin şey, gerçekleşmez de :)
Sosyal ağlarda paylaş

İskeleyi tamir ettirmedi iktidara geldiğinden beri. Tamir paralarıyla ROBOT kiraladı ve oy topladı. Buydu çıkarı. İDO niye zarar etsin gelir bir yerlerden para... Malum İDO'da denizfenerleri tükenmez. Bir sürü fener var istanbulda?

"Beni anca ordinaryuslar yanlışlar" demedim. Yine cevap veremeyip hatanı erdemlice kabul etmek yerine denileni çarpıtıp "terbiyesiz magazinci" tarzında magazin haberi yapmışsın lol. Ben demişim ki "birine cahil demek için ondan eğitim açısından kat kat yüksek olmak lazım." Lafları iyi algılamadan savunmaya geçmek, üstelik saldırıp "kibirden çatlıyorsun" demek trajikomik.

"olay çok basit, akp ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyo"

dediğin an 10 tane hatayı görmezden geliyosun ya da algılayamıyosun. Takıl sen..

Bak ne güzel sen de kabul etmişsin "bazı şeylerin temiz olmadığını" Sen de bikaç adım ilerleyebil de olayın bariz yolsuzluk ve rüşvet olduğunu kabul et artık. "Bazı şeylerin" ne olduklarını bir düşün tart kafanda. Bunu becerebilsen gelip burda bize wall of textler kastırmazsın. Bir de "saçmaladığınız nokta" falan diyebilmişsin lol..

Ha bütün bu yolsuzluk adaletsizlik ve vatana verilmiş zararın üstüne gelip "eğitimliler vicdansız olabilir kakadır cahiller adaletli olabilir" diyebilmişsen sen cidden şaka olmalısın. Bütün bu yapılanların adalet olduğunu iddia etmeden önce neden adaletsizlik olduğunu saydığımız sebeplere cevap ver. Bunu yapamazsan çürütülmek için hazırlanmış içeriksiz boş wall of textler hazırlayarak zaman kaybetmiş olursun. Benim zaman sorunum yok şahsen lol.

"Bir insanın cahil olması her seçiminin yanlış olduğunu göstermez" demişsin. Siz kendinizi savurken istisnaları ne kadar seviyorsunuz öyle lol... Cahile cahildir yanlış yapar demeyi öğrenin ve onu eğitin. Ona nasıl balık tutulacağını göstermekten korktuğunuz için sürekli seçim öncesi balık veriyorsunuz.

Başka açıya cevap: Bir insan cahilse kömürü akpden alıyorsa oyunu akpye verir, verdi, verecek de. Çünkü cahildir, oy vermek için tek kriteri kömürdür. Ortada %40lık bir oy getirisi var. AKP robot kiralayınca günde 10 kat fazla kişi üye oldu partiye AK ROBOT'tan daha açık ne olabilir lol!

sir alıntı

iskeleyi de akp batırmış fşsdlf peki bunda akpnin çıkarı neydi onu da açıklar mısın? madem kasıtlı bi hareket bu, ido'nun zarar etmesini falan mı hedeflemişler? vay bee..

insanlar cahil olabilir, ben cahil değildirler demiyorum. ama cahil olana cahil demek, ve "beni anca ordinaryüsler yanlışlar" demek apayrı bi boyuttur, kibirden çatlama raddesine gelmektir artık.

olay çok basit, akp ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyo. ben burda rant yoktur falan da demiyorum, tamamen temiz bi operasyondur da demiyorum. siz, bikaç yüz adım öteye giderek diyosunuz ki "ülkeyi fakirleştiren budur", yetmiyo bi de "rüşvet" diyosunuz. saçmaladığınız nokta bu.

insan cahil de olsa, vicdanı olabilir, adalet duygusu olabilir, hümanist olabilir. veya tam tersi, hayvan gibi okumuş da olsa vicdandan, adaletten yoksun birisi olabilir. hangisi ülke için daha zararlıdır? bi insanın cahil olması onun her seçiminin yanlış olduğuna dalalet değildir.

başka bi açı: bi insan cahil de olsa, fakir de olsa, ihtiyacı olduğu kömürü akpden alır, oyunu da gider chpye, dtpye veya herhangi bi partiye verebilir. dolayısıyla bunu rüşvet olarak nitelemek çok keyfi, ortada açık bi oy getirisi yok çünkü. varsa da oranı çok düşük daha doğrusu.

Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

bir de sana benden daha cahilsin demedim, sadece herkesin cahil olduğu konular vardır, bunu da kabullenmek gerekir dedim. :)

ayrıca "ehe hitler ikinci dünya savaşında türkiyenin dışişleri bakanıydı" diyen adam aşırı cahildir genelkültür olarak, ona ben de katılırım :) ama türkiyenin geneli cahil diyebilmek için araştırma lazım, sadece "ben daha iyiyim çünkü öyle" demek ayıp diyorum.

tamam cehalet kavramını konuya göre almak yanlış diyorum ben de. Sen biri cahil diyince x'e göre y'ye göre mi düşünüyosun. Benim ordaki kullanımım eğitim ve bilinç anlamında. ve yine söylüyorum evet Türkiye'nin büyük kısmı cahildir.

Araştırma yapılmış zaten. Okuma yazma verileri var. Düşük gayet. Toplum cahil, bu acı gerçeği sindirin. Ben "ben daha iyiyim çünkü öyle demedim, sen de lafları çarptıranlar kategorisindesin sanırım" ben o kişisel lafı bana "sana da 100 binlerce kişi cahil diyebilir" demene cevap olarak verdim. Ben eğitimli olduğum için topluma cahil diyorum diye bişey yok çarptırma. Yanlış laflar ettin sonuç olarak. Umarım düzeltebilmişimdir.

Jadelith said:
olmalıdırlardan bahsetmiyorum. demokrasinin (yavaş yavaş) çıkış sebebi budur, istersen tartış, ama halkın genelinin "bilinçli" olarak oy verdiği bir seçim göster bana. platonun mağarasının dışındaki şey gibi "mükemmel" bir demokrasi hiçbir zaman olmadı pratikte.

teoride demokrasi senin dediğin gibi olabilir, ama gerçekleşmedi hiç dediğin şey, gerçekleşmez de :)

"Demokrasi x'tir" dersen tanıma girer o diye düşünüyorum. Tabii ki olması gereken o ek olarak bu dediğim koşullar yoksa o duruma "demokrasi" denmez işte. iyisi kötüsü diye derecelendirmek saçma, ya vardır ya da yoktur. Sen bir çocuğu şekerle kandırıp seçim yaptırırsan ona seçim denmez, yönlendirme denir. Türkiye'de özgür seçim yapılmıyor, halk rüşvetle kandırılıyor, bunun adı da demokrasi değildir!

Ha ilerde olur olmaz ayrı tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

007 said:
Bir insan cahilse kömürü akpden alıyorsa oyunu akpye verir, verdi, verecek de.

işte şu genelleme bitiriyo seni zaten. bu konuda herhangi bi bilimsel verin de var mı acaba? madem bilimsel konuşucaz?

bilimsever arkadaşım, tamamen bilimsel yöntemlerle yapılan bi anket sonucu anlaşılmış ki, akpye giden oyların %3-5 arası dağıtılan kömüre bağlı olarak verilmekte. hala ısrarla bikaç posttur "bunlar cahil o yüzden akpye oy veriyo, kriterleri kömür" diyosun. böyle bişey yok.

öyle bi konuşuyosun ki sanki herkes gerekli eğitimi alsa kimse akpye oy vermeyecek. saçma sapan bi düşünce bu, gayet iyi eğitim alıp akpye oy verenler var, çünkü "eğitim" birinci açıdan siyaseti etkileyen veya otomatikman iyileştiren bir unsur değil. tarihteki biçok diktatör de iyi eğitim almıştır mesela, anlatmaya çalıştığım bu. ve dolayısıyla cahil bi insanın yaptığı her seçim otomatikman yanlıştır da diyemezsin. eğitim seviyesini de gelir seviyesini de bir siyasi argüman olarak kullanamazsın. çünkü her eğitim ve gelir seviyesinde, her siyasi eğilime sahip insan bulmak mümkündür. burda istisnadan bahsetmiyorum, çok basit sosyolojik bi gerçek bu yani.

"konuşabiliyor olması" için ordinaryus olmaları gerekir demişsin, burda bi çarpıtma yok. siyaset konusunda senden daha bilgili biri gelip sana cahil diyebilir rahatlıkla.

yanlış yapılanı eleştirin, güzel. hayır işi yapan adını açıklamamalı, eyvallah buna da katılıyorum. ama bu kadar büyütmenizin ardında başka yaralar ve kompleksler arıyorum ister istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

işte şu genelleme bitiriyo seni zaten.

yanlış yapılanı eleştirin, güzel. hayır işi yapan adını açıklamamalı, eyvallah buna da katılıyorum. ama bu kadar büyütmenizin ardında başka yaralar ve kompleksler arıyorum ister istemez.

Niye genelleme diyosun ki bugün 50 tane röportaj izlediysem 50'si de aynı şeyi söyledi al sana bilimsel veri allah allah..

Niye kabul edemiyosunuz ki gerçekleri neden hep %1 lik istisnayla kendini savunma yöntemleri, ne gerek var bunlara Türkiye'nin kapı gibi gerçekleri var hala neleri savunuyorsunuz..

O "bilimsel" araştırmanın nasıl yapıldığını bilmeyince de pek bilimsel olabileceğimizi zannetmiyorum. Eğer seçime bir şekilde müdahale edersen o adamın kriteri olmadığı için tabii ki sana oy verir bunun nesini inkar ediyosun ki anlaması çok mu zor bi önerme.. Kapı gibi seçim sonuçları var işte al sana bilimsel veri. Sen oy veren adama gidip sorarsan kömür yüzünden mi verdin oy diye o çalışma bilimsel olmaz. Adamın vereceği cevap gerçeği yansıtmaz çünkü, bunu tvlerdeki röportajlarda da görebilirsin.

Evet kişisel inancım herkes gerekli eğitimi bilinci alsa kimsenin AKP'ye oy vermeyeceği yönünde. Çünkü yapılmış yanlışlar bellidir, ispatlı ve cevapsızdır. Halk bu yanlışları bilmiyor, bilse de önemini bilmediğinden gidip sorgulamadan akpye oy veriyor. Neden? çünkü "adamların en azından Allah'ı var" %70 oy saf biçimde böyle geliyor. Geri kalanlar da promosyon tiplerine göre değişir.

AK ROBOT'a hala cevap veremedin kapı gibi bilimsel veriler var işte partiye katılım kat kat artmış bu yöntemle. Bu durum da demokrasiye zarar verildiğinin bilimsel kapı gibi ispatıdır. Eğitim her şeyi etkiler. "eğitim birinci dereceden siyaseti etkilemez" demen baya bi komik olmuş. Adama yanlışları anlatmak da eğitim sürecindedir. Okulda verilen psikiyatri derslerinde bile siyasilerin yanlışları kapı gibi ispatlanırken nerenden çıkarıyorsun "eğitim oyu etkilemez" diye. Kafanızdan bilim yazmayın.

"tarihteki biçok diktatörün iyi eğitim alması" "eğitim alanların siyasi görüşünün değişmeyeceği" ne ispat olmaz. Saçma sapan çarpıtmalar seçmen bir yere götürmüyor tartışmayı. "yönetme faktörü" başka bişey belli bir yaşam ve kültüre sahip olup bilinçli oy vermek başka bişey. Bazı partiler insanların cehaletlerini sömürmüştür. Böyle gerçekleri sindirebilmeniz sizi doğru yola çevirebilir belki.

"Cahil insanın her seçimi yanlıştır" demiyorum, büyük kısmı yanlıştır bizi ilgilendiren de bu. Bu gerçekleri inkar edip sindirmemek yerine "istisnaların önemini vurgulamanın" gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü istisna önemliyse genel yargılar onlardan daha öncelikli ele alınması gereken bir konu. İstisnalardan bahsetmiyorum dediğin halde AKP'nin sosyokültürel ve sosyoekonomik kitleye hitap ettiği gerçeğini de bir güzel atlamışsın. Dediklerin önemsiz istisnalardan öte geçmez. Bugün türbanı taka zenginler olabilir ancak türban takanların %80'i senin ve herkesin bildiği gibi sosyokültürel ve sosyoekonomik olarak alt tabaka insanlardan çıkar.

Bak yine 2. kez çarpıtıyorsun ben "Bana cahil diyebilecek adamın "konuşabiliyor" olması için ordinaryus ya da prof. olması lazım." dediysem sen o ifadeyi kullanmadın demin. sen dedin ki "beni anca ordinaryuslar yanlışlar diyorsun" Yanlışlamak başka cahil demek başka. bu çarptırma değildir de nedir bi açıklama bekliyorum bu konuda. Siz işte bu ayrıntıları anlayamadığınız için birçok konuda yanlışsınız.

Sonra hepsini atlayıp demişsin ki

"ama bu kadar büyütmenizin ardında başka yaralar ve kompleksler arıyorum ister istemez."

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır gibi bi lafla büyüdük biz. Siz bu konuda da yeterli eğitime sahip olmadığınız için haklı tepkimizi "gereksiz" olarak görebilirsiniz doğal olarak.

Yara olduğu doğrudur ancak komplekse girmemiz için karşı tarafın bizden üstün olması gerekir. Bugüne kadar cahil bi topluluk karşısında hiçbir zaman komplekse girmedim. Sosyokültürel açıdan alt tabakadaki insanların kendi durumlarını eziklik ve mağduriyet olarak görmek yerine kendi kendilerini ıslaha yönelik amaç doğrultusunda görmeleri bu ülke ve kendilerinin suistimal edilmemeleri açısından daha hayırlı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bilimsever arkadaşım, tamamen bilimsel yöntemlerle yapılan bi anket sonucu anlaşılmış ki, akpye giden oyların %3-5 arası dağıtılan kömüre bağlı olarak verilmekte. hala ısrarla bikaç posttur "bunlar cahil o yüzden akpye oy veriyo, kriterleri kömür" diyosun. böyle bişey yok.

lol, sanki %47'ye kömür dağıtılıp da sadece %3-5'i kömüre oy vermiş gibi ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

halen "bilimsel" bi veri vermiş değilsin, "tvde izledim oldu bitti" diyoun. o bahsettiğim anketi yapanlar 90lı yıllardan beri bütün seçimlerde partilerin oy oranlarını tutturabilmekteler. dolayısıyla yaptıkları araştırmaların geçerliliği var. %47 oy oranını da tarhan erdem tahmin etmişti de burda birileri "puhaha" diye gülmüştü. ayrıca yapılan anketler kömür dağıtılan yerlerdeki oy oranlarına göre yapılıyo zaten, gidip tek tek sormuyolar kömüre mi oy verdin diye..

kaldı ki sosyal bilimlerde 100% kesinlikte doğrular yoktur, olayların neden-sonuç ilişkileri ve yorumları vardır.

%1lik falan diyosun hala. bi insanın bi partiye oy vermesi için yüzlerce sebebi olabilir, dolayısıyla her gelir ve eğitim seviyesinden insan, her partiye oy verebilir. cahil biri chpye, fakir biri mhpye, eğitimli biri akpye, izmirli biri dtpye oy verebilir örneğin. o yüzden bu konuda "cahiller o yüzden akpye oy veriyolar" demek saçma sapan bi genellemedir.

ideolojik kafayla düşününce verilen eğitimin de ideolojik olması gerektiğini düşünmektesin. o zaman okullarda sence hangi partiye oy vermek öğretilsin?

al ben sana başka bi argüman üreteyim, halkın büyük çoğunluğunun chpye oy vermemesinin sebebi eğitimli ve hafızası gelişmiş bir toplum olmamızdandır: geçmişte tek parti iktidarı döneminde yaşananlar yüzünden halk bir daha chpyi iktidar yapmayacaktır. bu nasıl oldu? sence eğitim seviyesiyle doğrudan ilişkilendirilebilir bir iddia mı?

başka bi argüman daha, benim şahsen eğitim almamla siyasi eğilimlerim değişti; ama çoğu konuda senin gibi düşünmüyorum. burada da eğitim sistemini mi sorumlu tutacaksın yoksa ben aslında kötü niyetli bi kişi miyim? ya da gerizekalı mıyım, alınan eğitimi mi anlamadım? heh.

bir parti oyunu arttırmak için çeşitli her yöntemi benimseyebilir, yasadışı olmadığı sürece. ha etik açıdan eleştirebilirsin istediğin kadar, ama o da eğitime dayalı değil, vicdana dayalı bir tartışmadır-yani eğer mevcutsa, eğitimsiz birinin de farkına varabileceği, yorumlayabileceği bir çarpıklıktır oradaki.

akp, çıkışı itibariyle anadolu sermayesinin partisidir. "yeni burjuva"nın siyasi talepleri doğrultusunda hareket etmektedir. bunun yanısıra milli görüş kökeninden gelen ama radikal islamcılıktan sıyrılmış bir tabanı da mevcuttur. "halkla ilişkiler" konusunda diğer partilerden gözle görünür bi üstünlüğü olduğu için de her kesimden seçmen toplamıştır. bu kömür dağıtma olayı da, akrobot meselesi de bu "halkla ilişkiler"in bi parçasıdır.

geçen hafta da deniz baykal'ın "halkla ilişkiler"ini gördük mesela; çarşaflı ve türbanlı kadınlara rozet takılması hadisesi. bunlar apaçık popülist hareketleridir, ve siyaset yaparken bunu tamamen dışlamanız da mümkün değildir. bu, eğitim seviyesi en yüksek toplumlarda bile böyledir zaten, siyasetçi oy almak için seçmenin kulu kölesi olur, her türlü hizmeti sunmaya çalışır, her kesime hitap etmeye çalışır.

söz konusu vatansa gerisi teferruattır cümlesiyle büyümüş olman seni daha eğitimli yapmıyo, sadece vatansever olduğunu ilan etmiş oluyosun. vatansever olduğunu ilan etme gereği duymansa, zaten o kısımda söylediklerimi doğrular nitelikte =)
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ben de diyorum ki o araştırma yapılan yerdeki adamın oylarına bakılıyorsa kişisel olarak sorulmuyorsa adamın neye oy verdiğini nerden bileceksin? Bir arkadaş diyordu ki "kömüre oy vermiyor" (diğer arkadaşa cevaben)

Ek olarak senin verdiğim rakam olan %5'i ele alalım. Bu rakam bi partinin barajı aşması için kritik öneme sahip mi değil mi bunun cevabını ver. %5 diye kesip attığın rakam binlerce insan demek.

Tamam ben de %100 gibi bi ifade kullanmadım ben diyorum ki sen %90 ı 80 es geçip inkar edip %10 muhabbeti yapıyorsun burda, yaptığın akla mantığa uygun değil dedim. Hala laflarımı çarpıtıp her gelir seviyesi her partiye oy verebilir diyosun yine asıl noktaya gelemiyosun. Tamam kabul ediyorum evet her gelir seviyesi her partiye oy verebilir ama AKP'nin asıl seçmen kitlesi fakirler ve eğitim açısından alt seviyede olanlardır. Bunu da inkar etme istersen, ya da inkar et görmezden gel partinin gerçeklerini. Bunlar sosyoloji biliminin incelediği konular, 2-3 çarpıtmayla inkar ederek kesip atamazsın bu gerçekleri. Eğitim ideolojik veriliyor demiyorum, ideolojik verilmeli de demiyorum. Verilen bilgiler bizde ideolojik etkiler yapabilir bundan doğal bişey yok diyorum. Yine algılanamayan ince uçurum ayrıntıları.

(İzmirli birinin DTP'ye oy vermesinden bahseden biriyle tartışıyorum şu an.)

yaptığın argüman da yeterli değil, eksikleri olması sebebiyle geçerli değil. CHP belki de Türkiye'de toplamda maksimum oy almış partidir bir de bu açıdan bak. Bu açıdan bakarsan argümanın çürür. Azınlık çoğunluk meselesi bu. Bakış açın eksik yani.

Aldığın eğitim sonucu farklı eğilimlere ve yollara yöneldiysen bu durum aldığın "eğitim" in niteliğiyle ilgili olduğunu gösterir. Eğitimden kastım tabii ki "ahşap boyama sanatı" ya da AKP'nin türbanlılara yönelik "ebru sanatının incelikleri" ya da yine AKP'nin çarşaflılara yönelik "haydi okula" tarzı bir eğitim değildir. Bildiğin ilkokul ortaokul (tipine göre) lise ve (tipine göre) üniversite eğitimi olabilir (de olmayabilir de, kişiye de bağlı) ...vs

Vicdana dayalı etik problem var evet ayrıca böyle bir durumu eğitimsiz de anlayabilir diye bişey yok. Ortada zeka faktörü de var. Bilindiği gibi eğitim zekayı da etkiler. (bilimsel bilgi) Ayrıntılara dalmanın alemi de yok. Herkese gerizekalı demiyorum. Bu bahsettiğim faktörleri toplayınca ortaya AKP gerçeği ve sömürülen halk çıkıyor. Robotla kömürle oy toplanıyor bu ülkede ne etiğinden oyundan falan bahsediyosun hala şekerle çocuk kandıran çocuk tacirleri çocuğu kandırmak için farklı bişey mi yapıyor? Halkın kandırılmasına yine "yasal olduğu sürece" kalıbına sığınıyorsun her zaman olduğu gibi! Sizin edebiyatınız azıcık sıkışınca "yasal olduğu sürece onu da yaparım bunu da yaparıma" sığınmaktan öte geçmez. Aklıma bi an Hüseyin Üzmez geldi lol!

Tamam iyi güzel kendince AKP'yi açıklamaya çalışmışsın da yani sen de kabul ediyosun akpnin "halkla ilişkiler"inin dandik robot ve tonlarca halk parası kökenli kömürden falan geçtiği. AKPli kadınların ilk seçimde evleri teker teker gezip oy dilendiğini de biliyorsundur umarım. Bu mu sizin halkla ilişkileriniz lol! Oy dilenmek de şuna, halkı kandırıp rüşvet vermek de süslü laflara ne gerek var şurda biz bizeyiz köy kahvesi değil ki kandırasın :)

"AKP çıkışı itibareiyle anadolu sermayesinin partisidir" de seyri itibariyle pek "anadolu" olduğu söylenemez lol

Fenerde nöbet tutan sakallı paturlu 5 karılı "neo-burjuva"ya selamla..

Not: deniz baykal meselesine girmiş çok ilginç bi şekilde. Bu da sizin gibi arkadaşların 2. sığınma yöntemi. İlki "yasal olduğu sürece her şeyi yaparım" 2. si sizden bahsederken "deniz baykal için şöyle böyle diyolar" diye cevap vermeniz. Bu 2 kalıp olmasa put gibi susucaksınız demek ki karşımızda lol. Bilmiyorum okudun mu eğer fark ettiysen orda en büyük eleştirileri de deniz baykala yapan bendim. Bunu da yazmadan önce bi tarafta bulundurun. Böyle aciz hareketler siyasette olmak zorundadır parçasıdır diye bişey sadece Türkiye'de var. Bunun adı siyaset değil arkadaşlar.

sonda da demişsin ki yine erkek gibi açık konuşmak yerine şöyle böyle yoldan laf sokma yöntemini tercih ederek:

"sadece vatansever olduğunu ilan etmiş oluyosun. vatansever olduğunu ilan etme gereği duymansa, zaten o kısımda söylediklerimi doğrular nitelikte"

"o kısımda" da demisşin ki:

"ama bu kadar büyütmenizin ardında başka yaralar ve kompleksler arıyorum ister istemez."

Bizim seni kaale alıp cevap vermemizin sebebi vatansever olmamız evet. Vatansever olduğumu belirtme ihtiyacımın sebebi de senin "bizim konuyu büyüttüğümüzü" düşünmen. Düşündüğün gibi senin karşında ezilmeyi bırak komplekse girecek insanlar zaten değiliz bizi bilen bilir :) Tutup da her ortamda ben vatanseverim ulan diyen bi insan değilim, ihtiyaç hissediyorsam da "neden büyütüyorsunuz" demene cevabendir işte.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın neye oy verdiğini şöyle bileceksin; kömür dağıtılan yerlerle dağıtılmayan yerlere bakıcaksın, oy dağılımları arasındaki farkı diğer kriterlerle beraber yorumlayacaksın. çok zor değil yani akıl etmesi ;)

%90-80i de kafadan sallıyosun ki? elinde hiçbi veri, hiçbi araştırma yok. akp varoşlarda en çok oy alan parti dersen kabul, işkembeden rakam sallayıp siyasi argümanlarına malzeme etme yani.

toplamda maksimum oy nedir ya ahaha buna cevap bile vermeme gerek yok heralde.

hayır işte, seninle biçok konuda farklı düşünmemiz, aldığım eğitimle siyasi eğilimimin doğrudan ilişkisinin olmadığını gösterir. gereksiz esprilerini es geçiyorum, üniverste eğitimi almaktayım, son senemdeyim.

iyi de rahatsız olduğunuz şeyin farkında değilsin ki? ben deniz baykal da böyle yapmış diyorum, yaptığı yanlıştır veya gayri-meşrudur demiyorum? zaten deniz baykal bunu yaptığı için eleştirilmemeli bence, ama tabi sergilediği tutum yine yanlıştı ayrı mesele. temelde yapmak istediği ise doğruydu, ve chpye oy kazandıracak bi hareketti.

bunlar örneklerdir. türkiyede bugün siyaset yapmak ve oy toplamak isteyen parti, popülist olmak zorundadır zaten. yoksa "biz niye iktidara gelemiyoruz" diye düşünüp durursun, halkın cehaletinden-zekasından dem vurursun. bunu hüseyin üzmeze dayandırman ayriyeten büyük başarıydı, tebrik ediyorum. herhalde wall of text'ine güvenmedin "bi de dinci kesimden bi tecavüzcüye bağlayayım olayı, desteklesin argümanı" diye düşündün.

"halkla ilişkiler" konusunda senin açılımın nedir öğrenebilir miyim? sen bi siyasi parti kurduğunu düşün, nasıl oy toplarsın? "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" lafı karın doyurmayacaktır söyliyim baştan =) o terane yıllardır söyleniyo, tek başına iktidarı yakalayabilmiş değil. ne kadar vatansever olduğunu ispatlamaktan başka, somut olarak ne yaparsın, veya diğer partiler ne yapmalı "seçimi kazanmak" için, onu anlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da AKP bugüne kadar hiçbi seçimde de bu seçimde yaptığı kadar kömür dağıtımı yapmadı bunu da umarım biliyorsundur. Bu açıdan bakarsan geçmişin 3'ü 5'i bu seçim için hiçbişey ifade etmez. Kİ %5 de daha önce dediğim gibi bi partinin oyu açısından çok yüksek bi rakamdır. Türkiye'de özgür demokrasi olmadığının, oyların nasıl kazanıldığının sembolü ve ispatıdır.

İster işkembeden de ister ordan burdan de. Ben saçma sapan laf salatalarıyla zaman kaybetmek yerine sana herkesin bildiği şeyleri düzgün bi dille ifade etmeye çalışıyorum. Bu herkesin bildiği kapı gibi gerçekler için araştırma yapmaya bile gerek yok. Sen de kabul etmişsin işte akp'nin varoşlardan oy aldığını niye kasıyosun ki gereksiz uzatmalarla..

Toplam oy örneğinde sana ifade edilmeye çalışılmış olan şey şudur: "CHP'nin kitlesinin eğitimli olduğu halde iktidara gelememesi vs." tarzındaki ifadene ben de demişim ki o azınlık taban her seçimde o partiye oy veriyor yıllardır. Belirli popüler akımlardan ve siyasi olmayan şundan bundan kömürden etkilenmiyor yani. Bu açıdan bakarsan da karşına "bilinçle" verilmiş oylar çıkar. Partinin düştüğü kömürden geçen oy politikası da bu durum karşısında ciddi anlamda utanç verici kalır ve küçümsenir bilmem anlatabildim mi..

Sen ister kabul et ister inkar et ne eğitimi aldığını bilmiyorum ama insanların tüm seçimlerini eğitimleri etkiler. Kişisel düşünceler ve tercihlerle sınırlandırılıp çarpıtılamayacak bi mevzu bu. Yine istisna muhabbetine de girmeyelim istersen. Tabii ki "çeşitli üniversitelerin" "çeşitli bölümlerinden" mezun insanlar "çeşitli sebeplerle" AKP'ye oy verebilir ama bu AKP'nin cahil ve bilinçsiz kandırılmış kitleler tabanı olmadığı anlamına gelmez. İster %90 de ister %47 ne fark eder lol. (%1 deme de)

Tamam ben de diyorum ki bana göre baykalın yaptığı da siyaset açısından oy alma amaçlı izlediği yol da yanlıştı. Sen bu durumu istediğin gibi yorumlayabilirsin bizim konumuzla CHP'nin politikalarının hiçbi alakası yok ben de senin olayı chpye bağlama eğilimini anlayamıyorum. Konu AKP!

Sizin probleminiz senin de itiraf ettiğin gibi oy alma amacıyla ülkenin problemlerini kötüye kullanmak. Bunun bir suç olduğunu düşünüyorum. Halka balık tutmayı öğretmek için iktidardasın, halk seni bu amaçla seçmediyse de senin yasal görevin bu! Ama sen bunu öğretecek oltaları satarak halka seçimden önce balık dağıtıyosun. Ve diyorsun ki Türkiye'de maalesef böyle seçiliyosun. Sayende! değiştirememşsin çünkü sistemi, halbuki senin görevin buydu! Ayrıca bu vatana zarar veren suistimalleri de popülizm ayağına çarpıtıyosun. Bunlar hatalı hareketler. Kendi hatalarını çarpıtarak ispatlıyosun.

"bunu hüseyin üzmeze dayandırman ayriyeten büyük başarıydı, tebrik ediyorum. herhalde wall of text'ine güvenmedin "bi de dinci kesimden bi tecavüzcüye bağlayayım olayı, desteklesin argümanı" diye düşündün."

demişsin. Hüseyin Üzmez'le şöyle bi bağlantı kurdum. Hani köşeye sıkışınca hep dersin ya "yasal olduğu sürece onu da yaparım bunu da" lol! İşte Hüseyin Üzmez de öyle bi yol seçmişti milyonların önünde. Benim AKP yandaşlarının böyle ortak garip savunma yolları olduğu üzerine bazı tespitlerim var. Köşeye sıkışınca ya öyle diyorsunuz ya da konuyu alakasız biçimde chp'ye getiriyorsunuz sanki biz chpyi savunuyoruz lol! (bu yazdıklarımı da sonraki içeriksiz mesajında espri olarak kabul edip cevaplandırmama hakkına sahipsin, yasal çünkü lol)

İşte bak tam da dediğim şeyi yapmışsın :D
ben akp'nin yaptığı şeyin ne olduğunu söyleyince "senin açılımın ne, zaten chp de böyle yapıyo" muhabbetine girerek illa savunucam kendimi tribine girmişsin. Ha eğer yanılıyosam ve cidden iyi niyetle fikrimi merak ettiğin için sorduysan da şunu söyliyim:

Ben AKP'nin oy toplama yöntemlerini karalıyorsam benim daha iyi yöntemlerim olacak diye bi zorunluluğum yok. Benim bu konuda hiçbi fikrim bile olmayabilir, ancak bu AKP'nin yanlış yaptığını söylememin yanlış olduğunu göstermez. Kİ benim fikrim yok değil, ama tam olarak nelerin detaylı olarak yapılması gerektiği hakkında projelerim olsa şu an paticikte değil parti binasında olurdum. :) Bunu düşünmesi gereken kişiler mesleği bu iş olanlar. Biz sadece vatandaş olarak neyin yanlış olduğunu söyleriz.

sir said:
adamın neye oy verdiğini şöyle bileceksin; kömür dağıtılan yerlerle dağıtılmayan yerlere bakıcaksın, oy dağılımları arasındaki farkı diğer kriterlerle beraber yorumlayacaksın. çok zor değil yani akıl etmesi ;)

%90-80i de kafadan sallıyosun ki? elinde hiçbi veri, hiçbi araştırma yok. akp varoşlarda en çok oy alan parti dersen kabul, işkembeden rakam sallayıp siyasi argümanlarına malzeme etme yani.

toplamda maksimum oy nedir ya ahaha buna cevap bile vermeme gerek yok heralde.

hayır işte, seninle biçok konuda farklı düşünmemiz, aldığım eğitimle siyasi eğilimimin doğrudan ilişkisinin olmadığını gösterir. gereksiz esprilerini es geçiyorum, üniverste eğitimi almaktayım, son senemdeyim.

iyi de rahatsız olduğunuz şeyin farkında değilsin ki? ben deniz baykal da böyle yapmış diyorum, yaptığı yanlıştır veya gayri-meşrudur demiyorum? zaten deniz baykal bunu yaptığı için eleştirilmemeli bence, ama tabi sergilediği tutum yine yanlıştı ayrı mesele. temelde yapmak istediği ise doğruydu, ve chpye oy kazandıracak bi hareketti.

bunlar örneklerdir. türkiyede bugün siyaset yapmak ve oy toplamak isteyen parti, popülist olmak zorundadır zaten. yoksa "biz niye iktidara gelemiyoruz" diye düşünüp durursun, halkın cehaletinden-zekasından dem vurursun. bunu hüseyin üzmeze dayandırman ayriyeten büyük başarıydı, tebrik ediyorum. herhalde wall of text'ine güvenmedin "bi de dinci kesimden bi tecavüzcüye bağlayayım olayı, desteklesin argümanı" diye düşündün.

"halkla ilişkiler" konusunda senin açılımın nedir öğrenebilir miyim? sen bi siyasi parti kurduğunu düşün, nasıl oy toplarsın? "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" lafı karın doyurmayacaktır söyliyim baştan =) o terane yıllardır söyleniyo, tek başına iktidarı yakalayabilmiş değil. ne kadar vatansever olduğunu ispatlamaktan başka, somut olarak ne yaparsın, veya diğer partiler ne yapmalı "seçimi kazanmak" için, onu anlat.
Sosyal ağlarda paylaş

%5lik oran partinin oyu açısından nası yüksek oluyo? %95 ne oluyo bu durumda?%5e bakıp türkiyede oyların nasıl kazanıldığını çıkarıyosun, sonra gelip "bana istisnalardan bahsetme" diyosun, valla çıkamadım bu argümanın içinden.

akp varoşlardan oy alıyor, ama "sadece" varoşlardan oy almıyor, büyük kentlerden de, zenginlerden de, eğitimlilerden de oy alıyor, bu da senin genellemelerinin yanlış olduğunu gösteriyo zaten, iki saattir anlayamadın şunu.

chpye verilen oylar bilinçli mi, yoksa "gelenekten" mi öyle, değişmeyen bi zihniyeti temsil ettiği için mi oy oranı sabit kalmakta, ayrı bi tartışma konusudur. ama "toplam alınan oy" siyasi meselelerde dikkate değer bi husus değildir, çünkü öyle bakınca aşağı yukarı aynı zihniyetin devamı olan dp+ap+akp bütün partileri katlamakta =) gerek yok yani böyle değerlendirmeye.

ben argümanını çürütmek için "sen napardın" diye sormadım, hakikaten merak ettiğimden sordum, çünkü baykalın da akpnin de yaptığını yapmadan seçim kazanmak bugünün türkiyesinde mümkün değil. ülkenin problemleri de, eğitim seviyesi de öyle 3-5 yılda düzelecek, çözülecek meseleler değil. "hadi bakalım 2 yılda balık tutmayı öğrenin tutun balığınızı" kadar kolay değil yani.

bu ülkenin eğitimde aşama kaydetmesi gerekiyo, tamam. ama bunun yanında demokrasi kültürünü sindirmesi lazım. bunun için de, avrupada yaşananları baştan yaşaması gerek. önce sermaye birikecek, burjuva oluşacak. sonra o burjuva yatırım yapacak, istihdam yaratacak, ardından doğru dürüst bir işçi sınıfı doğacak. o işçi sınıfının hak taleplerinden siyasi hareketler doğacak, sonra diğer iş kolları da buna katılacak, devletten hak talep edilecek, burjuvazi de devletle bu talepleri devlete iletecek..ve tabi bu hak talepleri devlet tarafından karşılanacak, hegemonya zayıflayacak, ideolojik devlet, hakem devlete dönecek falan buna daha en az 50 yıl var.

yaptığın bi değişikliğin ülkeyi değiştirmesi için 2-3 kuşak geçmesi bile gerekebilir. kaldı ki akp bu ülkede ciddi bi biçimde değişiklik yaratamadı, ilk başlarda üç beş reform yaptı ama devamını getiremeden yıldı ve devletle anlaştı, sistemin partilerinden biri oldu.

bu arada dikkatimi çeken bi başka husus da beni akp ile eşleştirmen ve sürekli "sizin yaptıklarınız" demen. benim akp ile hiçbi bağım yok, oy da vermiş değilim, doğru bağlamda da her şekil eleştiririm akpyi. ama akpyi eleştirirken akpyi seçenlere hakaret etmek haddime değildir.

hüseyin üzmezin ne kömür dağıtımıyla, ne popülizmle, ne de seçim kampanyasıyla uzaktan yakından alakası yok, osuruktan tayyare gibi kondurdun araya, kabul et.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...