Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özgür Soylu iki yakayı birleştirdi

Hardter

Öne çıkan mesajlar

Beko Basketbol Ligi'ndeki Banvitspor-pınar Karşıyaka Müsabakasını İzlemeye Giderken Balıkesir'deki Petrol İstasyonunda Çıkan Silahlı Kavgada Hayatını Kaybeden Karşıyaka Taraftarı Özgür Soylu'nun (21) Cenazesi İzmir'in Karşıyaka İlçesine Gönderildi.

Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçı için Balıkesir'e giden ve burada bir petrol istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Özgür Soylu'nun cenazesi Bursa Adli Tıp morgundan babası Sabri Soylu ve yakınları tarafından alınarak İzmir'e götürüldü. Oğlunun cenazesini almak için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gelen baba Sabri Soylu, oğlunun tabutuna sarılarak "Özgür'üm bana 'Baba maça gidip geleceğim' dedin, bana böyle mi gelecektin. Ben şimdi annene ne söylerim. Benim karşıma böyle mi gelecektin" şeklinde ağladı.

Baba Sabri Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki oğlunun spor terörüne kurban gittiğini belirterek, çok üzgün olduğunu söyledi. Ağlayarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Sabri Soylu, konuşmakta güçlük çekerek şunları söyledi: ''Oğlum spor terörüne kurban gitti. Oğlum, karıncayı incitmeyen çok iyi bir çocuktu. Karşıyaka'nın Diyarbakır ile bugün yapacağı maç, pazar günü oynansaydı oğlum Balıkesir'e gitmeyecekti ve onu kaybetmeyecektik. Oğlum hayat dolu biriydi. Spor akademisini yeni kazanmıştı. Söyleyecek fazla bir şeyim yok. Çok üzgünüz. Çocuğumu kaybettim.''

Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda işlemleri tamamlanan Özgür Soylu'nun cenazesini almaya baba Sabri Soylu, dayısı Haydar Soylu, akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda Karşıyaka taraftarları geldi. Oğlunun tabutu adli tıp kurumundan çıkarılıp cenaze arabasına konulurken, fenalık geçiren baba Sabri Soylu, tabuta sarılarak; ''Oğlum, seni böyle mi karşılayacaktım? 'Maça gidip geleceğim' demiştin. Böyle mi gelecektin yanıma'' diyerek ağıt yaktı. Ben şimdi annene ne söylerim." şeklinde ağıtlar yaktı. Olay yerinde bulunan yakınları ise baba Soylu'yu tabuttan güçlükle ayırdı. Cenaze aracında önde oturmayı kabul etmeyen baba Sabri Soylu, ''Oğlumun yanında durmak istemiyorum'' diyerek araçta tabutun olduğu bölüme geçti. Araca binerek yine tabuta sarılan baba Soylu, "Koçum benim, beraber yolculuk yapacağız. Ben seni böyle mi eve götüreceğim." şeklinde ağıtlar yakmaya devam etti. Bu sırada olay yerine gelen Özgür Soylu'nun akraba ve arkadaşları da fenalık gçirerek göz yaşlarına boğuldu.

Ve Özgürü Son yolculuguna ugurlarken

Özgüre yapılan Tezahürat

Armanı! Takip ettin düştün uzun yollara
Bilseydin yine giderdin ucunda ölüm olsa!

Efendi! Delikanlı gelmezki hiç benzeri!
Sen KafKaf'ı bırakmadın yirmibir yıldan beri!

Şerefsiz! Kör kurşuna göğüs gersek hepimiz!
Acı çekmek ÖZGÜR'lükse ÖZGÜR olduk hepimiz!

[video]http://video.google.com/videoplay?docid=958389188623414074&hl=tr?feature=oembed" width="459">

MEKANIN CENNET OLSUN KARDEŞİM

Sosyal ağlarda paylaş

italyada benzer bir olayda belirsiz süreliğine maçlar iptal edilmiş , maçşar oynanmaya başladıktan sonra da sınırlı sayıda seyirciyle maçlar devam etmişti..

herhangi bir klüpten , yetkiliden bir yazılı açıklama bile görmedim (yappılmış olabilir)

ondan sonra "ülkenizi sevin" diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yağmacılık yapmasalarmış, ama adam da ölmeseymiş... çok eski değil, birkaç gün önce söyledim.

funq 16 Nov 2008 said:
bence sizin amacınız futbol seyirciliği kisvesi altında adam döverek bire bin giderek egolarınızı tatmin etmek.
yapın da, bütün holiganlar birbirine bunu yapsa bi süre sonra tükenirler zaten, temiz futbol, temiz stadyum olur, "insan"lar futbol izlemeye tribünlere gidebilir.

o günleri görebilsek keşke
Sosyal ağlarda paylaş

adın çıkacagına canın cıksın derler ya karşıyaka taraftarı bu sene öyle maçlarda kavga yada küfür falan etmıyorlar küfür edenleride zaten amigolarımız susturuyor ve bır dahada maça alınmıyor ayrıca eskıden yagmalama olayları falan oluyordu bu senede 1 kere aliagaya gıderken oldu ama özgür arkadasımız hepsıne engel olmaya calıstı ama balıkesire gıderken yıne bazı şerefsizler yüzünden yagmalama olayı cıkıyor özgür arkadasımız yıne engel olmaya calısırken vurularak öldürülüyor yani özgürün yagmalayla alakası yok
Sosyal ağlarda paylaş

olay yaşanırken oradaydınız di mi? çok tanıyorsunuz ölen adamı???

ne güzel yaa

said:
Karşıyaka taraftarları Bandırma’ya Banvitsporla olan basketbol maçı için 2 otobüs ve özel arabalar ile yola çıkıyor.Otobüsün içinde 2 Karşıyakalı arkadaş kendi aralarında tartışıyorlar ve olay kavgaya kadar gidiyor.Balıkesir yakınındaki POLİS EĞTİM MERKEZİ karşısındaki benzinlikte durulduğunda bu iki arkadaşın kavgası hala devam etmekte imiş.Benzinlikteki çalışanlar tartışmayı görüp sert bir şekilde müdahele ediyor.Birbirlerini tanıdıkları söylemelerine ve benzinlikle mevzu olmamasına rağmen benzinlik çalışanları iyice salça oluyor taraftarlara ve ortalık bir anda geriliyor.Mekana herhangi bir mudahale ve yağmalama olayı söz konusu değil.İki Karşıyakalının kendi arasındaki tartışmaya salça olan benzinlik çalışanları var.Otobüsten inen diğer Karşıyaka taraftarları ve Özgür Kardeşimiz de olayı ayırmaya çalışıyor çünkü daha bir gün önce Karşıyaka tribününün ağabeyleri toplantı düzenlemişler. 200’den fazla taraftar o toplantıdaymış .Taşkınlık yapılmaması yönünde uyarılar ilk başta geliyormuş.Özgür kardeşimiz de bu doğrultuda öne atladı ve ayırmaya koştu.

Paniğe kapılan mekan sahibi taraftarlar mekana saldıracak diye silaha sarılıyor.Önce bir el kuru sıkı patlatıyor.Ardından da hızını alamayıp pompalı tüfekle direk insanların üstüne ateş açıyor.Özgür Kardeşimiz de midesine isabet eden kurşunla yaralanıyor ve hastaneye kaldırılıyor.Bu olaydan sonra film kopuyor çünkü üstlerine pompalı tüfekle ateş açılan insanlar da elbet buna tepki göstereceklerdir haklarıdırda .Basında gördüğünüz harap haldeki benzinlik görüntüleri ateş açıldıktan ve Özgür Kardeşimiz yaralandıktan sonra meydana gelen olaylardır.Yağma ve hırsızlık olayı söz konusu değildir.

Keza yağma yapacak olsa o taraftarlar herhalde karşısında POLİS EĞİTİM MERKEZİ OLAN BENZİNLİĞİ seçmezlerdi.

Sosyal ağlarda paylaş

deathl0rd said:
Bu konuya yorum yazmak istemedim ve atasözü yazdım anlatmak istediğimi de tamamiyle anlattığını düşünüyorum.
Kısaca sanane!

Güzelim,bebeğim...

Vefat eden insanı biliyorum,tanıyorum

Karşıyakalıyım ben , fanatizmi holiganlık güdümlü olayları hiçbir zaman tasvip etmedim ama aynı yerde yaşadığım,doğduğum insana saygısızlık edersen olaylar farklı olur.

Asıl bilip bilmeden,tanımadan yaptığın yorumların için

Sanane?
Sosyal ağlarda paylaş

ölen kskli sigara bile içmeyen sevilen sayılan biriymiş yok yağmalamışlar falan ayıp ölünün arkasından....
sadece pompa olan mafyavari benzinliğin neyi yağmalanacak?
tamam tribünler deplasman otobüsleri temiz yerler değil ama taraftarız terörist değil adam öldürmeye değil o armanın peşine gidiliyor. özgür kardeşimizde armasının peşine giderken öldü tıpkı sakaryalı aykut samsunlu şirin ana gibi...
günahı varsa cezasını öbür tarafta veriyordur zaten bize onu anmak düşer...

köşe yazıları
said:

Geçen hafta taraftarı olduğu Karşıyaka'nın Bandırma'daki basket maçına giderken bir benzin istasyonunda çıkan olayda genç bir taraftar pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetti. Özgür Soylu, henüz 21 yaşında idi ve üniversite öğrencisiydi. Olay medyada 'taraftar terörü' basmakalıbıyla yer aldı. Ancak şahitlere göre hadisenin iç yüzü medyaya yansıdığı gibi değil, biz de iç yüzünde değiliz zaten; devamındayız. Olayın ardından cenaze Bursa'daki bir hastaneye götürüldü. Burada Karşıyaka tribünlerinin kavgalı olduğu Bursasporlular hastanede yalnız bırakmadılar onları. Sonrasında ise Türkiye çapında meşhur olduğu gibi aralarının hiç iyi olmadığı Göztepeliler girdiler devreye ve Karşıyaka'nın Diyarbakırspor ile oynadığı maça gidip onlarla birlikte maçı izlediler. Hatta üzerinde iki takımın da ambleminin bulunduğu ortak bir pankart yaptırıp astılar maratona; "Ruhun Özgür, sen bizimlesin"... Özgür'ün cenaze törenine de özellikle Göztepe, Altay, Bucaspor, İzmirspor gibi il takımlarının da aralarında bulunduğu pek çok takımdan taraftar katıldı. Havaya kalkan atkılar adeta bir renk bahçesine çevirdi ortalığı. Dualar gencecik bir insan için okundu. Ancak tribünleri yakından takip edenler iyi bilirler ki, bu ilk defa olan bir şey değil. Daha önce de 2007 Mart'ında Sakaryasporlu Aykut Adıyaman için Sakaryaspor-Bursaspor maçında böyle bir organizasyon düzenlenmişti. Fenerbahçe deplasmanına giderken trenden düşerek vefat eden genç Aykut için Tatangalar misafirlerini ağırlamış ve maça götürmüşlerdi. Ardından Beşiktaşlı Optik Mehmet (Işıklar) vefat ettiğinde 'çok sevdik be abi' diyen tribüncüler toplanmışlardı cenazesinde. Ocak 2008'de ise Samsunspor taraftarı Av. M.Teoman Taş bir trafik kazasında hayata veda ettiğinde değişik pankartlar onun için hazırlanmıştı. Muhtelif takımların taraftarları aralarında topladıkları paralarla Samsun'da onun adına bir park yaptırmışlardı mesela... Geçtiğimiz ay ise Ultraslan'ın kurucusu Galatasaraylı Alpaslan Dikmen ailesiyle geçirdiği bir trafik kazasında ayrılmıştı aramızdan. Onun cenazesi de farklı renkleri birleştirmiş, ezeli iki rakibin tribünlerinden de acıyı paylaştıklarını ifade eden pankartlar görülmüştü. Bütün bunlar hakikaten güzel görüntülerdi. Ancak bu sefer ister istemez şu soruyu soruyoruz; neden sadece ölüm birleştiriyor? Bazı adımların atılabilmesi için illa ki birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Futbolun rekabete dayalı bir spor olduğu kesin. Özellikle temsiliyet, mensubiyet gibi kavramların da devreye girmesiyle birlikte taraftarların rakiplerine karşı her zaman dostluk hisleri beslememeleri de son derece olağan. Ancak kimsenin kimseyi sevmesi beklenmese dahi en azından saygı duyması beklenmeli. Neticede renkler farklı olsa da hisler, sevgiler, yaşananlar, tribünde olmak, taraf tutmak hissi aynı; hiç değilse bu, saygıyı hak ediyor. Çünkü biz sadece cenazede bir araya gelebilen bir toplum değiliz, düğünde de, bayramda da, hasta ziyaretinde de, asker uğurlamada da, halı sahada da bir araya gelebiliyorsak eğer, tribündekiler neden bir araya gelemesin? Ve artık birilerini kaybetmeden bazı şeyleri etraflıca düşünmenin vakti gelmedi mi dersiniz? MEHMET YILMAZ http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... lusturuyor

Buda büyük gazeteci(!) Hıncal Uluç' un yazısı
Hıncal Uluç said:
Karşıyaka İnsanı bu kişiye ne yaptı?

Ben bildim bileli Karşıyaka seyircisinin bir bölümü, gittiği her deplasmanda belalıdır. Nereden biliyorum. Çünkü benim 2 tane yeğenim bundan 20 sene evvel bunların içindeydi. Ağabeyimin 2 oğlu Karşıyakanın en belalı deplasman grubunun içindeydi ve zavallı yengem çocuklar eve dönene kadar uyku uyuyamazdı. Dualar eder adaklar adardı. Öyleydi Karşıyaka seyircisi. İşte banvite basketbol maçına giderken bir kişi ölmüş. Benzin istasyonunda olay. Şimdi Karşıyaka seyircisi oldum olası böyle. Bu İzmir’de bir yönetici yok mu? Devletin ya da kulübün bir yöneticisi yok mu? Bunlar gencecik insanlar. O yaştaki bir insanın tahrike kapılmasından, macera peşinde koşmasından daha kolay bir şey yok. “ Hadi maça gidiyoruz, bandırmaya! Doluşun otobüslere..Tamam..Doluşun ve gidin. Ama pikniğe gider gibi gidin.Eğlenin ve dönün. Hayır öyle değil. Gir benzinciye etrafı dağıt. Herifte çekmiş pompalı tefeği.

Başbakandan da izin var. “Vatandaşım kendini korur” diye. Demedi mi başbakan. İşte 1 ölü 3 yaralı.

Şimdi neresi düzgün deveninde ben boynunu konuşayım. Tuttuğun her sey baktığın her şey elinde kalıyor.

Benim tavsiyem; Karşıyakalı anneler, babalara.. Çocuklarını göndermesinler arkadaş!.. Karşıyakanın her deplasmanında insanlar tabutla dönebilir.
Hıncal Uluç

Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:
deathl0rd said:
Bu konuya yorum yazmak istemedim ve atasözü yazdım anlatmak istediğimi de tamamiyle anlattığını düşünüyorum.
Kısaca sanane!

Güzelim,bebeğim...

Vefat eden insanı biliyorum,tanıyorum

Karşıyakalıyım ben , fanatizmi holiganlık güdümlü olayları hiçbir zaman tasvip etmedim ama aynı yerde yaşadığım,doğduğum insana saygısızlık edersen olaylar farklı olur.

Asıl bilip bilmeden,tanımadan yaptığın yorumların için

Sanane?

Ben ölen insanı tanımıyorum tanımama da gerek yok.
Sen şunu iddia ediyorsan ölen insan bu güne kadar hiçbir kavgaya karışmamış kimsenin canını yakmamış karıncayı incitmemiş biri değil mi?
Yahu bu adam bu kadar akıllı uslu bi adamsa neden en önden giriyor kavgaya.Kusura bakmayın öyle eline bıçak alıp sallarsan sağda solda deplasmana gelen insanların arabalarının camlarını kırarsan orda burda yakaladığın rakip takım taraftarını döversen 1v10 şeklinde bir gün döner dolanır senin de canın yanar.Kimi zaman dayak yersin biyerlerin kırılır kimi zaman sokarlar bıçağı yaralanırsın abartırsan sıkarlar kafana ölürsün.
Şimdi bu adam gitti orda öldü diye kusura bakmayın ne yas tutarım ne de arkasından ulan ne delikanlı çocuktu yazık oldu derim.
"Su testisi su yolunda kırılır" der geçerim çünkü olan budur benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathlord'a kısmen katılıyorum. Biz de taraftarız da bugüne kadar adam dövmedik, cam kırmadık, araba tekmelemedik, esnaf yağmalamadık. Kalabalık olup elimize sopa/bıçak/silah alınca kendimizi kral sanmadık. Bunları yapmadık diye de takımımızı daha az seviyor olduğumuzu sanmıyorum. Öyle düşüneni de insan niyetine dinlemem zaten, kültür seviyesi bellidir.

Kısmen dememin sebebi de şu, keşke millete yaptıkları herşeyin, darp olsun hırsızlık olsun, bin kat beteri kendi başlarına gelseydi ama ölmeseydi.
Sosyal ağlarda paylaş

her yere elde döner gidiliyor otobüslerde kafa bulunuyor girilen yer patlatılıp çıkılıyor zaten çünkü biz teröristiz.adam gibi gidip takımımızı destekleyemeyiz...
ama o güya o patlatılan güya benzinlikteki ruhsatsız pompalı tüfek hiç sorgulanmıyor...

said:
Değerli Karşıyaka camiasına ve spor kamuoyuna önemle duyurulur, Geçtiğimiz hafta kabul edilemez bir olayda kaybettiğimiz taraftarımız Özgür Soylu’nun vefatının ardından bazı basın organlarının ve özellikle Sayın Hıncal ULUÇ’un, olayları irdelemeden, araştırmadan yazmaya devam etmesi ve konuyla ilgili yorumunda Karşıyaka maçlarına kimsenin gitmemesi gerektiği konusunda söylemleri biz Karşıyaka yönetimi ve camiasını daha da üzmektedir.

Konu yargıya intikal etmiş olduğu için olay hakkında fazla yorum yapmak istememekteyiz. Ancak bazı hatırlatmaları bir kez daha yapmayı merhum Özgür Soylu’ya ve Karşıyaka camiasına saygımızdan dolayı yinelemek istiyoruz. Öncelikle olayın geçtiği yer benzin istasyonu değildir. EPDK tarafından benzin istasyonu izni yoktur, benzin pompaları boş, lokantası ve marketi kapalıdır. Merhum Özgür Soylu sözde istasyonun 25 metre uzağında ruhsatsız bir silahla öldürülmüştür. Karşıyaka taraftarını talancı gösteren, “Karşıyaka maçına giden tabutla döner” diyebilecek kadar şuursuz zihniyete, buradan bizim verdiğimiz cevaptan daha öte, tokat gibi cevaplar geçen hafta spor kamuoyu tarafından, vatandaşından sporcusuna, basınımızın güzide temsilcilerinden spor kulüplerimize ve Spordan Sorumlu Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu tarafından ÖZGÜR’ümüzün hatırası sahiplenerek zaten verilmiştir.

Olaydan sonra oynadığımız ilk müsabakamız olan Karşıyaka – Diyarbakırspor maçını D Spor naklen vermiş ve tüm Türkiye, Sayın Uluç’un sözlerine inat İzmir Alsancak stadını biletleri bitirerek dolduran Karşıyaka taraftarının gerek konuk takıma misafirperverliğini, gerek Özgür Soylu’ya vefasını izlemiştir. Özgür Soylu’nun cenazesi 5000 kişi tarafından kaldırılmış, cenazeye Karşıyakalılardan başka Göztepe, Altay, Bucaspor, İzmirspor, Altınordu, Karagümrük, Alaçatıspor, Uşakspor, Manisaspor, Sakaryaspor, Bursaspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Orduspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının katılımları ulusal medyada fotoğraflarla yer almıştır. O cenazedeki taraftarların beraber ağlaması, açılan atkılardaki renklerin kardeşliği mi Sayın Uluç’u rahatsız etmiştir?

Bu hafta birçok futbol ve basketbol maçlarında Özgür Soylu anılmıştır, acımızı paylaşan pankartlar açılmıştır. Olayın ardından başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel kulüp başkanımız Sayın Akif Ersezgin’i arayarak üzüntülerini bildirmişlerdir. Keza burada sayamayacağımız kadar çok kulübümüz telefon, faks ve e-mail ile taziyelerini bildirmişlerdir. Spordan Sorumlu Bakanımız adına İzmir Gençlik Spor Müdürü Sayın Sabri Sadıklar kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek, Soylu ailesinin her zaman Şeref tribününde yerlerinin olduğunu belirtmiştir.

Akabinde İzmir Valimiz Sayın Cahit Kıraç’ı temsilen Vali Yardımcımız Sayın Fazlı Akgün de kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletmişlerdir. Tüm bu şahsiyetler makamlarını temsilen yaptıkları bu ziyaretlerle kulübümüzün, taraftarımızın ve acılı ailenin üzüntüsünü paylaşırken acaba Hıncal Bey ve benzerleri nasıl bir ruh hali ile olayın detaylarını bilmeden kulübümüzü, taraftarımızı, camiamızı ve ÖZGÜR’ümüzün ailesini kahreden yorumlarda bulunmaktadır. Buradan Sayın Hıncal ULUÇ’a bir kez daha seslenmek istiyoruz; Sayın ULUÇ, bunları siz de basında belki okuyorsunuz, belki de okumak istemiyorsunuz. Anlaşılan odur ki köşenizde yazıp, televizyonda söyledikleriniz, araştırmadan yanlış-yalan duyumlar ve maalesef önyargılarınızdan ibarettir.

Sizi bir kez daha sporda kamplaşma yaratmayan, kin, nefret yerine barış dolu ve akil yazılar yazmaya, sözler söylemeye davet ediyoruz. Bu davet size yabancı gelmeyecektir. Zira birçok kurum, kulüp ve kişinin gerek sportif, gerek siyasi, gerekse sanatsal konular hakkında şahsınıza benzer çağrıları yapmış olduğunu hatırlayacaksınız. 1912 yılında kurulmuş tarihi şanlı başarılar ile dolu Karşıyaka Spor Kulübü ve camiası sizi bir kez daha sağduyuya ve doğrulara davet etmektedir. Spor kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Akif ERSEZGİN
KSK Yönetim Kurulu Adına KSK Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...