Prawler Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Merhabalar, Olay su: Excel´de mesela ilk row daki her column a `_´ eklemek istiyorum. Ornegin birinci row birinci column daki data 76543 olsun Benim bunu _76543 yapmam gerekiyor. Her columnda da benzer sekilde random sayilar oldugunu dusunun (ortalama 500 ile 1000 arasi column var). Hepsinin onune "_" koymam gerekiyor sonradan. C/P ile pek gitmiyor cunku cok zaman kaybediyorum ve bu excel dosyalarindan bir suru var. Processi kisaltici birseyler biliyormusunuz? Tesekkurler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 A kolonunda "_" ve B kolonunda sayı olsun. C kolonuna =CONCATENATE(A1;B1) formülünü yaz. sonra propagate it down. afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Bunun macrosu yok mu... Yani her excel dosyasinda farkli sayida column var ilk satirda. Yaklasik olarak 500 tane harf kombinasyonunu formul icin elle mi yazmam gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 tam anlamadım ki ne dediğini, harf kombinasyonu yazmak diye bşi yok, formülü bi kere yazıyosun, sonra istediğin yöne çekiştirip genişletiyosun. makroyla da yapılır da o kadar kastıracak bir işlem değil bu. olmazsa bi ara msnden at bana dosyaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 A1&B1 ile yazı olarak yan yana yazabiliyosun ayrıca. "_"&A1 ile hepsini başına koyabilirsin tabi yine formülü genişletmek kaydıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Selam, ="_"&A1 sadece formül cevabı olarak çıkar. Edit yaparsa formülü görür. Bu formül sonrası o alanı seçip copy yaparsın, sonra da paste special komutu ile values seçersin. Macro ile de yapılır ama 2 senedir el sürmediğimden hiçbirşey hatırlamıyorum :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Benimkisi biraz daha abuzer yol olacak. Onune yeni bir kolon yarat. Kolonu "_" ile doldur. Iki kolonu da secip notepad'e yapistir. ReplaceAll'dan tab'i "" (hicbir sey) ile degistir. Hepsini secip ilk bastaki kolona yapistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Sunu bastan anlatirmisiniz ya? Macrosu yok mu bir meretin... Herkes farkli birsey soylemis, kafam karisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 abi işin inceliği makro yazdığın satırı aşağı çekip hepsine uygulatabiliyo olman.(hücrenin sağ alt köşesinden) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 tamam onu biliyorum. Ama hangi kodu kullansam ona karar veremedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Selam, Abi ortada macro yok ki?!? Macro istersen said: Sub paramecium() ' ' Sayıların başına "_" işareti koymak için. ' Sayılar A2 hücresinden başlıyor ve A sütunu boyunca devam ediyor. Columns("B:D").Select Selection.Insert Shift:=xlToRight Range("B2").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "_" ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[-1]&RC[-2]" ' ActiveCell.Offset(1, -1).Range("A1").Select Kontrol: If ActiveCell.Offset(1, -2).Value = "" Then GoTo Son ActiveCell.Offset(1, -1).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "_" ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[-1]&RC[-2]" GoTo Kontrol Son: Range("C2").Select Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Selection.Copy Range("A2").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose:=False Columns("B:D").Select Selection.Delete Shift:=xlToLeft Range("A2").Select End Sub Bunu koyacağın yer ise Alt+F11 yapınca karşına çıkan ekranda sol üst taraftaki modül kısmı. Sonra da Macro çalıştırma menüsünden seçip çalıştır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar